Skype 6.0 – Изтегли

Skype лого

На 24-ти октомври официално излезе Skype 6.0. Тук ще става дума само за версията за Windows.

Можете да го изтеглите бързо и лесно от синия бутон отдясно, на който пише Изтегли Skype 6.0.

Първата промяна се забелязва още по време на инсталация. Виждаме две отметки, които са сложени по подразбиране, и които ако оставим ще променят нашата основната търсачка и началната ни страница. Ако до сега не си личеше, че Skype е на Microsoft, то вече си личи.

Skype 6 ни подканва да сменим нашите търсачка и начална страница

От всички промени, единствено тази не ми допада. Винаги съм гледал на това като на трик. Поне да не бяха поставени отметките по подразбиране. Все пак начинаещите потребители обикновено оставят нещата както са, понеже не разбират много от тези работи. А и по принцип за България не виждам смисъл да се пласира сайта MSN.com, все пак той няма българска версия (в момента).

Останалите промени общо взето ми допадат. По-изчистен дизайн, алтернативни начини за вход и т.н. Вижте ги отдолу. Може да споделите вашите мнения за Скайп 6 в коментарите по-долу.

Какво ново в Skype 6.0?

 • Опция по време на инсталацията, която ви сменя основната търсачка и началната страница с тези на Microsoft (съответно Bing.com и MSN.com). [Снимка]
 • Добавена е възможност за вход чрез вашия Facebook или Microsoft акаунт. [Снимка]
 • Възможност за изпращане на чат съобщения до вашите приятели в Windows Live Messenger, Hotmail и Outlook.com.
 • Скоро очакваме да могат да се правят и обаждания от Skype към Windows Live Messenger.
 • Поддръжка на 6 нови езика: тайландски, хърватски, словенски, сръбски, каталонски и словашки.
 • Малки промени по интерфейса, включващи: премахване на броя на логнатите потребители, промяна на чат областта, промяна на SMS областта и други. [Снимка]
 • Показване не предишните аватари с цел по-лесно преминаване към предишна снимка. [Снимка]
 • Опция позволяваща ви да помогнете за подобряването на Skype чрез изпращане на автоматични отчети за грешки и производителността на Skype. [Снимка]
 • Добавено на 20.11.2012: Качих по-нова версия (6.0.60.126), в която освен някои малки подобрения е добавена и възможността за ъпгрейд от Windows Live Messenger до Skype.
 • Добавено на 27.11.2012: Относно промяната на чат областта искам да отбележа, че привидно бутона за изпращане на чат съобщение е премахнат, но реално се показва ако малко увеличим размера на прозореца.
 • Добавено на 22.01.2013: Друга промяна е премахването на възможността да изберем каква функция да изпълнява клавиша Enter – дали да изпраща съобщението по време на чат или да премества курсора на нов ред. Във версиите до 5.10 включително, това можеше да се избере в менюто Инструменти -> Настройки и после в Съобщения и КС -> Разширени настройки. (Благодаря на Sahs и Germ, че ми споделиха това в коментарите на английската версия на страницата).

Снимки на Skype 6.0

Skype 6 ни подканва да преминем на търсачката Bing.com и начална страница MSN.com
Skype 6 ни подканва да преминем на търсачката Bing.com и начална страница MSN.com
Алтернативни начини за вход в Skype 6
Алтернативни начини за вход в Skype 6
Прозорец за чат съобщения в Скайп 6
Прозорец за чат съобщения в Скайп 6
Лесно връщане към предишна снимка за аватар
Лесно връщане към предишна снимка за аватар
Опция за изпращане на отчети
Опция за изпращане на отчети

Реклама:

Реклама:

Категория:Изтегли Skype

178 comments

 1. @Беби
  Здравей. Искаш друга снимка ли да сложиш или да ти е стандартния празен аватар? Ако искаш друга снимка, просто по същия начин, по който слагаш тази, си сложи друга. Ако искаш празен аватар, в тези версии 5 нещо си има там в прозореца за смяна на снимката има да избереш фабрична празна снимка със сиво човече. Но не съм сигурен дали при 5.10 също е така. За по-новите версии не виждам такава опция, тогава просто сложи друга снимка.
  Ако самата програма се държи странно и не показва някакви неща или не работи нещо, то може да я деинсталираш напълно по този начин: https://chat4o.com/%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b4%d0%b5%d0%b8%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-skype/ и след това да я инсталираш на ново.

 2. Мисля, че съм с този скайп затова пиша тук. Вчера си изтрих напълно скайпа защото натоварваше компютъра изключително много, всичко забиваше и не можеше да се работи нито на скайпа нито където и да е когато е включен. Както и да е, после теглих стара версия, която в последствие сама се обнови до тази, доколкото виждам. За сега беше всичко наред, но когато копирах от папката скайп хронологиите ми и тогава ми се наложи да изключа скайпа, след пускането му не мога да пращам съобщения. Пиша ги, но когато цъкна ентер си остават в мястото за писане и не се изпращат. Направо ще откача, мога да звъня и да ми пишат, но аз не мога да пиша. Моля помогни ми да реша проблема.

 3. Здравей, Желязко.
  Направи описаното в тази статия: https://chat4o.com/%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-skype/ и след това инсталирай най-новата версия от тук https://chat4o.com/skype-6-11/ и всичко трябва да е ок на края :).
  Ако това случайно не помогне, ще е добре да потърсиш за вируси с добра антивирусна. Например безплатната версия на MalwareBytes.
  Поздрави.

 4. Първата част с изтриването вече я правих няколко пъти. Когато изтегля най-новата версия всичко ми забива и не мога да отворя изобщо скайпа. На старите версии тръгва нормално, но не мога да пиша. Пише, че имало проблем с изпрати при разговори или нещо такова когато го инсталирвам, но не мисля, че е този проблема с писането, нямам вируси, ..някакви други идеи?!

 5. Само да уточня че изтриването трябва да е точно както е писано в статията, а не нормално деинсталиране или изтриване.
  Ако това не помага и не е от вируси, то тогава Windows-а е тотално повреден най-вероятно и трябва да се преинсталира.

 6. Всичко по изтриването направих както е показано, дори няколко пъти. Не знам какво може да му има на Уиндоуса ми, като всичко останало си работи добре. Мога да търся абонати и всичко друго. Дори днес открих, че ако напиша нещо и емотикон, се изпраща само емотикона без текста, ако все пак намерите някакъв начин за да си оправя скайпа някак, ще следя дискусията.

 7. Потърсих за то че праща само емотиконата и открих следните евентуални решения:
  1. Обнови Windows
  2. Ако имаш програма, която конвертира от Youtube към MP3, деинсталирай я.
  Дано помогнат :)

 8. Деинсталирах програмата, но все още не мога да пиша, а Уиндоуса ми се обновява автоматично, така че явно не е от това. Да допълня, че мога и да пращам цитирани съобщения, но напиша ли нещо от клавиатурата и не се праща. :X Много странен проблем..

 9. За сега прибегнах към варианта да влизам през плюс им, но това е временно решение като цяло, а и от там отвреме на време има забавяне на съобщенията.

 10. Видях на две места в интернет да пишат че като са махнали Youtube към MP3 и се е оправило. Щом и ти си я имал сигурно тя ще да е виновна. Жалко че при теб не се оправя. Пробва ли да рестартираш компютъра след това? Може да помогне. Пусни и почистване на регистрите със CCleaner например.

 11. В такъв случай остава само преинсталирането на Windows. Това със сигурност ще оправи проблема. Естествено ще трябва и да не се слага този път онази програма за youtube (ако приемем, че точно тя предизвиква проблема).

 12. Здравейте на всички! Аз имам следния проблем със Skype (без значение от версията). Та когато напиша нещо на някой при мен се появява по няколко пъти, като изписва един и същ час и минута. Когато някой ми пише и не съм в скайп, на лентата на компа се показва съобщението, но като отворя Skype, просто го няма… и това е така от близо месец…и така.
  Моля, ако някой е запознат с проблема да помага!!!

 13. Здравейте.
  Наложи се да премина от версия 3.8 (нямах видео) на версия 6.11.59.102. Проблема ми е, че всички абонати от списъка са с много малък шрифт. Увеличих шрифта за съобщенията, но това се отрази само на тях, не и на имената на абонатите. Ползвам телевизор за монитор. Версия 3.8 беше чудесна.
  Има ли решение моят проблем?

 14. @SS20
  Здравей.
  Колко са малки? Виж горе в статията дето има 5 снимки, на 3-тата, в нея дето пише Echo Sound Test Service, колкото това ли са?
  Ако да, това е нормално. Няма настройка, която да го променя това.
  Може да се намали резолюцията на целия Windows и тогава всичко ще изглежда по-голямо, но и с по-лошо качество. Пробвай ако искаш.
  Ако има някакъв проблем със самия скайп и се показват супер малки, може да направиш пълно деинсталиране със специална програма, описано е ТУК и след това да инсталираш на ново.

 15. Благодаря за отговора.
  Не мога да преценя дали размера е същият като на 3-та снимка. При мен изглежда по-малък. При мен размерът на шрифта от главното меню е по-голям от този на абонатите. При резолюция 1600х900 това ме мъчи.
  Имам подготвена снимка, но не зная къде да я изпратя.
  Някъде в регистрите не са ли описани шрифтовете и размерите? Имаме ли достъп до тези настройки? Аз съм с Win 7.

 16. На Win 7 открих следното. Отиди в контролния панел, после Облик и персонализиране и там цъкни на Дисплей. Там има три опции за 100%, 125% и 150%. Ако се избере над 100%, всичко на целия екран ще ти е по-голямо.

 17. Настройката ми за дисплей е 125%, а за IE е 150%.

 18. Ами според мен опитай пълното деинсталиране ако искаш, дето пиша за него в коментар 156 по-горе. А ако не стане и с това, тогава може да пробваш на 150% за целия Windows, но едва ли ще е много удобно.
  Общо взето на телевизор няма как да се вижда добре (предполагам е CRT, от дебелите тоест с кинескоп, ако нов LCD може). Не знам защо преди е било добре и защо при теб се вижда толкова разлика.
  Може и да си вземеш един монитор от стария вид, те са толкова евтини вече, че и като подарък може да ти го даде някой. Никой ги не иска, не може се отърве от тях човек :D.

 19. Имам злоупотреби на skype с парола. Какво да правя?

 20. Здравей,
  Телевизора е 42″ Panasonic, плазма, включен през HDMI вход към компютъра. За FULL HD видеокартата не издържа.
  На [адресът е премахнат от админа] съм качил снимка на десктопа. Когато машината е включена, ще се вижда.
  Ако се намери решение добре, ако не – здраве да е. Ще … новите собственици на Skype.
  Благодаря за цялото съдействие!

 21. @SS20
  А тъй ли, аз си мисля кой знае какъв стар, гаден CRT монитор имаш, а то какво било :). Ами видях снимката. Все още не знам как да се оправи и дали изобщо може. По-скоро си мисля, че не можем да го променим това.

 22. @kilner1983
  Здравей. Каква по-точно е ситуацията?

 23. Здравейте, искам да попитам защо не ми се изпращат изходящите съобщения като текст, а само емотиконите. Имам версия 6.0.

 24. Забравих да напиша че съм на WINDOWS 7. Дали не съм изтрила някоя програма и затова не мога да изпращам съобщения, а само ги получавам. Моля да ми отговорите на мейла [изтрит от админа]

 25. Теди, здравей.
  Този проблем съм го чувал и преди. Отбелязал съм си като евентуални решения за него обновяването на Windows и също така деинсталирането на програми за конвертиране от youtube към mp3, ако има такива на компютъра.
  Надявам се да ти помогнат тези решения.
  Поздрави.

 26. Имам страшен проблем с скайп.. Тегля си го инсталирам го и неще да се логва изписва “skype не е състояние да се свърже” проверих нета добре е всичко е както трябва но…

 27. Здравейте! Нова съм – искам да попитам може ли да имам на моя компютър две версии на скайп: 4.1.0.179 и 6.1. Много ми е нужно – малко разбирам :)

 28. @Мима
  Здравей.
  Това го споменавам на тази страница при често задаваните въпроси – втория. Общо взето едната версия я инсталирай, а другата да е преносима. Първо стартирай старата, после новата за да стане. Също ще трябва да спреш обновяването – https://chat4o.com/%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d1%8a%d0%bf%d0%b4%d0%b5%d0%b9%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-skype/
  Поздрави.

 29. Имам проблем с абонатите в скайпа. Някои абонати даже не са на линия а при мен ги показва че са онлайн а понякога като покаже че някои е излязъл извън линия и след 2 3 сек. ми показва че се е вписал.

 30. @g0ldbreak
  Здравей.
  Има един проблем от известно време, който кара абонатите да им се показва грешен статус. Това става при хора, които са се вписали поне веднъж през мобилно устройство и след това продължава за акаунта им където и да се впишат. От Скайп знаят за проблема, ама още не са го оправили. Най-вероятно това наблюдаваш и ти.

 31. Здравей от два три дни имам проблем със скайп. При вписване ми изписва, че съм със стара версия. Изтривам папката на скайпа от добавяне и премахване на програми. Пробвах с версия 6.00 но пак не се получава. Пропуснах да отбележа, че ползвам ХР.

 32. @дани
  Здравей. Ще спират 6.13 и всички версии под нея. Трябва да се ползва по-нова.

 33. Здравей Ники…до днеска бях със скайп 3.8 докато не ме отписа и като пробвах да се впиша ми даваше грешна парола…до тук прочетеното разбрах,че ги спират,което е отвратително..налагат на хората какво да ползват :( качих новата версия 6.18 и не мога да виждам на абонатите настроението..смисъл преди до името в прозорче имаше линк на песен или нещо написано…сега не мога да го вида на който и абонат да погледна..помагай :)

Коментарите са изключени.