Два Skype-а на един компютър

Google реклама:

Два Skype-аМоже би ви се е налагало да ползвате два Скайпа едновременно. Но ако пробвате да отворите програмата два пъти, нищо не става. А опитате ли да я инсталирате два пъти – изписва ви, че вече я имате инсталирана. Какво да правим тогава?

Накратко

Единият начин, да отворите Скайп два пъти, е да ползвате SkypeLauncher (наричан още Зелен Скайп), а другия е да направите нов пряк пък за Skype, в чиито Свойства, в полето Цел, най-накрая да добавите интервал и “/secondary” (без кавички). Втория метод не работи за Скайп по-стар от версия 4.

Подробно

Тук ще ви представя два метода за многократно стартиране на Скайп на един компютър (работят при Windows 7, Vista или XP). Така е възможно едновременно да се впишат много абонати.

Метод 1

 1. Изтеглете SkypeLauncher.
 2. Използвайте иконката на SkypeLauncher за да стартирате Скайп няколко пъти.
 3. Ако сте със Skype 3.8 и Windows 7 погледнете към края на статията първия от често задаваните въпроси.

Метод 2

Този метод не работи при Скайп по-стар от версия 4, но не изисква допълнителен софтуер.

 1. Отворете папката, в която е инсталиран Skype. В нея влезте в папката Phone.
 2. Цъкнете с десен бутон на Skype.exe и изберете Изпрати до (Send to) и после Работен плот (Desktop). Така ще създадете нова иконка (пряк път) на работния плот.
 3. Цъкнете с десен бутон на новата иконка и изберете от менюто Свойства (Properties).
 4. В полето Цел (Target) най-накрая добавете един интервал и след това “/secondary” (без кавичките).
 5. Натиснете OK.
 6. Сега вече тази иконка може да отвори програмата множество пъти.

Няколко скайпа без SkypeLauncher

ЧЗВЧесто задавани въпроси

1. Може ли Skype 3.8 да се отвори 2 пъти на Windows 7?

 • Да. Това може да стане с безплатната програма Skype Launcher. За целта е нужно след инсталация на програмата да се отвори папката, в която е инсталирана и след това да се стартира файла SkypeLauncher_Config.exe. Тук натиснете бутона More >>, поставете отметката Force workaround for Skype < 4 и накрая натиснете бутона Save за да запазите промените.

2. Могат ли да се инсталират две различни версии на Скайп на един компютър?

 • Не. Обаче може да се инсталира една, а за втора да се използва преносима версия (тъй като тя не изисква инсталация). Имайте предвид обаче, че за да ползвате и двете едновременно трябва първо да стартирате по-старата версия, а след това по-новата (независимо от това коя е инсталирана и коя е преносима).

3. Може ли един потребител да се впише едновременно два пъти на един компютър?

4. Може ли един потребител да се впише едновременно на няколко различни компютъра?

 • Да. Може да имате само един Скайп акаунт и да се впишете едновременно на много компютри (а и на други устройства). В такъв случай, ако някой ви пише, съобщението ще пристигне на всички места, на които сте вписани.

5. Могат ли два Скайп акаунта да се отварят и вписват автоматично при стартиране на Windows?

 • Да. Това може да стане с безплатната програма Skype Launcher. За целта е нужно след инсталация на програмата да се отвори папката, в която е инсталирана и след това да се стартира файла SkypeLauncher_Config.exe. Там се добавят данните за акаунтите чрез бутона Add и също се поставя отметката Start Skype Launcher on Login. Накрая запазете промените с бутона Save.

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype трикове

129 comments

 1. @Georgi
  Благодаря за коментара. Радвам се, че ти е помогнала статията.

 2. Метода със „/secondary“ проработи и при мен и то с портативна версия на Скайп – версия 4.2. Сега мога да ползвам едновременно и личен и служебен акаунт, за което изказвам благодарности на автора.

  Поздрави!

 3. @Васил
  Радвам се :). Благодаря за коментара :P.

 4. да питам за два скайпа на различни компютри – на моя и на жената. Защо при единия излиза, че другия не е на линия, а понякога и при двамата излиза, че другия не е на линия, а в същност всеки си е на линия? и изписва, че съобщенията не се доставят. извинявам се ако въпроса ми не е за тук

 5. @Николай
  Здравей. Ами честно да ти кажа и аз не знам защо го прави. Гледах в интернет, препоръчва се да се обнови и на двете места до най-новата версия, с надеждата това да е оправено там. Иначе скайп ще покаже правилно статуса ако започнеш да пишеш на човека. Понякога е нужно дори да му се обадиш.
  Поздрави.

 6. благодаря, ще пробвам с обновяването

 7. супер е работи си перфектно аз съм с ХР и при мен тръгна от първия път
  много благодаря

 8. При правенето на втори скайп – служебния, който да се отваря едновременно съм го дублирала и сега са два едни и същи… Другият – личния се отваря едновременно. Как да премахна втория служебен?

 9. @питаща
  Здравей. Нещо не е както трябва с това, което казваш :). Два пъти един и същ скайп акаунт не може да се отвори. Моля, обясни отново какъв е проблема. Искаш да се отпишеш от втория акаунт ли? Това става от менюто Skype и после Отписване. Поздрави.

 10. Здравейте.
  Страшно много Ви благодаря за информацията. Тъй като е наложащо да ползвам повече от един скайп (в случая цели четири) този пост много ми помогна. Не за първи път съм очарована от chat4o.com – един доста полезен сайт, с добър облик и човек, на който си заслужава да се довериш.
  Благодаря Ви!

 11. @Десислава
  Здравей.
  Радвам се че статията е помогнала. Благодаря ти за топлите думи :).
  Поздрави.

 12. Здравейте,
  направил съм двата скайпа да работят на windows 7 x64, но как да ги накарам да се стартират автоматично?

 13. @Емо
  Здравей. Искаш да се отваря Скайп автоматично 2 пъти и да се вписва в два различни скайп акаунта, пак автоматично. Нали? Това точно не съм го правил, но ще опитам да го измисля. Кажи с кой Windows си и с кой Скайп.
  Поздрави.

 14. @Емо
  Разбрах как може това да стане. Прави се със Skype Launcher -> https://chat4o.com/skypelauncher/
  Теглиш най-новия и после отваряш не самия лайнчер а неговите настройки, тоест SkypeLauncher_Config.exe файла. Там добавяш двата акаунта от бутона add и също му слагаш и отметката да се пуска автоматично, тя май беше под бутона add. И даваш Save и излизаш. Така след като рестартираш компютъра вече лаунчера ще се отваря сам и като се отвори ще се логва автоматично в двата добавени акаунта.
  Благодаря за въпроса, може да го добавя в статията.
  Поздрави.

 15. Благодаря за отговора. За скайп лаунчъра знам, мисълта ми беше, дали може да се направи без инсталиране на допълнителен софтуер за целта?

 16. @Емо
  Ами не мисля. Дори и да успеем да накараме автоматично да се стартира една програма два пъти, пак остава проблема с различните скайп имена за логин. Няма как да поставим отметката на повече от един потребител да се отваря автоматично. Поне аз не знам как.
  Поздрави.

 17. Не мога да си инсталирам да работят два скайпа, имам Windows XP и скайп 5.10, моля за вашата помощ, ако е възможно.

 18. @незнаеща
  Здравей. Не може да се инсталират два скайпа, но може да се отворят. Направи този трик, който е описан горе в статията, където пише “Два Skype-а без SkypeLauncher” :).
  Или ти искаш две различни версии? Ако е така, ще трябва едната да е portable версия и пак ще трябва да направиш трика на по-новата и да отвориш първо по-старата а след това новата през специалната иконка дето се прави (по начина описан по-горе).
  Но ако искаш просто два пъти да отвориш твоя 5.10, то само направи трика :).

 19. Може ли на един скайп да ползвам различни потребителски имена едновременно?

 20. @незнаеща
  Мдам. Могат няколко члена на семейството (например) да си стоят вписани заедно на домашния компютър :).

 21. Здравейте, аз съм с w7 и скайп 6 и нещо с добавянето на secondary не се получава, дава грешка.

 22. Здравейте, сега се получи но не знам откъде да заредя втория скайп. Благодаря.

 23. @Jexi
  Здравей. От същата иконка, от която и първия :). Тоест тази, на която добави secondary. Поздрави.

 24. Здравейте. Налага ми се да съм с 2 скайпа и изтеглих Skype Launcher. От иконата на нормалният ми скайп (която е на desktop) се вписах в единия скайп, след това отворих Skype Launcher и от него се вписах във втория скайп – правилно ли е това?
  И искам да попитам и нещо друго. Тъй като приятелят ми има паролата на единият ми скайп и следи какво става там, има ли възможност като работят и двата скайпа да разбере за тях и да види хронология от втория? Благодаря предварително.

 25. @Райна
  Здравей.
  И първото отваряне и второто могат да се правят през иконата на лаунчера, не е нужно да се пазят и двете икони. А още по-добре е да използваш другия метод без Скайп Лаунчер, който е описан горе в статията (той обаче не работи за стария скайп версия 3).
  Хронологията се пази на компютъра, от който си пишеш (копие се създава и на компютъра на получателя). Всеки който има достъп до твоя компютър (или този на получателя, с който си пишеш) може да я види дори и без да има паролата ти, като използва тази програма например: https://chat4o.com/skypelogview/
  Поздрави.

 26. Здравейте, това нещо със скайпа не ми се получи, но ми се случи друго. Ако може да ви кажа, защото се изплаших. Включих микрофон, дадох “избери с камера” от скайп и изведнъж син екран със съобщение от което само разбрах – “грешка Син екран”. На какво може да се дължи? Аз рестартирах и си проведох разговора по скайп нормално. Благодаря.

 27. @Jexi
  Здравей. Синия екран е често срещана грешка, която може да се предизвика от множество неща. Може да потърсиш в Гугъл за него и ще откриеш множество информация. Имай предвид, че понякога проблема е в Windows, но понякога може да е повреда в самия хардуер на компютъра (например в паметта). Най-добре се свържи с компютърна фирма.
  Поздрави.

 28. Помоооощ.
  Отдавна ползвам Launcher на всичките си компютри и съм много-много-много доволна. Но на телефона не се получава. Пък…. свикнах да не мисля кой Skype трябва да е включен (личен или служебен). Просто и двата и готово.

 29. @Vessh
  Здравей.
  Не знам как точно стоят нещата с мобилните телефони, но дали може да се ползва метода, който е без SkypeLauncher, втория горе в статията?
  Другото, за което се сещам, е че може втория акаунт да го минеш през сайта imo.im, ако нищо друго не стане.
  Поздрави.

 30. Здравей, благодаря, обиколих нета и твоят съвет единствено ми помогна за стара версия на скайп :) Браво!

 31. @Веси
  Супер. Благодаря за коментара :)

 32. Как се правеше скайп да стартира с отворен прозорец, вместо след старта на ОС ръчно да се отваря?

 33. @Емил
  Здравей. Не знам с коя версия си, но на най-новата се прави от след като се впишеш от менюто Инструменти -> Настройки. Там в общите настройки има отметка Пускай Skype заедно с Windows. А ако искаш освен да се пуска сам и да се вписва сам в твоя акаунт, тогава на началния екран за вписване трябва да поставиш отметката под полето за паролата.
  А ако си с по-стара версия, например 3.8, на екрана за вписване е и отметката за автоматично пускане с Windows.
  Поздрави.

 34. Здравей, не ми беше това въпроса :). Скайпа ми е настроен да се стартира с уиндоус и да се логва автоматично. Искам да знам как да стартира отворен, а не в трея както е по дефолт? Както като го кликнеш в трея и се отваря на екрана.

 35. @Емил
  А, ясно :). В такъв случай въпросът ме затруднява. Кажи с коя версия на скайп си и с кой Windows и ще тествам някои неща да видим дали ще стане.

 36. Искам да попитам след като скайпа ми е пуснат на 2 различни компа с еднакво име и парола като звънне някои какво става тогава? И двата ли компа ще звънят или не и като вдигна от единия компютър втория ще звъни ли още? И от втория комп може ли да се чува разговора, който водя на първия компютър? Моля да ми отговорите. Благодаря предварително.

 37. @бани
  Здравей.
  Прочетох за това в интернет (не съм го тествал) и се оказва, че само един от компютрите ще може да участва в разговора.
  Поздрави.

  @Емил
  ОК, ще пробвам.

 38. @Емил
  Разбрах как става. Ще трябва да се редактира един ред в регистрите на Windows. Става по следния начин: От старт менюто отиди в Run и там напиши regedit и натисни ентер. Тук навигирай до следния път: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run. Отдясно цъкни с десен бутон на Skype и после Modify, след това в следващия прозорец изтрий думата /minimized и цъкни OK. Това е.
  Поздрави и благодаря за идеята за статия :).

 39. Здравейте, имам въпрос.
  Aз съм с уиндолс 7 и скайп 3.8, използвам и скайп лаунчер и отварям 3-4 скайпа едновременно. Може ли едновременно с тези профили да се отвори скайп 6 чрез скайп портабъл и да се впиша в още един профил?

 40. @mimi
  Здравей.
  Би трябвало да стане след като направиш пряк път от файла на портабъл версията по Метод 2 от статията горе. Също трябва да отвориш първо старите версии и след това новата, а не обратното.
  (Може дори да не е нужно да правиш трика от метод 2, пробвай).
  Поздрави.

 41. Имам SkypePortable_6.2.0.106_online.paf, но иска инсталиране. Нали този вид скайп няма инсталация. Какво да правя?

 42. @mimi
  Ами да, не е нужна, но може и да се направи пак с нещо като инсталация. По време на инсталацията реално само ще се копират разни файлове. Общо взето инсталирай го на различно място от папката на сегашния скайп и ще стане.
  Поздрави :).

 43. @калоян
  Супер :). Радвам се.

 44. Супер ти благодаря, с XP съм и с нов скайп

 45. Не ми стана! Пробвах няколко пъти пак не става. Може ли да ми обясниш как?

 46. @Сани
  Здравей. Метод 2 ли правиш? Кажи с коя версия си на скайпа и с кой Windows? Слагаш ли интервал преди наклонената черта? И също виж да не би да слагаш нещата в долното поле. Трябва да е в полето цел (или target).

 47. Благодаря много за начина по който си обяснил, много ми помогна :) !

 48. Проблем със скайпа – не ми е включен компютъра, а на моите абонати показва, че съм на линия но не могат да ме наберат.

 49. @Ivan
  Здравей. Има такъв проблем популярен при доста хора. Чух че ако се сложи стара версия като 5.10 например и ще показва правилно статуса. Но да не слагат по-стара, че те пък имат други проблеми. Или друго решение, всеки път преди да се отпишеш минаваш на инкогнито и тогава чак излизаш.
  Поздрави.

 50. имам проблем, нямам камера, пише че скайпа не може да намери видио камера

 51. @ginka
  Здравей. Свързана ли е към компютъра, работещ ли е порта, към който е свързана, работеща ли е камерата, с коя версия на скайп си, до сега работеше ли тази камера? Пробвай камерата на друг компютър или на друга версия или на друг порт за да разбереш кое може да е повредено.

Коментарите са изключени.