178 comments

 1. @Зори
  Здравей.
  Изтри ли го или го деинсталира правилно? Защото някои хора трият директно папките, което не е правилно когато говорим за инсталирани програми.
  На скоро един друг посетител имаше проблема с ентера и ми кажа, че се е оправило след инсталация на Internet Explorer 8. Може да звучи като нещо напълно несвързано, но реално Скайпа използва Internet Explorer по някакъв начин.
  Също може да преинсталираш Skype отново.

 2. Аз имам инсталирана и новата версия на skype но като съм на компа с windows xp ми забива скайпа. А като съм от лаптопа с windows 7 всичко си е наред.

 3. @Меди
  Здравей. Там където забива с кой Скайп си? И пробвай да го преинсталираш. Също, как точно забива и кога?

 4. Ми забива всеки път когато съм в skype, най-много когато някои ми звъни и натискам да отговори.

 5. @Меди
  Не ми каза дали пробва да преинсталираш скайпа и с коя версия си. Ако преинсталирането не помогне и ако не е проблем да отидеш на най-новата версия, мини на нея.
  Други неща, които може да помогнат, са да направиш стъпка 3 от тази статия -> https://chat4o.com/%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d1%83%d0%b1%d0%b5%d0%bd%d0%b8-skype-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8/#3
  и другото е да сканираш и поправиш проблемите на регистрите на Windows с програмата CCleaner. Кажи ако нещо помогне :).
  Поздрави.

 6. Skype е направо яко и си намерих 15 приятели.

 7. Здравейте, а как мога да махна/изтрия вече несъществуваща чат група/дискусия – излязъл съм – напуснал дискусията, но като дам на абонати – отново ми изкача – не ми дава никакви опции скрий или нещо друго :(.
  Благодаря предварително.

 8. @Стенли
  Здравей. При мен има като дам на нея десен бутон -> Скрий дискусията. С версия 6.2 съм. При теб няма ли я тази опция?

 9. @Меди
  Нито едно от нещата ли не помогна? В такъв случай аз обвинявам Windows и бих го преинсталирал.

 10. Здравейте, опитах да си изтегля тази версия на скайп но щом инсталатора започне ми изписва: възникна неизправност с обслужващия сървър. На уиндолс XP съм, какво да правя?

 11. Вече забелязвам, че нито един от по-новите версии на скайп не се инсталира на моя компютър. Може би е защото съм на уиндолс xp. Пробвах с 5.0, 5.10, 6.0 и 6.1 но никоя не стана. Ако може малко помощ.

 12. @даниел
  Здравей. Това го прави още преди да се е инсталирало така ли? Би ли сменил езика на английски преди да почне инсталацията, че да ми препишеш грешката на английски точно как е. Така ще намеря информация за нея.
  Този проблем може и да е нещо с интернета по принцип. Иначе имаш интернет нали? Пробвай да рестартираш модема (и рутера ако имаш такъв).

 13. Когато инсталатора спре ми изписва: We are having problems connecting to the download server. To download an alternative installer for skype click the “download” button. След това ми отваря сайт, от който един инсталатор започва да инсталира скайп пише да изчакам няколко минути, но след като приключи отново ми изписва същото нещо we are having problems…..

 14. За интернета аз си имам но ми е директно свързан без рутер или модем.

 15. Здравейте,
  за някой от чатовете я няма тази опция с десния – аз съм с версия 6.1.0.129

 16. @Стенли
  В раздела на име Последни, дето е отдясно на Абонати, там ми се показват на мен дискусиите с три човечета като иконка. От там давам десен бутон на една такава и там има Напусни дискусията има и друга опция Скрий дискусията. При теб показва ли се дискусията там в последни и активни ли са ти тези опции или и двете са неактивни?
  И кога викаш се показва отново? Как така като дадеш на абоната? Да не те добавя някой в дискусията? Също ако искаш сложи най-новия скайп за всеки случай.

 17. Инсталатора който ми даде стана но всеки път когато включа скайп и се появява прозореца за вписване в скайп не ми излиза място къде да си напиша име парола ,а само един син прозорец на който най отгоре с големи бели букви пише Skype само това и нищо друго.

 18. Здрасти. Аз имам следния проблем. Няма ми го бута ”ИЗПРАТИ”, мога да пращам съобщения само с enter.. Ръчках, преглеждах настройките и не успях.. Помагаааай, моля :)))

 19. @даниел
  Ах, сега пък празния логин екран те удря :). Ти си с XP нали. Виж коментар #41 от тук: https://chat4o.com/skype-error-2738/
  Кажи пак дали е помогнало, че и аз хем да разбера кое помага.
  Би трябвало да те превключи към стария начин на вписване.

 20. @П.Иванова
  Здравей. А, да. Това го знам вече :). И аз го търсех преди време и се оказа, че трябва да разшириш екрана да стане по-голям. Като е малък решава да скрие бутона за да спести място или нещо такова ;).

 21. Не става пробвах и /secondary и /legacylogin него го пробвах два пъти но нищо само don’t send а на втория ми си отваряше все същия логин екран.

 22. Ако може да ми дадеш подобен инсталатор но за по ниска версия като 6.0 или 6.1 за да видим какво ще стане. Или да намериш друго решение на проблема ако има такова.

 23. @даниел
  Рестартирай настройките на Internet Explorer -> http://support.microsoft.com/kb/923737
  Има бутон Fix it на страницата малко по-надолу.
  Ако не помогне, инсталирай Internet Explorer 8, ако си с по-стара. А ако си с него инсталирай още по-нов, 9 или 10.
  Скайп използва Internet Explorer по някакъв начин и за това понякога негови грешки се прехвърлят и в Скайп.
  Ако и това не помогне, направи решенията на проблема в тази статия: https://chat4o.com/skype-error-2738/
  Имам и още предложения, пиши пак какво е станало.

 24. За сега ще си остана с 4.0 в момента съм с нея и ми харесва. Скоро ще съм с нов компютър и да се надяваме че на него ще стане 6.0. Но ако намериш подобен инсталатор за 6.0 или 6.1 може да ми дадеш линк за да видим какво ще стане. Благодаря много за полезните статии, научих много от тях. :)

 25. @даниел
  О, да. Със сигурност ще се оправи като се смени компютъра. То дори и само да преинсталираш на този Windows-а и ще се оправи. Въпроса е как да го оправим без цяла преинсталация :).
  Ето два линка, които работят:
  http://download.skype.com/msi/SkypeSetup_6.0.0.120.msi
  http://download.skype.com/msi/SkypeSetup_5.10.0.116.msi

 26. Благодаря много, първата инсталация стана, логин екрана не е празен и сега вече съм с версия 6.0. Наистина страхотна версия на скайп. :)

 27. @даниел
  Моля. Радвам се че е станало в крайна сметка.

 28. Здравей, имам ужасен проблем. Скайпа ми постоянно се самоизключва, като ми казва, че възникнала грешка или срив и се затворил. Няколко пъти го преинсталирах и не се оправя :(

 29. @Яница
  Здравей.
  Опитай нещата от коментар #109 към тази страница https://chat4o.com/skype-3-8/
  Пиши после какво е станало.

 30. Благодаря, сега го деинсталирах нацяло и инсталирах Skype 6 да видим дали ще се изключи сам, мерси много за помощта, дано има резултат само с това :)

 31. Аз имах предвид номер 2 и 3 от коментара де, понеже ти кажа че и без това си го преинсталирала. Или този път изтри и папката в application data дето е?

 32. Така имам един голям проблем със скайп – от 2 дена ми прави нещо като напиша нещо в чата и дам ентер и не ми се праща. Ако някой може да ми помогне супер спешно ми трябва помощ.

 33. @alex
  Здравей.
  Инсталирай Internet Explorer 8 и ще се оправи. Поне си спомням два пъти това подейства при други хора, които питаха. Не е нужно да го ползваш, само го инсталирай.
  Друго, за което се сещам, е че има една настройка, която може да ти е променена. В скайп в менюто инструменти – настройки – съобщения и кс – разширени настройки, там има опция какво да прави ентера.
  Поздрави.

 34. Защо чрез алтернативното вписване чрез Facebook не ме пуска директно в скайпа а ми търси пак парола??

 35. @nona
  Здравей. Как така? Какво по-точно става? Аз между другото не съм го ползвал това вписване и не съм много запознат, но все пак обясни какво става и ще проуча въпроса ако мога.
  Поздрави.

 36. Здравейте, ще се радвам ако може да ми отговорите.
  Имам Galaxy s, свалих скайпа от магазина в телефона но след време го изтрих.
  Сега се опитвам да го сваля и все ми пише че е свален от моя телефон и нищо не мога да направя. Сигурно е в паметта на телефона, но нито знам къде е нито мога да направя нещо.
  Бихте ли ми помогнали?

 37. @Катерина
  Здравей. За съжаление телефоните не са в моята сфера на познания. Все пак мога да потърся в интернет за този проблем ако ми препишеш точно каква е грешката, която ти изписва (на английски ако е, още по-добре). Поздрави.

 38. Здравейте, имам малък проблем със скайп 6.3, ако може да ми помогнете ще съм ви много благодарна. При видео разговор виждам накъсано отсрещната страна, от какво може да е това? Мерси за отговора.

 39. @Жана
  Здравей.
  Например може да е от слаба интернет връзка. Също препоръчвам и човека на отсрещната страна също да си сложи тази версия, ако е с някаква стара, може да не се сработват добре с твоята.
  Възможно е и твоя компютър нещо да не може правилно да показва видео съдържание поради някакъв хардуерен проблем, но тогава щеше да е така и със филми и клипове в интернет, а не само в Скайп.
  Поздрави.

 40. Здравейте! Преди ползвах версия 3.6 или 3.8 (не съм сигурна), защото не ми харесват всички останали версии след тях…. Преди 2-3 дни като си включих скайп и ми изписа съобщение, че не може да го стартира преди да се изтегли последната версия :(((
  Опитвах да си върна пак стария облик, но е невъзможно :(( Някой има ли обяснение защо се получава така и само при мен ли се получава?
  Благодаря предварително!

 41. @Елена
  Здравей.
  Не е само при теб.
  По мои опити установих, че при 3.8 няма проблем, а само при 3.6. Надявам се и при теб да е така. За това направи следното:
  1. Деинсталирай сегашния ти скайп
  2. Инсталирай 3.8 от тук: https://chat4o.com/skype-3-8/
  3. Приложи методите за спиране на обновяването от тази статия.
  4. Ще съм благодарен ако после споделиш дали е станало.
  Поздрави.

 42. Не стана :( Явно ще трябва да се примиря с новата версия :(((
  Благодаря ти все пак за отговора

 43. @Елена
  И при 3.8 ли пише че иска задължително да се обнови? Защото при мен и при още 2-ма човека, които питах, 3.8 си работи.
  Друг е въпроса ако ти излиза нормалното съобщение за обновяване, което НЕ е задължително. (В статията, която ти дадох пише как да се спре.)

 44. Инсталирам го и в момента, в който влезна в настройките да забраня обновяването ми се гаси скайпа като пише да се инсталира новата версия….

 45. @Елена
  И не ти дава по никакъв начин да го спреш или отхвърлиш обновяването, така ли? Тоест ти изписва онова съобщение, дето пише задължително обновяване и нещо си от мерки за сигурност?
  Ако е така, значи са почнали и 3.8 версията да спират поетапно и при мен просто още не е стигнало.
  А ако е нормалното обновяване, трябва да може да се спре.

 46. Да, точно това ми пише: ..от мерки за сигурност

 47. @Елена
  Лошо. Почнали са 3.8 значи постепенно да спират. Подозирах че някога ще го направят и ето че дойде и това време. Дойде началото на края на старите версии :).

 48. Наистина е лошо, защото новите версии за ужасни :((
  Благодаря за отделеното време и обясненията все пак :)

 49. Здравейте.
  Имам версия 3.8 с някакво разширение. Проблемът, който се появи напоследък, е че с някои приятели се виждаме с камера, а с други – не. Чуваме се, но няма бутон „Пусни видео“. Според комп. специалист, който ми поддържа техниката проблема се дължи на различни версии на скайпа. Как може да се преодолее този проблем?
  Благодаря предварително за съдействието.

 50. @Атанасов
  Здравей. Аз също съм забелязал, че между някои версии (например 3.8 и 6) не работят видео разговорите. За съжаление не знам друго решение освен да ползвате еднакви версии.
  Поздрави.

 51. Здравейте, инсталирах последната версия на Skype без да погледна отметките и автоматично ми се сменя търсачката и началната страница, а не го искам! За целта изтрих Skype, но промяната си седи. Какво да направя? Благодаря предварително!

 52. @Hriskata
  Здравей. В статистиката на сайта виждам че ползваш Хром, така че направи следното: Отвори менюто с бутона горе в дясно дето е 3 хоризонтални, дебели линии. Там избери Настройки. После под Облик сложи отметката Показване на бутона „Начална страница“ и под него цъкни Промени. Това е за началната страница. А след Облик отдолу пише Търсене, там избираш търсачката.
  В бъдеще добре оглеждай отметките като инсталираш каквато и да е програма. Много от тях ти пласират разни неща, тулбарове например а понякога и дори цели други програми дето нямат нищо общо.
  Поздрави :).

 53. Здравейте, искам да попитам след като може да се стеснява полето след името, когато изпращаме IM, защо след това не може да се разширява и стрелките изчезват? Пробвах като изтирия версията и инсталирах на ново, но настройките си останаха същите… Ако не сте ме разбрали, имам предвид примерно, че Иван Иванов излиза само Иван и не че е голям проблем, но е дразнещо.

 54. @wild_girl
  Здравей.
  Това къде е? Става дума за списъка с контакти отляво ли? Дето може да се разтегли да е по-голям и по-малък настрани? И в двете посоки трябва да може да се мести.
  С най-новата версия ли си? Пробвай да сложиш нея.

 55. С най-новата версия съм… свих я до минимум и сега не се показва изобщо за разтегляне на името, имам предвид не за списъка с абонатите, а за чат-контакта с някого. Много бих била доволна ако помогнете за премахването на проблема. Благодаря.

 56. @wild_girl
  Хм. Странно. А какво става като натиснеш квадратчето за максимизиране до цял екран, дето е горе дясно до хикса? Натисни го и после пак го върни към нормално да видим дали това ще го сработи.
  Може да опиташ да преименуваш потребителската папка с информация за настройките и т.н. Това може да го накара да забрави. За да го направиш затвори скайп напълно, отвори произволна папка, напиши горе в адрес лентата %appdata%, натисни ентер, преименувай папката Skype на Skype1. Това също ще премахне историята ти и настройките (както и на другите дето влизат от този компютър).

 57. Здравейте, с тази версия на skype съм, но от известно време имам проблем със снимката в профила. Отваря се, но в голям размер и в крайна сметка излиза не цяла а като отрязана. От това, което виждам от други снимки си правя извода, че няма ограничения за размера и все пак не мога да го твърдя със сигурност. Ще се радвам, ако ми помогнете благодаря.

 58. @dims_chi25
  Здравей. Какъв е проблема всъщност? Не ми стана много ясно. Мисля, че каквато и снимка да качиш се отрязва до квадрат и се намалява до определен размер.

 59. Здр, искам да споделя един проблем. Не ми излиза мястото, където се пише скп името а съответно и паролата, а горе отметките са си там, говоря за скп, информация, помощ но от там надолу нищо.. Как мога да го оправя, дали изобщо има начин? Пробвах с много различни версии и с всичките е така. Ако ми помогнете ще съм ви много благодарна. Лек ден :))

 60. 3дравейте!
  Имам проблем със скайпа, мисля че последната версия е 6.7 и когато говоря картината постоянно ми забива… С версия 6.0 не е така например, всичко е наред, но в един момент скайпа сам се обновява и пак същата история, 3абива ми картината… Уиндоуса ми е 7. Някой знае ли какво става? Благодаря предварително :)

 61. @Mariya
  Здравей.
  То аз не съм качвал по-нова от 6.6, понеже следващите не ги обявиха в блога си и съм ги изпуснал, но вече има и версия 6.9 дори. Може да я свалиш от този адрес: http://www.skype.com/go/getskype-full
  Ако искаш пробвай с нея.
  Или ако тя точно прави проблема, то остани с тази, която ти е добре и спри обновяванията за да не идва по-нова. Как да ги спреш виж тук: https://chat4o.com/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%8A%D0%BF%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-skype/

 62. Здарвейте.
  Бих искала да помоля за съвет – имам версия на скайп 6.9.0.106, Win XP на един от компютрите на които работя, но за съжаление в тази версия на скайп не откривам къде е опцията за изгледа на прозорците. Проблемът се състои в това, че не виждам отляво списък с абонатите, а само един общ прозорец, на който може да се следи хронологията на разговора.

  Благодаря предварително за отговора.

 63. @Василка Кирилова
  Здравей. За да се покаже списъка може да избереш от менюто Изглед -> Списък с абонати. Същото може да стане и с Alt + 1 от клавиатурата.
  Или да не би да е избран изгледа на име “Стегнат вид”, дето се разделя Скайпа на два прозореца? Може единия да е затворен в момента. Ако е така е така натисни Alt + 1 от клавиатурата и после от Изглед цъкни на “Фабричен вид”.

 64. Изхвърля ме от скайп име, защо така се получава?

 65. Здравейте! Скайпът ми е версия 5.10.0.116 Проблемът ми е следният:
  когато си сложа профилна снимка и след това искам да я премахна, не се маха. По-принцип знам че има някакви аватари отстрани откъдето можеш да си избираш, но това го няма. Моля за помощ! :)

Коментарите са изключени.