Решения на проблема с api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll и Skype

Google реклама:

Напоследък този проблем стана много популярен, понеже Skype 7.33 изисква Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable. В тази статия ще ви предложа няколко решения. Ситуацията на всеки компютър е различна и може различни неща да подействат. Опитайте решенията отдолу едно по едно.

1. Обновете Windows

Ако е възможно обновете своя Windows, а ако не, поне инсталирайте този ъпдейт. По-надолу в страницата на ъпдейта има връзки за сваляне за различни версии на Windows. Ако сте с 32-битов изберете x86, а ако сте с 64-битов – x64. За да видите с какъв сте цъкнете с десен бутон на иконката “Компютър” на работния плот, изберете “Свойства” и вижте какво пише срещу “Тип на системата”.

2. Инсталирайте Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015

Ако го нямате в списъка с инсталирани програми в контролния панел, инсталирайте го от тук: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48145. Ще ви попита преди сваляне отново за x86 или x64, както говорихме в предната стъпка.

3. Инсталирайте Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable Update 3

Това е обновление за библиотеката от точка 2. Сваля се от този адрес: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=53840

4. Деинсталирайте Skype и го инсталирайте на ново

През старт менюто влезте в контролния панел и от там в Програми -> Деинсталиране на програми. Деинсталирайте Skype и го инсталирайте на ново.

5. В краен случай ползвайте Skype 7.32

Ако тези стъпки до тук не са ви помогнали и в краен случай махнете отново скайпа и инсталирайте Skype 7.32, която би трябвало да работи. Ако ви предложи обновяване, откажете го. След като се впишете спрете обновяването от меню Инструменти -> Настройки -> Разширени -> Самообновяване.

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype проблеми