Skype 5.5 – Изтегли

Skype лого

Излезе и финалната 5.5 версия на Skype. Можете да я изтеглите от бутона отдясно. Една от основните промени е новия дизайн на всички емотиконки, както и добавянето на няколко изцяло нови. Друга главна новост е по-задълбоченото интегриране на FaceBook във Skype. Могат да се изпращат директно съобщения от Skype 5.5 към FaceBook. Има и някои други промени, малко по-надолу са изброени. Официално Skype 5.5 поддържа Windows XP/Vista/7.

Ако търсите по-стара версия, отидете в категория Изтегли Skype и си изберете желаната версия. По-надолу ще видите снимки на Skype 5.5, както и някои от най-важните новости в тази версия.

Какво ново в Skype 5.5?

 • На ново нарисувани емотикони и добавени няколко нови
 • По-дълбока FaceBook интеграция, изпращане на директни съобщения
 • Оптимизирана работа по време на видео обаждания
 • Промяна в контрола и бутоните по време на обаждане
 • Нов Login екран
 • Множество премахнати бъгове

Снимки на Skype 5.5

Нов логин екран - Skype 5.5
Нов логин екран - Skype 5.5
Skype 5.5 - добавяне на контакти
Skype 5.5 - добавяне на контакти
Редактиране на профил
Редактиране на профил
Общи настройки в Скайп 5.5
Общи настройки в Скайп 5.5
Нови емотикони в Скайп 5.5
Нови емотикони в Скайп 5.5

Реклама:

Реклама:

Категория:Изтегли Skype

106 comments

 1. Здравейте Искам да попитам трия хронологията в скайп но след като пусна после скайпа саобщенията от вчера до днес пак идват Как да ги спра Искам да не получавам стари съобщения от никого

 2. @Милена
  Здравей. Как така идват? Излизат ти като нови ли или просто си стоят като история. Ако са били неполучени, те не са част от историята и ще дойдат като се впишеш.

 3. не са неполучени получила съм прочела съм вичко всичко изтрила съм всичко от където трябва и в момента в който спра и пусна скайпа отначало получавам всички съобщения пак на куп и интерестното е че получавам съобщенията само на другия абонат каквото той е писал а мойте съобщения не

 4. @Милена
  Хмм.. Разбирам. Интересен проблем. Как триеш историята? От настройките ли? Пробвай следното: Затвори Skype. Отвори някоя папка или Windows Explorer и в адрес лентата напиши %appdata%\skype и натисни ентер. Тук изтрий папката, която е с име идентично с твоето Skype име. Това ще изтрие всички данни, настройки, история и т.н. за твоя потребител (спокойно, абонатите ще си останат). Сега влез отново в Skype и виж дали е станало.
  Поздрави.

 5. Да изтрих папкта с мойто име както ми каза но нямаше смисъл съобщенията си пристигат пак въпреки че ги изтривам

 6. @Милена
  Тогава съвета ми е да обновиш до най-новата версия на Skype. Явно това е някакъв бъг. Дано да е решен в новата версия.

 7. Здравейте аз преди бях с версия 4.2 и реших да инсталирам Skype 5.5.
  След като инсталирах Skype 5.5 и като искам да добавя абонат Skypa почва да ми засича.Благодаря предварително :)

 8. @Борислав
  Здравей.
  Качих по-нова версия на 5.5, в която би трябвало да е поправен този проблем. Инсталирай нея. Изтегли я от този адрес: https://download.chat4o.com/SkypeSetupFull_5.5.0.117.exe
  И горе на бутона го промених адреса, но повече сайта има кеш за да работи по-бързо, може още да виждаш старата страница за около ден.
  Или ако искаш направо може да сложиш версия 5.10.
  Поздрави.

 9. Здравейте
  Да ви споделя и аз моя проблем.От вчера не мога да звъня на абонатите си,нито те на мен,няма сигнал.Мислех,че е от SKYP-a,инсталирах послесната версия,но пак нищо.Моля ви помогнете ми!

 10. @Нонка Янева
  Здравей.
  Това със колко абоната става, със всичките ли? И през това време можете ли да си пишете един на друг? Те с коя версия са? Ти с кой Windows си?
  Моля, отговори ми на тези въпроси, а междувременно пробвай следното: Затвори Skype, отвори някоя папка и напиши в адрес лентата %appdata%/Skype и натисни Enter, изтрий файловете Shared.xml и Shared.lck, влез в Skype и пробвай отново.
  Поздрави.

  Добавено на 30.07.12: Нонка Янева ми писа отново и се оказа, че проблема е бил в слаб интернет.

 11. здравейте
  Имам един проблем ама не разбирам много …. моля помогнете ми
  В началото когато се логваш има един плъзгач който показва всички които се логвали … всички мейли
  Как мога да махна някой ?
  Благодаря Ви предварително

 12. @Пламен П.
  Здравей. Да не би да имаш предвид това.

 13. Контактите в скайп ми изчезнаха. Аз не можех да ги виждам, но те ме виждаха. За съжаление малко след това се наложи да преинсталирам windows . Има ли начин да възстановя контактите си, ако да, то може ли да ми кажете как? Има и друг проблем. От тогава ми се появява периодично един стар статус в профила. Има ли начин да се предотврати непрекъсната поява на този статус. Някакъв бъг в системата ли е или е от вируса или пък някой ми влиза в скайпа? Предварително благодаря.

 14. @ Николай
  Здравей. Разгледах въпросната статия. Всяко едно от споменатите неща съм ги пробвала. Всички отметки са махнати,т.е. контактите не са скрити или групирани. Нямам back up на контактите. Относно въпросната папка, която се достига чрез %appdata%\Skype\ skype_name я няма, тъй като e направена преинсталация на цялото C(не само в папката на windows), т.е. освен windows всички други програми са изтити в C. Има ли някакъв друг начин да се възстановят контактите? Освен в тази папка съхранява ли се още някъде другъде тази информация?

 15. @Таня
  Ясно. Пробвала си значи и да преместиш цялата папка Skype, въпреки че е нова, нали? Ако не си, пробвай. И ако това не помогне остава единствено да се свържеш със Скайп и те да ти ги възстановят. Трябва да им пишеш на английски език на този имейл: contactus [кльомба] skype [точка] net

 16. @ Николай
  Да, папката също пробвах да преместя, но стана по-лошо. Ако преди контактите ми ме виждаха, то след като преместих папката… спряха да ме виждат като контакт. Някои от контактите ги имам и в фб и започнах от там да ги добавям като контакти и в скайп. Наложи се да им пращам пълномощно. Свързахме се с хора от съпорта на скайп, онлайн чат, за да може всичко детайлно да разберат. Така 3 пъти им писахме. Виждат контактите като бройка, но не и конкретно самите контакти. Въпреки всичко казваха, че до 72 часа ще възстановят контактите, но това не стана. Не знам може би докато ги възстановяват не трябва да влизам в скайп или да влизам от друг компютър. Не знам, но не ги възстановиха. Единственото, което още не знам е следното. В папката %appdata%\Skype\ skype_name се съхраняват контакти, с които съм си писала или контакти, които в момента на влизането са били в списъка с контакти? Знаеш ли нещо по въпроса? Защото, ако е второто, то може да почна да търся на кои компютри съм сядала и да се опитам да намеря въпросната папка и да я копирам. Аз поне друг вариант не виждам. Да, знам положението е доста сложно. Все някъде нещо би трябвало да може да се направи, но аз за друго не се и сещам. Затова се и обръщам към теб с надеждата, че ти ще се сетиш за още нещо, което не съм пробвала. Предварително ти благодаря за отделеното време и искрено се надявам, че тъй като си по-запознат от мен с тези неща, то ще измислиш нещо.

  Поздрави, Таня :)

 17. @Таня
  Това със вземане на твоята папка от друг компютър, на който преди време си се вписвала може да проработи. Мисля, че се съхранява списъка ти какъвто е бил когато за последно си се вписвала.
  Освен това продължавай да пишеш на Скайп поддръжката. Не ги жали много :). На техните сървъри би трябвало да го има списъка. Или дори и от там да са изтрити, в което се съмнявам, би трябвало да имат някакво резервно копие.

 18. Привет, имам скайп – 5. 10. 0. 116 и когато се опитам да добавя нови абонати ми изписва: „Проверка за свързаност! Изглежда, свързването с интернет не може да се осъществи в момента. Моля проверете свързването и опитайте отново“
  Е аз нз какво да му проверявам на свързването… :(

 19. @Емилиян
  Здравей.
  Опитай за сега две неща. Първо деинсталирай Skype и го инсталирай на ново. Може да ползваш този, малко по-нов е и някои грешки са поправени -> https://chat4o.com/skype-5-10/
  Ако това не помогне, направи следното. Копирам го направо от една друга моя статия:
  „Затворете Skype. Влезте в някоя папка и горе в адрес лентата напишете следното: %appdata%/Skype и натиснете Enter. Отваря се папка, в която трябва да изтриете файловете Shared.xml и Shared.lck. Опитайте сега дали се свързва.“
  Ако и това не помогне, пиши :).

 20. @Николай
  Благодаря много, направих и двете неща, но ситуацията остава непроменена! :(

 21. @Емилиян
  Добре, вземаме по-сериозни мерки тогава :). Първо тази цялата папка %appdata%/Skype си я копирай някъде на сигурно място, ако случайно нещо се прецака. Също за всеки случай си направи копие на абонатите.
  След това излез напълно от скайп и се увери че неговия процес не е стартиран в Task Manager-а (може направо да рестартираш компютъра ако не знаеш как). След това отвори тази папка отново %appdata%/Skype и изтрий всички файлове, които започват с „temp-„, също които завършват с „-journal“ и също тези с разширение „.lock“ и тези с големина 0KB и Shared.xml и Shared.lck. Така, сега пробвай дали работи вече. Ако пак не работи, отново затвори скайп напълно и отново изтрий тези файлове ако са се появили но този път също изтрий тези файлове и от папката с име същото като твоето скайп име. Тя се намира в %appdata%/Skype. Ако и това не помогне отново затвори скайп напълно и директно изтрий цялата %appdata%/Skype папка (като си я имаш някъде другаде запазена). Това ще изтрие и цялата история на всички абонати ползващи компютъра, както и настройките им в скайп.

 22. @ Николай,
  благодаря, но за момента ще се въздържа от такива мащабни реформи… все пак мен може да ме намерят… и се надявам, че като излезне по-нова версия и си я инсталирам – всичко ще е ОК, а ако нещо наложително се случи – тогава ще направя процедурите, за които ме проясни ;)
  Още веднъж – БЛАГОДАРЯ! :) :) :)

 23. @Емилиян
  Моля :).
  Но не са мащабни, най-голямото нещо е изтриването на цялата папка с данни за Skype, която и без това се губи например при преинсталиране на Windows. Но както решиш де :). Поздрави.

 24. БЛАГОДАРЯ, БЛАГОДАРЯ, МНОГО, МНОГО БЛАГОДАРЯ <3

 25. @Гери
  Да разбирам, че е подействало? :). Ще споделиш ли коя стъпка точно помогна? Искам да натрупам информация по въпроса, за да напиша статия в бъдеще.
  Поздрави.

 26. Инсталационна грешка 1603

  В някои случаи при опит да обновите Skype от по-стара версия към 3.2 или по-нова е възможно да бъде изведена грешка: The Older version of Skype 3.2 cannot be removed. Please contact your technical Support Group.

  Как да си го оправя ?

 27. @Cvetan
  Здравей. С коя версия на скайп си и коя се опитваш да сложиш? И кога ти изписва това? Дава ли ти да деинсталираш Skype от контрол панела и add remove programs или от деинсталине на програми ако си с win 7. От там дава ли ти грешка? Ако не, то деинсталирай го от там. Но първо ще е добре да си копираш на сигурно място цялата папка Skype, която се намира в папката, която се отваря като се напише %appdata% в адрес бара на Windows explorer и се натисне ентер. От там я копирай някъде да си я имаш, защото докато поправяме нещата да не изчезне нещо. Също е добре да си направиш копие на абонатите.
  След като деинсталираш (ако ти даде) отиди в windows explorer и въведи в адреса %appdata%\skype и натисни ентер. От там изтрий файла shared.xml ако го има. После отиди в windows explorer и въведи в адреса %programfiles% и от там изтрий папката Skype. Сега пробвай да инсталираш.
  Пиши какво е станало и пак ще мислим ;).
  Поздрави.

 28. Значи проблема не е мой а на една моя приятелка и много искам да и помогна. Тя казва че и се е прецакала иконата на Skype и тя е рестартирала компа и пак е било така и после е свалила няколко други версии и се е опитала да изтрие старата (прецаканата) и излязла грешката: вече е инсталирана по нова версия от skype 3.8. После като натисне ОК skype се провали код 1603… А (прецаканата) версия мисля че е 5.5.. Моля те помогни!

 29. @Cvetan
  Ах… Една голяма каша общо взето.
  Първо направете копие на папката, която казвам в предния коментар. После направете копие на абонатите, ако може да се логне. Има линк към статията в предния коментар.
  След това затворете скайп и изтрийте папката, на която направихме копие по-рано. Тоест изтрийте Skype папката от %appdata%. След това инсталирайте най-новата версия на Skype, тоест 5.10.
  Направете това и кажете дали е станало.
  Поздрави.

 30. @Cvetan
  Друго решение, за което съм чел, е да се изтегли тази програма и с нея да се деинсталира нещо наречено Skype Plugin Manager. След това да се изтрие папка на име Plugin Manager, която била в папката, където е инсталиран Skype, примерно C:\Program Files\Skype.
  Друго, което пише е да се обнови Windows за да се поправят някои негови грешки.
  И последното нещо е да се поправят регистрите на Windows. Това може да стане с безплатна програма като CCleaner.
  Дано това помогне. И аз не съм и „хванал много цаката“ на тази грешка. Ако бях щях да съм написал статия по въпроса.
  Ако стане нещо, моля пиши кое, че да знам :).

 31. Здравей, на тази версия има ли скрити емотикони, защото аз не мога да ги намеря ако има.

 32. @венци
  Здрваей. Има. Трябва да знаеш техния код. Има списък тук. Поздрави.

 33. Компютъра ми е стар,при новите версии на скайп,камерата не работи!

 34. @Лъчо
  Здравей. Ами карат ни на сила да минаваме на новата версия, правят разни промени, някои камери не работят… Голяма каша. От 6.13 и надолу чух че ще спират, пробвай тези над нея версиите дали работи някой при теб, като също виж човека отсреща с каква версия е, добре е да са еднакви двете.
  Ако не стане може би с друга камера ще стане, не знам. Развалиха скайпа..

Коментарите са изключени.