Възстановяване на изчезнали Skype абонати

Изчезнали абонати

Още от версия 1.2 насам, списъкът с контакти, на всеки Skype потребител, се съхранява на сървърите на Skype. Така списъка не се губи, без значение кои файлове изтрием от нашия компютър. От където и да се впишем, абонатите се изтеглят и зареждат автоматично.

За съжаление това не е достатъчно за да осигури пълна защита на нашия списък с контакти. В интернет непрестанно срещаме хора, чиито абонати са изчезнали. Обикновено това се дължи на грешка в програмата и най-често се наблюдава след инсталация или обновяване на Скайп. Заради това препоръчвам на всеки, който още не е загубил абонатите си, да си направи резервно копие.

Ако и вашите Skype контакти липсват, следвайте стъпките:

1. Изчезнали ли са наистина?

1.1 Може би се вписвате с различно Skype име

Упс!Понякога изглежда, че абонатите ви ги няма, но реално не е така. Например ако имате два различни Skype потребителя и без да искате сте влезли с този, който по принцип не ползвате много. Първоначално ще се объркате и ще помислите, че ви ги няма повечето абонати.

Например някои хора не знаят Скайп името, което ползват в момента, защото са настроили Skype да се вписва автоматично. С времето го забравят и след като преинсталират може да се объркат и да се впишат с друго тяхно старо име.

1.2 Някои абонати може да са скрити от настройките на Skype

НастройкиПонякога част или дори всички абонати могат да са скрити заради грешни настройки. За да покажете целия си списък с контакти направете следното:

За Skype 5.10 и по-нови:

 1. Отворете Skype и влезте с вашите потребител и парола.
 2. Отидете в менюто: Абонати -> Списъци с абонати -> Всички.
 3. В менюто: Абонати -> Скривай, махнете отметките (ако има такива).
 4. Отидете в менюто: Изглед -> Списък с абонати.

За Skype 4 или Skype 5 (до 5.9 включително):

 1. Отворете Skype и влезте с вашите потребител и парола.
 2. В менюто: Абонати -> Раздели с абонати, махнете отметката Подреди в раздели (ако е сложена).
 3. В менюто: Абонати -> Скриване на абонатите, махнете отметките (ако има такива).
 4. Отидете в менюто: Изглед -> Абонати.

За Skype 3.8:

 1. Отворете Skype и влезте с вашите потребител и парола.
 2. В менюто: Изглед -> Групи с абонати, махнете отметката Подреждане по групи (ако е сложена).
 3. В менюто: Изглед -> Скриване на абонатите, махнете отметките (ако има такива).
 4. Уверете се, че сте цъкнали на подпрозореца на име Абонати. Само тогава ще виждате абонатите. Останалите подпрозорци се казват: Указател, Хронология, Избиране и Излъчване.

2. Възстановяване на резервно копие

Резервно копиеАко някога сте правили резервно копие на вашите контакти, то можете да ги възстановите по следния начин:

 1. Отворете Skype и влезте с вашите потребител и парола.
 2. Отидете в менюто: Абонати (за Skype 3.8 е в менюто Инструменти) -> Разширени -> Възстановяване от файл …
 3. Намерете вашето резервно копие, маркирайте го и натиснете Отвори (или Open).

3. Преместване на папката %appdata%\Skype

ПапкаАко реално вашите Скайп абонати са изчезнали и нямате резервно копие, то първото нещо, което ще опитаме е да преместим една папка, в която Skype трупа разни данни. Това може да го накара да изтегли на ново списъка с вашите контакти.

Затворете Skype напълно и отворете произволна папка. В адрес лентата напишете %appdata% и натиснете Enter. Вземете папката Skype и я преместете (НЕ я изтривайте, ще ни трябва ако това не проработи) на сигурно място. Нека тя липсва когато влезете в %appdata%, но си я имайте на друго място. Сега влезте отново в Skype и вижте дали вашите абонати ще се възстановят.

Имайте предвид, че в папката, която преместихме се пазят чат историята и настройките на всички абонати, ползващи вашия компютър. Така че ако нейното преместване не помогне, е добре да я върнете на същото място. В такъв случай може също да опитате да преинсталирате Skype или да инсталирате по-нова версия.

4. Инструмент за възстановяване на липсващи Skype абонати

ИнструментиАко все още не можете да видите своя списък с контакти, то може да използвате следния инструмент, за да получите списък с техните Скайп имена. След това ще трябва да си ги добавите ръчно един по един. За да работи инструмента, ще е нужно да качите файлът config.xml, който се намира в папката, която си запазихме в предходната стъпка. Влезте в тази папка на име Skype и след това в папката с вашето Скайп име. Там се намира файлът, който трябва да качите чрез инструмента отдолу.

Първо цъкнете отдолу Разглеждане… (или Избор на файл или Browse…), намерете файла и цъкнете Отвори (или Оpen). Цъкнете бутона Качи. Ако всичко мине както трябва, отдясно ще видите списък с вашите абонати.

Ако има някакви въпроси или инструмента ви дава някаква грешка – пишете един коментар по-долу и ще опитам да ви помогна при първа възможност.

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype проблеми

44 comments

 1. @kilner1983
  Здравей. Най-новия е Skype 5.10.0.116.

 2. Скайпа 5.10.0.116 как да го инсталирам новия Скайп?

 3. @kilner1983
  Ако не си спрял обновяването на Skype, то той сам ще ти предложи да се инсталира. Иначе може и ръчно да го изтеглиш от тук от синия бутон в дясно: https://chat4o.com/skype-5-10/
  Като изтеглиш файла, цъкваш два пъти на него и следваш инструкциите.

 4. @kilner1983
  Забелязвам, че доста често питаш разни неща. За съжаление не успяваш да се справиш със следването на инструкциите, което ми показва, че си доста начинаещ в компютърната сфера. Препоръчвам ти да намериш някой приятел, който да ти покаже това онова нагледно на самия компютър. Така от разстояние изглежда не успявам да ти помогна. За това може от сега нататък ако преценя, че няма смисъл да говорим, направо да не одобрявам някои твои коментари. Просто виждам, че на този етап, обясненията ми не ти помагат.
  Поздрави.

 5. ПОМАГАТ МИ А ВИЕ НЕЩЕТЕ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ ТОЯ СКАИП КАК ДА СЕ ИНСТАЛИРАИ ДА ГО СЛОЖА НА ФОНА СИ

 6. @kilner1983
  Правя всичко възможно, но след като ти обясня, ти обикновено казваш НЕ МОГА или НЕ СТАВА, без дори да поясниш какъв е проблема. Това, което питаш, веднъж вече ти го обяснявах в друга статия, но пак нямаше полза. За това не виждам много смисъл да обяснявам отново същите неща. От разстояние само толкова мога да обясня.

 7. Здравей Ники.
  Най-накрая си открих папките с изтритата хронология в скайпа, а те са MPEG-MOVI файлове и не знам с коя програма да ги отворя за да си ги прегледам. Пробвах с уърда, ама ми излиза на някакви квадратчета и не се чете. Моля те дай ми някакъв съвет.
  А изгледа им е с кмплейъра, а това е програма за филми, което също ми е много странно. И ако има начин да ги възстановя обратно в скайпа.

 8. @Теодора
  Здравей. Не мисля, че това са файловете. Имаш ли папка, с твоето скайп име? Тази папка трябва да възстановиш. Трябва да се сложи в папката, която се отваря като напишеш %appdata%\skype в адрес лентата на Windows Explorer и натиснеш ентер. Добре ще е преди това да си направиш копие на текущата такава папка.

 9. Здравей Ники
  Точно на този адрес си намерих папката с моето скайп име, но не те разбрах, как по точно става самото възстановяване. Уиндолса ме не е преинсталиран и всичко е там.

 10. @Теодора
  Ще опитам да обясня :). В момента си с нов Windows и имаш Скайп на него и си се вписвала в него нали? Когато се впишеш със скайп името си, то тази папка с твоето име се създава. Ако става дума за папката, която сега е там в новия Windows, то там няма да я има старата ти история.
  Аз мислех, че си намерила папката си от някакъв друг компютър, където си се вписвала преди или пък, че си я възстановила с програма за възстановяване на данни. Ако е така, то там може да я има старата ти история и за да се появи, трябва да я вземеш и да я сложиш на мястото на текущата :).
  Каква е ситуацията?

 11. Здравей Ники
  Не съм с нов уиндолс, със стария съм-версия ХР-2000.
  Намерих си папката, точно по начина, по който ти ми обясни, тя е само една и в нея е хронологията ми, всичката. А това го разбрах, след като си отворих някои от тези папчици с уърда и там ми излиза моето скайп име и името на събеседниците ми, но самите разговори изглеждат като квадратчета. Не виждам втора папка с моето скайп име, или не гледам където трябва, не знам. А ти наистина обясняваш много добре и следя твоите инструкции. До тук всичко е перфектно обяснено от твоя страна, за което съм ти много благодарна. Благодарение на теб и твоя перфектен сайт се научих да боравя със скайп и мои приятели също, тъй като те препоръчах на всички мои познати.

 12. Здравейте. Имам проблем, а не съм много спец по компютрите. И така: Преинсталираха ми компютъра. До тук добре, но когато си потърсих Скайпа, се оказа, че съм с друго име и не мога да си намеря абонатите. Мога ли да изтрия този Скайп и да си кача друг?

 13. @Теодора
  Здравей. Гледайки какво сме си писали до сега по-горе, изглежда аз съм се объркал. Мислех, че след преинсталация са ти изгубени файловете с историята, а то до колкото разбирам историята е изтрита от настройките на Скайп, а си я има във файловете и ти искаш да се покаже отново в Скайп. Ако е така, то за съжаление в момента не ми е известен метод за такова възстановяване. Тествах някои неща, но за момента не работят. Записвам си да тествам по-подробно в бъдеще и ако открия как става, ще стане тъкмо и статия по този въпрос.
  Много се радвам, че сайта ти е полезен и съм супер благодарен за това, че помагаш за популяризирането му.
  Поздрави!

  @Борис Таков
  Здравей. Какъвто и Скайп да е инсталиран в момента, стига да знаеш своите Skype име и парола, можеш да си влезеш в твоя си акаунт. До колкото разбирам в момента си влязъл с друго име, може би твое старо такова.

 14. Благодаря ти Ники
  Благодарение на това се научих как да си възстановя хронологията след преинсталиране на уиндолса.
  Поздрави и от мен.

 15. Здравейте, имам проблем с микрофона на скайп, ако можете помогнете! Преинст. си уиндоуса тъй като се бъгна и след като инстал. скайп микрофона не ми работи! Чувам отсрещната страна, но не ме чуват мен! От настройки -> устройства, пише „липсва устройство“ в падащото меню, в горната част, там където е микрофонът!? Не знам какво да правя? Моля помогнете!

 16. @Николай (Админ на Chat4o)
  Благодаря ти, мн. полезна статия, но нищо пак…Като пусна теста на скайпа, отдолу ми излиза черен прозорец и в най-лявата част, под микрофон, ми пише „позволете на звуковата карта да се свърже със скайп“! Нз какво и от къде да позволя!?

 17. @Ники Конакчийски
  Ако си с Windows 7 пробвай следното :) -> Start -> Контролен панел -> Хардуер и звук -> Управление на аудиоустройства -> Записване -> Цъкни на Microphone -> Свойства -> Разширени -> Махни втората отметка: Дай приоритет на приложенията с монополно управление.
  Дай му там ОК и т.н. ако се наложи пробвай да затвориш и отвориш скайп на ново или дори рестартирай компютъра за всеки случай.
  Пиши дали е станало :).

 18. @Николай (Админ на Chat4o)
  Привет отново. Пробвах какво ли не, не става и не става…или иска някакви драйвери, или някъде нещо е забранено и аз не мога да се оправя с това…:( Ще преинст. драйверите наново…дано тръгне!

 19. @Ники Конакчийски
  Това дето ти казах, не стана ли? ОК, пробвай с драйверите, но то за микрофона не съм сигурен отделно ли са от тези за звука. Ако са отделно то ще са някакви вградени в Windows. Можеш през диспечера на устройства да го направиш тогава номера.

 20. Здравейте! И при мен изчезнаха абонатите но по-големият проблем е че функцията добави /абонат/ работи много бавно. Добавянето на един абонат отнема около десетина минути. Ако се прекъсне забива компютъра. Сканирах за вируси. Преинсталира скайпа много пъти. Изтрих всичко от %appdata%\Skype и отново инсталирах но няма промяна. Моля за съвет.

 21. @Николай (Админ на Chat4o) – Привет, преинсталирах си компа с 64bit версия и пак същото и накрая се оказа, че проблемът е микрофона на слушалките! :) Благодаря ти за помощта, беше ми от голяма полза. Хубав ден :))

 22. @Ники Конакчийски
  Ах, да. Понякога и хардуера ни предава ;). Поздрави.

 23. Здравейте! При отваряне на скайпа получавам надпис “ Началната страница на скайп е недостъпна в момента. Опитайте отново по-късно.“, но това се повтаря винаги и не мога да виждам новини, покани, предупреждения и т.н. Моля, помогнете ми!

 24. @Сашка Дигалова
  Здравей. Погледни коментар #21 на тази страница: https://chat4o.com/skype-6-0/
  Пиши ми ако нещо помогне, да знам кое :).
  Поздрави.

 25. Здравей, Николай! Следвах инструкциите и опитах чрез влизане и излизане от програмата, чрез Инструменти – Свързване и промених числото, премахнах и отметката пред Порт 80 и т.н. Дори си обнових Skype – бях с версия 5.10, а сега съм с 6.1, но все едно началната страница на Skype ми е все още недостъпна и не знам какво повече да направя. Но разбира се, много благодаря за вниманието и отделеното време!:)))
  Поздрави!

 26. @Сашка Дигалова
  А направи ли изтриването на shared файловете :)?

 27. Искам да попитам има ли някаква възможност да изтрия skype акаунта си. Не искам да го трия от компа, а по принцип?

 28. @Елена
  Здравей.
  Не може. Единствено може да спреш да го ползваш и той след време ще стане неактивен (или нещо такова). Но не може да се трие.
  Поздрави.

 29. Млади приятелю, изпълних всичко което ми обясни. На компютъра, на който е качен скайпа на същото скайп име не се получава. Нямам паролата на скайп адреса. Нямам и имейла за да възстановя паролата. Значи трябва да разбия паролата за да мога да иззема адресите, те са 21 на брой. Как да стане това?????? Очаквам по нататъшните указания.
  Ангелов

  пп. Жена ми ми се смее и казва хакерите разбиват пароли на ЦРУ, а вие един обикновен адрес не можете.
  Поздрави.

 30. @Ангелов
  Здравей.
  Ако имаш достъп до компютър, на който абоната се е вписвал, можеш със стъпка 4 да видиш списъка с контакти, като качиш config.xml файла в инструмента. Това пробва ли го и ако да, какъв е проблема там?
  Поздрави.

 31. Николай (Админ на Chat4o), здравей. Имам един въпрос. Един приятел си е забравил паролата. Направихме всички стъпки до момента, в който иска неговото потребителско име за смяната на паролата обаче никъде не излиза. Излизат имената на хората, които са влизали от неговия компютър без неговия акаунт. Какво да правим??

 32. @елитото
  Здравей.
  Сигурна ли си, че излизат хората, които са се вписвали от неговия компютър? Това няма много логика. Правилния имейл адрес ли въвеждате? Да не е някой негов стар имейл, който е свързан към стар негов скайп акаунт?
  Също може да са го хакнали и откраднали акаунта му. Мисля, че имаше подобни случаи преди време като този, който описваш. Но не съм много запознат.
  В крайна сметка ако акаунта е откраднат и му е сменен основния имейл, и не сте купували нищо от скайп през този акаунт, само безплатни услуги е ползвал, може да се възстанови само ако знаете точния месец и година на регистрация на акаунта, както и имейла използван при регистрация и държавата. За съжаление реално не знам някой да знае месеца… За това се препоръчва в такъв случай да се прави нов акаунт.

 33. Имам въпрос, вчера скайпа ми беше на линия и след около час се оказах инкогнито и ми се появи абонат, който съм блокирала преди седмица. Като продадох телефона си. от който също можех да влизам в скайп. възможно ли е този в когото е да е влязъл в моя скайп и затова да се е появил въпросния абонат? Имам бегъл спомен, че на телефона бях инкогнито като си използвах скайпа.

 34. @Kremena
  Здравей. Ако е бил настроен да се вписва автоматично при отваряне, реално може да влезе, но не мисля че това ще ти смени статуса. Както и да е, най-добре си смени паролата и така вече няма да може да влиза.
  Поздрави.

 35. Гаджето ми направи Скайп адрес, на който срещу абонати бе изписано числото 2, т.е – аз и Саунд Теста / по негови обяснения /. Отскоро „Абонати“ е изтрито от профила и на негова място е качен мобилния му телефон. Твърди, че нищо не е изтривал и нищо не е добавял. Възможно ли е това. Аз, честно казано се съмнявам. Моля, да ми отговорите.

 36. @Снежана
  Здравей.
  Това дали да се показва бройката на абонатите може да се настрои от профил настройките. Може да се направи да се вижда само от хора в списъка или да не се вижда от никой. Мисля че по подразбиране е направено да се показва на хората в списъка и който иска може да го забрани това. Ако искате да можеш да му виждаш броя на абонатите, то кажи му да редактира профила си и там да избере срещу Абонати да се вижда Списъчно. Трябва и да си му в списъка също, разбира се.
  Саунд теста се добавя сам на всички, да. Който иска може и да си го премахне.
  Поздрави.

 37. Как да впиша приятел в Скайпа си? Или съм неможещ или нещо не е както трябва.
  Правя опити, но… УВИ. От няколко дни виждам само стари познати в основния списък. И проблема е, че машинката бе при ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ на преглед-нов лаптоп на 3 месеца. Нечувано и невидяно. Нов, та нов ,,АСУС“. Тънък и без място за диск. Помогнете на СТАРЕЦА с новата машинка, моля.

 38. @Влад
  Здравей. Понеже първо видях имейла, там ти писах.

 39. как се търси абонат според населено място

 40. @koki4eto
  Здравей.
  В новите версии няма такова, в старите имаше, пробвай 3.8, 4.0, ако все още не са ги спрели…

Коментарите са изключени.