106 comments

 1. Здрасти не мога да разбера нещо. Не мога да си вляза в скайпа с тази версия. Пиша си името и паролата и после нищо отваря ми тази страница: file:///C:/ProgramData/Skype/Apps/login/ не знам какво да направя по въпроса, нека който може да ми отговори бързо на въпроса… Мерси предварително ;)

 2. Защо немога да намеря от къде да си изтегля игрите които бяха на старатa версия на Skype?Каво да направя и къде мога да ги стартирам или изтегля?С 5.5 версия съм.Предварително Благодаря!

 3. Ами във версия 5.5 го няма мениджъра за екстри. Трябва да се сложи по-стара версия, не помня точно в коя го махнаха. Пробвай с версия 5, ако не, то във версия 4 със сигурност има :). Поздрави.

 4. Наложи се да преинсталирам Windows 7.0 и с това да инсталирам наново Skype. Вече не виждам персонализираните аватари на котактите си, ако са off line, а само на тези. Изгуби се и историята на съобщенията с контактите ми.

 5. това е продължение на коментара: виждам аватарите сама на контактите от списъка ми, които са on line. Защо се получи така?

 6. @Иванова
  Персонализирани аватари? Това не знаех дори, че съществува чесно да ти кажа. Аз мислех че си е нормално да показва само тези, които са онлайн. Относно историята на чата, тя се пази в едни папки, но ако е преинсталиран Windows без да сте запазили тази папка, то тя се губи. Предполагам е форматиран системния дял при преинсталация и не се пази нищо от предишния Windows?

 7. Блокира ми Скайпа. Преинсталирах различни версии и винаги стигам до вписване и оттам пълен блокаж.

 8. @скайпчо-проблемчо
  Здравей. Потърсих в нета на бързо за тази грешка и открих едно решение, което ще ти предложа. Предполагам си със стандартен 32-битов Windows, а не 64-битов (ако не знаеш какъв е сигурно е 32-битов). Та направи следното: Windows клавиша на клавиатурата + R (отравя се Run прозорчето). Пишеш cmd и натискаш Enter. Отваря се черен прозорец. Напиши следното: cd %windir%\system32 и натисни Enter. Напиши regsvr32 vbscript.dll и натисни Enter. Затвори прозореца. Това трябва да оправи нещата. Моля, пиши дали е станало за да знам дали това решение работи :). Поздрави.

 9. Какъв е този формат .exe?! Ще е добре да се качи .deb и .rpm :)

 10. @Georgi Ignatov
  Не разбирам дали се шегуваш, но както и да е :). Exe си е стандартен за програмите. Тези два не съм ги чувал. А и то аз не избирам какъв да е. Така го правят от Skype ;).

 11. Моля ви, помогнете! :) Направих си снимка в скайп, която сложих на аватара си , но не мога да я намеря в компютъра! Много ми харесва и бих искала да си я имам. Можел и да ми кажете къде се съхраняват снимките от аватара ?
  Предварително благодаря

 12. Здравей Алекси. Снимката я направи с уеб камера ли? Мисля че в папката, която се отваря, когато напишеш %appdata%\Skype\Pictures в адрес бара на Windows Explorer (или произволна папка) и натиснеш Enter. Поздрави.

 13. Златен си!!! Сърдечно ти благодаря ;) :) :)

  Хубав и усмихнат ден :)

 14. .deb и .rpm за при GNU/Linux и ще е добре да ги има и тук :)

 15. @Алекси
  Мерси за позитивната енергия :P

  @Georgi Ignatov
  A, ясно :). Ами може да кача отделно за Линукс и за MAC. Ще си запиша да проуча нещата. Мерси за идеята.

 16. В профила ми пише 510 абоната,а в страницата е показват само 18.Как да разбера кои са другите,като реално имам само 18 ?

 17. Здравей…имам един проблем, не мога да си вляза в скайпа, отваря само едно бяло екранче и няма влизане.Пробвах какво ли не, но не разбирам много от компютри.Какво да правя?

 18. @Детелина
  Това някакъв бъг (грешка) ще е. Не го мисли. Нали всичко си работи коректно.
  @Ети
  Какво пък е това екранче :). Пробвай да преинсталираш скайп на ново. Но ако не разбираш, по-добре извикай някой.

 19. Благодаря ви много :) Явно е било някакъв бъг .Махнах 5.5 и инсталирах 4 и без това го харесвам повече.Благодаря все пак

 20. Имал малък пробелм .. Преинсталирах си скайпа и сега абонатите ми ги няма .. Дали е бъг или е от самото преинсалиране на скайпа и няма да се появят отново ? :S

 21. Здравей Ели.
  Принципно се запазват след преинсталация. Някакъв бъг ще е. Първо да питам дали си сигурна, защото понякога хората се объркват примерно са превключили на иконката с последните активни или са скрили абонати от менюто и т.н.
  Иначе понякога наистина изчезват така. Би трябвало да се заредят сами от сървъра на Skype. Пробвай да държиш известно време скайп отворен да видим ще се появят ли. Пробвай ако искаш също да се логнеш от друг компютър да видим какво ще стане тогава. Пробвай също да влезеш от менюто там в своите профили и т.н. за да зацепи скайп и да види някаква активност. Може да вземе да се сети да изтегли данните за твоите абонати. Ако все още не става, деинсталирай скайп напълно и изтрий всички негови файлове и история. Тоест след като го деинсталираш отиди в папката, която се отваря при написване на %appdata% и натискане на Enter. Там има папка на име Skype. Може да си я запазиш някъде ако искаш, но я изтрий след това от там. След това го инсталирай на ново.
  Пиши ако нещо от нещата е проработило за да знам в бъдеще ;).

 22. Зoравейте!Имам проблем с инсталирането на скайпа.Имах вече инсталиран, но дакота си работих изведнъж се отписвам без да правя нещо, а след това при следващите опити отново да си впиша ми се изписваше, че трябва да изляза и пак да опитам да вляза.След няколко опита деинсталирах скайпа но не можах да инсталирам нито една версия с изключение на 3.8, като също не може да се зареди появява се прозорец със следния текст : „We have created an eror report that you can send to us.We will tread this report as confidential and anonymous“Ше бъда благодарна , ако някой ми помогне да оправя проблема и да използвам спокойно скапа си отново.Благодаря предрарително!

 23. @Деси
  Здравей.
  Видях в интернет подобен проблем и пишеше, че антивирусната на име ThreatFire прави такъв проблем. Ти дали случайно имаш такава програма. Ако да, смени я с друга. Ако нямаш, пробвай да затвориш всички антивирусни и firewall защити за да видиш къде е проблема.
  Ако все още не става кажи какво ти пише като опиташ да инсталираш другите версии дето не стават?

 24. Здравейте!Тъй като не съм веща ще се опитам да ви обясня, какво точно се случва.Преди един ден, както си пишех в скайпа и няколко пъти ме отписваше, като при пореден път да се впиша ми изписваше, нещо от рода ,че не е разпозната паролата или че не е възможно вписването.Въпросна защитна антивирусна програма за която ме питате не ползвам, а ползвам Avira и помощна Antimalware.След това се опитах от контрол панела да деинсталирам скайп и отново да го инсталирам.Обаче при няколко поредни опита, не се получи(Когато отново влязох в контрол панела и видях, че там съществува вече скайп 5.5.Опитах да го деинсталирам, но не ми позволява и изписва следния текст:The installed produkt does not match the installacion source is provided or the installed produkt and source are sinchronized this action can not be performed.При натискане на ок се появява друго съобщение със следния текст: The path C/documents and settings/All users/aplication Data Skype/A59DDE4-B672-4621-AD16-4C248204957A/Skype.msi cannot be found.Verify that you have access to this location and try again dr try to find the installacion package Skype.msi in a folder from which you can install the product Skype 5.5.Така, ако опитам да инстарилам тази или друга по-нова версия на скайп версия ми изписва следното при инсталация: „Скайп се провали код 1638.Вече е инсталирана друга версия на продукта.Инсталирането на настоящата версия не е в състояние да продължи.За конфигуриране или премахване на съществуващата версия на продукта използвайте Добавяне/ Премахване на програми в контро панела“.А вече знаете ,че не мога да деинсталирам скайп 5.5 от компютъра, в същото време, когато го търся със сърч, не го намирам.Между другото изключих антвирусната авира,няма я отметката и в firewall, изтрих и скайпа от това меню, но не отново не се получава.Да допълня, че с Malware също сканирах компютъра, изчистих един вирук, който авирата не е могла да прихване.Ако можете да ми помогнете с някакъв съвет, ще ми бъда много благодарна!

 25. @Деси
  Хмм. Сложна ситуация. Прилича ми на вируси или пък грешки в хард диска. Или пък проблем в Windows. Което и да е, щом сте начинаеща в компютрите едва ли ще се справите. А аз от тук не мога да помогна. Трябва да се види от някой компютърджия на място.
  Поздрави.

 26. Благодаря ти все пак за търпението :) не знам как, но тази вечер се оправи , деинсталира се стария и сложих нов и вече си имам скайп, явно стават и чудеса или се уплаши от някого :)) дано нямат и другите юзери повече проблеми със скайп.Приятни почивни дни , админ :)

 27. @Деси
  Заплашихме го с извикването на компютърджия и се стресна ;). Хаха. Радвам се, че всичко е ОК. Приятен уикенд и на теб. Поздрави.

 28. @жанета
  Здравей. Ще опитам да помогна, но трябва да дадеш много повече информация по въпроса :).

 29. Здравейте,аз съм с версия 5.6-работата е там,че при търсене на нов абонат не пише в кои град и държава да търси,а търси по целият свят и то до 200 потребители/пише открити над 200,а показва само 200/. Има ли възможност да се търси по градове и държави? Другото което искам да разбера е как да разкарам/и дали е възможно/смотания фасебуке от Скайпа или поне да не ми изважда очите постоянно.

 30. Имам инсталиран скайп 5.5 и като трагвам да се логвам немога нищо нестава дори немога да натисна да вляза и доло кадето има да зачеркна да ми влиза с пускането на компютъра и другата опция също немога да ги натисна и нестава нищо пробвах и с 5.6 пак нестава пробвах с 5.0 стана и после като реснах компа трагна да ми се тегли пак 5.5 и стана пак сащото помогнете ми, благодаря !

 31. пс. Искам да добавя че, намерих от къде се спира досадният фасебук/поне визуално/.

 32. @simeto
  Здравей. И аз не виждам такава възможност. Явно са я премахнали. Може да сложиш по-стар скайп, поне докато намериш човека.

  @justaskmelater
  Здравей. Може би нещо Windows-а ти е повреден. Щом със Skype 5 работи, то сложи го и след това спри ъпдейтването.

 33. Здравейте отново и благодаря за отговора.Четворката има тази функция търсене на абонати по градове-значи ще съм на четворката.Сега имам друг въпрос: Може ли да имам 2 скайпа 4ка и 5ца?,без да създавам акаунти?Просто и двата да работят едновременно?Естествено с различни пароли-да речем за работа и личен-4 и 5?

 34. @simeto
  Моля :). А относно новия ти въпрос, ще обясня, но внимавай да не се объркаш, понеже въпроса е специфичен. Два скайпа НЕ можеш да имаш инсталирани на един компютър. Можеш да отвориш два пъти един и същи скайп и да влезеш с различни потребители. Това може да стане по начини описани в тази статия: 2 скайпа на 1 компютър. Обаче, тъй като преносимата версия на скайп не се инсталира, реално можеш да ползваш една инсталирана версия и една преносима друга версия на същия компютър. Не разбрах точно какво искаш да стане, за това ти казвам всички възможности. Казваш два скайпа с различни пароли. Значи трябва да си направиш нов скайп акаунт. Там ще е ново име, нова парола, нов имейл, нови контакти и т.н. Ако искаш може и с един и същи акаунт да влизаш в различни версии на различни компютри. Това е лесно. Общо взето това е.

 35. Значи трябва да си направиш нов скайп акаунт. Там ще е ново име, нова парола, нов имейл, нови контакти и т.н ––точно така -този новият да ми е като служебен/за работа/.Искам просто/дали е възможно де/долу в полето да имам два Скайпа-работещи едновременно,а не да се отписвам и вписвам постоянно.Значи да пробвам с една преносима?,и тази която си е моята?Дали ще стане?!?По-късно ще пробвам.Иначе 4ката ми свърши перфектна работа при издирването на човек с който не сме се виждали близо 20г.Написах град/село/,име и държава, и ми излезнаха всички негови роднини.Така се намерихме.Жалко че в 5цата я няма тази опция.Затова искам 5ца-лична и 4ка служебна.И ако се наложи да търся някой -да търся през служебния,а не да ми се пълни личният с чакащи пълномощтно.Понеже по-голямата ми рода е от бившия Съветски Съюз и малко по малко се издирваме/аз съм против всички социални мрежи особенно фасебукето/,затова Скайп/и до сега/ми е вършила перфектната работа.

 36. @simeto
  Аха, значи искащ хем два скайпа едновременно на един компютър, хем двата да са различна версия и да са различни акаунти. Разбрах :). Точно тази ситуация не съм я пробвал, но би трябвало да стане. Ще трябва да си направиш нов акаунт първо, да си сложиш една преносима версия и една нормална и също да погледнеш статията за 2 скайпа едновременно и да приложиш и там методите и трябва да стане. ;)

 37. Точно така.Ще пробвам утре и ще пиша.Също ако пробвате и вие-напишете.Благодаря за отговорите.

 38. Привет. Със скайп лаунчер става но, само с еднакви версии.Пробвах да сложа 4ка и после да ъпдейтна едната но, се ъпдейтват и двете.С портативната се пуска тази която е инсталирана.Така че пак не става.Да си направя нова папка-без лаунчер-нещо не ми се отдава.Като се успокоя ще продължа с тестовете.

 39. @simeto
  Сега пробвах на бързо и при мен стана. Два скайпа, две версии, два акаунта, всичко едновременно на един компютър :). Имах Skype 5.6 направен по втория метод описан в онази статия без скайп лаунчер да се отваря (дето се добавя “ /secondary“ (без кавички със интервал) там в цел на прекия път) и го отворих и влязох с един акаунт. После отворих един портативен Skype 4.0 пак през такъв пряк път направен по горния метод за два скайпа и се отвори версия 4.0 и се логнах с друг акаунт. И стана. Така че това направи ;).

 40. Аз си инсталирах нов скайп но незнам дали е 5.5 защото ми изпратиха заявка за още по нов скайп аз винаги си го правя по нов и по нов, та проблема ми е че като го направих отдоло на лентата където ми показва скайп се появиха два скайпа и можех от моя компютър да влизам в два скайпа и това ми хареса…седях на компютъра и накрая го изключих, на другия ден когато пак го включих вече нямах два скайпа отдоло ,а само един…Моя въпрос е:Как мога да си върна отново да имам два скайпа?

 41. @reneta
  Здравей. Не разбрах точно какво е станало, но за да ползваш два скайпа едновременно, виж тази статия: 2 скайпа. Щом си с нов скайп, направи втория метод без skypelauncher.
  Поздрави.

 42. Здравейте!
  Администраторе, имам следният проблем:
  От дълго време ползвам скайп с версия 4.2.0.155, но от три дни насам не може да се впише.
  Съответно преминах на версия 5.8.0.158, и няма проблеми, но си предпочитам 4.2ката.
  При няколко от приятелите ми, проблемът е същият-не могат да се впишат.
  Въпросът ми е: Дали можете да разберете, защо го има този проблем, отстраним ли е, ще можем ли да ползваме 4.2ката, или да търсим друга алтернатива/новата версия/?
  Благодаря предварително!

 43. P.S./после се сетил/
  Опитах и с версия Skype 4.2.0.187, но същото-няма вписване!
  А бих желал да съм си с някоя от версиите на 4.2!
  Помогнете, ако знаете нещо.

 44. @Нико
  Здравей. В началото си помислих от скайп да не са спрели работата на старите версии :), но пробвах и при мен си върви. Само дето почва да се ъпдейтва към 5.5. Но това се спира от настройките. При теб какъв точно е проблема? Някаква грешка ли изписва? Или просто зарежда дълго време? Ако зарежда изчакай го докато изпише нещо и кажи какво пише точно.

 45. Като прочетох отговорът Ви, и веднага деинсталирах Skype 5.8.0.158
  Изтеглих от тук портативната версия на Skype 4.0 и опитах първо с нея, но след 5 минутно зареждане, не успя да се впише, и ми изписа следното:
  Skype не е в състояние да се свърже.
  Инсталирах Skype 4.2.0.187, и след 10 минутно въртене, успя да се впише.
  Изключих го и го включих отново, и след 4-5 мин. ме вписа пак.
  Досега НИКОГА не се е вписвал толкова бавно!
  Засега ще го оставя така, но ще съм Ви изключително Благодарен, ако разучите защо го има този проблем.
  P.S. /после се сетил/:
  Не става въпрос само за конкретният случай, че при мен не работи, а и при още 4ма мои приятели!
  Очаквам ако разберете нещо да Ни осведомите, чрез пост тук.
  Още веднъж, Благодаря!

 46. @Нико
  Благодаря за информацията. Изглежда има глобален проблем със старите версии, който засяга голяма група хора, но не всички. Тъкмо сега разбирам за него и ще търся информация. Сега ще публикувам със статия това, което знам до сега и с времето ще го обновявам. Поздрави.

 47. Здравейте! При мен проблемът е следния: Имам лаптоп и PC и на двете естествено имам скайп. От вчера като тръгна да се логвам във скайп на лаптопа ми изписва Don’t Send и при натискането му скайп се изключва и не мога да се логна, това става само с моя скайп акаунт, с този на баща ми няма проблем на същия лаптоп. На PC-то нямам този проблем там се логвам със моя скайп без никакви неприятности. Пробвах да обновя този на лаптопа, защото той е 5.0, а на стационарния компютър е 5.5, обаче като тръгна да обновявам и ми изписва: „Възникна неизправност при свързване с обслужващия сървър.“ Нямам идея от какво се получава, дали е някаква моментна грешка или?

 48. @DW
  Здравей.
  Интересен проблем. Хем само при един скайп акаунт е проблема, хем при същия на друг компютър го няма проблема. Това, че става само с твоя акаунт и други акаунти влизат без проблем на същия лаптоп ми е много странно и почти не го вярвам.
  Пробвай да деинсталираш програмата и да я инсталираш на ново.
  Това, че не се ъпдейтва ме навежда на мисълта, че има нещо проблем с интернета или връзката към сървъра. Ако не стане само с преинсталация на програмата, пробвай решенията в края на тази статия, въпреки че не е при теб такъв проблема: https://chat4o.com/skype-cant-connect-03-2012/
  Пиши после какво е станало :)
  Поздрави.

 49. Такаа.. Послушах съвета ви да го деинсталирам, фактически аз го правя втори път първия път преинсталирах скайп 5.5 и го замених със 4.0, но даде същия ефект и затова реших да ви пиша. Сега пробвах като махнах 4.0 и сложих 3.8 и алелуя успях! :D Със 3.8 влезнах без грешки, единствения проблем, който засега остава е, че не може да се обнови, пише, че изтеглянето на обновяването се е провалило. Но, като се има в предвид, че успях да си влезна, ъпдейта не ми е належащ. Благодаря за обърнатото внимание, ако има нещо ще докладвам, за да нямат същите проблеми другите хора. :)

 50. @DW
  Сега може да пробваш да сложиш пак 5.5 или която там нова верия искаш. Може вече да става с нея. Ако не, пак може да се върнеш на 3.8 :).

 51. Успях да се добера до 4.2, с която съм свикнал от много време и не смятам да обновявам. Иначе все още дава грешка със сървърите, като тръгна да ъпдейтвам. :D

 52. @DW
  От настройките можеш да спреш ъпдейтите на скайп, поне да не се мъчи като не става. Сигурно нещо повреда има Windows или е блокиран ъпдейта от някоя антивирусна или файъруол програма. АКо нямаш никакво място на системния дял на хард диска, също няма да става ъпдейта.

 53. имам проблем с камерата,виждат ме с главата надолу може ли да се оправи

 54. Здравей, можеш ли да обясниш как да изкараме скритите емотикони?

 55. @Васил
  Здравей. Искаш да се показват при другите ли? В новите версии това не мисля, че е възможно. За старите има начин да се открият, тук съм го написал: ЦЪК. А за новите версии трябва просто да знаеш кода им. Тук ги има: ЦЪК. Поздрави.

 56. Здравейте, преди половин месец си изчистих записите от хронологията, но сега ми трябват. Има ли някакъв начин да ги върна ?

 57. @Aleksi
  Здравей. Принципно има програми за възстановяване на изтрити файлове, но едва ли ще стане. И да открият нещо, то няма да са всички файлове и дори няма да са цели файлове, може да са неработещи и разпокъсани (особено щом е преди половин месец). Ако все пак решиш да опитваш, трябва да търсиш за .dbb файлове използвайки програма за възстановяване като Recuva например.

 58. Здравейте, интересува ме каква е тази „дата на промяна“ когато кликна на файл от хронологията в скайп (chatsync). Какво показва тя и как е възможно да се променят тези файлове като дори не съм ги отваряла?

 59. Здравей Теодора.
  Не знам какво е chatsync, но принципно всеки един файл си има дата на промяна и дата на създаване. Файловете с хронологията е логично да се променят сами защото там се добавя всяко ново съобщение, което пращаш по скайп на някой.
  Поздрави :).

 60. Здравейте имам следния проблем имах стара версия на скайп 3,8 и сега ми поиска да сложа нова вси4ко, ок инсталира се нормално имам си икона зелена до часовника и е зелена виждам кой излиза на линия на не мога да пиша . Б синята лента седи прозорец и пиши скайп с моето име но е заключено натискам и не може да се отвори скайпа виждам една бърза синя лента която се скрива в дясно на екрана-благодаря предварително

 61. @иво
  Здравей. Нещо се е бъгнало. Като за начало рестартирай компютъра. Ако не стане деинсталирай Skype от контрол панела и след това изтегли скайп 5.10 и го инсталирай на ново.

Коментарите са изключени.