Как да спрем обновяването на Скайп?

ОбновяванеКакто повечето програми, Skype също може да се обновява автоматично. Новите версии поправят някои проблеми в работата и сигурността или пък добавят нови възможности. В някои от версиите на Скайп тези автоматични обновления (ъпдейти) могат да бъдат спрени от настройките, но в други версии, тази възможност е премахната.

Много хора не желаят да се занимават с ъпдейти и просто искат да ползват програмата. Или пък са си избрали по-стара версия, която им допада. За това тук ще разгледаме как може да стане спирането на обновяването на Skype в различните версии.

Важно съобщение! [17.05.2013] – От известно време повечето версии по-стари от 3.8 (а при някои хора дори и 3.8) вече не работят. При вписване сме задължени да обновим до най-новата версия от мерки за сигурност.

За Skype 3.8 или Skype 4:

 1. Влезте в Skype с вашите потребител и парола.
 2. Откажете всякакви съобщения, които ви питат дали искате обновление.
 3. Отворете следните менюта: Инструменти (Tools) -> Настройки (Options) -> Разширени (Advanced).
 4. Махнете двете (при Скайп 4 е само една) отметки Извеждай уведомяване (Notify me) и запишете настройките.
 5. Затворете Skype.
 6. Отворете някоя папка или Windows Explorer и горе в адрес бара (лентата с адреса) напишете следното: %temp% и натиснете Enter.
 7. Отваря ви се папката с временните файлове в Windows. Тук най-вероятно имаме вече автоматично изтеглен нов Skype, който само чака да се съгласите за да бъде инсталиран. Файлът се казва SkypeSetup.exe. Изтрийте го.
 8. Изключете автоматичното инсталиране на Windows ъпдейти. Не се съгласявайте на Windows обновления, за които пише, че са за Skype.

За Skype 5, Skype 6 и нагоре:

 1. Ако сте вписани в Скайп – откажете всякакви съобщения, които ви питат дали искате обновление и затворете Skype.
 2. Изтеглете този файл: SkypeSetup.exe.
 3. Отворете някоя папка или Windows Explorer и горе в адрес бара (лентата с адреса) напишете следното: %temp% и натиснете Enter.
 4. Преместете файла, който изтеглихте, в папката, която отворихте. Ако там вече има такъв файл – препокрийте го.
 5. Цъкнете с десен бутон на файла и изберете Свойства (или Properties), след това сложете отметката Само за четене (или Read Only) и цъкнете OK.
 6. Изключете автоматичното инсталиране на Windows ъпдейти. Не се съгласявайте на Windows обновления, за които пише, че са за Skype.
 7. При версия 5.9 или по-нова направете и тези стъпки:

 8. Влезте в Skype с вашите потребител и парола.
 9. От менюто отидете в: Инструменти -> Настройки -> Разширени -> Самообновяване.
 10. Цъкнете бутона Изключи самообновяването и запишете настройките.

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype трикове

76 comments

 1. Много благодаря хора!!! Бях се примирил по едно време че ще съм без Skype aма… се оправих!! (bow) (bow)

 2. Нямам думи да изразя благодарностите си и възхищението си. Благодарение на това твое ръководство успях да си инсталирам скайп. Какво ли не опитах. Браво и благодаря.

 3. Здравейте, дълго време се борих с новите версии на skype, защото предпочитам стара такава и най-накрая успях с ваша помощ! Благодаря, много!

 4. @Di
  Здравей.
  Радвам се. Но да видим до кога. Те ще спират всички версии под 6.13.

Коментарите са изключени.