Skype 3.8 – Изтегли

Skype лого

Въпреки че вече са налице много по-нови версии на Скайп, голяма част от хората продължават да използват и да търсят Skype 3.8. Това се дължи според мен предимно на факта, че в по-новите версии интерфейсът е драстично променен и доста хора не са готови за тази промяна. А и защо да поправяме нещо, което не е счупено :).

Ето защо тук ви предоставям версия 3.8, която иначе не може да бъде изтеглена от сайта на Skype. Поддържаните операционни системи са Windows 2000/XP/Vista и неофициално Windows 7. Ако търсите версия различна от 3.8 и случайно сте попаднали тук, моля посетете категорията Изтегли Skype и си изберете желаната версия.

За Windows 7

Ако искате стара версия на Скайп, която работи с Windows 7, то тази версия ще ви свърши работа. Просто игнорирайте съобщението, на което пише че не е съвместима с Windows 7 и му цъкнете отметката да не се показва.

За 64-bit Windows

Ако имате проблеми с тази версия, която е горе в дясно (3.8.0.188), опитайте с тази -> Skype 3.8.0.115.

Какво ново в Skype 3.8?

 • Нова UPnP имплементация
 • Extras Manager версия 2.0
 • Аватарът е скрит по подразбиране за потребители извън списъка
 • Подобрение в качеството на звука при разговор

Снимки на Skype 3.8

Списък абонати в скайп 3.8
Списък абонати в скайп 3.8
Прозорец за чат
Прозорец за чат
Общи настройки
Общи настройки
Промяна на данните във вашият профил в skype 3.8
Промяна на данните във вашият профил в skype 3.8
Намиране и добавяне на нови потребители
Намиране и добавяне на нови потребители

Реклама:

Реклама:

Категория:Изтегли Skype

327 comments

 1. @Петко
  Здравей.
  Обнови Windows. Ако си с 64 битов, виж горе в статията има друга версия за него. И най-важното, направи това, както е описано и след това инсталирай на ново.
  Дано помогне :)

 2. Какво стана със Скайп 3.8, не се инсталира нещо!!!!!!!

 3. @kilner1983
  Здравей. Сега пробвах, при мен се инсталира нормално. При теб какво по-точно се случва?

 4. Случва се че не долавям моя говор. При скайп тест пробвах и не стана. Опитвах в настройките при звук там е същото положение, не се чувам.

 5. Здр. Скайп 3.8 си инсталирах, имах същите проблеми, които са писани тук. Направих всичко и се оправи, обаче пиша си скайп името и паролата и стои 10 – 15 секунди, мисли и не се вписва ами просто затваря скайп и това е. Опитвах 10 пъти и не става.. Може ли съвети :)

 6. Здравей Даниел.
  В коментар #281 има един линк, дето пише „направи това“. Това прави ли го?
  Ако не си, направи го. Ако не помогне, изчисти всички интернет файлове и история и т.н. на Internet Explorer и го обнови до по-нов. Също изчисти регистрите на Windows с програма като CCleaner.

 7. в скайп 3.8 къде е опцията за видеоразговор защото не я видях когато искам да говоря и да се виждам едновременно

 8. @dnka
  Здравей.
  Има видео разговори, обаче няма да работят с някой който е с новия скайп версия 6 например. Също отиди в меню инструменти – настройки – видео. Там има отметка да разрешиш видео разговорите. А бутона за почване на видео беше някъде там в прозореца по време на обаждане ако не се лъжа.

 9. Здравей, аз имам малко следния проблем. Инсталнах скайп на телефон самсунг. След няколко дни го ънинсталнах и без да съм си влязла примерно в къщи в скайпа на приятелите ми излиза, че съм на линия. Някакъв съвет как да го оправя. Просто да съм на линия, когато наистина съм.

 10. Здравей Яна. Този проблем е много разпространен и известен. Активира се при ползване на мобилно устройство. Отдавна съм им писал да го оправят, казаха че ще го мислят, ама бавно ще станело. Единствения начин за момента е всеки път преди да се отпишеш да минаваш на статус инкогнито. Така той ще се запомни и реално ще се вижда извън линия, когато те няма.
  Поздрави.

 11. Здравей, Ники :)

  Преди време имах разни проблеми със скайп и на два пъти ми помогна да ги отстраня!!! Сега се обръщам към теб за молба за помощ с нов проблем!!! Не знам защо при започване на видео разговор в скайп, камерата ми се включва когато си поиска!!! В повечето пъти се пуска нормално в първият видео разговор за деня и от там насетне, когато тя си иска тогава. И се случва при многократно спиране и пускане да тръгне, но в повечето случаи не. Само се върти кръгчето, че зарежда. не знам на какво се дължи!!! Преди бях с по-стара версия за скайп, защото новите версии не ми харесват и мислех, че е от това, но от седмица инсталирах последната версия и пак същото!!! Промяна няма!!! Не знам някакви настройки ли са, кво е!!!!

 12. @PALIKURUS
  Здравей. Другия човек с коя версия е? Пробвай с някой дето също е с най-новата.

 13. Пробвам с най-различни версии!!! Едно и също е!!! Нямам идея защо тази камера прави такива номера!!! Мислех, че е от някакви настройки…като вляза там, всичко си е наред!!!

 14. Тя на USB ли е камерата? Опитай на някое от другите USB-та. Често се повреждат и правят прекъсвания. И аз имам повредено USB, което хем уж работи, ама малко прекъсва или се бави супер дълго. На сестра ми пък от всички USB портове на компютъра и остана само един работещ :D. Не знам как и защо се повреждат.
  Ако не е от това, ако имаш възможност занеси камерата на друг компютър и виж там как се държи.

 15. Не друже, не е на USB. Камерата ми в лаптопа!!! Току що даваха по новините по Нова, че имало нов вирус , който влизал в компа ти и така получавали достъп да пускат камерата ти когато поискат!!!! Та се зачудих, да не е нещо такова, мамка му???

 16. Ем то вируси всякакви има. Ако искаш сканирай целия компютър със безплатната версия на MalwareBytes. Тя открива много вируси.

 17. Имам я. Имам и AVG. Много съм доволен и от двете. НЕ е в това проблема. Не е вирус, не е и от версията на скайп!!! Кажи ми кво да правя???

 18. Може да е повредена камерата. Ако искаш занеси лаптопа на сервиз да видят кабелите дето минават от камерата около дисплея, през частта дето се свива лаптопа и до дънната платка. Там дето се свива е проблемна зона. Може и друга да е повредата де.
  Ако искаш да тестваш дали е от камерата или от скайпа, може да ползваш камерата в друга програма. Ако там всичко е наред, тогава скайпа нещо не я харесва. Ако и там има проблем, може би в нея е повредата.

 19. Има и друго!!! Днес два пъти както си ровя из нета без изобщо да ми звъни скайпа и без да съм приел видеоразговор се включва автоматично видеоразговор с хора които ми звънят!!! Бях изумен като изведнъж ми изскочиха на монитора!!! Странна работа!!! Има и още!!! От известно време…..май от както стана и това с камерата, като ми звъни някой и приема разговор, чувам че той вече е осъществен, а звука продължава да звъни!!!! След 15 секунди спира, а през това време ние вече говорим!!!!!! Не знам, но странни неща стават с тоя скайп!!! Така беше и преди като бях с по стари версии и сега като инсталирах последната!!! Кабелите са си добре, не е от това!!!!

 20. В настройките на Скайп има в раздел Разговори отметка да се приема автоматично обаждането, както и друга автоматично да се пуска и камерата. Може би при теб са сложени.
  За звъненето дето продължава, следващия път виж имаш ли някакви други програми отворени по това време и ги затваряй една по една да видим дали това ще помогне.

 21. Не на са сложени на автоматично!!! Днес ми скъса нервите направо!!! Звънят ми, натискам , натискам……не реагира, а си звънка….!!!
  Не знам какво да го правя!!!! Как се проверяваше за пуснато програми, че забравих, а и в нета не откривам!!! Има нещо нередно, но не знам какво е!!!
  Само на мен ми прави така!!! Питах 100 човека, но никой не е и чувал за такъв проблем!!!

 22. Кои програми са пуснати може да видиш с ctrl + shift + esc от клавиатурата. Тези три клавиша едновременно ще ти отворят таск мениджъра и там в раздел приложения има списък с отворените програми. Също може да видиш долу на лентата кои програми са отворени.
  Най-добре направи пълно премахване по следния начин: https://chat4o.com/%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b4%d0%b5%d0%b8%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-skype/
  Това решава много проблеми.

 23. Здравей :)
  Направих първото с трите клавиша и като се отвори таск меринджей :) изброих 20 програми в списъка!!!!! Ама не знам коя за какво е и коя е важна за работата на компа и коя не!! Направих снимка, но не не знам как да ти я пратя да я видиш тук!!!

 24. Най-вероятно гледаш раздел Процеси. Горе може да смениш на раздел Приложения.

 25. Tам са само 3: Памела, Фаервокс и Скайп!!!

 26. Пробвай да затвориш всички от там без Скайп, може да предизвикват проблем на работата му.
  Ако не помогне това, направи пълното премахване дето казах по-горе.

 27. Здравейте имам проблем не мога да сваля програма за скайп помогнете ми моля

 28. @veli
  Здравей. Какво имаш предвид? Моля, обясни по-подробно.

 29. Здравей имам проблем с камерата на лаптопа който е нов, версията на скайпа ми е 6.16.105 на моменти камерата изключва без причина но не по време на самия видео разговор а като приключа и затворя, искам да осъществя друг разговор и тогава разбирам че камерата не работи, като отида в настройки и натисна върху видео ми изписва че не открива включена камера трябва да рестартирам лаптопа за да се появи отново камерата

 30. @tons
  Здравей.
  Прилича ми на недобра връзка по кабелите на камерата вътре в лаптопа някъде. Ако можеш пробвай с външна камера и ако тя работи добре ще знаеш че е някъде от камерата на лаптопа проблема.

 31. Опитах да си го изтегля обаче ми се появява грешка и ми пише че вече има по нова версия от тази, която се опитам да изтегля. Даже пробвах 5.0 ама не ми се получава. Моля те помогни ми защото този скайп ми е безсмислен, предпочитам по-стара версия.
  Благодаря предварително :)

 32. @Jorkata
  Здравей. Това го казва защото имаш инсталиран по-нов. Трябва да се деинсталира новия и тогава да се сложи стария. Обаче то вече няма смисъл много, понеже те спират работата на всички стари версии. Не знам дали наведнъж при всички или постепенно, но го правят.

 33. Здравей отново :) Пробвах с външна камера резултата е същия пак изключва, значи няма проблем с кабелите на лаптопа, дай друг съвет какъв може да е проблема.

 34. @tons
  Хмм.. Друго, което бих пробвал, е преинсталация на видео драйверите.

 35. Здравейте :)
  Значи старите версии вече няма да работят?
  Аз от днес не мога да вляза в 3.8 :(

 36. Еми да, спират ги. Май има някакви трикове пак дето се появяват сега с цел да се излъже скайпа и да тръгнат, ама вече не се занимавам много със скайп и не ги следя. Има тука май разни начини (на английски) http://winaero.com/blog/how-to-fix-the-error-about-outdated-version-of-skype-and-continue-to-use-older-versions/

 37. Привет, не мога да си пусна скайпа, който е 3.8 и уиндоус 7, деинсталирах го и пробвах 4.2, но и това не стана.Вече не зная какво да правя. Четох доста от коментарите тук.Благодаря предварително.

 38. @Dani
  3.8 не работи на win 7.
  4.2 каква грешка ти изписва?

 39. привет, старата версия 3.8 при мен не работи вече, ще трябва да изтегля новата макар че не ми харесва, поздрави

 40. Здравейте, имам проблем с скайпа версия 3.8.0.188 и не мога, да се впиша от снощи постоянно ми изписва ми 1. Свържете се със системния администратор 2.Моля опитай те след 2 мин вписване. или скайп не е в състояние да се свърже опитах всякакви версии, на скайп и не става, а от друг комп се вписвам и нямам проблем? Помогнете

 41. Искам да попитам за някоя стара версия, която да работи в момента?

 42. Привет Админе, до вчера го нямах този проблем. Скайп 3.8 си работеше много добре. С опитването на 4.2, също,просто не мога да се впиша. Дали не стана всичко това,защото компютъра непрекъснато се актуализира. Опитах се да спра този актуализация,но тъй като не съм много веща в нещата, явно не съм успяла.Нямам идея как да спра всичко това? Моля за помощ и съвет. Благодаря предварително.

 43. Работили скупе 3.8 на вин хп защтото немога дасе впиша иска ми последната версия на скупе

 44. Хора, всички версии от 6.13 и под нея ги спират. Може да не е наведнъж при всички хора, но постепенно ги спират. Може и да има някакви трикове, с които да се излъже, но аз лично не мисля да ги издирвам и тествам :). А и освен това дори и сега да работят, след време и те ще спрат да работят, после може нови да излязат и т.н. Почва сега една игра на котка и мишка. Тя играта я има отдавна де, но сега играта загрубя като ни насилиха с тия новите версии. Но както и е да е… Според мен най-доброто решение е да се премине на най-новата версия.

  Който е с win XP ще трябва да обнови до SP3, ако още не е. Който е със 64 бита XP или ще трябва да мине към 32 или да мине на win 7 64 бита.

Коментарите са изключени.