Skype 5.0 – Изтегли

Skype лого

Дойде време и за skype 5.0. Някои от новостите в тази версия са: обаждане и писане на съобщения от потокът с новини (News Feed) и телефонния указател (Phonebook) във Facebook, автоматично възстановяване на прекъснали обаждания, групови видео разговори и други. Skype 5.0 идва и с промени в Потребителският интерфейс. Този път не са толкова драстични както при Skype 4.0, но все пак се забелязват. Изградена е и нова система за търсене и добавяне на нови потребители към вашия списък. Поддържаните операционни системи на файлът, който ви предоставям на тази страница са Windows 2000/XP/Vista/7.

Ако търсите по-стара версия, отидете в категория Изтегли Skype и си изберете желаната версия. По-надолу ще видите снимки на Skype 5.0, както и някои от най-големите нововъведения в тази версия.

Какво ново в Skype 5.0?

 • Конферентни видео разговори
 • Нов потребителски интерфейс
 • Подобрение в работата на добавките за уеб браузъри
 • Нова търсачка за skype потребители

Снимки на Skype 5.0

Списък с контакти и прозорец за чат в Skype 5.0
Списък с контакти и прозорец за чат в Skype 5.0
Списък с топ контакти (потребители)
Списък с топ контакти (потребители)
Общи настройки в скайп 5
Общи настройки в скайп 5
Редактиране на профила в скайп 5.0
Редактиране на профила в скайп 5.0
Добавяне на и търсене за нови потребители
Добавяне на и търсене за нови потребители

Категория:Изтегли Skype

56 comments

 1. аз харесвам скайпа защото мога да си пиша и говоря безплатно с роднини и приятели.Харесва ми това че съобщенията се изпращат много бързо и че ако имаш камера можеш и да се видиш с приятеля или роднината

 2. Моля, помогнете. Скайп не се зарежда. Преинсталиран е 20 пъти.

 3. @qgodka
  Пиши на кирилица (този път аз го редактирах)!
  Каква грешка се изписва? Или просто стои и зарежда. Ако само стои и зарежда остави го и чакай достааа дълго време. Това го прави само първия път след преинсталация по принцип и после се оправя.

 4. аз съм с тази версия и съм мноооого доволен!:) супер е тази 5.0 и сега съм с обонвена версия

 5. Надявам се да остана доволен!

 6. линка за сваляне не е валиден: файла е премахнат

 7. @raman
  Благодаря. Ще го кача отново.

 8. Този сайт е невероятен

 9. Моля Ви за помощ. Може ли някой да ми каже дали мога и как да променя езика.

 10. Като го инсталирам ми пише това: „Skype 5.5 е вече инсталиран“
  Цъкам ок и дава „грешка 1069“

 11. @FliT
  Здравей. Първо деинсталирай Skype 5.5 и след това инсталирай този :).

 12. Здравейте!
  Имах някакъв проблем с скайпа, бях с версията 5.0, когато го отворех след известно време сам се пращаше някакъв линк на първия абонат, който е на линия и след това се изключваше. Реших да го изтрия и да си изтегля нов. Деинсталирах го. И в момента няма нищо но компютъра ми с името Скайп. От този сайт си изтеглих нов скайп
  http://www.skype.com/intl/en-us/get-skype/on-your-computer/windows/downloading/
  но когато завърши инсталацията ми излиза. Възникна неизправност при свързване с обслужващия сървър! Тегля го пак и пак и пак, но не става!

  Днес изтеглих 3,8 от вашия сайт и когато се инсталирва ми излиза че вече има по-нова версия , но аз нямам по-нова!
  Моля, помогнете ми и в двата случая.
  Много е неудобно без скайп.
  От Весела!

 13. @Vesela
  Здравей. За да инсталиш 3.8 е нужно да деинсталираш сегашния ти скайп. Проблема от сървъра, да не е случайно този: https://chat4o.com/unexpected-response/
  А иначе имаш и вирус, щом праща автоматично към твоите хора. Сложи си антивирусна и сканирай.

 14. аз се казвам Тошка и искам да ви кажа че съм много доволна но да приемем истината и да си признаем че фейсбука е интересен и ч 20% от хората седят в скайп .. а останалите 80% процента са в фейсбук .. :) скайп беше известен преди 3 4 години може би : )

 15. @Toshka
  Е що, сега Skype е много популярен. Естествено FaceBook е също популярен, но те не си пречат много. А преди бяха ICQ и MySpace важните :).

 16. имам проблем с инсталирането на какъвто и да е вид от skype 3, 4 , 5
  .Ако го изтегля архивиран не иска да го разархивира и изписва ,че има проблем с Win 32 .Ако е разархивиран след бавно и мъчително инсталиранекъм 99% пише ,че има проблем със сървара.Лаптопа ми е DIGIMAX и работи с Windows7 .Моля за спешна помощ. Ако има значение намирам се в Италия и интернета ми е мобилен и много слаб.ПОМОЩ!!!!!!!!!

 17. Ако има значение за моя проблем след сканиране с антивирусната програма открих 3 вируса и ги изтрих

 18. @Димитрина Пенева
  Здравей. Ами да, има голямо значение, че имаш вируси. Те ти пречат на нормалната работа на Windows. Обнови си дефинициите на антивирусната и сканирай целия компютър. Дори и след това, отново изобщо няма да е сигурно, че всички са премахнати. Най-добре е да се форматира и инсталира всичко на ново, но едва ли можеш да го направиш в момента. Може да ползваш сайта imo.im за да се логваш в скайп или да изтеглиш portable версията, която не изисква инсталация и може да работи при теб евентуално (горе в менюто на този сайт има такъв раздел). Поздрави.

 19. здравейте искам да ви кажа че има вируси на мене ми влезе и ми блокира компа и сега имам нов не го теглете моляви

 20. @geasiela
  Здравей. Благодаря за предупреждението, но ако имаш вируси, силно се съмнявам, че са дошли от моя сайт :). Кажи коя антивирусна ти откри вирус и в кой файл точно и ще проверя за всеки случай. Но общо взето сайта го сканирам редовно с няколко различни антивирусни и също има доста защити против хакери и т.н.
  Поздрави.

 21. Здравейте, тъй като имах проблем със скайп 5.7 си го деинсталирах и си изтеглих наново скайп но версия 5.0 но ми прави проблем с фейсбук и после ми се изключва скайпа!Моля ви помогнете.

 22. Ще си инсталирам версията 5.5

 23. @JoanaManerska
  Здравей. Защо не пробваш с най-новия направо (5.10)? Мисля, че външно са еднакви общо взето, а би трябвало той да има най-малко грешки и бъгове :).

 24. Здравейте :) Имам Skype 5.3.0.111 Portable и откакто го ползвам вече година и нещо ми излиза следния надпис всеки път като си цъкна иконката на декстопа-You are not allowed to write to the registry! Continue anyway?, на което давам ОК и след това ми излиза-Last exit of SkypePortable didn’t restore settings. Would you try to restore local and backup portable settings now, на което пак давам ОК. И до вчера не бях обръщала внимание, но днес не ми дава да си пусна скайпа от шорткъта на дектопа и затова си инсталнах нова версия. Хронологията ми я няма, но странното е, че стария скайп също си стои. Деинсталнах новата и включих старата от папката, в която съм си я инталирала, и след 2-3 пъти тръгна. Но странното е, че пак ми е няма хронологията. А не съм деинсталирала предишната си версия, нито съм си преинсталвала компютъра. Пробвах всичко описано, но като ми дава със програмката SkypeLogView ми показва само дискусиите от днес. Което има някаква логика, ако се е изтрила цялата хронология, но най-объркващото е, че ми показва избирателно някакви съобщения от преди седмица-две и то не всички, ами само някои. Моля ви помогнете ми, ако знаете защо стана така и дали мога да я върна тази хронология по някакъв начин :)

 25. Извинявам се, че го пуснах тук, а не при темата за запазване на хронологията, както исках.

 26. @Мими
  Здравей.
  Имам за сега два въпроса:
  1. Втория Скайп, който инсталира, и той ли е Portable?
  2. Хронологията дето липсва, само в SkypeLogView ли липсва или и в самия Скайп?
  (След като приключим разговора, може да преместя коментарите в другата статия).
  Поздрави.

 27. Ужасно много благодаря за бързия отговор! Втория не беше портабал, ами най-новия мисля 5.10. От всякъде липсва хронологията. И понеже 5.10 ми даваше бъгове се наложи да си инсталирам 5.3.0.113, за да ми е като стария. И като го пускам всични разговори ги няма, но ми излизат хронологията само с една приятелка от 28ми юли насам. Нямам никакво обяснение защо стана, след като не съм променяла нищо.

 28. @Мими
  Хмм.. Аз имам сега инсталиран 5.10 и пробвах да отворя един Portable 5.0, който го имам тука и в него си ми излиза хронологията като гледам.
  Принципно хронологията се пази в една папка, която се отваря като напишеш %appdata%\Skype в адрес лентата на Windows Explorer, натиснеш Ентер и после влезеш в подпапката с твоето Скайп име. Там има едни файлове с разширение .dbb и с имена започващи с chat нещо си. Там е историята, като може да има и част и в други файлове. И който и Скайп да отвориш, той си ги зарежда от там.
  Когато деинсталира Skype изкара ли ти съобщение дали да ти запази историята и настройките (или нещо такова)? Ако там кажеш да не ги пази, ще ги изтрие.
  Ако не е от това, не знам какво точно е станало. Какви бъгове ти даваше Скайп 5.10?

 29. В тази папка нямам файлове с такова разширение, още преди да пиша във форума бях прочела за тази папка и я отворих, но нямам никакъв чат. Като си отворя папката с мойто име и примерно след това на chatsync папка и там са ми 20тина папки 01, 4a, 5f някакви такива имена. И вътре има файлове под формата на Video CD Movie. Не ми е показвало никакво такова съобщение, което и мен ме учуди.

 30. @Мими
  Може и да не стане, но пробвай следното. Отиди тук (линка не съществува вече) и използвай програмата Recuva за да проучиш за изтрити файлове. Проучи в този дял от хард диска, където е онази папка, за която говорехме. Като проучи дяла горе дясно има търсене. Там напиши .dbb и ще ти изкара тези видове файлове. Разгледай какво намира, ако имаш късмет може да успееш да възстановиш това онова.

 31. 3 дена си влизах в скайпа от друг компютър. Когато се върнах на моя, хронологията от тези 3 дена я няма.Не съм трила, нито преинсталирала нищо.Има хронология от преди тези 3 дена и след тях.Как да я видя за тези 3 дена, през които съм влизала от друг компютър.

 32. @Сисето
  А, в такъв случай, това е нормално. Хронологията се пази на компютъра, от който пишеш. Тя НЕ се копира на сървърите на скайп. За това я няма на твоя компютър. Ако искаш да я видиш трябва да отидеш пак на оня компютър.
  Поздрави.

 33. Абе хора деинсталирах си skype и после си го сложих отново и ми изписва че нямам абонати. Моля ви кажете ми как да си го оправя че ще се побъркам.

 34. Имам въпрос, който ме гложди от известно време. Тъй като си преинсталирах компютъра, ми се наложи да сменя и скайп. Обаче сега съм с някаква нова версия (май е 5.5 или по-ново) и я няма вече готината опция, когато говориш с някого и му затвориш прозореца, на екрана да се отваря малко прозорче и пак да си виждаш човека, дори и да правиш нещо друго. Та това на коя версия беше?

 35. @floriana
  Здравей. За това нещо ли става дума: http://static.chat4o.com/small-call-window-in-skype.png (то като се посочи има и разни бутони там за затваряне на разговора и т.н.)? Защото това го и в най-новата версия 6.0 (https://chat4o.com/skype-6-0/). Показва се като се затвори прозореца по време на разговор. Иначе ако си ползвала стара версия, най-вероятно е била 3.8 (https://chat4o.com/skype-3-8/), тя е най-популярна. В линковете може да видиш и снимки на версиите за да си припомниш по това как изглеждат. Имай предвид, че ако ползваш стара версия е нужно да спреш обновленията за да не ти се инсталира новата версия.
  Поздрави.

 36. Здравейте, с версия 6.0.126 съм и не мога да пращам мигновени съобщения! Изчезна отметката за изпращането им и вместо нея седи за емотикони. Моля помогнете!

 37. @KUGAN
  Здравей. Трябва да разтеглиш прозореца да стане по-голям и тогава бутона ще се появи. И аз се чудих доста за това :).
  Поздрави.

 38. Преди няколко дни си изтеглих тази версия на скайп но имам един проблем, не мога да си наглася микрофона. Включвам тест разговор по скайп, записвам съобщение но то не се повтаря както трябва да е и най-накрая ми се казва че нещо не е наред с настройките. Програма ли трябва да се тегли или нещо друго?? Какво да правя??

 39. Мисля че разбрах какъв е проблема. Един ден исках да освободя малко памет и без да искам изтрих една важна програма на име volume control. Според мен точно това е проблема защото когато влезна в контролен панел в звуци и аудио устройства и в менюто глас натисна сила на звука ми пише че windows не може да изпълни тази програма защото тя не е инсталирана. Ако може да ми дадеш сайт или нещо подобно от където да я изтегля.

 40. @даниел
  В такъв случай може да опиташ да инсталираш звуковите драйвери отново. Би трябвало да имаш диск с драйвери за дънната ти платка и от там можеш да ги вземеш. Също могат да се изтеглят от интернет, но трябва да знаем какъв модел е дъното ти. А това може да видиш пък в програма като aida64. А и преди да инсталираш на ново звуковите драйвери е добре да ги деинсталираш първо. Не съм сигурен дали е нужно де. Общо взето много сложно стана :D.
  А и не съм сигурен дали това нещо е част от звуковите драйвери или е част от Windows. Може да се наложи да се преинсталира целия Windows.
  Между другото май е по-добре да направиш възстановяване на системата със System Restore към дата преди да е изтрита папката и би трябвало да се оправи. Инструкции как се прави има в интернет като търсиш за възстановяване на системата и след това добавиш и версията на Windows.

 41. Благодаря за помощта и за дадената информация, но аз няма да се бъркам. Предпочитам да оставя това на компютърен техник. Той ще знае какво да прави и все пак много добра версия на скайп :)

 42. @даниел
  ОК. Успех :).

 43. Спешно ми трябва начин да върна изтрита хронология? Да,видях коментар 37, но не ми е от полза, няма файлове с такова разширение в папката chatsync

 44. @Натали
  Здравей. Става дума за папката с твоето скайп име, виж коментар #35. А всъщност как е изтрита хронологията? От файловете ли или от настройките на скайп само? Ако е изтрита само от настройките, то файловете си стоят.
  Поздрави.

 45. Здравей! Инсталирах си skype 5.0 но имам проблем при изпращане на съобщение до абонати извън списъка показва, че съобщението не е доставено и никой не ми отговаря. Възможно ли е причината да е в техните настройки на skype за поверителност? Забравих да кажа че предишния ми skype беше 6.6 и имах същият проблем.

 46. @MIra
  Здравей. Да, сигурно е от настройките им. Или пък са извън линия. Първо ги добави в списъка си, за да получат пълномощно и да те добавят и те.

Коментарите са изключени.