Как да премахнем Skype от taskbar-а?

Taskbar - Start MenuЛентата със задачи в Windows, известна още като Taskbar, показва правоъгълниче за повечето отворени програми. Те могат да се минимизират на нея и да се максимизират от там по-късно. Други програми пък нямат място там и се минимизират до друга област наречена System Tray (областта до часовника долу вдясно). А трети програми пък могат да използват и двете области или пък вие да изберете коя от двете да ползват.

В тази статия ще видим как можем да накараме Skype да използва само областта System Tray. Тоест как да го премахнем от таскбара. Той все още ще се показва там, но само докато се логнете с вашия потребител и парола. Тогава ще се премества в System Tray. Ето какво трябва да направите (това не е възможно във версии на Скайп по-стари от 5.0):

 1. Отворете Skype и се логнете с вашите потребител и парола
 2. От менюто Инструменти изберете Настройки… и след това Разширени
 3. Трябва да виждате отметка на име Пази Skype в лентата на задачите след вписване. Премахнете я, ако е сложена. Запишете настройките.
 4. Сега когато искате Skype да се махне от лентата със задачите (taskbar-а), натискайте хиксчето, вместо минусчето и той ще се минимизира в System Tray. Ако натиснете минусчето, пак ще отива на таксбара.

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype трикове

17 comments

 1. РАБОТИ МНОГО ДОБРЕ.ЗА КОЕТО ВИ БЛАГОДАРЯ.ПУСКАЙТЕ ПО ЧЕСТО ПОДОБНИ ХИТРИНКИ ЩЕ СЪМ ВИ МНОГО БЛАГОДАРЕН.П-С:НАПЪЛНО НЕВИНЕН ПЕНСИОНЕРЛ

 2. Ами пускам чат-пат, но те взеха да свършват май :D. Хе хе. Ще видим, все ще измислим нещо :P. Поздрави.

 3. Това с премахването на Снайп от тол бара веднага го усвоих ,но се показа отново .Сега пак го махнах да видим да ли ще се появи отново.Относно звука:да само преден панел не работи ,но платката на която са свързани работи ,защото на нея са свързани още 2 USB порта,кабелчето е здраво и е свързано нъм дънната платка ,при проверка с тръмбълшотинга се изписва текст ,че това устройство(Hi definition audio front panel),не работи,защото не било свързано.От носно вирусите има много за коментиране,въпреки,че съм още начинаещ в бранша имам вече някой лично заключения,че нещата с големите фирми и Корпорации,не вървят на добре.Ако не сте робот,моля оставете ми някакъв имейл адрес или ми се обадете на пряката телефонна Скайп линия.

 4. @димитър палма
  Щом задните жакове си работят, значи проблема е само в предните и самите слушалки са си наред. Това е добра новина. Ползвайте просто задните, явно тези отпред нещо имат прекъсване някъде. За робота на разбрах много, но аз не предлагам услуги по борба с вируси или каквито и да е услуги.
  Поздрави.

 5. Това с робота беше опит за шега от моя страна.Извинявайте,ако съм Ви засегнал с нещо.Нали на всеки един опит за регистрация на даден сайт излизат едни такива неща,където ни проверяват да не сме роботи случайно.Слушалките на преден панел да не би случайно да са изключени от Биоса,може ли от там да е проблема?В книгата пише да съм си почуквал по F8,е едва ли не счупих нопчето на клавиатурата и не става та не става да се отвори ш….я Биос.Има ли някой по хитър начин да видя в Биоса,какво става,нали там са зададени всичките настройки за различните устройства(включено-изключено),като при зъболенарите (отвори-затвори),въобще такива неща.Благодаря и приятен ден.

 6. @димитър палма
  Дам, и аз помислих, че робота има нещо общо с тези проверки по сайтовете :).
  В биоса може да се влезе при пускане на компютъра като се натиска f2 или del бутона. Но не се препоръчва да се ходи там, ако не разбирате много от компютри :). Не съм сигурен дали има такава настройка за изключване на предния панел. Не ми се вярва да е от там проблема, но теоритично е възможно, ако има такава настройка. Ще ви посъветвам да зададете този проблем на някой хардуер форум. Там имат много повече опит с тези неща и ще ви дадат по-конкретни съвети :). Или го водете на сервиз компютъра.
  Поздрави.

 7. Благодаря Ви за отделеното време.Ходих в магазина(там е и сервиз едновременно) от където го купих там уж се постараха,но накрая се отказаха и ми казаха,да го оставя за няколко дни,а това за мен е противоконституционно и съответно не се съгласих.Ако ми препоръчате някой Хардуерен(както го нарекохте)форум,ще се възползвам от услугата иначе казано ,къде да го търся този форум.Това е за сега. Честита Пролет.

 8. Благодаря Ви за навременния отговор но бях малко зает тази седмица,та чак сега отварям пощата,но като поглеждах в притурките все 0 непрочетени писма беше отбелязано и като отворих днес ,гледам не едно а шест.Това може ли да се актуализира,за да показва,не толкова точният брой,а просто да ме подсети да обърна внимание на пощата си.

 9. @Д. Палма
  Здравейте. Не разбрах къде гледате вие? Кое са тези притурки? Има много различни пощи и услуги за известяване :).

 10. Много сте бърз,реагирате светнавично,простовсичко е ОК,затова написах „Без коментар“.Моля да ме извините ако съм Ви засегнал с нещо.Имам?Има ли Разширение на онези малки жълти чудовища,искам си изтегля някой.и по интересни.

 11. Как се изписват скритите емотикони може да видите тук: Скрити емотикони. Не е нужно да се инсталира нещо. Само да се знае как да се изпишат, което е написано в статията. Има значение с коя версия сте. От 5.5 има нови и други. Има и начин да се разкрият скритите и да се ползват от менюто при другите, но работи на старите версии само. Тук съм го описал: Показване на скритите емотикони.
  Поздрави.

 12. Здравейте Администраторе,или както се наричате,защото не Ви знам името.На първата появяваща се страница(нещо като страница),пише за ф1 ф12 Ф8 Ф4 Дел,с Дел пробвах още отначало,но нищо не стана.Тези от Форума нещо не искат да ме пускат,регистрирал съм се още миналата година и сега ми изписват ,я грешна парола,я грешно име,хайде да проверипе да не сте робот и други такива хватки.Още навремето Земеделския(на Костов)министър,изрече фразата,че Някой от нещата в Живота не са за всеки и Аз започвам да си мисля,че и тука е така,това също е много известна фраза(Тука е така)особено в Бизнес средите,така,че ще се наложи сигурно много да почакаме,за да се Оправиме (Тука в държавицата бе),както,се изказа г-н Колев в своето Шоу.Благодаря Ви за всичко споделено с мен Чао.

 13. Много полезна статия. Изключително много ме дразнеше иконата в taskbar-a.

 14. @Лина Трънска
  Здравей. Радвам се, че ти е помогнала. Поздрави.

 15. При версия 4.2 няма тази опция. Браво за ентусиазма и хубавите статии.

 16. @неориентиран
  Здравей. Благодаря за коментара. И аз пробвах и наистина е така. Нужен е поне Скайп 5.0. Редактирах статията за да се знае.
  Поздрави.

Коментарите са изключени.