Skype грешка при инсталация: код 2738

Skype грешка 2738На скоро разбрах за една грешка, която понякога се появява при опит за инсталация на Skype (а и на други програми). Кодът на грешката е 2738. Всъщност грешката е в самия Windows и по-точно във вградения инсталатор.

Съобщението, което се изписва при опит за инсталация на Скайп е следното: The installer has encountered an unexpected error installing this package. This may indicate a problem with this package. The error code is 2738.

Грешка с код 2738

За грешката с код 2738

Тази грешка означава, че най-вероятно услугата VBScript не е инсталирана или е изключена. Това може да се предизвика от блокирането и от някоя антивирусна или изключването и от разни други програми или грешки в Windows.

Решения на проблема

 1. Изтеглете и инсталирайте следния файл, който е предоставен от Microsoft и би трябвало автоматично да реши проблема. Ако не помогне, продължете със следващите стъпки.
 2. Отворете RUN прозореца, като натиснете Windows клавиша на клавиатурата + R (или от Start -> Run)
 3. Напишете regsvr32.exe vbscript.dll и натиснете Enter (ще се покаже съобщение за успешно стартиране, натиснете OK)
 4. Пробвайте инсталацията отново. Ако все още не работи, отново отворете RUN и този път напишете regsvr32.exe jscript.dll и натиснете Enter (ще се покаже съобщение за успешно стартиране, натиснете OK)
 5. Ако имате Internet Explorer 9 направете същата процедура и за командата: regsvr32.exe jscript9.dll

Сега вече трябва всичко да е OK. Ако при вас проблема не е решен, моля оставете един коментар по-долу с повече информация (с кой Windows сте, колко битов е, какво се изписва при опит за решение на проблема и т.н.) и ще опитам да ви помогна допълнително. А и всичко да е наред, отново ще се радвам да оставите коментар :).

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype проблеми

75 comments

 1. Много благодаря за тази статия, имам приятели, една двойка която взаимно си крие паролите, не искам да навлизам в подробности, но постоянно ги забравя и инсталира на ново скайп, може би всяка седмица и сега вече дори не им дава право да си направят нов акаунт, не знам защо, да не би да чете IP на компютъра и да допуска от него само дадена бройка инсталиране, понеже много им трябва, като всеки един от нас има приятели и роднини в чужбина, а скайпа е идеалното средство да видим как са. На тях също им изписва че старата версия е невъзможно да бъде изтрита, което ми се вижда странно.

 2. @Анонимен
  Здравей.
  Промених името ти на Анонимен, тъй като другите думи не бяха подходящи за това поле.
  По темата, нещо им се е повредил Windows разни файлове и/или регистри от многото инсталиране. Той така прави. Радвам се че статията ти е полезна.
  Поздрави.

 3. admin каза:
  08.03.2012 at 11:39
  #9
  @петър димитров
  Здравей. Ина ли в момента инсталиран някакъв скайп? Деинсталирай всичко свързано със скайп и след това инсталирай на ново. След като деинсталираш отиди в windows explorer и въведи в адреса %appdata%\skype и натисни ентер. От там изтрий двата файла на име shared ако ги има. После отиди в windows explorer и въведи в адреса %programfiles% и от там изтрий папката Skype. Сега пробвай да инсталираш. Ако не е станало пиши. Има още какво да се направи :). И пиши какво точно и кога не е станало.

 4. Всичко това направих ама пак ми дава грешка

 5. Йоана, здравей. В коментар 70 по-горе има линк към статия дето прави тези неща автоматично, а и премахва повече неща дори, така че направи от там както е описано. Когато писах това, което си копирала, още не се бях сетил за другия начин с програмата.
  Също правиш ли нещата горе в статията дето са написани като Решения?

Коментарите са изключени.