75 comments

 1. На на няколко пъти ми се случваше да се боря с таэи грешка.Благодаря ВИ МНОГО.Ако имате още подобни съвети МОЛЯ иэпрате ми ги на тоэи- [премахнат имейл]- адрес ще съм ВИ много благодарен,эащото АЭ съм един все още невинен пенсионер при това и начинаещ./.БЛАГОДАРЯ ВИ ОТНОВО.

 2. @dim.palma
  Здравей. Благодаря за коментара. Радвам се, че намирате статията за полезна. А относно други такива статии, то просто можете да проверявате в този сайт или да се абонирате чрез кутийката в десния сайдбар на сайта. Така ще получавате имейл при всяка нова статия. Ако има проблеми някакви може да ми пишете чрез страницата за контакти, която се вижда горе в менюто.
  Поздрави :)

 3. При мен не се получава? Следвах гореописаният начин да се справя с тази грешка и нищо не се получава. Моля за помощ.

 4. @praulina
  Здравей.
  С кой Windows си, колко битов е и изписа ли се съобщение, че е успешно станало това, което се описва горе в статията?

 5. А ПРИ МЕН СЕ ПОЯВИ ЧЕ Е НАСТЪПИЛА НЕОТСТРАНИМА ГРЕШКА ПО ВРЕМЕ НА ИНСТАЛИРАНЕТО И КОДА Е :1603! ПОЛЗВАМ Windows ХР, А ПРЕДИ ТОВА СЕ ПОМЪЧИХ ДА ИНСТАЛИРАМ ВЕРСИЯ НА СКАЙП 5.0 И ТАМ МИ ИЗСПИСВА СЪЩАТА ГРЕШКА :(

 6. при инасталация ми дава грешка 1603 Windows XP …наложи се преиснсталация на скайп ….но не може сега да инсталира нов скайп

 7. @петър димитров
  Здравей. Ина ли в момента инсталиран някакъв скайп? Деинсталирай всичко свързано със скайп и след това инсталирай на ново. След като деинсталираш отиди в windows explorer и въведи в адреса %appdata%\skype и натисни ентер. От там изтрий двата файла на име shared ако ги има. После отиди в windows explorer и въведи в адреса %programfiles% и от там изтрий папката Skype. Сега пробвай да инсталираш. Ако не е станало пиши. Има още какво да се направи :). И пиши какво точно и кога не е станало.

 8. Здравейте

  Имам голям проблем с този мой скайп!

  Докато на всички както виждам им дава код 23… грешка…при мен е 1603!

  Прочетох по-нагоре изписаното,но не помага!

  Изтрил съм всичко що е скайп,но не става и не става,направих всичко,което е изписано тук и пак не става!

  Дава ми,че има друга инсталирана версия и трябва да я махна нея 1во (много ясно,че трябва)!!?!?!? Когато отида в контрол панела и натисна ънинстал…не ми дава!

 9. @Deyan
  Здравей.
  За тази грешка дето казваш смятам отделна статия да пиша, но още не съм я проучил. Пробвай следното решение, тъкмо ще видя дали е работещо. Както си сега в това състояние, изтегли най-новата версия на скайп от сайта на скайп и го инсталирай директно, независимо че имаш някакъв дето не се маха. Ако се инсталира коректно, тогава отиди от контролния пален и го деинсталирай. Тук би трябвало вече да стане. И ако стане, ще можеш да инсталираш вече който искаш.
  Пробвай това и ми пиши дали е станало и ако не какво е станало точно :).
  Поздрави!

 10. Здравей отново

  Наистина не знам какво става…това което знам е ,че ми изписва следното след всеки нов опит за инсталация…стара/нова версия…не става!

  Код 1603 излиза последен…преди това излиза следното…The older version of skype 5.8 cannot be removed.Contact your technical support group!

 11. to run this application you first must install one of the following versions of the .NET Framework

  Contact your …

  Съжалявам,че те занимавам толкова :)

 12. Нищо, това е част от работата ми по сайта :). Значи изисква .NET Framework да имаш, а при теб явно липсва или е по-стара версия. Виж коя версия пише, че иска и я търси в Google и я свали и инталирай. После вече ще работи горното.

 13. Здравей отново

  Правя всичко,което ми каза ти и програмите :) но уви не става!

  Намерих версията на нет фреймуорк и пак ми показва,да сваля същата версия,въпреки,че точно нея съм свалил!

  Голям батак!

 14. @Deyan
  Здравей.
  Като я свали инсталира ли я? И после може да се наложи и да рестартираш компютъра преди да я отчете :).
  Поздрави.

 15. Скайп ми се отваря за секунди и след това изключва. Не се задържа изобщо. Така е целият следобед. Не разбирам къде е проблема.

 16. @Ivelina
  Здравей. Като изключи какво по-точно става? Изписва ли грешка? Или директно цялата програма изчезва, все едно не е отворена? Или друго? Също кажи с кой скайп си и кой Windows :). Поздрави.

 17. Също и при мен става така – Скайп ми се отваря за секунди и след това изключва –

 18. На хард диска имам останал, неизтрит стор файл от версия на Скайп 5.1, която не иска до се извади и не може да се обнови или запиши друга версия на същия! Дава грешка №1603, да се обадя на техническата група, коя е тя и как да ми помогнат в моя комп???

 19. @vkm_53(Венцислав
  Здравей.
  Виж малко по-нагоре коментар #13.
  Там има линк към едно нещо.

 20. Пиша ви втори път с надежда да ме упътите. При инсталиране на новата версия на скайп ми излиза грешка №1603, заради останал файл от скайп 5.1. Казва да се отнеса към техническата група………….!!!!!!!!! Помагайте!!!!!!!!!!!

 21. @vkm_53(Венцислав
  Здравей. Видя ли какво ти отговорих в предния коментар :)

 22. Здравей спешно ми трябва да си инсталирам скайп версия 3.2 3.4 или 3.6 но не става дава ми грешка 1603 и че имало по нова версия инсталирана с windows 7 съм и не мога да го направя. А наистина спешно ми трябва някоя от тези три версии. Много ще съм ти благодарна ако ми помогнеш.

 23. @Каролина
  Здравей.
  Прегледай горе коментарите, които са писали другите хора и какво съм им отговорил. Писал съм няколко идеи за тази грешка, виж дали при теб ще помогнат. После пиши пак кое си пробвала и дали е станало.

 24. При мен не се получава.. Дава ми грешка Скайп се провали и някакъв код!

 25. @Деница
  Здравей :).
  Какъв е кода и цялата грешка? Опитала ли си някои неща от статията до сега?
  Поздрави!

 26. Здравей,

  Надявам се поне тук да намеря решението, което търся от 2 дни. Както е ясно ме интересува Грешка 2738. Прочетох всички форуми. Направих всичко от инсталиране на програмите Fix IT до писането в Command Prompt. А сега стигнах и до:

  „The module „vbscriot.dll“ failed to load.

  Make sure the binary is stored at the specified path or
  debug it to check for problems with the binary or
  dependet.DLL files.

  The specified module could not be found.“

  Идеята е, че се опитвам да деинсталирам SkypeToolbar от PC-то и да инсталирам последната версия на Skype, но 2738 все изкача. Операционната е Windows 7 x64. Up to date :]

 27. @mousy
  Здравей.
  Тази грешка в коментара ти, дето е на английски дългата, тя се показва като се опиташ да направиш това, дето съм го писал горе в статията ли? Като гледам в нея е сгрешено името на dll файла, да не би да е сгрешена буквата и за това да не става?
  Иначе ето го решението за автоматично поправяне -> http://go.microsoft.com/?linkid=9804433

 28. Благодаря за поправката. Благодаря и за Fix-a, но го инсталирам и аз не знам за кой път и пак не дава желания резултат. Грешката при писането е моя, но сега изскочи нова :(

  RegSv32

  The module „jscript.dll“ was loaded but the call to
  DllRegisterServer failed with error code 0x80004005

  For more info….bla-bla-bla..using the error cod as
  a search term.

  Сега започвам пак да се ровя в нет-а, но ще очаквам помощта ти :}

 29. @mousy
  Опитай и следното по същия начин както другите в статията regsvr32.exe jscript9.dll
  Иначе за съжаление в Windows понякога се достига до едно такова положение, в което от грешка на грешка не се стига до никъде. Направо си мисля че трябва да се преинсталира самия Windows.
  И въпреки другите грешки, след като ги направиш тези неща пак провери дали тази на Скайп се е оправила, защото то пише че все пак е заредило нещо в тази последната грешка.

 30. Ползвам Уиндоус 8 и имам следния проблем. Инсталацията върви нормално, но вместо накрая да се отвори екрана на скайп се появява син с логото и единствената ми възможност е да го затворя. Опитах няколко пъти с деинсталиране и после последващо ново инсталиране и пак същото. Какво да направя, че да тръгне нормално.

 31. Благодаря. Оказа се някакъв бъг в системата и windows сам си я откри и отстрани. Рестартира ми компа и скайп се зареди както трябва. Още веднъж благодаря за бързия отговор от Ваша страна. Приятна вечер и успешна нова седмица.

 32. @nelly
  Много умен този Windows ;). Радвам се, че се е оправило. Поздрави :).

 33. Да… но когато напиша това в някоя папка ми пише.. The parameter is incorrect.

 34. В адрес лентата пробвай само %programdata% и натисни ентер. После влез в другите папки. С кой Windows си?

 35. Моя грешка, това явно не работи за Windows XP. Мислех, че и там е така, но не е. Направи друго. Виж в тази статия: https://chat4o.com/%d0%b4%d0%b2%d0%b0-skype-%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d1%8e%d1%82%d1%8a%d1%80/
  Там втория метод за отваряне на два скайпа показва как да се направи нова иконка и да се добави в полето Цел нещо на края. Направи същото, но вместо да добавиш “ /secondary“ добави “ /legacylogin“. Това ще превключи към друг вид логин, стария вид.

 36. Вече се отказах от борбата с грешка 1603. Само не съм пребоядисал лаптопа и не съм преасфалтирал пред блока… Версии 5-ца и нагоре дават грешка но се инсталират, предишните просто крашват. Както и да е. Някой може ли да ми каже достъпна ли е в новите версии функцията като отида с мишката над абонат, който не е на линия да ми изписва кога за последно е бил на линия? Прегледах и си настроих доста неща, но точно тази не видях как мога да я активирам :(

 37. @sFetlio
  Здравей. Това го има, но е малко скрито. В списъка с абонати, нали има иконка на статуса на човека. Е тази иконка я посочваш с мишката и след малко се показва бележка с тази информация.

 38. @Деница
  Трябва да има интервал преди /legacylogin.

 39. При пускането на скайп компютъра сам се рестартира. Каква ли е причината за това?

 40. @greta
  Здравей.
  Ами от доста неща може да е по принцип. Малко ще е трудно от тук да налучкам, но все пак направи следните неща:
  – Деинсталирай Скайп и го инсталирай на ново. Може и също да сложиш най-новата версия за всеки случай, може пък да помогне.
  – Поправи регистрите на Windows с програма като CCleaner.
  – Сканирай за грешки дяла на който е Windows. Тук пише как става на Win XP: http://bezmishka.org/node/81, а тук за win 7: http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows7/check-a-drive-for-errors

 41. Здравейте! Виждам че има много хора оплакващи се от проблема 1603. Ето решение за оправяне на проблема :)

  Този проблем в инсталирането се получава ,когато инсталирате две програми наведнъж (Тоест Skype и някоя друга). Друг път когато се получава този проблем, е когато при инсталирането на Скайп сърфирате в интернет.
  Как да оправим проблема?
  1.Докато инсталирате скайп не сърфирайте в интернет.
  2.Докато инсталирате скайп не инсталирайте други програми.
  3.Докато инсталирате скайп не стартирайте други програми.

  И до трите извода съм стигнал от личен опит…
  Дано да съм ви помогнал!

 42. @Николай Гергинов_299
  Здравей. Интересно. Това не го бях срещал като решение. Ще го имам предвид. Благодаря за инфото. Поздрави.

 43. Здравейте!

  На мен също ми излиза грешка 2738 при инсталиране. Пробвах с програмата от точка 1 – не става. Пробвах с първия код, също не става, а при втория ми излиза съобщение

  The module „jscript.dll was loaded but the call to DillRegisterServer failed with error code 0x80004005

  Много ще се радвам, ако знаете какъв може да е проблема. С Windows7 съм.

 44. @Ivanna
  Здравей.
  Пробвай и следното нещо да инсталираш: http://go.microsoft.com/?linkid=9648765
  Коя версия се опитваш да инсталираш? Колко битов е Windows? В момента има ли някаква друга версия на скайп инсталирана и ако да можеш ли да я деинсталираш?
  Погледни и коментар #49.
  Поздрави.

 45. Здравейте и от мен.
  Един френд е с версия на скайп 3.8 и е решил да си пусне актуализацията на новата версия, понеже му е доста бъгав.
  Тръгнал да обновява скайпа и хоп греда. Помоли ме за помощ, но се натъкнах на нещо невиждано до сега.
  Изтрих старата версия, изчистих всички файлове на скайп, минах с цеклинер, пуснах и поправка на регистрите и се запътих да свалям новата версия. При което ми излезна екзе файла, стартирах го, тръгна инсталацията и ми излезе това.
  http://prikachi.com/images/313/6286313v.jpg
  Пробвах и с други версии на скайп и ми излиза един и същи прозорец.
  Помагай Ники :)

 46. Линковете, които си ми подал ги пробвах преди това още :)
  Пробвах какво ли не и не става, излиза един и същи прозорец…..
  Оказа се, че уиндоуса е заминал и не се сработват регистрите.
  За това му сложих един скайп портъбъл и така, ще кара до новия преинстал на уиндоуса.
  Мерси Ники за бързия отговор и успех :))))))))))

 47. @karry
  Този с .msi на края не става ли? Интересно. Мислех, че този инсталатор винаги помага за този проблем.
  Ах, този уиндоус. Все прецаква работите :). Може да се направи и system restore принципно (като временен заместител на преинсталацията му), но не винаги помага.

 48. Не, никои не ставаше и аз това се учудих и какво ли не пробвах, даже антивирусни спирах, погледнах за някакъв блокаж, даже проверих връзката със скайп и не и не.
  Уиндоуса като е в тежък цикъл трудно се лъже :)
  Иначе систем рестора е крайна опция и я ползвам на финалната права, ако съвсем се закучи ;). Не съветвам никои да прави систем рестор, вместо чиста преинсталация.
  Упехче :*

 49. Хора помогнете тази грешка 2738 не се маха правих всичко което беше написано 1000 пъти и пак не се маха, някаква друга идея как може да се махне?

 50. @iwannn
  Здравей. Ъпдейтни Windows, изчисти регистрите с програма като CCleaner. В краен случай преинсталирай Windows.

 51. Почистил съм всичко с cc cleaner и ъпдейт направих и не иска и не иска. Май остава преинсталация според теб Windows’ е 7 ultimate но е оригинален и в Испания много скъпо се взима ужас.

 52. @iwannn
  Може да пробваш и System Restore.
  Или да ползваш Skype Portable, който е без инсталация.

 53. Здравейте :). При мен проблема е, че като инсталирам нов скайп ми изписва „Failed get proc address for GetLogicalProcessor Information (KARNEL32.dll)“ и не мога да инсталирам и не мога… Всякаква друга информация за скайп в компютъра изтрих и пак не става .Ако някой може да помогне ще съм много благодарна.

 54. Здравей! Имам проблем с активирането на Skype. Неочаквано престана да е възможно да се впиша и по-точно не се визуализира полето, в което да въведа нейма си и под него паролата си. Просто излиза една празна рамка. На няколко пъти изтрих всички файлове, чрез деинсталатор и след това инсталирах наново. И все едно и също. Можеш ли да помогнеш?

 55. @bond
  Здравей.
  Деинсталатора абсолютно всичко ли маха? Ако не, направи го пак както е тук: https://chat4o.com/%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b4%d0%b5%d0%b8%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-skype/
  Също обнови своя Internet Explorer, независимо дали го ползваш, понеже той се ползва за началния екран да се покаже правилно. Също му изчисти кеша и т.н. там нещата.
  Тези две неща трябва да помогнат.

 56. Здравей отново! Благодаря за бързият съвет! Да, с този деинсталатор в „цялостен“ режим деинсталирах. Линка, който ми прати го бях използвал също. При ъпдейта на IE 11, обаче ОС се натъква на някаква грешка. При опита ми да получа „онлайн“ или „офлайн“ помощ, уви не ми отваря страницата…

 57. Не става и не става! Пуснах програмката на майкрософт, инсталирах IE 11, след което го актуализирах, рестартирах, инсталирах последната версия на скайп (преди това изтрих скайп с Revo Uninstaller в режим „цялостно“) и… отново същото „без вписване“. Дали не съм жертва на някакъв вирус…

 58. @bond
  Изчисти ли кеша и история и бисквитки и т.н. от IE?
  Сканирай и за вируси с безплатната версия на тази програма: http://www.malwarebytes.org/

 59. Защо при обновяване на Скайпа ми изписва – „Невъзможно изтриване на стара версия 6.11“ и нищо.

 60. @valentina
  Здравей. Нещо се е повредил Windows предполагам. Пробвай с нещата от статията ако не си.
  Ако не стане опитай с пълно деинсталиране: https://chat4o.com/%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b4%d0%b5%d0%b8%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-skype/ и инсталиране на ново.
  Ако не стане, може да се наложи да се направи поправка на Windows чрез инсталационен диск или преинсталация.

Коментарите са изключени.