Март 2012: Skype не е в състояние да се свърже

Skype не е в състояние да се свържеОт няколко дни изглежда е започнал някакъв относително глобален проблем със старите версии на Skype. Проблема се състои в това, че Skype губи връзка със сървъра и след това не може да се свържи. Възможно е да се свързва изключително бавно или изобщо да не се свързва и да изписва грешката: Skype не е в състояние да се свърже. Или ту да се свързва, ту да не се свързва.

До колкото разбирам това засяга само версиите преди Skype 5.0 и обновяването до нова версия решава проблема моментално. Също забелязвам, че съвсем не всички хора са засегнати. Примерно аз не съм засегнат. Но със сигурност проблема е доста глобален, тъй като на много места прочетох голямо количество хора да говорят за този проблем. Най-ранните изяви по мои наблюдения са към 6-ти март и най-новите продължават и до днес.

За сега това е информацията, която имам по въпроса. Възможно е да е повреда по сървърите или пък умишлено да се спира поддръжката на старите версии. За сега в специалния сайт на Skype, в който се пише за проблеми (http://heartbeat.skype.com), не е написано нищо по въпроса. Единственото, което виждам е от 6-ти март и е за някакви проблеми със заявката за изтегляне на контактите (до колкото разбирам) и дори пише, че проблема е решен. Може би това има нещо общо.

Ще ви помоля в коментарите да споделите вашия опит с този проблем и да кажете кои версии засяга при вас, кой Windows и всякаква друга информация, която имате. Когато аз науча нещо ново ще пиша в тази статия, като я редактирам (при редакция имайте предвид, че не се получава известие по имейл, ако сте абонирани).

Добавено на 13.03.2012:

Като гледам при някои хора проблема е изчезнал вече, а при други още не е. В сайта на Skype още нищо не са казали по въпроса и не знам дали изобщо знаят за проблема. Може и да не е толкова масов, че да са го забелязали или просто да не се занимават със стари версии. Ето какви решения на проблема успях да открия в интернет. Ще ви помоля да споделите в коментарите кои от тях са проработили при вас. Не съм ги тествал понеже при мен всичко работи за съжаление :(.

(Евентуални) Решения на проблема!

1. Затворете Skype. Влезте в някоя папка и горе в адрес лентата напишете следното: %appdata%/Skype и натиснете Enter. Отваря се папка, в която трябва да изтриете файловете Shared.xml и Shared.lck (те сами ще се появят отново, това не е проблем). Опитайте сега дали се свързва.

2. Ако отново не се свързва пробвайте следното. Отворете Skype без да се вписвате (или ако е отворен се отпишете). Сега в менюто Инструменти цъкнете на Свързване. В прозореца, където пише Ползвай порт и има едно число, променете това число на някакво друго. Примерно при мен е 53406 и за проба (въпреки че нямам проблем) го промених на 53000. Може и да махнете отметката под това число, за да не се ползва порт 80. Запишете настройките и излезте от цялата програма Skype. Отворете я на ново и опитайте да влезете. Пробвайте с различни настройки и всеки пък излизайте от цялата програма.

3. Ако и това не помогне, то сложете си по-нова версия, поне 5.0. При някои хора и 3.8 работи, но при всеки е различно. А и то самия проблем ту го има ту не. Също можете да ползвате сайта imo.im в спешни ситуации.

Моля, споделете в коментарите ако някой от методите проработи. Поздрави.

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype проблеми

114 comments

 1. @Gabby
  Ами трябва да влезеш като администратор тогава първо. Но без паролата, не знам как ще стане. В такъв случа ще трябва май да се преинсталира Windows. Поне аз не знам друг начин.

 2. Извинявам се, но не ви ли звучи малко пресилено за един скайп да преинсталирам компютър? ;дд

 3. @Gabby
  Не знам, ти си преценяваш :).

 4. Привет и от мен, от известно време не мога при търсене на нов абонат да го добавя в списъка си в скайпа и съответно не мога да му пиша, защото не се отваря ника му?

 5. @Дани
  Здравей.
  Какво се случва когато се опиташ да го добавиш в списъка? Празна страница ли се показва? Ако да, едно от решенията е да се изключи съветника за съдържание (content advisor) в Internet Explorer (независимо дали ползваш този или друг браузър). Това се прави в настройките на Internet Explorer в подпрозореца на име Съдържание (Content).
  Поздрави.

 6. Здравейте!

  Ето какво стана:
  Опитвам се вече 10-11 ден да вляза, но не става. Но като се впише друг човек със неговият скайп на моят компютър става! Стигнах до извода, че проблема е при мен, но няма откъде да се впиша, освен от телефона. Но много пъти съм била едновременно от двете устройства. От други компютри се вписвам.

  Поздрави :)

 7. @Gabby
  Здравей отново. Нали установихме, че без администраторски права не става да поправим проблема.

 8. Здравейте,
  и на мен от няколко дни ми пише „Отваряне на Skype е невъзможно. Вече сте вписан. Моля, отпишете се и опитайте отново“, но е интересно, че на други компютри влизам, а на този проблемният могат да се впишат всички, а само аз не. Дала съм му задача да ме вписва автоматично с пускане на компютъра, явно това го бъгва. Два пъти го преинсталирах и проблема си остава.

 9. @Мими
  Здравей.
  Пробвай първото решение горе в статията (изтриването на Shared.xml и Shared.lck). Ако не стане, излез от Скайп и направо преименувай цялата папка Skype в %appdata% дето е, на нещо друго, например Skype1. След това влез и то ще се създаде нова, където вече да се надяваме няма да има грешки по файловете. Това имай предвид, че ще премахне чат историята и настройките на всеки абонат, който ползва компютъра.
  Поздрави.

 10. Имам проблем със скайпа и това не става, а като си дръпна нова версия ми изписва някаква грешка номер 1000 и нещо.

 11. @Plamen Valkanov
  Здравей. Коя версия искаш да подкараш и точно каква изписва? Какво си пробвал до момента?
  Поздрави.

 12. Здравей, при мен е същият проблем. Пробвах каквото си обяснил да направя за да се логна, но не става и много искам да си върна скайпа защото имам важни хора, не само това моля, помогни ми.
  Поздрави.

 13. Здравей. Преинсталира ли Скайп? Сложи ли най-новата версия? Също може в папката %appdata%, както е описано горе се влиза там, да преместиш цялата папка Skype някъде другаде. Така като се впишеш ще се създаде нова, в която идеята е да няма грешки. Ще изгубиш историята и настройките си де. Но не я трий, а я премести цялата някъде. Може да се наложи да я върнем.

 14. „Скайп не е в състояние да се свърже“ ме е затегнало от преди 3 месеца. Спрях да ползвам скайп, защото така и така отказва да се впише. Преинсталирах win-а *със 7-ца съм*. Записах скайп от оригиналния им сайт. Същата работа – не е в състояние да се впише.
  Деинсталирах скайп и смених с друга версия от замунда но и тя отказва да ме впише. Пробвах с различни пасове и неще!
  Пробвах със стъпки 1 и 2 (горе посочените от теб решения) и все пак неще! Една сутрин ме вписа случайно едвам едвам и ми ги нямаше абонатите, проверих дали firewall-a ми блокира връзката на програмата с интернет – всичко точно.
  Някакви други решения?

 15. @Юлиян
  Здравей.
  Опитай нещо друго. Подобно е на стъпка 1. Излез напълно от Скайп, влез в %appdata% и там преименувай папката Skype на Skype1. Така ще се създаде изцяло нова с нови файлове, следващия път като се опиташ да се впишеш.
  Ако и това не помогне изключи всякакви антивирусни и защитни стени за малко и пробвай пак. Дори може да ги деинсталираш. Помня имаше една програма едно време дето само да е инсталирана, без дори да е пусната, променяше някои настройки на Windows и ми правеше проблеми. Не помня вече коя и защо ми правеше проблем, но имаше нещо такова…
  Поздрави.

 16. Пак не става, изтеглих по съвет от близък да си изтегля доста старата версия 3.8 с която би трябвало да няма проблем.
  След като стартирам програмата и се впиша (учудващо стана както и всичките ми абонати са там!) малко след това ме изхвърля (чува се звук все едно се отписвам и скайпа се затваря)
  Пробвах няколко пъти докато скайп започна сам да се ъпдейтва защото установил грешка в старата версия и започна да тегли по-нова. След като това се включи започва отново да ми показва „Скайп не е в състояние да се свърже“….

 17. @Юлиян
  Здравей.
  Пробвай коментар #79 по-горе.

 18. Не знам какво се случва с тоя скайп! Не мога да го отворя, уж се вписвам и ми изписва че трябва да обновя задължително заради сигурността! Премахнах го, версията ми беше 3.6, пробвах да инсталирам нова версия не става не може да се свърже със сървъра, премахнах Shared.xml и Shared.lck и пак не става! Какво да направя за да мога да имам скайп?!?

 19. Пробвах го преди да пиша коментарите

 20. @Юлиян
  Пробвай да нулираш настройките на Internet Explorer и да изчистиш всичките му там истории и кешове и т.н. Понеже Скайп го ползва при вписване, понякога това помага с някои проблеми.
  Настройките могат да се нулират и чрез това: http://support.microsoft.com/kb/923737

 21. @Диляна
  Здравей.
  3.6 не работи вече. Инсталирай нова версия и пробвай след това коментар #79 и #90 ако има нужда.

 22. Здравей! Бях писала преди по повод на това, че не мога да си включа чата на фейсбук през скайп и outlook. Малко се порових и видях, че причината е 500 Internal Server (service) Error. Само, че не знам кой може да ми я оправи…. ако имаш някакви идеи ще ти бъда много благодарна!

 23. @Ели
  Здравей. Ами честно да ти кажа от фейсбук и аутлук не разбирам и дори много не ми е ясно какво точно питаш. То чата на фейсбук не е ли в самия техен сайт? Как може да се прави през Скайп? Знам че може да се свърже скайп с фейсбук и да се пише към абонатите ти. За това ли става дума? Тази грешка къде по-точно я виждаш, в коя програма?

 24. За всички имащи моят проблем…
  Изтеглете от замунда скайп 5.10 работи без грешка!
  Като стартитаре програмата и влезнете в профила си задайте
  Tolls-options-advanced-automatic updates-turn off automatic updates
  иначе ще се самовъзобнови на 6.3 която при мен не работи!
  Надявам се да съм помогнал :)

 25. @Юлиян
  Благодаря за информацията. Все пак не е важно, че е от замунда, а по-скоро самата версия че е друга. Но ако преинсталираш Windows и останалите версии ще ти работят. Получил се е някакъв проблем в софтуера, който тогава със сигурност ще се оправи. Опитахме с моите съвети да го премахнем, като поправим най-често засегнатите места, но явно този път се е скрил на по-сигурно място проблема :D.
  Поздрави.

 26. Ники прочети какво съм писал горе в коментарите, направих ВСИЧКО възможно – преинсталирах windows-a, не става, записах всевъзможни програми различни версии на скайп смених proxy адреси потвърдих достъп на скайп от firewall-a трих папки сменях имена какво ли не и пак неще :) явно проблема е от сървърите на скайп към новата версия ;/ поне аз така си го обеснявам, сега всеки път като включа компютъра ме пита дали искам да го update-на но направя ли го не мога да се логна :)

 27. @Юлиян
  А, ясно. Вече съм забравил какво си писал по-рано. Ами все пак мисля, че проблема е някъде в твоя компютър, защото иначе излиза че новата версия на скайп не работи. Което естествено не е вярно.
  Но и не знам къде точно е проблема, така че карай с тази версия, която ти работи.

 28. Както вече се знае, видео разговор може да се проведе ЕДИНСТВЕНО с най-новата версия. Да попитам има ли начин със стар компютър да се ползва видео разговор. Начин за ползване на версия 3.8 примерно?

 29. @Емил
  Здравей.
  Може и със стара версия, но трябва и човека, с който говориш да е също с нея.

 30. Така ще може ли да се проведе видео разговор?

 31. @Емил
  Да, и двамата бъдете с еднакви версии.

 32. Здравейте! Имам проблем със скайпа. Когато го стартирам се показва само син екран, без опции за вписване или отписване. Излиза ми единствено опция за затваряне или за смяна на езика. Пробвах „Направи следното. Затвори Скайп напълно. Отвори произволна папка и след това горе в адрес лентата напиши следното: %programdata%\Skype\Apps и натисни ентер. Виждаш папка на име login, преименувай я на login1. Сега влез в Скайп и трябва да стане“, ама не стана. Моля за съвет!!!

 33. Здравейте Ники! Имам въпрос. От известно време при разговор по скайп, отсрещната страна не ме чува, връзката прекъсва неочаквано, но по интересното е това че аз виждам отсрещния контакт като офлайн, а всъщност човека си е онлайн и иска да ме набере по скайп но не успява. Днес същия проблем, казва че е онлайн, аз го виждам офлайн… ако евентуално е несъвместимост във версиите, кажи ми моля коя версия на скайп е най-добрата в момента, аз съм с най-новата версия. Благодаря!

 34. @Дани
  Здравей. Пробвайте и двамата с най-новите версии да сте. Също може да нещо от интернет връзката, но то ако е така сигурно ще е временно.
  Иначе това с грешно показване на статуса го има като проблем и не знам дали някога ще го оправят. Все пак пробвайте с новата версия да сте и двамата.

 35. Имам същия проблем като mimi #41, но при мен методът със смяна на login – login1 не помогна :( Има ли друго решение на този проблем?

 36. @гита
  Здравей.
  Тогава пробвай да обновиш Windows, да обновиш Internet Explorer, да изчистиш историята и кеш на Internet Explorer, да преинсталираш Скайп, да изчистиш регистрите с програма като CCleaner и т.н. За сега толкова. Тези неща имат влияние върху разнообразни грешик свързани с програмата и може да помогнат.
  Поздрави.

 37. Уин. 7 ълтимейт, скайп 5.0 пробл. Продъл….

 38. Здравей, Ники.
  Имам проблем със скайпа – не получавам написаното от другите, ако им пиша – след затваряне на чата, се губи моето написано…
  Трихме, наново инсталирахме – по-стари, по-нови версии… не става…. Помогни!!!!!!!!!

 39. @поли иванова
  Здравей.
  За начало опитай с това в предния ми коментар (#110). След това сложи най-новата версия. Ако не помогне пак пиши.

 40. Привет! Аз имам следния проблем, тази сутрин скайпа „каза“, че не е вписан, но същевременно можех да пращам и получавам съобщения, но не можех да проведа разговор. След опит да го рестартирам, картинката беше същата. Тогава реших, че ще е добре да го обновя. Изтеглих новата версия, инсталирах я и там всичко приключи. Сега не се вписва въобще. Реших, че новата версия прави проблем, затова дръпнах 5.8 – пак същата работа. С телефона ситуацията е същата – уж няма установено свързване, а можех да получавам съобщения, ама и там реших да направя промени, та сега от никъде не става. Каква е вероятността проблема да е централен. Изчетох всички мнения, пробвах всичко – не ще и не ще… btw съм в Германия, ако има значение.
  Ако можете да ми помогнете ще ви бъда много благодарна!

Коментарите са изключени.