Skype KERNEL32.dll грешка: Failed to get proc address for…

Skype грешкаАко имате Windows XP, който е без Service Pack 3 (SP3) и опитате да използвате Skype 6.7 или друга по-нова версия, ще се сблъскате със следната фатална грешка:

Failed to get proc address for GetLogicalProcessorInformation (KERNEL32.dll).

За пръв път Скайп започна да използва функцията GetLogicalProcessorInformation от версия 6.7, а в Windows XP тя е достъпна чак в Service Pack 3.

Fatal error: Failed to get proc address for GetLogicalProcessorInformation (KERNEL32.dll)

Решение на проблема

Инсталирайте Service Pack 3

Windows XP Service Pack 3Официалното решение на проблема е просто да обновите своя Windows XP до SP3. Най-лесно това става с автоматичните обновления на Windows.

Повече за това как да се сдобиете със Service Pack 3 може да видите на този адрес.

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype проблеми

36 comments

 1. Благодаря! Помогна ми да си реша проблемите. Поздрави

 2. И аз благодаря много! От два дни се опитвам да инсталирам и се получаваше точно това! Сега вече ще се справя! :)

 3. Здравейте. Радвам се че е полезна статията. Благодаря на коментиращите. Поздрави :).

 4. @Сиси
  Здравей. В контролния панел има добавяне и премахване на програми (add remove programs). А контролния панел е в старт менюто (или ако е стария вид, старт -> настройки/settings).

 5. Благодаря! Отстраних си проблема благодарение на тази статия!
  Моите почитания :)

 6. БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ, ТРИ ДНИ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ КАЖЕ КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА. БЛАГОДАРЯ ВИ…)))

 7. Благодарности от един компютърен профан!!
  – благодарение на Вас се справих.

 8. Здравей Violeta, радвам се че е станало :-)

 9. Много благодаря за статията! Много ми помогна :)

 10. Човече, супер статия, един час полудявах вече, че не иска да се инсталира, бъди все така готин и продължавай да помагаш на нас по-неосведомените :D :)) Жив и здрав!

 11. @Alice
  Мерси за коментара :).
  Всичко добро и на теб.

 12. Значи преди време стана пак така тогава се оправи, но сега нещата са по различни.. Тегля 6.6 версията деинсталирвам стария ми скаип от Control Panel даже после и търсачката писах Skype да не би случайно да е останало нещо.. Нищо няма после инсталвам 6.6 тръгвам да се конектна пак същият проблем :(

 13. Имам следния проблем,скайпа ми е версия 6,6 понеже съм с Windows XP, известно време ме питаше за обновления аз все отказвах, моя е грешката, че не ги изключих напълно…както и да е.. та сега скайп ме отписа автоматично понеже съм ползвала стара версия, ако изтегля нова ми излиза въпросната грешка Failed to get proc address for GetLogicalProcessorInformation (KERNEL32.dll).Старата версия пък не ме вписва понеже била стара… Какво да правя?

 14. @brunette
  Здравей. Започна апокалипсисът :). Спират старите версии. Сега са спрели само някои като гледам, сигурно да тестват реакциите, но сигурно ще спрат постепенно всички. В момента версия 6.0 работи, ако искаш мини на нея.

 15. Привет! Само да споделя, че вече и 6.0 не работи. Деинсталирах напълно програмата, следвайките инструкциите и инсталирах 6.0, но ми изписва съобщение, че скайп автоматично ме е отписал, защото версията е стара. Доста тъпо подхождат ми се струва, но това си е мое мнение. Все пак благодаря за обстойната информация и за подробните инструкции. Много полезно за лаици като мен :)

 16. БЯХ С ВЕРСИЯТА 5.10, ВЪРВЕШЕ ИДЕАЛНО ДО ОНАЯ ВЕЧЕР И ОТ СНОЩИ НЕ МОЖАХ ДА Я ПОЛЗВАМ, ПОНЕЖЕ МИ ДАДЕ, ЧЕ Е СТАРА ПРИ ТАЯ НОВАТА 6.18 КОМПА И НЕТА БЛОКИРАТ КОЯ ДА ПОЛЗВАМ?

 17. здравейте. Да ли някои може да ми помогне има skype с версията 5.10 и ми показва че трябва да си инсталирам новата версия. Свалям и ми изписва фалит генерал. Какво да направя?

 18. Хора, ще трябва да се слага Windows XP SP3 в този случай. Спират всички версии от 6.13 и надолу.
  Ако имате SP3 и изписва някакви грешки като слагате новата версия на скайп, направете най-добре пълно деинсталиране така с една програма: https://chat4o.com/%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b4%d0%b5%d0%b8%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-skype/
  Това ще премахне някакви файлове, които може да имат грешка и би трябвало след това да стане новата инсталация на скайп.

 19. Моята версия е 6.0 но ми изписва,че ще излиза от употреба какво да правя?

 20. Каквото писах в предния ми коментар :)

 21. SP3 Това обновление на Windows XP и ако се направи изтривали ти данните който си имал на Windows XP?

 22. Не. Това е само обновление.

 23. Ей пич, да си жив и здрав! Много ми беше полезна тази информация и ми реши проблема! :)

 24. Лаптопа ми е с Service pack3, но най-новата версия отново не ми тръгва и ми изписва отново същия проблем .. Някой ако знае нещо моля да каже

 25. Може ли да ми дадете линк за ъпгрейд на SP2 до SP3 (без загуба на данни и програми инсталирани).Благодаря предварително!

 26. @019031
  Здравей. Не би трябвало да е така. Четох преди време за случай в който това става и отговора беше че SP3 не се е инсталирало както трябва или нещо такова. Не знам в този случай какво се прави, може би преинсталация на Windows.
  Ако става дума за грешката горе в статията де…

 27. Здравейте,днес ме изхвърли системата като ми написа,че версията е стара и трябва най-новата.Само че съм със сървър пак2 и се опитах да сложа 3 но не ми се получиха нещата…какво да правя?

 28. @sekulova
  Здравей. Трябва да се получат. Ако Windows е толкова повреден че не иска да инсталира SP3, трябва да се преинсталира.

Коментарите са изключени.