Skype алтернативи

Skype алтернативиВсички знаем че Skype е много популярен и се ползва от милиони потребители по цял свят. Обаче Skype има много свои алтернативи – програми, които също могат да бъдат използвани за интернет чат и видео и аудио връзка. В тази статия ще разгледаме набързо 8 от тези Skype алтернативи. Имайте предвид че може част от информацията, която се съдържа в тази статия, вече да не е вярна, тъй като програмите непрестанно придобиват нови функции и екстри. За актуална информация, посетете сайта на дадената програма.

ooVoo – Освен стандартните звукови разговори, програмата позволява и видео разговори с до 6 участника в тях. Безплатно обаче можете да провеждате разговори (аудио и видео) само с 1 човек едновременно. Има възможност да импортирате контактите си от имейл акаунта си или от някои социални мрежи. Записването на видео или аудио разговори (платено) и изпращането на файлове (безплатно е до 5MB) или текстови съобщения са също сред функционалностите на ooVoo. Дори може да се използва онлайн версия на програмата (безплатно), ако примерно човека, с който искате да се свържете няма инсталиран ooVoo на своя компютър.

TinyChat – Тази Skype алтернатива дори няма нужда от инсталация. Общо взето това си е направо един уеб сайт, в който можете да се регистрирате и създавате чат стаи или да влизате във вече съществуващи такива и да чатите, както и да провеждате видео и аудио разговори. Конферентните разговори могат да бъдат с до 12 души едновременно. До колкото разбрах всичко тук е безплатно.

iChat – Програмата е част от Skype алтернативите за Mac и идва автоматично с операционната система Mac OS X. Предлага чат, видео разговори с до 3 участника и аудио разговори с до 9 участника. iChat работи с MobileMe и AIM. Други екстри са: изпращане на файлове, SMS forwarding, инкогнито режим, зареждане на няколко акаунта едновременно и други.

Yahoo Messenger – Чат, аудио и видео разговори с високо качество на картината и възможност за изглед на цял екран. Безплатни разговори между компютри и платени разговори към стационарни телефони (безплатна гласова поща). Yahoo Messenger предлага и безплатно (за вас) изпращане на SMS-и (но получателя плаща) и конферентен чат. Има възможност да се ползва уеб базирано приложение, без да е нужна инсталация. Наличен е и инкогнито режим.

Google Voice – Това е услугата на Google за безплатни обаждания в рамките на САЩ и Канада. Поне от Google обещават че до края на 2011 ще си остане безплатна. Една уникална екстра е превръщането на звуковите съобщения в текстови (естествено това ще работи само на английски език). Може да си настроите при обаждане към вашият Google Voice номер, да звънят едновременно домашният и мобилният ви телефон или пък в зависимост от това, кой ви звъни или кога, да звъни само единия или другия или нито един от тях. Международните разговори са платени, но на изключително ниски цени. Има и още други екстри като конферентни разговори, SMS към Email, блокиране на обаждания и други.

TokBox – Това е още едно уеб базирано приложение, което няма нужда от инсталация. Просто се регистрирате в сайта и това е. Има възможност за видео чат с до 20 души едновременно и то безплатно. Има и платени планове за по-големи видео конференции. Можете да импортирате контактите си от Gmail, Yahoo, FaceBook и други. Могат да се споделят YouTube видео клипове в интерфейса на програмата. Недостатък е, че качеството на видео разговорите не е на много високо ниво.

FaceTime – Още една алтернатива на Skype от Apple. FaceTime е предназначен за вашия Mac компютър или за вашите iPhone 4 и iPod. Провеждат се видео разговори на цял екран с възможност за картина в картината (за да гледате себе си в малко квадратче докато провеждате видео разговора).

Естествено има и други Skype алтернативи, но мисля че тези 8 са едни от най-известните и ще ви бъдат напълно достатъчни ако случайно решите да изоставите и предадете любимият ни Skype ;).

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype статии

14 comments

 1. Някоя от тия програми, позволява ли чат със потребител от skype? Кои/я?

 2. @Ксавел
  Хмм… Не ми се вярва това да е възможно. Това ще изисква доста голямо партньорство и интеграция между двете конкурентни компании. Но ако искаш да чатиш с някой от Скайп, без да ползваш Скайп, може да ползваш сайта imo.im.

 3. @гровенка
  Ясно. Еми може. Аз не съм ги ползвал алтернативите.

 4. Как да си върна старата версия на скайпа? Изгубих си всички абонати и не мога да си ги възстановя! Бясна съм!!!!

 5. Можеш ли да ми кажеш програма алтернативна на скайп за инсталиране на Е. или друг твърд диск. Пиши ми на посочения е-майл. Благодаря.

 6. @Дияна
  Здравей. Ами то няма значение на кой дял от диска ще е. Общо взето можеш да си избереш някоя от тези в статията, примерно ooVoo.

 7. Facetime и Skype могат ли да работят един с друг. А да се използва камерата? Или може ли фейстайм да работи с уиндолс 7 на компютър?

 8. @mimi
  Здравей. Как един с друг? Да си пишеш от единия на другия не, но да са отворени едновременно сигурно могат. Обаче FaceTime е само за MAC, тоест не става за Windows. А Skype има версии и за двете.
  Поздрави.

 9. Не, не. Имах предвид следното:
  Имам познат, който има Ipad3 и твърди, че използва Facetime и след като аз използвам скайп 3.8 на лаптопа си с уиндолс 7 той не може да проведе видеоразговор с мен. Това вярно ли е?

  и

  Ако има възможност аз да инсталирам този фейстайм на моя уиндолс 7, тогава може ли въпросния човек да си отвори камерата?

  Дано да станах по-ясна.

 10. @mimi
  Вярно е. И също за съжаление не става фейстайм за Windows 7. Трябва да го накараш той да влезе в Skype.

 11. Много добра алтернатива, която е пропусната е Line – Free calls and messages. Това ми е любимият чат, вкл. и за видео разговори. Смартофон апликация заместител на Viber (и много по-добра и популярна извън Бг от него – с 200млн. потребители в цял свят) както и на WhatsApp (има разработени страхотни стикери, теми, чат и множество игри). От скоро открих, че се предлага и като заместител на Скайп за инсталация на персонален компютър. Препоръчвам го на всички и в 2та му варианта! =)))

 12. @Panda
  Благодаря за коментара. Наистина статията е поостаряла и ще трябва да я обновя. Все се каня, но все не стигам до нея.

Коментарите са изключени.