Защо не чувам отсрещната страна при Skype разговор?

Без звукАко имате проблеми със звука във skype и не чувате човека, с който си говорите, то прегледайте тази статия. Вижте някои стъпки, които можете да предприемете за да откриете и решите проблема.

 1. Като за начало си отговорете на въпроса дали няма звук само по време на скайп разговор или изцяло компютъра ви няма звук. Пробвайте с някоя песен или филм. Ако нямате звук, възможни проблеми са примерно повредени/изключени колонки/слушалки или пък липса на звукови драйвери. Също може просто да е изключен звука от настройките на Windows (mute) или да е намален прекалено много.
 2. Звукови настройки

 3. Ако компютъра ви си има звук, то следва да проверим дали самия skype възпроизвежда звук. Влезте в скайп с вашия потребител и парола и отидете в менюто Tools (Инструменти) -> Options (Настройки) -> Audio Settings (Устройства). Тук срещу Speakers (Говорители) най-вдясно ще видите едно зелено бутонче. Натиснете го. Чухте ли звук? Ако да, би трябвало всичко да е наред. Ако не сте чули звук, погледнете плъзгача срещу Volume (Сила на звука). Трябва да е усилен, най-добре до край (най-дясно). Пробвайте отново. Ако отново не чувате звук от падащото меню срещу Speakers (Говорители) вижте какви други устройства са открити. Пробвайте със всяко едно (може да са 2-3 примерно) от тях при кое ще чуете звук. Ако сте успели да чуете звук в тази стъпка, то запишете настройките.
 4. Ако все още нямате звук, пробвайте да проведете тестов skype разговор. Чувате ли инструкциите, които получавате по време на тестовия разговор? След като записахте гласа си и той ви беше пуснат, чухте ли го? Ако да, то при вас най-вероятно няма проблем. Ако чувате инструкциите, но не и своя глас, след като сте го записали, то имате проблем с микрофона, а колонките/слушалките са добре.

Надявам се тези 3 стъпки да са ви помогнали и вече да имате звук :)

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype проблеми

21 comments

 1. Много ви благодаря.Помогнахте ми ! :))

 2. Значи, аз лично изчетох цялата статия за микрофона, където не работел. Оправих всички настройки, на Тест Разговора всичко си беше наред, но когато звъннах на приятеля си, той не ме чуваше … Имам предвид, чуваше ме, но съвсем тихо. Той прочете тази статия и всичко му е както трябва, но мен не ме чува добре … Помощ ?

 3. @Златимир
  Здравей.
  И двамата имате проблеми само един с друг и с никой друг така ли? Това е много странно ако е така. Щом вече е пробвал да си усили звука от разните там настройки, тогава не остава друго освен да препоръчам да преминете и двамата на най-новата версия на скайп и така да пробвате.
  Поздрави.

 4. Ами, аз съм на най-новата, значи ще му кажа и той да мине на нея и да видим какво ще стане. Мерси за бързия отговор :)

 5. Ами, сложи си най-новата версия – пак същото …. Да не би да е от моя микрофон ? Но не мога да го проумея, тъй като, когато тествам, всичко е наред …

 6. @Златимир
  Проверете хубаво всички места описани в двете статии. Има доста места, от които може да се усилва и намалява. Ако другите хора те чуват нормално не би трябвало да е от твоя микрофон. И аз не знам как да помогна много в тази ситуация. А, и също трябва да се говори близо до микрофона, но сигурно това го знаеш :).

 7. имам проблем с звука на отсрещния абонат, постоянно прекъсва

 8. @rosen ivanov
  Здравей.
  Това със всички ли става или само с един? Ако направиш тестов разговор добре ли чуваш инструкциите на записа, който се пуска там?
  Може да е от лоша интернет връзка на теб или на отсрещния абонат или пък да е повреден микрофон на отсрещния абонат. А ако при всички го чуваш така е или от твоя интернет или от твоите колонки/слушалки.

 9. А какъв трябва да е гласа защото при мен звукът е един мн гаден и направо ме подлудява

 10. @vasil
  Здравей. Ако всичко е наред, трябва да се чува добре. Естествено може нещата да се влошат поради много причини. Например от слаб интернет или от нискокачествен или повреден микрофон, както и други причини. Също ще е добре да се ползва най-новата версия на Скайп и от двете страни на разговора.

 11. благодаря ти мн мн ми помогна мерси мн мн

 12. Всички инструкции направих ама пак нищо. Преинсталнах си скайпа и пак така. Защо? ХЕЛП ПЛС!!!

 13. @Qnislav
  Здравей. Какво се случва в тестовия разговор?

 14. @татяна кръстева
  Моля :)

 15. Направих май всичко възможно, но не става .. имам същия проблем, не чувам отсрещния

 16. @Diana
  Здравей.
  Може проблема да е в отсрещната страна. Ако тестваш с тестов разговор и всичко при теб работи добре, най-вероятно нямаш проблем. Също звука ти от песни и филми иначе работи нали?

 17. при мене проблема е, че при тест разговора се записва музиката, която свири при мен, а не и моя говор

 18. @ceco
  Здравей.
  Би трябвало да е свързано с настройките в Windows. Кажи с кой Windows си и направо виж в тази тема http://community.skype.com/t5/Windows-desktop-client/My-friends-can-hear-my-sound/td-p/238722 там където по надолу има снимки, един показва какво е заглушил (mute) и т.н. какво е направил за да се оправи. Общо взето едно от нещата, което казват е да се спре stereo mix, като зависело от WIn къде се намира.

Коментарите са изключени.