147 comments

 1. Не знам как ти се занимава да правиш всички тези статии … да ги тестваш … и да търсиш още и още инфо … аз имам форум на 2 години … и ако ти кажа че влизам на ден веднъж, само да го посетя … и почти нищо не правя по него … днес проверих всички теми, за спам и за правописни грешки … и това беше …

 2. Ами какво да ти кажа човек. За да получиш нещо, трябва първо да дадеш :). Така е устроена Вселената. Трябва упоритост и действие. На 90% мързела и умората са само на психическа основа.

 3. Премествам един коментар в тази статия от една друга. Ето го:

  CVETELINA: Защо не ме чуват ПРОВЕРИХ НАСТРОИКИТЕ И ЗВУКОВАТА КАРТА И ТАМ ВСИЧКО Е НАРЕД МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ. Скайпа ми е от стария 3.8. Проверих всичко но не става.Моят е WINDOWS XP.

 4. @CVETELINA

  Изобщо микрофона ти работи ли? Само един човек ли не те чува или всички? В Skype настройките там отчита ли индикатора като говориш? Как мина тестовия скайп разговор?

 5. Много ми помогна!!! :д

 6. @•°♥•°͇̿V͇̿I͇̿P͇̿™˙PrInCe$kA♥♥♥
  Радвам се :)

 7. Здравейте!Пак съм аз.Микрофона ми работи но пак не ме чуват. Прегледах настройките но там всичко е наред.Какво да правя?

 8. @cvetelina
  Здравей. Индикатора на микрофона мести ли се като говориш? Това е там в настройките на скайп. И в тестовия разговор всичко наред ли е? Чуваш ли си гласа после.

 9. Абе имам един проблем! Както си говорих по скайп с едно приятелче изведнъж микрофона ми спря от нищото.. него го чувах той мен не. Пробвах всичко в интернет тази статия всичко пробвах ама не и не! Някой ако зне нещо по въпроса ще сам благодарен.. този микрофон ми е от 1 месец точно.. преди околу 1 година си бях взел същите слушалки и проблема беше същия трябва ли да купувам нов микрофон или може да се оправи по някакъв начин???

 10. @Nick
  Здравей. Ако изобщо не се мърда индикатора в настройките на скайп, когато говориш по микрофона, то сигурно микрофона ти не работи. А и щом вече си имал същия проблем със същите слушалки, то сигурно това им е някакъв дефект. Вземи си други, някои по-маркови :). Ако искаш за всеки случай ги пробвай на друг компютър (при някой приятел) за да си сигурен, че те са проблема :).

 11. Ами на „Canyon“ са :( взех ги за 40 лева някаде ще отида да ги пробвам в един приятел и дано да не стане защото тогава проблема ще е от компютъра ми :D мерси

 12. на компютъра ми не ми работи микрофона и звука и незнам как да го оправя отидох в контролен панел но ми пи6е няма аудио и незнам как да го оправя помогне те ми

 13. @марина
  Здравей. Има ли инсталиран звуков драйвер? На скоро да не е преинсталиран Windows?

 14. @Yordan
  Здравей. Пъхнат ли е до край жака на микрофона? Трябва хубаво да влезе и да щтракне. Също в правилния вход ли е? Обикновено е розов на цвят.

 15. @Yordan
  Ами до колкото разбирам на първата снимка там дето ти пише Stereo Mix, това ти устройство е включено и за това не можеш да включиш другите. Трябва да го изключиш с десен бутон на него и Забрани. След това активирай това, което ти трябва. Може да направиш и друго да ти е по подразбиране пак с десен бутон. Пробвай и пиши дали е станало :).

 16. Изключвам го, но като цъкна десен бутон на микрофона дори няма меню за включване.. Става ли да ми пишеш на скайп ********** ?

 17. @Yordan
  Съжалявам, но не правя скайп консултации ;). Но утре (четвъртък) ще проуча пак проблема и ще пиша тук отново. Лека вечер.

 18. Благодаря за отделеното време! Оправих се. Деинсталирах устройството(микрофона), рестартирах компютъра и след това се инсталира наново.

 19. @Yordan
  А, ок тогава. Радвам се :). Поздрави.

 20. Колеги,нуждая се от помощта ВИ!
  Не мога да активирам микрофона за разговор по СКАЙП,проверих всичко
  и текст-пробата но все нищо.В сила на звука не мога да активирам
  „разширените настройки“,просто те не са активни в прозореца.
  УИНДОСА го преинсталирах преди 2 месеца.
  Ще бъда благодарен ако някой ми помогне-БЛАГОДАРЯ!

 21. @eagle23
  Здравей. С кой Windows си? Като направиш тестово обаждане и запишеш гласа си никаквъв звук ли няма? Микрофона никога ли до сега не е работел? Ако е работел преди, то кога спря? След някакво събитие, примерно след преинсталация или нещо друго?

 22. Здравей,НИКОЛАЙ,ХР ми е уидолса,след като го преинсалирах за първи
  път ми се наложи да ползвам микрофона,с тестовата проба не се получи
  и даже съм дал микрофона да го пробва един приятел на неговият комп
  за да съм сигурен къде да търся причината.БЛАГОДАРЯ ТИ!

 23. В четвърта стъпка от статията усилен ли е? Също пробвай да запишеш гласа си в тази програма Start -> Programs -> Accessories ->Entertainment -> Sound Recorder. Докато записваш и говориш трябва да се мести зелената линия покзваща гласа ти. Също след това файла като запазиш и прослушаш трябва да се чуеш. При приятеля ти работеше значи?

 24. Вече всичко е О.К.Още веднъж ти благодаря!

 25. Радвам се :). А какъв беше проблема?

 26. Сигурно в аудио настройките на компа,онази отметка select за силата
  на звука.

 27. Здравей, наскоро преинсталирах Windows 7 и сега нямам звук, не знам как да го оправя?

 28. @Дениз
  Здравей.
  Това в скайп ли или навсякъде? Възможно е да нямаш звукови драйвери. Пусни обновяването на Windows и той би трябвало да си изтегли каквото му е нужно.
  Поздрави.

 29. Здравей! Изобщо нямам никакъв звук, пише ми, „не е инсталирано аудио устройство“ има червен X, а обновяването на Windows как се прави? Всъщност какво да направя? Благодаря ти, предварително.

 30. @Дениз
  Десен бутон на Computer дето е на работния плот, после Свойства (Properties) и там долу в ляво има Windows Update. Там проверяваш за обновления и ги инсталираш.
  Друг вариант е ако имаш диск за дънната ти платка, на него са драйверите. И друг вариант е ако нямаш такъв, да ги изтеглим от интернет. Но за сега пусни обновяването.

 31. Добре. Микрофонът ми работи пробвах го в Sound Recorder-a на Уиндоус и се чува от далече. Проблемът е в скайп. Обяснил в Устройства за Сила на звука но трябва да викна адски силно за да се напълни само първото. От какво може да е проблемът?

 32. @Иван
  Здравей. Пробвай да махнеш отметката за автоматично регулиране на звука в настройките на скайп. Усили го от там ако имаш плъзгач, който се мести с мишката, май в някои версии имаше. Също го усили от Windows настройките. И може да трябва да говориш близо до него, ако е някакъв евтин и слаб. Може да пробваш и с преинсталация на Skype или с друга версия.

 33. При мен не стана нищо. С Уиндолс 7 съм и имам същия проблем като Йордан. С една малка разлика – при мен деинсталиране на драйвери не помогна…

 34. @Пламен
  Здравей. Пробва ли това, което казвам в коментар #18 по-горе. Тоест ако имаш друго включено устройство в тази категория да го изключих за да можеш да включиш микрофона?

 35. Да, пробвах, изключвах всичко, деинсталирах драйвери, нищо не помогна… А слушалките ми са чисто нови, вчера си ги взех, не може да е в тях проблема.

 36. @Пламен
  Може да има дефект в микрофона, включи ги в друг компютър за да пробваш дали работят там.

 37. Оправих се.

  Причината беше, че ми се показваха две иконки на микрофон от аудиоустройствата и аз бях деинсталирал драйверите на единия само. Вчера деинсталирах драйверите на другия микрофон (другата иконка) и след това микрофона си работеше.

  Така или иначе, благодаря за помощта и заинтересоваността, Ники.

  Поздрави!

 38. @Пламен
  ОК :) Поздрави!

 39. здравейте имам проблем със скайп версия 3.8 след като се впиша стой вписан около 10 сек и автоматично ми се затваря скайпа моля ви помогнете ми :(

 40. @Анджи
  Здравей. Виж коментар #109 от тук https://chat4o.com/skype-3-8/ и кажи дали нещо ти е помогнали и кое ако да :)

 41. Та тия всичките работи съм ги правила много пътя специално заради скайп, а колкото до програмата CCleaner я имам инсталирана и всеки ден я пускам. Но най-интересното е че с всички други версии на скайп, даже и 3.6 нямам проблем.

 42. @Анджи
  Добре, друго предложение :). Ако си с Win 7 или Vista, провери дали не е активиран режим за съвместимост. Десен бутон на иконката, свойства/properties и после съвместимост/compatibility. Ако е сложена отметката да тръгва като друг Windows я махни и запази промените.
  Ако не е от това, има и друго. Отиди в настройките на Internet Explorer, без значение дали го ползваш или не, и там някъде трябва да има бутон за нулиране/рестартиране на настройките към тези по подразбиране. Това може да помогне също с нулирането на настройките: http://support.microsoft.com/kb/923737
  Виж тези две неща и пак пиши :).
  Поздрави.

 43. Много ти благодаря за помощта вече всичко е наред :)

 44. @Анджи
  Супер. Радвам се :). Сподели кое от двете помогна. Че да знам за в бъдеше ако реша да пиша статия или ако някой пита :).

 45. Ми не знам кое точно от двете защото направих и двете неща и чак тогава си инсталирах скайп :)

 46. Здравей. Днес си инсталирах Win 7 и не ми работи микрофона. Четох коментарите но при мен в устройства за запис не ми излизат инсталирани устройства.

 47. @калоян
  Здравей. Пусни обновяването на Windows и инсталирай актуализациите. Би трябвало да дойдат и драйвери от там. Също виж дали е пъхнат добре навътре жака на микрофона.

 48. Здравей. Проблема е бил в аудиото на дъното, защото нямам звукова карта. Оправих го с DRIVER GENUINE 10. Все пак благодаря.

 49. @калоян
  ОК :). Това DRIVER GENUINE 10 не знам какво е точно, но все пак препоръчвам да си вземеш драйверите през актуализациите на Windows или през официалния сайт на дънната ти платка. Всички останали места са потенциален риск за сигурността ;).
  Поздрави.

 50. Аз също имам проблем със скайпа.
  Тествах си микрофона както си му е реда през Echo / Sound Test Service и през компа на колоните(заден панел)-(преден панел), микрофона си работи, слушалките също, всички аудио настройки са наред. Пробвах да говоря с няколко абоната с различни ОС – не ме чуват, аз ги чувам…
  Да не би да е от ъпдейтите на Windows 7 в моя компютър… До сега си беше всичко наред…!!!
  Пропуснах да кажа че трети път преинсталирам с Windows 7 Ultimate но винаги си е било едно и също…….. намирисва ми на лош ъпдейт.

 51. Здравей, много полезна статия :) За съжаление все още не се чувам. Пробвах всичко, но не става. С лаптоп съм, windows 7, идеи? :)

 52. @цветелина
  Здравей.
  Микрофона разпознава ли се от Windows като работещо устройство? Виж там на предпоследната снимка горе. Може самия микрофон да е повреден. То по тия лаптопи ги слагат едни :D.

  @Митко
  Здравей.
  Извинявам се за закъснението. Явно нещо съм се объркал и съм пропуснал да ти отговоря по-рано.
  Не знам защо смяташ ъпдейтите за виновни :). А и по принцип ако при тестовия разговор ти чуваш своя глас, значи Скайп прихваща звука от микрофона и всичко трябва да е наред. Доста странно е че не те чуват няколко човека при това положение. Да не би ти или те да имат слаб интернет? Пробвайте в по-ненатоварено време (сутрин делничен ден примерно).
  Поздрави.

 53. Аз съм с Windows 7, но като натисна на „Контролен панел“, след това команда „Записване“, то иконата на микрофона ми я няма. Моля ви се помогнете ми, спешно е. Какво трябва да направя след като иконата на микрофона ми я няма никъде никаква? Специалист ли трябва да търся? Прецаках ли работата си с микрофона на лаптопа ми?

 54. @Анонимна
  Здравей.
  Може микрофона да е повреден или да нямаш инсталирани драйвери. Ако не са инсталирани драйверите за лаптопа ти, инсталирай ги. Или поне пусни обновяването на Windows 7 от там да си изтегли. Ако не са ти ясни тези неща извикай „компютърджия“ :).
  Поздрави.

 55. Здравей, от 1 месец съм с нов лаптоп Леново, Win 7 и имам проблем. Микрофонът не работи, в Скайп – аз чувам, но мене не ме чуват. Прочетох всички коментари и съвети по-горе, но нещо не мога да се оправя.
  Проверих всички настройки, уж са правилни.
  Моля за съдействие, просто не ми се ходи до магазина, машината е 3 г гаранция, но нещо не е наред.

 56. Благодаря все пак за вниманието, ще купим нов микрофон нови слушалки и пак ще опитаме както казваш Николай, в по ненатоварено време но не знам дали в това е проблема (натоварена мрежа).
  Преди със седмицата не съм имал проблеми в Skype, по което и да е време на денонощието….

 57. @Митко
  Опитайте и ако откриете от какво е точно проблема, ще ми е интересно да го споделиш когато можеш тук в коментарите. Хем може и да е полезно за другите посетители.
  Поздрави.

 58. @Митко
  Опитайте и ако откриете от какво е точно проблема, ще ми е интересно да го споделиш когато можеш тук в коментарите. Хем може и да е полезно за другите посетители.
  Поздрави.
  Да, точно ще споделя……..

 59. Грешката беше моя, при инсталирането на уиндоуса, нещо съм пипнал и бях изключил/заглушил микрофона, просто трябваше да се махне една чафка и всичко се оправи . . . след 2 дни нерви.

 60. Здр. Николай, пак съм аз, тествах новите слушалки през скайпа всичко си е ОК но открих друго……..
  Някои абонати не ме чуват други чуват, тези които не ме чуват казват, че с други се чуват…..
  Как да разгадаем това…..

 61. @Росен
  Ясно :). А къде е всъщност тази отметка? Ако я няма в статията да я включа.
  Поздрави.

  @Митко
  Странна работа. В такива ситуации е много сложно, защото нямаме достъп до компютрите на другите и доста често нещата, които казват са грешни, нещо са объркали и т.н. и съвсем се омазват нещата. Може да пробвате всички да минете на най-новата версия на скайп (това е едното, което ми идва на ум поне). Но като цяло и аз се чудя. Мисля обаче, че не е при теб проблема.

 62. Да, Николай при мен всичко си е ОК, имам абонати дето все още са с ХП-та и стари версии на скайпа без ъпдейти и ме чуват…
  -Темата е отворена и продължава……..

 63. @Митко
  А тези абонати, които не те чуват, с какви версии на скайп и уиндоус са? И ти с коя версия на скайп си?
  И този проблем кога се появи реално? Нещо да си променял по компютъра?

 64. Не всички са с 7-ца, има и с виста но за скайпа дали си го ъпдейтват редовно не знам.
  Аз съм с последна версия на скайп и Windows 7 SP1 Ultimate.
  Сега последно като го преинсталирах разбрах за този проблем със скайпа.
  А да поясня че Вина е преинсталиран за трети път, то скайпа си го тегля директно от сайта – последната версия винаги!!!
  Ще разпитам за версиите на скайпа в другите ми абонати и пак може да драсна някой ред….

 65. @Митко
  Ако е станало след като си обновил до най-новата версия, може да пробваш да минеш на предната или някоя по-стара да видим дали това ще помогне. Иначе вече се изчерпвам от към идеи :D

 66. Здрасти Николай, пак съм аз.
  Всичко си дойде на място. Ъпдейтнаха си скайповете и с вистата и с 7-цата с тези, който не се чувах – вече се чуваме и говорим през скайпа.
  Аз съм си със 7-цата и последна версия скайп….
  Не знам дали съм помогнал с тези мои коментари но ти благодаря за вниманието!!!
  Успех и на всички!!!

Коментарите са изключени.