Направете си забавен езиков файл

Забавен файлВсички надписи по интерфейса на skype се пазят в специален файл, който се нарича езиков файл. Когато сменяте езика, просто се зарежда друг предварително приготвен езиков файл. От скайп са предвидили опция за редактиране на всички тези надписи и запазването им в нов потребителки езиков файл. Благодарение на тази опция можем да сменим стандартните надписи с нови наши варианти, които ще са доста по-забавни.

Следвайте стъпките:

 1. Отворете skype и влезте с вашите потребител и парола.
 2. От менюто Инструменти изберете Избор/Смяна на език и след това Редактирай езиковия файл…
 3. Отваря ви се прозорец с всички надписи в интерфейса на скайп. В долната част на прозореца има поле за търсене. В него напишете надписа, който искате да промените за да го намерите. Примерно търсите надписа „Проведи разговор с абоната“. Като цъкнете бутона за търсене се маркира намерената клетка от таблицата.
 4. След като намерите клетката, цъкнете в нея и въведете вашият нов надпис, примерно „Звънкай“. По същият начин намерете и променете колкото и които искате надписи от интерфейса на skype.
 5. Когато сте говотови цъкнете бутона Запиши като и запазете езиковия файл на сигурно място от където няма да го местите.
 6. Натиснете бутона Зареди, намерете файла и го отворете.
 7. Излезте от този прозорец като цъкнете червения хикс горе в дясно.
 8. Готово. Ако желаете да се върнете към стандартния езиков файл отидете в менюто Инструменти -> Избор/Смяна на език -> Български (Bulgarian).

Имайте предвид че новите надписи ще са видими само от вас и то само на този компютър. Също не трябва да местите или изтривате езиковия файл. Ако изникне някакъв проблем и скайпа ви се върне към английски език и не знаете как да го върнете на български – вижте статията за скайп на български.

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype трикове

8 comments

 1. Аз нямам бутон редактирай езиковия файл. Излизат направо всички езици.

 2. @Теди
  Здравей. Под тях трябва да има и такова нещо. С коя версия си? (Може да се види в менюто Помощ -> За Skype)

 3. Здравей Sekom. Сега го пробвах на 6.14 версия и си работи.

 4. Добър ден. Знам, че не е по темата, но не знам точно къде да задам въпросите си. Възможно ли е да направите препоръки и за Linux версиите на Skype? В момента аз съм на лаптоп с Linux Ubuntu 14.10 /дано съм улучил правилно/ и трика със забавния езиков файл не работи. :)

 5. @kefche2003
  Здравей. От линукс не разбирам и никога не съм го ползвал. За това пиша само за уиндоус :).

 6. @Николай (Админ на Chat4o)
  Значи е време да се научите ;)

 7. :)
  Принципно е така. Но сега имам малко по-различни цели, по-точно постепенно да намаля работата ми по неща свързани с компютри. Това стоене пред компютъра се оказва много нездравословно (поне в големи дози)…

Коментарите са изключени.