Как да запазя историята в Skype?

Google реклама:

Запазване на Скайп историятаПри преинсталиране на операционната система често се губят много неща и понякога трябва да използваме някой трик за да ги запазим. Едно от нещата, които губите, е вашите история (или още хронология) и настройки на Skype. В тази статия ще ви покажа къде се съхраняват те и как можете да ги запазите след преинсталация на Skype или преинсталация на Windows.

За да запазите своята история в Скайп следвайте стъпките:

 1. Отворете произволна папка или Windows Explorer.
 2. В горната част на прозореца в полето за адреса въведете %appdata% и натиснете Enter.
 3. Намерете папката Skype и я копирайте или архивирайте на сигурно място. Ако преинсталирате Windows я копирайте на различен дял от системният дял – тоест да не е на този, на който ще инсталирате Windows. Информацията в този дял обикновено се изтрива.
 4. След като преинсталирате вземете папката от мястото, където сте я запазили, и я поставете на мястото от стъпка 2.

Бележка: Този метод ще запази цялата чат хронология и настройки в Скайп за всички потребители, които се вписват от този Windows акаунт. Ако на вашия компютър се ползват и други Windows акаунти, то ще трябва да запазите и техните съответни папки.

Резервно копие на чат хронологията в Skype

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype трикове

35 comments

 1. Значи след като направя всичко което е написано по горе ще мога да запазя хронологията си за в бъдеще, но как мога или по точно изобщо възможно ли е да си възвърна хронология която вече я няма?

 2. Мими, здравей. Ако е била запазена по този начин, може да се върне със стъпка четири. Но ако не е била запазена и е изтрита, бих казал че е почти невъзможно. Все пак ако искаш виж този коментар в един друг сайт: (линка не съществува вече)

 3. Здравейте!Благодаря много за съвета,но имам въпрос ,тъй като изпълних написаното как да запазя хронологията- (след преинсталация на Windows 7, влезнах във въпросната папката,в коята се пази хронологията на Skype и replaceре на старата папка Skype и Skype PM ,кото бяха предварително копирании преди да го преинсталирам ,но проблема сега е че хронологията ми се връща, но само до 30 дни назад,което е доста странно..Потърсих из друхи форуми подобен проблем ,но не успях да намеря!Бих била много благодарна,ако някои ми помогне да разбера как да си върна цялата хронология! : )))

 4. @Крем
  Здравей. Във файловете се пази цялата история. Колкото е имало – толкова. Може би гледаш потребител, с който не сте си писали преди повече от 30 дни. Разгледай за други потребители. Или просто това ти е цялата история. Не знам какво друго да кажа.
  Поздрави.

 5. Преинсталнах си компа преди няколко седмици,но изгубих важна информация от хронологията си в скайпа,има ли някаква възможност дори малко да си възвърна поне част от нея (хронологията) ? Ще съм много благодарен ,ако има начин и подейства.

 6. @Антон
  Здравей. Принципно при преинсталация се форматира дяла и ако това е направено с дяла, в който се е пазела информацията, то няма начин. Не знам къде е инсталиран новия ти Windows, ако е на същия дял като преди, то пак е невъзможно бих казал. Иначе в противен случай може да видиш втория коментар, малко по-нагоре. Ако ти трябва хронологията с даден човек, може да го попиташ дали при него още се пази и да я вземеш от там. Но няма да можеш да си я сложиш в скайп или нещо такова, защото е на друг потребител. Поне така мисля, не съм пробвал. Все пак самия текст ще го има в някакви специални файлове.

 7. Благодаря много за информацията! За съжаление 30 дни е наи-дългата хронология и то с абонати ,които имам от поне 1 година хронология,и така и не се появява.. а с други които имам доста по-малко изобщо не показва.. Не мога и аз да разбера ,защо се получава така :? Според мен или трябва да имам всичката хронология или никаква ,какво е това 30 дни -20 дни :? :Д Както и да е :) Благодаря отново!

 8. Бихте ли ми казали, възможно ли е да си върна старата хронология? Преинсталирах си компютъра и понеже така се трият старите хронологии, мога ли по-някакъв начин да си ги върна? :)

 9. @radostina

  Здравей. Ако е форматиран дялът на хард диска, на който е била (примерно C:), то вече е почти невъзможно. Ще трябва да се обърнеш към специалист по възстановяване на данни. Но едва ли си струва освен ако там нямаш нещо изключително, супер, мега важно.

  Ако става дума за Windows 7, той по подразбиране не форматира и запазва старите ти данни в папка на име Windows.old. В такъв случай може да се възстанови. (Ако си със Win 7 и имаш такава папка в системния дял, пиши и ще ти кажа как.)

  Иначе ако искаш да видиш нещо конкретно от хронологията си с даден човек, можеш да пишеш на него той да го види в неговия Скайп от неговия компютър. Все пак и той има записи от вашите разговори.

  Поздрави.

 10. Благодаря ви! Но все пак искам да ви попитам, възможно ли е тази информация да се запази и в (D:),защото след преинсталирването на компютъра всички папки и документи от (D:) ми се бяха запазили?

 11. @rr
  Може да се запази където поискаш, но това става преди да се направи преинсталирането. Това се описва горе в статията. Иначе самия Скайп си я пази на този дял, където е самия Windows.

 12. Здравей, направих всичко както е написано стъпка по стъпка.. Но имам проблем, че не мога да разбера къде съм го архивирала. Можеш ли някак си да ми помогнеш :(

 13. @Natali
  Здравей. Ако помниш името на архива може да го търсиш чрез вградената опция за търсене в Windows. Ако не знаеш името, може да търсиш и за .rar примерно или .zip зависи какъв вид е архива. Това ще изкара всички архиви. Ако знаеш кога е архивирано мисля, че може и по дата да се търси.
  В Win XP се търси от Start -> Search -> Find Files … Нещо такова. Или направо Start -> Search, зависи от менюто. А в Win 7 може да отвориш направо примерно дял C или D или е който подозираш, че е, и горе дясно има поле за търсене.

 14. Защо като инсталирам нова версия на Skype ми изчезва хронологията от предната? Къде изтрива ли се или се пази някъде в компютъра?

 15. @Гергелан
  Здравей.
  Ами да, пази се на компютъра, на който се е случило конкретното чатене. Пази се в папката, която е описана горе в статията. В нея папка Skype има отделни папки за всеки потребител, който се е логвал някога на този компютър. В тези папки е историята на всеки потребител, както и други неща, като настройки и други.
  Можеш да си запазиш цялата папка преди да инсталираш друга версия и след това да си я сложиш директно и би трябва новия Скайп да засече старата история. Ако случайно не проработи, това ще е поради някаква несъвместимост между стара и нова версия. Но принципно става.
  Поздрави.

 16. Благодаря! И къде трябва да я сложа, пак като в стъпка 4 ли? Имам и друг проблем. Как да игнорирам, когато ми предлага нова версия, за да не ми излиза постоянно със зареждане на скайпа? От снощи, като се опитам да си вляза в скайпа ми казва, че съм вписан, да се отпиша и да опитам пак да се впиша?

 17. @Гергелан
  Ами първо я копираш някъде на сигурно място и после от там я слагаш където беше преди това, мястото описано в стъпка 2.
  За да не ти се обновява трябва да видиш тази статия: https://chat4o.com/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%8A%D0%BF%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-skype/
  А за другия проблем, той пък е съвсем отделен. Пробвай за него следното:
  Затвори Скайп, отвори произволна папка и напиши в адрес лентата %appdata%\Skype и натисни Ентер. От там изтрий файловете shared.lck и shared.xml. Пробвай отново дали работи Скайп.
  Пиши дали е станало.
  Поздрави.

 18. Здравейте,
  имам въпрос, който не е по темата, но надявам се да ми отговорите.

  Интересува ме – има ли ограничение на броя скайп абонати на един потребител? И ако има, във различните версии тази бройка отличава ли се?
  Даже ще ми е интересно, ако има възможност да създадете тема, в която да се коментира кой колко скайп-абоната има.

  Поздравления – сайтът Ви е добре направен и доста информативен.

 19. @Петров
  Здравей.
  Благодаря за топлите думи. Радвам се, че сайта ти харесва.
  Не мисля, че има лимит. Потърсих на бързо в интернет и не откривам официална информация по въпроса. На едно място пишеше, че лимита е 7450 за Скайп на Windows настолен компютър. Ако си с някакво друго устройство, мобилно например или друго, възможно е да имаш някакви проблеми и с много по-малко абонати. Но всичко това, което казвам е просто неща, на които се натъкнах. Напълно е възможно информацията да е грешна или стара.
  Ти защо питаш? Имаш някакви проблеми ли?

 20. Не, до сега не съм имал проблеми, но аз има малко около 200 абоната.
  Но предстоят да станат с една 0 повече, та и отгоре.

  За това питам и исках да проуча да знам дали някой би ме ограничил от скайп.

  Мерси за информацията, когато станат посочения брой, ще спомена дали имам проблеми. :)

  Възможно ли е да създадете тема, в която да се пише за всякакви въпроси по скайп? Не винаги успявам да намеря тема в чиито коментари да вмъкна въпроса си.

  За това ще използва прилежащия коментар за да задам друг въпрос.

  Има ли в скайп възможност за запаметяване на определени изречения, които да поставяме при чат. Имам предвид често използвани думи/изречения да са ни под ръка със предварително определени от нас съкратени бутони?

 21. @Петров

  Хмм… 2000, не знам честно да ти кажа. Дано да няма проблем.

  Относно предложението за тема за всякакви въпроси, искам да кажа, че по принцип сайта не е устроен така. Това не е форум или нещо такова. Основната идея е да се публикуват статии и те да се коментират отдолу. На практика обаче аз отговарям и на всякакви въпроси също, това е нещо като бонус :). Та за момента не мисля, че е добра идея. Ще видим за в бъдеще какво ще измисля. Иначе отговарям и по имейла един път дневно. Най-долу има линк към страница за контакти. Но ако е по тема, която я има в сайта, предпочитам да е с коментар, за да се трупат данни и да са видими за всички.

  А относно запаметяване на чат съобщения, не съм чувал за такава опция и не откривам такава.

  Поздрави.

 22. Може ли да ми отговорите на въпроса? Когато по време на писане си триеш хронологията на скайпа, може ли тя по-късно да бъде възстановена като текстови документи за 3-4 месеца назад и да се прочете какво съм си писала, при най-добрите техники и програми, които съществуват? Просто не искам да разберат какво съм си писала. Версията на лаптопа е Windows 7, а на скайпа е най-високата. Много ще ви бъда благодарна?

 23. Здравейте момчета, страхотен сайт! Скайп библиотеката :)!

  Ако можете да ми помогнете с един проблем. Свързан е донякъде с последното питане под статията.
  Значи ползвам скайп. От настройките съм забранил воденето на хронология, съответно тя се търка сама от там на няколко часа мисля. Въпроса ми е, ако имам инсталиран скайп, на телефона си (телефона е андроид) и съм влизал от него, дали там ще мога да си намеря хронологията с даден човек? Много е важно.
  И все пак ако този начин не става, да ми препоръчате къде да отида и какво да поискам от съответния комп. техник, за да ми извлече хронологията от машината.
  Благодаря предварително! Поздрави!

 24. @Вечно
  Здравей.
  Историята се пази на устройството, от което си писал. Не може в телефона да се гледа история на съобщения писани от компютъра. Това единствено може да стане ако става дума за много скорошна история от сорта на 24 часа или нещо такова. Незнайно защо тя се показва където и да се впишем (според моите експерименти).
  Ако е настроено да не се пази хронология, не мисля че може да се възстанови. Но можеш да я видиш на компютъра на човека, с който си писал (ако там е настроено да се пази).
  Поздрави.

 25. Здравей, смених си лаптопа а старият е преинсталиран. Трябваше да запазя хронологията но забравих и така. Знам че задавам много тъп въпрос но дали ще има някакъв вариант или програма с която да си я върна. Благодаря предварително!

 26. @Криси
  Здравей. На стария се е намирала тя, нали? Ако е форматиран този дял, където е била, то не може.
  Ако не е форматиран, примерно като се инсталира Win 7 той създава една папка със файловете от стария Windows, на име Windows Old и там може да се е запазила.
  Иначе като се впишеш сега от някой компютър може също да ти се възстанови малка част от последните няколко дни или нещо такова. Не знам как точно са решили да го правят това нещо, но пазят явно някаква малка част и я пращат от сървърите като се впишеш на друго място.

 27. Привет!
  Не съм изтривала хронология в скайп, не съм преинсталирала, а част от хронологията ми липсва-немалка част :-)))))
  Идеи?
  Благодаря!

 28. @object454
  Здравей.

  Нека пробваме едно евентуално решение, а ти кажи дали е подействало. Прави точно това, което пише в този ред:

  1. Затвори Skype напълно.
  2. Отвори една папка и горе в лентата напиши %appdata% и натисни ентер.
  3. Отваря се папка. В нея преименувай папката Skype на Skype1.
  4. Отвори скайп и се впиши. При вписването ще се създаде автоматично нова папка като онази, която преименувахме.
  5. Затвори Skype напълно.
  6. Влез в старата папка Skype1 и после в папката с твоето скайп име. Вътре има един файл main.db. Копирай го.
  7. Влез в новата папка Skype и пак в папката с твоето скайп име. Вътре постави копирания файл и препокрий текущия (ако има такъв).
  8. Впиши се сега и виж дали историята е там.

  Кажи дали е подействало, че аз няма как да го тествам, защото няма как да накарам скайпа да забрави част от историята.

  Поздрави.

 29. Тц,
  не се получава.
  Следвах стъпките и без резултат.
  Друг въпрос:
  Факта, че си направих преди време друг акаунт на машинката, дали е от значение? Проверих историята си и там с малка разлика резултата е същия.
  Породи ми се спонтанно и друго питане :-))))
  Приоритетно ме касае хронологията с един абонат, мога да я получа от него, има ли опция да се копира САМО историята между мен и абоната Х със SkypeLogView (тъй като ползвам тази програма)?
  Не, че не пробвах ,но ми се стори трудоемко, но когато мозък е рус (визирам моя) и убедена в правотата на “Луд умора няма…” целта оправдава средствата :D
  А, историята не бива да бъде забравена, именно поради това ползвам skype ;-)
  Смешен ден ти желая!

 30. @object454
  Жалко, че не е подействало. Видях го това във един форум, но не пишеше дали е подействало.
  За да върнеш нещата както преди, може да затвориш скайп, да изтриеш папката Skype и да преименуваш Skype1 на Skype. Това ще върне нещата както преди да направим онова в предния коментар. Но проблема пак остава де.
  Това че имаш друг акаунт влияе до толкова, че това което е писано от него си е в неговата история и няма как да се види в този акаунт.
  За SkypeLogView не виждам такава опция за прехвърляне за съжаление.
  Но пробвай следното, впиши се в скайпа и с десен бутон върху абоната избери Отбележи като непрегледана. Може това да го накара да си спомни :).
  А иначе в SkypeLogView виждаш ли по-стара история или и там я няма?

 31. Не, в SkypeLogView е същото.
  Интересно, че когато върна хронологията “В началото”, като начална дата ми изписва 5 септември, а чатовете са от 12 декември.
  Цък, цък, язък!
  :-)

 32. @object454
  Ами не знам тогава. Станала е някаква грешка, иди я разбери :).

 33. Здрасти,
  Много, мноого полезен сайт! Благодаря за споделената помощ в интернет от Админа Николай, и всички добри хора във всички сайтове за взаимопомощ. Вярвам че по-този начин ще направим по-добър света. Нека всеки да даде своя принос! УСПЕХ!

  Сега, имам въпрос, преинсталирах си Скайпа след нов Уиндоус7х64. От най-новия/който ми се бъгваше/ минах на Скайп 4 1 0 141 Портабъл. Всъщност Портабъл стана като копирах иконката му /ехе-то/ от стара моя флашка, където съм си копирал преди време някой инсталирани програми. Тръгна на новия Уиндоус. Спрях ъпдейтите. По инструкции от Тук /от сайта/,-Благодаря! Но, съм забравил или пък нещо не е наред със този скайп, защото доста абонати не ми излизат че са на линия, също инкогнито и извън линия са ми черни /еднакви/ иконките. Също например като излезе извън линия абоната пак ми става черна иконката, като да ме е блокирал /а не е така/. Проверявал съм от друг компютър, където там ми излизат когато не съм блокиран /а аз не съм/, дори и да не е на линия абоната, то иконката му е зелена със бяло вътре, но това е на скайп е 6-ца /нов е, предпоследен мисля и там спрях обновяването…, че ми писна със с тези новите на стари машини…/. Та, тук на 4-ката, както казах абонати не са ме блокирали а са с черни иконки /все едно са ме блокирали/. Някъде прочетох мисля че тук в сайта, че трябва да го оставя скайпа 4-ката повече време включен, за да се “ъпдейтнат” статусите на абонатите. Иначе от Папката Скайп на другия комптър с 6-цата, мога да копна инфото в папката и го пейстна на този с 4-ката. Но, дали ще се реши проблема, /освен че ще имам историята, което не ми е много важно/? И, може ли да се реши проблема, както цитирах по-горе, с изчакване включен? Или има друг начин?
  Моля за съвет, приятели.

  Благодаря за отделеното време!

 34. @Михаил
  Здравей.
  Благодаря за позитивния и мотивиращ коментар относно сайта :).
  Относно проблема, първо да кажа, че инсталирани програми, принципно не могат да се местят само с копиране, освен ако не са специална портабъл версия. Някои ще работят, някои не. Може да е от това.
  Предлагам да направиш следното:
  1. Затвори скайпа напълно.
  2. Отвори папка, напиши в адрес лентата горе %appdata% и натисни ентер.
  3. Преименувай папката Skype на SkypeStaraPapka.
  4. Ако имаш инсталирана версия на Скайп (а не само портабъл), то деинсталирай го от контролния панел.
  5. Отвори папка, напиши в адрес лентата горе %temp%\skype и натисни ентер. Ако там има папка на име DbTemp, влез вътре и изтрий всичко.
  6. Сега напиши в лентата %programdata%\skype и натисни ентер. Ако има такава папка, изтрий всичко в нея.
  7. Сега си инсталирай на ново която версия искаш или изтегли преносима версия от тук: https://chat4o.com/c/%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b8-skype-portable/. Най-добре си инсталирай най-новата нормална версия.
  Тествай как вървят нещата и пак пиши да видим какво е станало.
  А, и между другото с тези действия горе ще си изгубиш историята, но може да се върне. Ако ти трябва пиши и ще кажа как точно.
  Поздрави.

Коментарите са изключени.