Как да запишем видео разговор по Skype?

Google реклама:

Запис на скайп видео обажданеВ предишна статия вече разгледахме как може да се запише аудио разговор по скайп. Днес обаче ще ви покажа един от начините за запис на видео разговор. Има създадени много програми за тази цел, но съвсем малка част от тях са наистина безплатни (а не само за 15 дни например). А аз искам да ви представя безплатен метод достъпен за всеки.

Единственото ограничение е, че записа трябва да е не повече от 5 минути. За съжаление не открих безплатна програма, която да предлага повече от 5 минути видео запис на вашия Skype разговор (ако вие знаете такава оставете един коментар след статията).

Следвайте стъпките (запис до 5 минути!):

 1. Изтеглете и инсталирайте програмата Supertintin
 2. Отворете инсталационната папка и с десен бутон на supertintin_skype.exe цъкнете Изпрати до (Send to) -> Работния плот (Desktop) за да създадете иконка на десктопа. Поне при мен тя не се създаде автоматично и се наложи да си я направя.
 3. Стартирайте програмата, след това стартирайте Skype и влезте с вашите скайп потребител и парола
 4. Започнете видео разговор и когато искате да започне записа натиснете червения бутон в програмата. Когато искате записа да спре, натиснете зеления бутон. (Не повече от 5 минути!)
 5. Добавя се нов ред в програмата, на който пише датата и продължителността на разговора. С десен бутон на този ред можете да изкарате меню (вижте снимката отдолу) и в него с Play можете да отворите видео файла, с Delete да го изтриете, а с Open Containing Folder да отворите папката, където се намира.
 6. Supertintin

  Благодаря на Димитър Кожухаров, който ми драсна едно писмо с идеята да напиша статия на тази тема :).

  Реклама:

  Реклама:

Категория:Skype трикове

25 comments

 1. Програмката е интересна,наистина само за 5 мин.,дано скоро измислят друга с по-голяма продължителност!
  Интересува ме, като изтегля тези емотиконки, дали ще мога да ги ползвам за скайп?

 2. @Теодора
  Здравей. Емотиконите за скайп не е нужно да се теглят. И стандартните и скритите си ги има в самия скайп. За да ползваш скритите е нужно да знаеш техния код :).

 3. много, често се изключва скаипа ми в резултат на това се гу

 4. @Десислава
  Здравей. На края не разбрах, в резултат на кое? И по-точно какво става, изчезва целия Скайп или изписва някаква грешка? И с кой Скайп и Windows си?

 5. Показва ли се нещо като индикатор на човекът когото записваме?

 6. Здравей! Пиша тук, защото не намерих статия като за моя въпрос. Искам да попитам има ли някакъв начин да си спра камерата на лаптопа само в скайпа, да не се показва, че имам камера и въобще да не работи за скайп? :)

 7. @Галя
  Здравей.
  Интересен въпрос. Прочетох малко в интернет и излиза, че преди много време е имало нещо подобно като настройка, но вече няма. Пише че само има такава, да не показва че имаш и че е в менюто инструменти – настройки – видео. Там трябвало да избереш да показва на никой че имаш камера. Аз го нямам, понеже нямам камера, виж дали го имаш. Но да я спреш да не работи изобщо само със Скайп, не можело.

 8. Дори само да не го показва, пак ме устройва, но в настройките има само “Приемай видео и споделяне… – от всекиго, – само от включени в списъка, – от никого… но едва ли е това, някакси не ми звучи като да се скрие просто. Знам ли.

 9. Ако го няма, то значи това дето съм чел го е имало в някоя по-стара версия някога. Явно сега и това са махнали. Предполагам ти си с новата версия.
  Общо взето не може да стане като гледам.

 10. Инсталирах си версия 4.2 и там може да се скрие камерата. Благодаря! :)

 11. Аха. Ясно. Ще знам и аз вече че там го има това :).

 12. Здравей, интересува ме дали има възможност за запис на получен видеозапис от skype, много е важно за мен и ако има такъв – ще съм много благодарна :)

 13. @Красимира
  Здравей.
  Става дума да запазиш видео съобщение на файл нали?
  Опитай следния метод, който не съм тествал: Докато гледаш видео съобщението в Skype, отвори някоя папка или Windows Explorer и в адрес лентата напиши %appdata% и натисни Ентер. Влез в папката Skype и след това в папката идентична с твоето Скайп име, след това в папката media.
  Там трябва да има файл, копирай го и го постави някъде на десктопа например. След това трябва да го преименуваш и да му добавиш на края .avi реално променяйки неговото разширение. За да стане това, трябва Windows-а да е настроен да показва разширенията от опциите за папките и файловете. И всичко това го правиш напомням докато гледаш съобщението и трябва да копираш файла, не да го местиш.
  Пиши дали е станало, ако не ще потърся друг начин.
  Поздрави.

 14. Здравей, благодаря за съвета, но не става; в папката media няма никакъв файл; не знам дали има значение, понеже самото видеосъобщение е доста кратко – 6 секунди, и не съм сигурна, че в периода докато върви правя всичко по инструкциите ти; все пак ако се сещаш за друг начин, или можеш да помогнеш със съвет – благодаря предварително

 15. Открих статия описваща как може да стане, но е много дълго и нямам време в момента да го превеждам на български. Може в бъдеще да направя статия и аз по този въпрос като тествам методите. Има два варианта там описани за версии на скайп преди и след 6.5. Ползват се и разни програми като гледам, не е много лесно и бързо: http://www.petri.co.il/save-skype-video-messages.htm

 16. Здравей, като изтекат 5те минути, не може ли пак да натиснеш червения бутон и да продължиш да записваш да записваш второ видео пак за 5мин и така докато ти свърши разговора!!!

 17. Здравей. Сигурно може. Не съм пробвал по този начин точно. Опитай. Но ще са ти на различни файлове всеки 5 мин.

 18. Здравей, искам да попитам видео разговорите запазват ли се някъде в компютъра, в някоя папка и ако е така в коя евентуално. Благодаря предварително.

 19. @Слави
  Здравей. Автоматично без да ползваш програми за тази цел ли? Не.

 20. Защо ми записва само аудио? Трябва ли моята камера да е изключена преди да започна да записвам разговора?

 21. @dsa
  Здравей. Пробвай с най-новата версия, която можеш да свалиш от тук: http://www.supertintin.com/download.html
  Тази дето съм дал в статията е вече остаряла, може да е от това.

 22. Николай (Админ на Chat4o) Благодаря ти много! Жив и здрав!

Коментарите са изключени.