Как да разберем дали сме блокирани в Skype?

Блокиран абонатКогато някой абонат в Skype ви блокира вие не получавате известие за това негово действие. Ако заедно с това той ви премахне и от списъка си, ще се появи въпросителен знак върху статуса му, но ако не ви премахне, просто ще го виждате като извън линия. Вашите обаждания и съобщение няма да пристигат до него, както би станало и ако просто той е извън линия.

Тук идва въпросът: Как да разберем дали сме блокирани или просто човека е извън линия? В тази статия ще ви представя един метод, който в повечето случай ще ви помогне да разберете отговора на този въпрос.

 1. Обадете се по Skype на абоната, който мислите, че ви е блокирал. Така ще сте сигурни че неговия статус се показва правилно. Понякога се показва статус извън линия, а когато му се обадите виждате, че е на линия. Ако обаждането се провали или разпадне, значи статуса се показва правилно.
 2. Излезте от Skype и си направете нова Скайп регистрация.
 3. Отворете Skype и се впишете с новите си потребител и парола. Намерете абоната, който смятате, че ви е блокирал и го добавете в списъка си. Ако случайно ви добави и той в списъка си, ще видите истинския му статус, но ние приемаме, че няма да ви добави.
 4. Обадете му се. Първо Скайп ще опита да се свържи с абоната и ако успее да се свържи ще почне да дава сигнал свободно (тоест при него ще звъни). Звънне ли дори само веднъж, значи сте блокирани. След като почне да звъни, абоната или ще вдигне и разговора ще започне, или ще затвори и вие ще видите надпис Заето. И двете означават, че сте блокирани защото очевидно абоната не е извън линия щом получава обаждания.
 5. Заето

 6. Ако разговорът се разпадне или провали без изобщо да е дал сигнал свободно, то не е ясно каква точно е ситуацията. Една възможност е абоната да е наистина извън линия и да не сте блокирани. Друга възможност е абоната да е забранил обаждания от хора извън списъка си и да сте блокирани. Не се знае.
 7. Провален разговор

Както виждате метода не е перфектен, тъй като ако абоната е забранил обаждания от хора извън списъка си, то не можем да разберем дали сме блокирани. Все пак реших да публикувам тази статия, тъй като по подразбиране Скайп е настроен така, че да приема обаждания от всички и за това в повечето случай метода ще работи.

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype трикове

36 comments

 1. Как да разбера че абонат ме е блокирал?

 2. @mersen ferad
  Здравей. Ами то нали това пише точно в статията отгоре де :)

 3. провален разговор означава ли че ме е блокирал

 4. Всичко това го пише горе в статията.

 5. Здравейте, аз искам да попитам, как определен абонат не точно да го блокирам, но да не получавам от него съобщения, знам че може с блокиране, но ако ми се наложи на мен да говоря с него, когато го отблокирам той получава съобщение за това, а аз не искам да разбира че съм го блокирала.

 6. @Р. Димитрова
  Здравей.
  Той няма да получи известие като го отблокираш. Но ако е блокиран съобщенията му няма да пристигат и той това ще го вижда. А после ще види че са пристигнали сигурно като го отблокираш. Няма да знае дали е защото е блокиран или защото си била извън линия, но то лесно може да се досети, че толкова дълго време едва ли си била извън линия.
  Ако искаш може да направиш това:
  https://chat4o.com/%d1%83%d0%b2%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%bc%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b8-%d1%87%d0%b0%d1%82/

 7. Благодаря, да аз това искам да изглежда, че съм извън линия, а когато си включа скайпа един вид, когато на мен ми се наложи да говоря с него – тогава дали ще разбере че съм го блокирала?

 8. @Р.Димитрова
  Когато блокираш някой (без да го премахваш от списъка) той те вижда винаги извън линия и нищо не пристига при теб и той вижда че нищо не пристига, както си е нормално за извън линия.

 9. Да, точно така искам, само когато го разблокирам да не получи съобщение че е бил блокиран. Благодаря много за помощта!

 10. Здр, да питам, как мога да му забраня да ползва тази опция та за да не ме блокирва или ако ме е блокирал аз да се отблокирвам от неговия скайп без негово дознание. Сега успявам като се логна с негова парола, но ако се усети и си смени паролата няма да мога по нататък да се отблокирам.

 11. @galin
  Здравей. Не се занимавай. То човек ако иска да блокира някой, и да не е блокиран реално, пак може да не му обръща внимание просто. А и това, което питаш не мисля, че е възможно.

 12. Добре но този човек е жена, обича да блокирва по инерция като се ядоса, а после не помни кого е блокирала и аз се отблокирвам от нейния скайп, и после пак си чатим все едно нищо не се е случвало. Знам че такъв случай е рядък. Ако бутна регедит файла регистрите дали няма да стане нещо от там да деактивирам тази опция от скайпа и на нейния компютър?

 13. @galin
  Разбирам, но съм против „хакването“ на чужди акаунти и т.н. А и все още мисля, че това не е възможно да се направи, дори и с регистрите.

 14. Имам проблем с влизането в скайп. Когато се опитам да вляза ми показва Неразпознати скайп име и парола. Моля, проверете и опитайте отново. Някои да ми помогне.

 15. @Николай
  Здравей адаш. Първо се увери че пишеш паролата правилно и че не е включен българския език примерно или главните букви. Ако пак не става, може да си смениш паролата от тук: https://login.skype.com/account/password-reset-request?setlang=bg

 16. Здравейте, имам следните въпроси, ако човек е регистрирал няколко скайпа на един мейл и в един момент и в акаунта от който действително влиза се окаже че това е невъзможно, дори при поискване на парола/защото идва парола за алтернативните акаунти а не и за главният, какво може да се направи освен нов акаунт, в който да прехвърли старите си контакти?! Вторият въпрос – защо при някой абонати в скайп се вижда последно влизане, а при други не?! Мерси!

 17. Здравей, Ели.

  Когато имаш няколко акаунта на един имейл и си сменяш паролата, при една от стъпките ще ти излезе страница, където има падащо меню, за да избереш за кой от акаунтите искаш да сменяш. Както е на това изображение: http://community.skype.com/t5/image/serverpage/image-id/63577i60405F9431F654E1/image-size/original?v=mpbl-1&px=-1

  Прочетох обаче, че ще можеш да избереш само между акаунти, които са ползвани в последните 6 месеца. Ако е някой стар и изоставен отдавна, явно няма да ти го предложи като опция.

  По втория проблем търсих в интернет и много не открих точно обяснение. Може да е бъг в програмата или да не показва ако е много отдавна, и аз не знам. Но научих, че има две неща, които се показват там. Едното е последно видян, другото е последна активност (давност го превеждат него). И двете са много различни.

  Последно видян е това, което ти трябва и то реално не показва истинското последно влизане, а последния път когато твоя Скайп е видял че неговия е влязъл. Тоест ако ти си била извън линия, а той е влязъл, няма да се отчете. А и ако е влязъл като инкогнито, пак няма да се отчете.

  Също тази информация се пази на твоя компютър и ако се впишеш от друг, там може да няма информация за някои абонати, защото този компютър не е засякъл абоната да е вписан докато ти си била вписана от него компютър.

  Това е общо взето :).

  Поздрави.

 18. Здрасти, Ники! Значи.. мен една моя приятелка от интернет много ме раздразни. 1. Казва ми какви настроения да си задавам. 2. Казва ми, че й е омръзнало да ми чете настроенията…и…си я блокирах и край/това е. Ама, Ники, ти знаеш ли, колко много ме раздразни!?! Какво да направя?
  – Какво? – казах си аз – да я блокирам ;) и тайничко без тя да разбере си я блокирах (devil)

 19. @No Name
  Здравей.
  Интересното е, че може да попадне на тази статия ако се зачуди дали е блокирана и потърси в Гугъл и след това да види и твоя коментар :-D

 20. хаха това е много яко изказване ники, тя трябва да е много умна за да погледне тука от гугала и да чете и да разпознае статията на приятеля си

 21. Теоретично е възможно ;-P

 22. Здравей, искам да попитам какво означава на мястото на снимката да стои един голям въпросителен. Въпроса е там, че аз виждам движение по статуса му, кога влиза и кога излиза. Единственото което ме учудва е големия въпросителен вместо глава :). А статуса му е извън линия с зелено прозрачно кръгче и когато влезе си става на линия. Този въпросителен на снимката може ли да ми кажете какво означава.

 23. Мики, здравей. Като на тази снимка долу в дясно ли, дето имат въпросителен за глава? -> https://chat4o.com/wp-content/uploads/skype-5.0-2.png
  Ти не си с най-новия скайп предполагам? Това го има във версия 5. При мен с въпросителен ми излизат тези, които са ме махнали от списъка, но също и някои други, които не са. Като цъкнеш с десен бутон на него имаш ли опция в менюто на която пише Заяви пълномощно? Ако имаш, не си в списъка му.
  Ако няма такова в менюто, то сигурно не е въвел пол в профила си и също не е сложил аватар. За това показва неизвестен пол, въпросителен. Това го предполагам само. Но иначе в новата версия на програмата няма такива неща. Всички дето нямат аватар са с едни и същи снимки. Едно време във версия 5 са го правили по полове.

 24. Здравейте, изтрих един от контактите си (без да блокирам) с цел възможна по нататъшна комуникация при нужда. Въпроса ми е, защо спрях да получавам съобщения от човека на телефона си, а на компютъра няма подобен проблем. Дали е понеже го изтрих от app-а на тел. и за това на компютъра ми не дава подобна грешка? Изненадана съм понеже и преди съм го правила а не се е случвало така. Пробвах да преинсталирам app но нищо. Пак същото…

 25. @Елена
  Здравей. Искаш да не е в списъка, но да можете да си пишете ли? Трябва от настройките за поверителност да настроиш да могат да ти пишат хора извън списъка. В телефоните не знам как се прави точно понеже нямам опит с тях, но сигурно ще го откриеш.

 26. може ли да съм админ на Chat4o НО НЕ НАЙ ГОЛЕМИЯ

 27. @husein05
  Здравей :). Рядко работя с други хора и обикновено предпочитам да правя всичко сам. Същото важи и за поддръжката и администрирането на сайта.

 28. Здравей! Искам да попитам един абонат ме блокира в скайп и нали аз не мога да го добавя пак и го добавих от друг мой скайп нов и пише провален разговор – това означава ли че е забранил да го добавят и да му се обаждат други хора други абонати ?

 29. @Гери
  Здравей.
  Както съм пояснил в точка 5 от статията, не се знае, за съжаление.
  Между другото ти винаги можеш да го добавиш в своя списък, дори и да те е блокирал и изтрил от неговия. Естествено няма да получава нищо от теб ако те е блокирал.
  Поздрави.

 30. Здравейте, искам да попитам, ако абонатът ме е блокирал, за което със сигурност няма как да проверя, може ли като кликна с десен бутон върху името му и избера Покажи профила, там има един бутон ОЩЕ и като задържа мишката върху този бутон дава кога за последно е бил на линия в скайпа, но това дали е в действителност или дава времето, когато е бил преди да ме блокира

 31. @Вики
  Не мисля че от там можеш да разбереш истинското време, ако си блокирана. Ще ти покаже от преди да те блокира.

 32. Версия 4.2.0.187
  При изтриване на абонат в листата с контактите с горе посочената версия на скайп, какво вижда отсрещната страна? Или зависи от това тя с коя версия на скайп е? Става дума за изтриване от контактите, не за блокиране.

 33. @тони
  Здравей. Би трябвало за всеки какво вижда от това той самия с каква версия е. Но обикновено е статус иконка с въпросителен. Май имаше някои версии дето се вижда като офлайн, ама не съм сигурен.

Коментарите са изключени.