Топ 50 изписвания на думата Skype

Google реклама:

Изписване на SkypeТази статия ще бъде малко по-различна :). В нея ще споделя с вас 50-те най-често използвани начина на изписване на думата Skype.

Нека поясня. Тъй като съм собственик на уеб сайт, аз имам достъп до информация относно думите, които хората търсят в Google преди да достигнат до моя сайт. Например може да търсят за изтегли skype или пък за скайп емотикони и т.н. Разравяйки се из данните установих че хората изписват по изключително разнообразни начини думата Skype. Реших, че може да е забавно да споделя с вас 50-те най-популярни.

Идеята е първо да видим колко различни и уникални са хората, което е видимо по начина, по който пишат думите и второ колко умен е Google. Всяка от думите долу Google е успял някак да дешифрира и да разбере, че човека има предвид Skype и му е показал страница от моя сайт (Chat4o.com).

Топ 50 изписвания на думата Skype

Първата колона е номера, втората е начина на изписване, а третата е броя посещения, които Chat4o.com е получил за период от 30 дни от думи съдържащи този начин на изписване. Подредени са по популярност.

Както виждаме на първо място си е правилното изписване с най-много посещения, а на второ е просто българския начин на изписване. Всички останали думи са грешни изписвания.

Янщзе!?

От всички без съмнение любимото ми изписване е янщзе :). Хе хе. Тези, които ползват фонетика ще си кажат какво е това по дяволите, но останалите, които пишат на кирилица с буквичките на клавиатурата може и да се досетят. Това се изписва ако опитате да изпишете Skype докато сте на български език. Google моментално разбира грешката и ви показва резултати за Skype.

Кой ползва фонетика?

Като стана дума за фонетиката (писане на кирилица с английските букви от клавиатурата, да не се бърка със шльокавица, което си е писане с английски букви, като например sajt вместо сайт) от номер 11 и 12 можем да разберем дали фонетиката е по-популярна или другия начин на изписване с българските букви по клавиатурата. Все пак номер 12 не е нищо друго освен думата Skype изписана по погрешка при включена фонетика. Излиза, че повечето хора не я ползват (или другия вариант е много по-рядко да я забравят включена :D).

Съседни клавиши

В някои изписвания ясно се вижда натискането на съседни клавиши от клавиатурата. Например при опит за натискане на S се натиска клавиша отляво А (номер 36 – akype) или този отдясно D (номер 43 – dkype). Или при опит за натискане на втората буква K се натиска или клавиша отдясно L (номер 26 – slype) или отдолу (номер 42 – smype). Понякога дори се случва да се натиснат съседните K и L и се получава номер 45 – sklype или съседните Y и U и се получава номер 28 – skyupe.

Клавиши от клавиатура
Клавиши от клавиатура (от Will Culpepper във www.flickr.com)

Изядени букви

Това също е важна категория. Добри представители са 9 – skyp, 18 – skp, 21 – sype, 27 – skye и 40 – sky.

Разместени букви

Определено и това се случва често (поне на мен). От бързина натискаме следващата буква преди предишната. Примерно номер 34 – skyep.

Шантави вариации

И много други начини, които просто нямам представа как и защо се изписват. Просто хората са почнали да пишат диреткно каквото им дойде на ум с цел максимална бързина и минимална мисъл. Не ме разбирайте погрешно. И аз го правя понякога. Особено като знам, че Google ще направи мисленето вместо мен ;). Точно в тази категория се вижда индивидуалността на хората (а и гениалността на Google). Примерно skupy, scayp, ckaype и т.н.

Котка на клавиатурата
Котка на клавиатурата (от jadakatt от www.flickr.com)

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype статии