Как да направим Skype аватарът ни да е снимка различна от квадрат?

СнимкаВ новите версии на Skype (от версия 6 ако не се лъжа) снимките за личния профил (аватарите) задължително се изрязват до квадрат.

От време на време ми задават въпросът, как да си сложа за аватар снимка, различна от квадрат без да се изреже. Точно за това реших да публикувам този трик.

Накратко

Впишете се временно със стара версия на Скайп и от там си сменете аватара.

Подробно

Тук ще опиша метода, използвайки преносимата версия, защото така няма да е нужно да деинсталирате сегашната и да инсталирате друга.

 1. Изтеглете преносимата версия на Skype 3.8.
 2. Затворете напълно своя нормален Скайп.
 3. Отворете преносимата версия (не е нужна инсталация) и се впишете.
 4. Горе от менюто изберете: Файл -> Лични данни -> Смени моята снимка/аватар.
 5. Горе цъкнете Прелисти, намерете снимката, натиснете Отвори (Open) и после долу в дясно Приложи.
 6. В старите версии, снимката не се изрязва до квадрат

 7. Затворете напълно преносимата версия и също може да я изтриете.
 8. Готово. Ползвайте си вече нормалния Skype. Може да има малко закъснение докато се отрази промяната и другите хора започнат да виждат новата снимка.

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype трикове

11 comments

 1. Здравей Ники, много ме радваш с нови и нови неща за скайп, моите приятели също са удивени от твоя сайт, и всички се радваме, че те има, за да може такива самоуци като нас, да се научим на много от теб. Имам една молба към теб:
  Ако можеш да откриеш говореща програма за скайп.
  Всъщност знам, че я има но е за целия копютър и е доста голяма за моя малък компютър, а и е платена, и не е много точна, предполагам, че е на принципа на скайп-преводача. Предполагам, че някъде ще има и нещо по-мъничко, като за скайп.
  А и не всеки може да си позволи, платените версии.
  Благодаря ти предварително.

 2. @Теодора
  Здравей. Благодаря че ползвате и харесвате сайта :).
  Относно молбата, искаш да ти чете чат съобщенията, които получаваш нали?
  Хмм… Мисля си, че щом платената е голяма и пак не е много добра, едва ли ще има безплатна и малка, която да става за нещо. Принципно тези автоматизирани процеси са доста сложни.
  А и ако има ще е за английски език най-вероятно. Ти за български ли искаш?

 3. Приятел, дай някакъв съвет как да спра възможността да ми пишат от скайпове, които не са ми в абонатите. В настройките на скайп съм задал всички възможни забрани и въпреки това не мога да спра да ми пишат хора, които не са ми в абонатите. Мисля, че пишат с опцията за пълномощно.
  Казано по друг начин: Бия блокажа на абонат Х, той си прави нов скайп и ми пише от него. Как да спра тази възможност?

 4. @Иван
  Здравей.
  Не може за съжаление. Пълномощното не може да се спре. Всеки нов абонат трябва да блокираш и така докато се откажат. Все пак блокирането става веднага за 5 секунди, а регистрацията е много по-бавна. Ще им писне надявам се.

 5. @Теодора
  Здравей отново. Пиша защото открих една безплатна програма дето може да чете на глас чата, но само на английски де. Ако те интересува, казва се Clownfish. Аз за друга нейна екстра писах току що в тази статия: https://chat4o.com/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bc%d1%8f%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d1%81-%d0%b2-skype/

 6. Пак здравей. Знам как да сложа снимката си за аватар, но как да я махна?? Да остане само онзи анонимен профил, или нещо като закачалка :), т.е. да няма картинка. На някоя най- нова версия съм, предполагам.

 7. @Dani
  Здравей. По същия начин се прави както е в статията описан другия трик, обаче избираш Фабрична, тя е картинката най-отляво (не се вижда на снимката в момента). В новите версии тази опция е премахната.

 8. До колкото разбрах, изтеглям преносимата версия, там слагам фабричния аватар и после изтривам преносимата версия.
  Благодаря!

 9. Да, би трябвало да стане. Точно с фабричния не съм тествал. Но може да мине време докато почне да се показва правилно на приятелите ти. Има едно забавяне след промяната.

 10. Може ли твоя скайп, защото искам помощ за правенето на собствен аватар.

 11. @Алекс
  Здравей. Не предлагам такава услуга :). Пиша по коментарите и по мейла до колкото времето ми позволява.

Коментарите са изключени.