Как да изтрием абонат от списъка с блокирани абонати в Skype?

Изтриване на контактТази статия е за хората, които търсят начин да блокират абонат в Skype и едновременно с това да го изтрият от списъка с контакти и от списъка с блокирани абонати.

Първо нека отбележа, че това не е възможно. За Скайп, блокирани абонати са тези, които са в списъка с блокирани абонати. Ако абонатът не е там, той не е блокиран.

Има един трик обаче, който ще ни помогне да постигнем нещо близко до блокиране на някой без да го блокираме. Ние няма да получаваме обаждания и съобщения от дадения потребител, но за съжаление ще можем да получим заявка за пълномощно.

Накратко идеята е…

…да деблокираме абоната (ако сме го блокирали) и просто да го изтрием от списъка с абонати. След това ще забраним на хората извън нашия списък да се свързват с нас и готово.

Следвайте стъпките

 1. Ако сте блокирали абоната, то деблокирайте го. Влезте в Skype с вашите потребител и парола и от менюто отидете в Инструменти -> Настройки -> Поверителност -> Блокирани абонати. Изберете абоната от списъка и цъкнете бутона Деблокирай.
 2. Деблокиране на абонат в Скайп

 3. Ако не сте изтрили абоната от вашия списък с контакти, то направете го. Цъкнете с десен бутон на него и изберете Премахни от списъка с абонати.
 4. Ако абоната ви се показва в прозореца с последни разговори, това не е проблем и не означава че е във вашия списък. Все пак ако желаете можете да го премахнете и от там като си изтриете хронологията.
 5. И накрая ще забраним на хората извън нашия списък да се свързват с нас. От менюто изберете Инструменти -> Настройки -> Поверителност. Тук навсякъде изберете само от включени в списъка (както е на снимката отдолу) и запишете промените.
 6. Настройки за поверителност в Skype

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype трикове

45 comments

 1. За съжаление опитах премахването на блокирани абонати, но се появи проблем. След деблокирането имената им се появиха в „последни дискусии“ като обмислящи пълномощно. От там ги прехвърлих в списък неозаглавена група и при натискане на „премахни от списъка с абонати“ премахването се оказа невъзможно. След което се наложи отново да ги блокирам.

 2. @Мая
  Здравей.
  След като ги деблокираш, още при „последни“ можеш да дадеш „премахни от списъка с абонати“. Но без значение в каква група са, пак трябва да можеш да ги премахнеш. Какво имаш предвид с това че е невъзможно? Грешка ли ти изписва или какво точно става?
  Поздрави.

 3. Здравей.
  Когато деблокираният абонат е в „последни“ при натискане на десен бутон на мишката нямам опция „премахни от списъка с абонати“, затова ги добавям към някакъв списък например „нов“ след което задавам опция „премахни „, но нищо не се получава не се премахва. Не си изписва нищо. Просто продължават да си стоят в списъка.

 4. @Мая
  Здравей.
  Мисля че вече разбрах какво е станало :). Абоната, който ти се вижда в последни и като му цъкнеш от там с десен бутон няма опция да се премахне от списъка, реално е извън списъка ти с абонати. За това я няма тази опция. Обаче това не му пречи да се показва в последни. Реално при теб проблема е единствено, че се вижда в последни. В списъка ти с абонати го няма до колкото разбирам. Ако го има пак го премахни. Премахни го и от всякакви други там категории, списъци и групи.
  След това за да се махне от Последни трябва да премахнеш хронологията си, което е описано как става тук. (Иначе ако не ти пречи да е в последни, може да го оставиш).
  Поздрави.

 5. Благодаря за подробната информация! Действително блокираните абонати ги няма в списъка ми с абонати. А как мога да ги изтрия от списъка който е в „Поверителност – блокирани абонати“.
  Поздрави!

 6. @Мая
  И аз благодаря за въпроса ти, защото благодарение на него сега подобрих статията, като добавих и това с изтриването на историята като допълнителна стъпка.
  А относно това, което питаш, не може да се направи. Точно заради това и написах тази статия, за да предостави най-доброто решение на този проблем. Тоест трябва да приложиш самия метод в статията и да ги деблокираш и изтриеш и така нататък :).
  Поздрави.

 7. E, най-сетне успях да ги изтрия от всякъде. Това с хронологията свърши чудесна работа.
  Благодаря и успех!!!

 8. @Мая
  Супер. Радвам се. Всичко добро и на теб :).

 9. Благодарение на коментара на Jivanda в английската версия на Чат4о, разбрах, че по този метод потребителя ще може да ни праща заявка и така да се свърже с нас. За съжаление няма начин това да се избегне освен ако не блокираме потребителя. Все пак смятам, че статията е полезна и за това я запазих, като само добавих тази информация в статията, за да се знае.
  Поздрави.

 10. Някой знае ли начин, след като сме добавили абонати в групова дискусия да премахнем някой абонат от дискусията само?
  Мерси

 11. @Митко
  Здравей.
  Там в дясно дето се нареждат участниците и техните снимки, цъкваш с десен бутон на човека и избираш „Премахване на абоната от дискусията“ (или нещо такова).
  Поздрави.

 12. А как да разбера кой ме е мене премахнал от Скайпа по новата версия?

 13. @лиди
  Здравей. Ако те изтрие ще ти се показва с иконка на въпросителен в статуса.

 14. Благодаря, а защо тогава в контактите ми се изписва името му в скайп. Скоро явно е бил на линия и ми се отбеляза часа и датата. Нормално е да се изпише името му, а не скайп името му в контактите ми. Това означава ли, че ме е махнал?

 15. @лиди
  За това не знам. Но то не изписва ли на всички името вместо скайп името? Мисля, че изписва скайп името само на тези дето не са попълнили друго име. Също при мен има някои дето не са били онлайн от много време и за тях изписва само скайп името.
  Но все всичко това няма значение, защото ако те е премахнал, ще е с иконка с въпросителен за статуса.

 16. Благодаря много. Ама при най-новата версия на скайп дали е така? Някои казват, че не се разбира, че са те премахнали…

 17. Аз съм с най-новата (6.3) и сега като си погледна списъка с абонати виждам поне 10 абоната дето ми ги показва с въпросителен. Не съм го разчиствал и за това има хора дето не ги и помня кои са, но явно някои от тях са ме премахнали вече. Та показва си правилно при мен. Не знам те с коя версия са, но аз съм си с най-новата.

 18. Здравейте.
  Каква е по същество разликата между функциите „премахване от списъка с абонати“ и „блокиране на абоната“? За да деблокирам напр. някого, трябва ли да му пращам отново пълномощно? И какво вижда блокираният от мене абонат?

 19. Здравейте.
  Ако блокирам даден абонат, без да го премахна от списъка с абонати, в резултат какво вижда той на своя скайп екран (какъв е моят статус на неговия екран)? И ако реша съответно да го отблокирам, трябва ли отново да му пращам покана за вписване?

 20. @Бисера Колева
  Здравей.
  Като блокираш някого, без да го премахваш от списъка си, винаги те вижда офлайн. Ако също го премахнеш и от списъка, те вижда с въпросителен, но в някои версии на Скайп мисля, че има някои различия и показват пак офлайн.
  Когато е блокиран не може да се свърже с теб по никакъв начин и не може да ти праща и заявка за добавяне и т.н.
  За да го деблокираш можеш да дадеш десен бутон на него и да избереш Деблокирай. Също става и от менюто Инструменти -> Настройки -> Поверителност -> Блокирани абонати. Там може да деблокираш и блокираш. Тоест не се праща покана. Той реално не разбира, нито че е блокиран нито че е разблокиран. Просто почва да те вижда винаги извън линия (и се досеща след време за какво става дума ;)).
  Поздрави.

 21. Здравейте!
  Когато блокирам някой абонат без да го премахна от списъка си с абонати и след това го отблокирам, той разбира ли това? Имам предвит при отблокирането праща ли се автоматично покана за добавяне или нещо такова?

 22. @Ирена
  Здравей.
  Няма да получи известие. Това, което ще стане, че ще ще почне да ти вижда статуса и съобщенията му, които ти е писал и не са пристигали защото е блокиран, сигурно ще пристигнат наведнъж. Общо взето същото би станало и ако през това време си била извън линия и сега си се вписала.
  Само да те попитам нещо за сайта. Имаше ли някакъв проблем при пращане на коментара? Понеже видях, че си пратила два подобни и се викам да не би да не е приел първия или да е изписал грешка. (Защото правех едни промени и може да съм повредил нещо ;))
  Поздрави.

 23. При първия коментар имаше забавяне на приемането и затова изпратих втори. Помислих, че не съм изпратила първия. Благодаря за отговора. Приятна петъчна вечер :)

 24. ОК ясно. Приятна вечер и на теб.

 25. Здравей, изтрих историята в скайп. Абонатите ми се запазиха, виждам техния статус, но те не получават моите съобщения. Как може това да се оправи?

 26. @Svetla
  Здравей. Не мисля, че това е свързано с изтриването на историята. А и сигурна ли си че никой не получава или е само с някой конкретен човек? С коя версия си на скайп? Колко време стои като неполучено, за малко или дълго време?

 27. Здравейте! Как мога да разбера дали някой от абонатите ми в списъка ме е блокирал? Може ли да се случи това без да е видимо за мен?

 28. @Златка Петкова
  Здравей. Принципно не е видимо за теб. Просто винаги ще го виждаш че е все едно извън линия. Но има един трик, който може да ти помогне. Виж тази статия: https://chat4o.com/%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%ba%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd-%d0%bb%d0%b8-%d1%81%d1%8a%d0%bc-%d0%b2-%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%b9%d0%bf/

 29. Имам следния въпрос, как да спра заявките за пълномощно. Има ли начин това да стане.

 30. @НЯКОЙ
  Здравей.
  Не може. Блокирай всеки, който ти досажда с такива и той ще трябва да прави нов и нов акаунт всеки път ако иска пак да ти прати. А ти ще трябва само да цъкваш блокирай. Предполагам другия ще се откаже пръв :).

 31. Даам явно няма начин. Иначе с предположението грешиш, след над 1300 акаунта едва ли ще се откаже. Май нов скайп е решението.

 32. @НЯКОЙ
  1300 акаунта са ти пратили пълномощно ли!? Уау. Какво ти пишат? Аз мислех, че някой човек, който познаваш ти досажда и си прави нови регистрации.
  Между другото публикувал ли си скайп името си някъде публично? Може от там да са го набарали.

 33. @НЯКОЙ
  Открих един съвет по този въпрос, може да пробваш ако искаш. Идеята е да се махне всякаква информация от профила ти, която не е задължителна. Може по нея да откриват профили, които да спамят.
  Ако пробваш, пиши после какво е станало :).

 34. Здравейте! Моят въпрос е следния: Някои ме изтрива от скайп като абонат, на мен обаче все още ми е в абонатите. Ако този някои си смени снимката на скайп, аз ще виждам ли новата снимка? Не съм пробвала да пиша или звъня дори… просто виждам снимката сменена?

 35. @Петя
  Здравей.
  Може и да я виждаш, но може и да не я виждаш. Зависи как човека си го е настроил в профила. И двете опции са възможни, да е публична снимката му или да е списъчна (само за хора в неговия списък).
  А между другото иконката му дето показва статуса му (онлайн, офлайн и т.н.) трябва да е със въпросителен ако те е премахнал от списъка си.
  Поздрави.

 36. Да, с въпросителна ми е по принцип, наистина изглежда логично това с публична и списъчна, но аз се чудех дали може да ме е добавил отново и пак да ме е махнал от абонатите си затова да виждам друга снимка?

 37. @Петя
  Ако е с въпросителен, значи не си в списъка в момента. А преди това какво е правил, не мисля че можем да разберем.

 38. Здравейте!
  Искам да ви попитам как да направя така, че като изтрия абонат от скайп, той да може да разбере, че съм го изтрила? Има ли някакъв начин да изчезна изцяло от неговия списък с абонати? Предварително благодаря.

 39. Кати, здравей.
  Искаш да разбере? Тогава само го изтрий от твоя списък и на него ще почнеш да му се показваш с иконка на въпросителен.
  Ако искаш да е още малко по-видимо, отиди в меню Skype – Лични данни – Редактирай личния профил (поне в новите версии е там) и там под аватара си избери Списъчно. Така само хора в твоя списък могат да ти виждат аватара и ако до сега го е виждал, вече няма да го вижда.
  Да се премахнеш напълно от списъка му не можеш. Той избира кой да слага там.
  Поздрави.

 40. Привет!

  Аз искам да попитам, как да разбера дали съм изтрита от нечий списък, при условие, че абонатът е изтрит от моя?
  Благодаря!

 41. @Гери
  Здравей. Ако не е в твоя списък, не знам да има такъв начин.

 42. Това, което аз съм установила е, че когато абонатът е изтрит, така или иначе той не изчезва напълно, а остава по някакъв начин в скайп, ако не е блокиран (тогава си е в блок листа), и разговорите с него се виждат при използване на опцията „Изглед“ -> „Скрити дискусии“. При преглед на разговора забелязах, че надписът в полето за разговори е „А… не е в списъка с абонати. Добави“, като „Добави“ е просто син надпис, а не онова синьо бутонче „Добави“, което се появява при размяна на пълномощни. Натискайки опцията, абонатът автоматично си беше пак в листата с контакти, без да се налага да разменяме пълномощни отново, което означава, че не съм била изтрита от неговите контакти. А в случаите, в които и двете страни се премахнем от контактите си, при преглед на разговорите в „Скрити дискусии“, се вижда този голям син бутон „добави“, с който се заявява пълномощно.
  Исках само да си потвърдя теорията, защото винаги съществува вариант и да не съм права. И в тази връзка другият ми въпрос е, дали когато си фигурирам все още в нечий списък, при условие, че абонатът е премахнат от моя, той вижда честата промяна на профилни снимки, или вижда само тази снимка, с която съм била, докато е бил в моя списък (снимката е публична).
  Поздрави :)

 43. @Гери
  Интересна теория. Обаче май не е вярна. Сега тествах това дето казваш и въпреки че махнах и двата абоната всеки от на другия списъка, пак това Добави си е със син текст, а не с бутон. Този бутон не знам дали е бил в старите версии или е само за абонати, които никога не са били в списъка ни, но като гледам не е начин за разбиране дали човека те е махнал.

  Така че трябва да го добавиш и да видиш дали скайп иконката е с въпросителен или не. Ако е с въпросителен, премахнал те е от списъка.

  Снимката ти ако е публична може да се вижда от всички. Ако я направиш списъчна от настройките на профила, само хора от твоя списък ще могат да я виждат.

  Поздрави :)

 44. Привет, привет!
  Офф, правих това упражнение 100 пъти и в най-различни вариации, та най-накрая ми просветна, че си е вярно това, до което съм достигнала, но трябва да се пробва през два компютъра (версиите на скайп и на двата лаптопа са последните). Иначе и при мен излиза както ти написа, когато го правя с двата си акаунта на един компютър или компютър и телефон.
  Поздрави :)

 45. Тъй ли, ем може. Принципно не би трябвало да има разлика, ама то с тоя скайп всичко е възможно вече :D

Коментарите са изключени.