Покажете песента, която слушате, като ваше Skype настроение

Песен за настроение в СкайпВ тази статия ще разгледаме, как можете да накарате вашето настроение в Skype да показва текущата песен, която слушате. Автоматично при смяна на песента, то също ще се променя. За целта ще използваме една безплатна добавка за Скайп, на име ON AIR (в ефир).

  1. Затворете Skype и изтеглете ON AIR (текущата версия е 4.0.0.837, може да проверите за по-нова, като посетите http://www.djmaster.com/onair/)
  2. Инсталирайте програмката, като стартирате файла и следвате инструкциите.
  3. Стартирайте програмата, като използвате иконата създадена в старт менюто или отидете до директорията, в която е инсталирана програмата и отворите файла ONAIR.exe.
  4. Иконата на ON AIR в System TrayВ system tray (долу дясно до часовника) ви се появява нова иконка. Влезте в Skype, също пуснете и някоя песен, примерно в WinAmp (или някоя от другите поддържани програми).
  5. Скайп ще покаже еднократно съобщение, изискващо достъп на ON AIR до Skype – позволете му.

Позволете достъп на ON AIR в Skype

Вече би трябвало всичко да работи. При смяна на песента, настроението ви се променя и също се показва един балон над иконката на програмата в system tray. Ако не желаете да се показва, цъкнете еднократно на иконката на програмата за да се отвори нейния прозорец и след това в Tools -> Options махнете отметката на Display Trayicon Notification Balloon и натиснете Save.

Настройки на ON AIR

А ако искате настроението ви да е единствено самата песен, без името на сайта на авторите на програмата и без тяхното мото, в същия прозорец цъкнете на Mood и там изтрийте всичко без <SS type=“music“>(music)</SS>. Ако искате да не се показва и нотичката, изтрийте и (music).

Сега всеки може да види, коя песен слушате и евентуално и той да си я хареса :P. За доста по-подробни инструкции и помощ с програмата, посетете http://www.djmaster.com/onair/help.php.

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype трикове

4 comments

  1. Достъпно и разбираемо нагледно е показаното в сайта. Очаквам и други подобно обяснени теми отнасящи се както за новите скайп версии, така и за други теми,разисквани във форумите и обяснявани там или неразбираемо, или съвсем елементарно и некомпетентно.

  2. Благодаря Михаил :). Ако имаш предложения за конкретен проблем, статия или трик, спокойно можеш да драснеш един ред през страницата за контакти или в някой коментар. Ако реша, че може да стане статия от идеята, ще проуча въпроса и може да направя публикация по него. И без това вече трудно намирам идеи ;). Поздрави.

  3. @gabii
    Здравей. По-точно какъв е проблема? И кой Windows и Skype ползваш?

Коментарите са изключени.