От какво печели Skype?

Google реклама:

Чанта с париКогато чуете skype, вие веднага се сещате за прекрасните и напълно безплатни услуги, които предлага. Те са висококачествени и са разпространени по цял свят. Всеки, който има интернет, може да направи напълно безплатно обаждане до който и да е друг компютър в световната мрежа. Дори са налични видео разговори, изпращане на файлове и други прекрасни екстри.

Как така?

Но как от skype успяват да си позволят да предлагат всичко това без да ви вземат и една стотинка? Къде е уловката? Всъщност няма такава. Тези изброени услуги по-горе са наистина напълно безплатни и неограничени за всеки.

Естествено от skype не работят за без пари. Основната идея на тяхната бизнес стратегия се състои в това, че всеки един потребител на безплатни услуги (да, в това число и вие) е потенциален клиент на техните платени услуги. Винаги ще е вярно твърдението: Колкото повече потребители на безплатни услуги имаме, толкова повече и потребители на платени услуги ще имаме (и ще печелим повече).

Платени услуги!?

Че скайп не беше ли безплатен? Ами да, безплатен е, поне част от него, но skype предлага и платени услуги. Примерно срещу заплащане можете да правите евтини обаждания от skype до домашни или мобилни телефони. Само трябва да закупите skype кредити или да си направите платен абонамент.

Други платени екстри са изпращането на SMS-и по цял свят, купуване на онлайн номер, който се свързва с вашия скайп и е достъпен от различни краища на света, активиране на гласова поща, активиране на Skype To Go™ номер, на който да се обаждате от който и да е домашен или мобилен телефон по цял свят, конферентни видео разговори и други.

Успехът на skype

Skype разполага с огромна аудитория от потребители на безплатните си услуги. Те вече са запознати с програмата, обичат я и дори всичките им приятели я ползват. Определено много от тях ще предпочетат техните платени услуги, ще им имат доверие и ще са запознати до някъде с начина на работа. Това в комбинация с наистина ниските цени води до огромни печалби за skype. Той продължава да се развива, да трупа потребители и вече дори обслужва цели 13% от международните обаждания в цял свят. Това число се увеличава всяка година, както и числото на печалбата им за всяко тримесечие, което е 9 цифрено между другото.

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype статии