Как да изтрия Facebook профила си?

Изтриване на Фейсбук профилВ тази статия ще разгледаме как протича процеса по изтриване на един Facebook профил (акаунт).

Самото изтриване е лесно, но преди това е добре да свършите и някои други неща, защото след това вече няма да можете.

Накратко

Първо изтрийте всички приложения, после изтрийте акаунта си и след това не се вписвайте във Фейсбук по никакъв начин за 14 дни.

Подробно (препоръчително)

1. Изтеглете копие на своите Facebook данни (по избор)

Това става от този адрес: https://www.facebook.com/settings. Под настройките име една връзка, на която пише Изтегляне на копие. Първо ще получите един имейл, че сте поискали копие на данните, а след това друг имейл с линк за сваляне.

Изтегляне на вашите Фейсбук данни

2. Вземете имейлите на своите приятели (по избор)

Уверете се, че можете да се свържете с важните за вас Фейсбук приятели по някакъв друг начин след като премахнете акаунта си.

3. Отменете някои ваши действия (по избор)

Прегледайте историята на вашите действия за да решите дали искате да отмените някои от тях (може да изтриете снимка, коментар, да премахнете харесване и т.н.). После вече няма да можете.

За да видите историята цъкнете горе в дясно на иконката с катинарчето, после на Кой може да вижда нещата ми? и след това Използване на Регистър на дейността.

Показване на вашата Facebook активност

4. Изтрийте всички Facebook приложения

Това е нужно защото ако в рамките на 14 дни след изтриването се впишете чрез някое от тях, изтриването ще се отмени. Премахнете ги от тази страница: https://www.facebook.com/settings?tab=applications

5. Изтрийте своя акаунт

Ето че стигнахме и до самото изтриване. Посетете тази страница: https://www.facebook.com/help/delete_account, натиснете бутона, въведете своята парола, въведете символите от снимката, натиснете бутона и следващия също.

Изтриване на Facebook

6. Не се вписвайте за 14 дни

Не се вписвайте по никакъв начин в своя Фейсбук профил за 14 дни иначе изтриването ще бъде отменено. Ако го направите, ще трябва отново да го изтриете и да не се вписвате за още 14 дни.

Реклама:

Реклама:

Категория:Facebook

17 comments

 1. Здравей! Днес си направих нова регистрация във фейсбук. Като си вляза от телефона (приложението) във фейсбук отстрани до името преди имаше едно телефонче, което си стоеше постоянно и пишеше примерно преди колко време съм била на линия, предполагам се сещаш за какво говоря. Сега като си влязох с новия профил не иска да ми се показва това телефонче и знам, че въпроса е малко off-topic, но просто няма кого да питам за това, а и знам, че ти винаги намираш информация относно проблемите на невежи като нас хихи. Дали не трябва да изчакам известно време, при положение че профила ми е нов или просто не съм направила нещо правилно? Ще се радвам, ако можеш да ми помогнеш. :) Поздрави!

 2. @Галя
  Здравей. За съжаление по този въпрос не съм запознат. Първото, което ми идва на ум, е че са сменили дизайна на приложението. Впиши се в стария профил и виж там дали го има. Друга идея е това да се показва в зависимост от това каква информация имаш в профила си, примерно може да се показва ако имаш попълнен телефонен номер или нещо такова. Но само гадая общо взето.

 3. Здравей! Не вярвам да е от приложението, защото и други хора го ползват, а при тях си го има телефончето и т.н. Благодаря все пак и ако научиш нещо по въпроса, сподели тук. :)

 4. Сега като потърсих повече информация разбрах за какво става дума. Тази иконка я виждат другите, когато ти се логнеш през телефон (или нещо такова).

  Успях и да формулирам правилно търсенето в Гугъл за този проблем и наистина и други хора го имат.

  Един казва да направим това: В настройките на FB акаунта в Privacy Settings -> Ads, Apps & Websites -> Edit Settings -> How people bring your info to apps they use -> Edit Settings. И там трябвало да е отбелязано с отметка If I’m Online.

  Друг казва, че го е оправил така: В настройките на приложението Privacy Setting -> Apps and Websites -> Edit Settings и там да променим настройката само временно от Friends на Public и след малко пак да я върнем както си беше и щяло да се оправи.

  А друг човек казва да деинсталираме приложението, да го инсталираме на ново и този път вместо с имейл адрес да се впишем с мобилен телефон.

  Дано едно от тези помогне. Взех ги от тук: http://www.gotknowhow.com/answers/why-is-the-phone-icon-missing-from-my-chat-on-facebook

 5. Ще пробвам с всичките, пък което стане. Благодаря ти много! :)

 6. Оххх, не става по нито един начин… пробвах какво ли не и не става… :(

 7. За съжаление и други хора казват, че нито едно не е подействало при тях. На едно място пише. че просто това е някакъв проблем с Фейсбук приложението и трябва да чакаме да го оправят и да пуснат нова версия.

 8. Аз пробвах дори със стария ми профил и там не се показва. Явно наистина си е нещо от приложението и ще трябва да чакаме обновление, но интересното е, че има хора, при които си го пиоказва. Както и да е, засега ще се примиря и ще чакам да видя дали при обновление ще се оправи. Още веднъж ти благодаря, че опита. :)

 9. Ами то винаги има разни проблеми навсякъде, няма отърване. И в скайпа, и в Windows, и във Фейсбука явно. И си стоят понякога с години. Аз за скайпа повече знам, то там е пълно. Непрестанно не показва правилно статуси, не доставя съобщения и т.н. Ама какво да се прави…
  Човекът е несъвършено същество и създава несъвършени творения ;)

 10. Фейсбука ми се използва от друг потребител. Как да изтрия стария си профил като не мога да влезна в него. Моля Ви помогнете ми. Има ли начин да се изтрие?

 11. @Ирена
  Здравей. Е не може, то така ще можеш да изтриеш на всеки акаунта иначе. Но виж има някаква страница, която е направена специално за това изглежда: http://bg-bg.facebook.com/hacked/
  Там започваш процес по докладване и възстановяване явно. Разгледай там.

 12. Здравей Галя, за да ти се показва телефончето трябва да си влязла във фейсбука през мобилен интернет, ако влизаш през WIFI няма да се показва въпросното телефонче.

 13. Станислав, благодаря все пак, но това не действа при мен. Проблема го оправих отдавна като си инсталирах месинджър. :)

 14. Приятелю помогни. Искам да си изтрия профила а те искат да ме изкарат луд. Отдолу се появявам букви, които трябва да въведа. Та въвеждам ги както трябва и с големи и с малки както ми ги показва и то толкова задраскани че нормален човек ще се затрудни да ги разгадае и не ми приема отговора. Това е някаква гадост, съжалявам че се регистрирах.

 15. @Димитьр
  Здравей. Там под картинката има линкчета за нова картинка или пък да ти каже със звуков файл цифри дето да въведеш. Звуковия е по-лесен щото казва само цифри като гледам, няма букви. Трябва да знаеш на английски как звучат де. Ако не става опитай през друг браузър, може нещо да се е бъгнало.

 16. Здравейте,
  искам да запазя профила си като цяло но да изтрия някои лични данни като месторабота, рожден ден, но не успявам. Рожденият ден мога само да сменя а местоработата по никакъв начин не се променя. Можете ли да ми помогнете?

 17. @Снежана Данча
  Здравей.
  Като се впишеш, най-горе цъкни на бутона с името си, дето е отляво на бутона Начало. После в тази страница има един бутон Обновяване на информацията. Там се правят промени по тези данни, за които питаш.
  За месторабота цъкни първо редактиране там дето е полето за месторабота, после посочи дадената работа и ще се появи в дясно хиксче за да премахнеш работата, после в прозорец пак ще те пита и така се маха. Рождената дата просто я направи да не се вижда от никой, тоест настройка Само аз. Там редактираш я и до нея има да избереш и кой да я вижда.

Коментарите са изключени.