Бързи клавиши в skype

Бързи клавишиС цел по-бърза и лесна работа, много програми имат опция за използване на бързи клавишни комбинации (hotkeys) за извършване на разнообразни действия. В skype също има такава възможност и за нея ще говорим в тази статия.

С бързите клавиши може да улесните доста своята работа в скайп. Естествено, изисква си и свикване до определена степен.

Примерно много бързо и лесно можете да изкарате прозореца на skype без дори да помръдвате мишката, или пък да отхвърлите разговор или да го приемете, както и други действия.

По подразбиране бързите клавиши са изключени. Вие можете да ги активирате като отворите skype и се логнете със своите потребител и парола, след това в менюто Инструменти изберете Настройки и след това в Разширени изберете Клавиши. Тук трябва да поставите отметката Разреши бързите клавиши.След това трябва да поставите и отметки на тези редове, които искате да се активират.

Бързи клавиши в скайп

Вие сами можете да си промените дадена комбинация, като маркирате дадения ред и след това цъкнете бутона Смени бързия клавиш. Също на някои от действията няма зададена клавишна комбинация, за това първо трябва да и зададете, а след това да сложите отметката и. На края естествено натискате бутона Запиши. Само внимавайте да не изберете комбинация, която вече се използва в други програми или в Windows :). Не че е фатално или нещо такова… Всъщност не знам какво би станало и как компютъра ще избере коя да изпълни :).

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype трикове

3 comments

  1. Здравейте, свалих си от тук Скайп и стана много бързо. Благодаря! Аз по принцип т.е. РС ми има проблеми със свалянето на много неща. Но искам да попитам за нещо. От известно време не мога да отворя сайт на антивирусна програма и да сваля антивирусна програма. Казаха ми а и прочетох в интернет че има вирус, който се разпространява чрез Скайп, който блокира отварянето на страници от рода и инсталирането на антивирусни програми. Ако наистина има такъв Моля Ви кажете ми как да се справя с него или поне ако знаете начин да си инсталирам антивирусна програма. Пълен лаик съм по въпроса. Прехвърлих на флашка но не знам как да я задействам. Ще Ви бъда много благодарна, ако ми отговорите. Поздрави! :)

  2. @Mima Ivanova
    Здравей. И аз съм чувал за този вирус. Не съм запознат много с тези въпроси, но предполагам е този, който е описан на следния адрес: wasteland-bg.com/phpbb2/topic2518.html
    А тук пише как да се премахне: wasteland-bg.com/phpbb2/malwarebytes-anti-malware.html
    Поздрави.

Коментарите са изключени.