Facebook емотикони за коментари

Google реклама:

Синя емотиконаВъв Фейсбук има няколко вида емотикони. Стандартните са публично достъпни и известни на всеки, който е изпращал чат съобщения. Освен тях има и още няколко, които са подобни, но скрити. За да ги ползвате е нужно да знаете техния код.

Следващия вид пък са Facebook емотиконите направени от символи. Те са по-нови и също са скрити. Всички тези, които споменах до сега, работят навсякъде: в коментари, публикации и чат съобщения*. Точно те са изброени долу в таблиците.

Как да ги ползвам?

Във всяка втора колона се вижда текстовия код на иконката, който трябва да копирате от тук и да публикувате някъде във Facebook за да се види съответната картинка.

Основни емотикони за Facebook

Стандартни

 
:)
 
;)
 
^_^
 
O:)
 
(y)
:( :v 8) -_-  
:P >:( B| o.O  
=D :/ <3 >:o  
:o :'( 3:) :3  

Скрити

 
(^^^)
 
:|]
 
<(")
 
:poop:
 
:putnam:

Символни емотикони за Facebook

Лица от тип емотикона

 
😠
 
😍
 
😷
 
😄
 
😪
😩 😤 😳 😢 😏
😲 😜 😃 😭 😓
😞 😝 😆 😨 😥
😵 😋 😁 😡 😉
😰 😘 😂 😖  
😒 😚 😱  

Реалистични лица

 
👮
 
👳
 
👶
 
👯
 
👨
👱 👴 👷 👦 👩
👲 👵 👸 👧

Растения

 
🍀
 
🌸
 
 
🌺
 
🌾
 
 
🌷 🌹 🌻 🍎  
🌱 🍂 🌴 🍊  
🍁 🍃 🌵 🍓  

Животни

 
🐍
 
🐒
 
🐥
 
🐯
 
🐻
🐎 🐑 🐦 🐱 🐹
🐔 🐙 🐧 🐳 🐺
🐗 🐚 🐩 🐴 🐮
🐫 🐛 🐟 🐵 🐰
🐘 🐠 🐬 🐶 🐸
🐨 🐡 🐭 🐷  

Сърца

 
 
💖
 
💙
 
💜
 
💏
💓 💗 💚 💝  
💔 💘 💛 💑  

Ръце

 
 
 
👉
 
👎
 
💪
👆 👋 👐  
👇 👏 🙌  
👊 👈 👌 🙏  

Технологии

 
📞
 
📲
 
💻
 
💾
 
📀
📱 📠 💽 💿 📺

Други

 
 
 
👃
 
💃
 
🎏
 
💢
👄 🐾 🎐 💦
💅 🔥 🎃 💨
👫 🎁 🎵
👻 🎄 🎶 🔔
🌀 👼 🎅 💋 🌊
🌂 👽 🎈 💐 💤
🌙 👾 🎉 🍔  
🌟 👿 🎍  
👀 💀 🎎 🍸  
👂 💂 🎓 🍺  

Виждам квадратчета горе в таблиците…

В зависимост от браузъра и операционната система може да не ви се показва правилно кода на емотиконите от символи. Това не е проблем. Като копирате кода им и го публикувате във Фейсбук те ще си се превърнат в правилното изображение.

Реклама:

Реклама:

Категория:Facebook

33 comments

 1. как мога да направя емотиконите които пращам огромни

  Thumb up 48 Thumb down 30
 2. @телевизор
  Здравей. Мисля, че тези, за които говориш, са други. По-точно са от вида, който обяснявам към края на статията. Но те не стават за коментари.

  Thumb up 23 Thumb down 22
 3. Здравей, как мога да направя така, че тези които са лицата емотикони да ги имам постоянно във facebook, без да ги търся в google???

  Thumb up 60 Thumb down 18
 4. @incheto
  Здравей. Не знам за такъв начин. Но можеш примерно да си запазиш страницата в отметките на браузъра за да не я търсиш всеки път.

  Thumb up 26 Thumb down 9
 5. Във фейсбук като ги пратя и на мен ми излизат но на другите им не излизат и като изляза и наново вляза и аз не ги виждам! А как мога да ги запазя като изображение?

  Thumb up 12 Thumb down 10
 6. @Лори
  Здравей.
  Хмм, какво се вижда вместо тях? С кой браузър и като какво им ги пращаш? Аз като пробвам си работят, публикувам ги от едно място, отиваш в друг браузър и там без дори да съм вписан, пак се виждат.

  Thumb up 9 Thumb down 5
 7. Аз имам същия проблем като Лори… Копирам кодовете *които при мен са квадратчета*, пращам ги в чата, на приятелите ми не им излиза и когато рефрешна страницата и на мен не ми излизат! :( Използвам PlayFree Browser.. ;xxx

  Thumb up 4 Thumb down 3
 8. @Димона

  Здравей.

  Сега пробвах, този път в чата, и там наистина това става и при мен в различни браузъра. Търсих в интернет и виждам че и други хора се оплакват. Работят само основните емотикони.

  За съжаление не откривам решение на проблема. Изглежда проблема е в самия Facebook и засяга само чата. В коментари и публикации си е ОК.

  Ще добавя съобщение в статията горе и явно ще трябва да чакаме и да се надяваме да го оправят някога…

  Благодаря на хората, които докладват проблеми :)

  Поздрави.

  Thumb up 8 Thumb down 3
 9. А има ли някой app, чрез който мога да си ги вградя в клавиатурата ми на Андроид тела ми?

  Thumb up 1 Thumb down 7
 10. @Ивка
  Здравей. В нета пише, че май можело да се прави от Settings > Language and Input > Personal dictionary. Там се добавяло твоя дума все едно в някакъв речник, който трябва да го имаш предполагам по подразбиране.

  Thumb up 6 Thumb down 6
 11. Благодаря за публикацията. Много ми липсва лесното използване на емотикони във фейсбук.
  Казваш, че стандартните емотикони могат да се извикат чрез интерфейса на сайта, нещо което ме изненада, защото не съм открила как се прави, въпреки многократното търсене. Поне в коментари, чат не използвам. Публикувам ги с копиране на кода.
  И да споделя как виждам тази страница. Виждам кодове само за стандартните и скритите емотикони. Всички останали ги виждам като две колонки картинки като на мака и двете са цветни, а на уиндоуса във втората са черни. И на двата компютъра използвам Файърфокс. Установих, че могат да се използват във фейсбук като се копира фигурката от втората колонка, но там където я виждам черна, се копира черна и във фейсбук.

  Thumb up 5 Thumb down 1
 12. @Мим
  Здравей.
  Благодаря за информацията.
  В статията имах предвид, че се виждат в чата. Сега го махнах това изречение и промених малко текста там, защото наистина не е правилно, при положение че статията е за тези в коментарите.
  Относно другите дето не ги виждаш правилно, там е голяма каша с тия шрифтове. Пробвай да инсталираш този шрифт (http://download.chat4o.com/android-emoji.ttf) и след това рестартирай компютъра и виж дали ти се показват правилно.

  Thumb up 3 Thumb down 2
 13. Има ли начин да направите тези емотиконки да се пращат и на лично съобщение?

  Thumb up 4 Thumb down 4
 14. Селена, здравей. Подозирам че проблема там е от самия сайт (фацебоок), над който ние нямаме контрол. Само те могат да си го оправят. А ако е свързано с шрифтовете пък, дори и да намерим начин да го оправим на нашия компютър, при другия човек пак няма да е оправено.

  Thumb up 3 Thumb down 3
 15. Защо като си пиша с някого и когато пратя някаква емотиконка след около една минута вече не се вижда???

  Thumb up 1 Thumb down 2
 16. @Тедка
  Здравей. Виж горе в статията третия абзац.

  Thumb up 3 Thumb down 2
 17. Здравейте, моят проблем е следният: през телефона, когато пиша статус или коментирам нещо не ми излизат емотиконите отстрани. Мога да ги въвеждам само от клавиатурата си.

  Thumb up 2 Thumb down 1
 18. @Вили
  Здравей. Четох че ги няма във приложенията за всички телефони, но да се опита да се ползва през този адрес: https://m.facebook.com

  Thumb up 3 Thumb down 0
 19. Здравейте.. тези емотиконки няма ли ги в гугъл плей… Не можах да разбера как да ги ползвам на телефона.. Моля помогнете :( :( Каква клавиатура да си изтегля.

  Thumb up 2 Thumb down 0
 20. @CL
  Здравей.
  Потърсих и до колкото разбрах трябва да си сложиш клавиатура на име Emoji.
  Пиши дали е станало.
  Поздрави.

  Thumb up 3 Thumb down 0
 21. Емотиконите които пращам вече се виждат постоянно. Но не всички ги има. Имам предвид, че има едни които са на телефоните, а тук ги няма. Като например знаците и т.н.

  Thumb up 2 Thumb down 0
 22. Проблема поправен ли е?

  Thumb up 2 Thumb down 0
 23. Ами да! Емотиконите се виждат но както написах и горе някои липсват.

  Thumb up 2 Thumb down 0
 24. Сега пробвах и наистина май е оправен. Кои липсват? Прати ми ги да ги видя. То там в чата има едни други, дето са по-големи, за тях ли става дума?

  Thumb up 2 Thumb down 2
 25. как мога да направя емотиконите без да копирам квадратчетата

  Thumb up 1 Thumb down 0
 26. @николета
  Здравей. Не знам за друг начин.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 27. Ами например някакви такива храни, места (може да се каже) и предмети…

  Thumb up 1 Thumb down 0
 28. Има и още един вид емотикони, които реално са безкрайни на брой и които няма да бъдат подробно обсъждани на тази страница. Това са всички изображения качени във Фейсбук (без тези в категория Profile Pictures). Техния номер заобиколен с по две квадратни скоби може да се използва за да се покаже умалено изображение. Това работи само при чата и съобщенията. Кой номер? Моля Ви, дайте пример.

  Thumb up 2 Thumb down 0
 29. Ами принципно като отвориш изображението се показва в лентата на браузъра един такъв адрес:
  facebook.com/photo.php?fbid=3333333333333&set=a.4444444444.555555555.6666666666&type=1&theater
  Става дума за това 3333333333333. Ама сега пробвах и нещо не става. Може да са го махнали.
  Възможно е и да съм объркал, сега гледам на едно място (http://fsymbols.com/facebook/smileys/) пише го по обратен начин май. Но която и да пробвам сега, нещо не става, не знам. Така че този абзац от статията ще го изтрия.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 30. @Petinka
  Здравей.
  Благодаря ти за информацията.
  Ще видим, ще помисля. Принципно почвам да се занимавам с едни други работи и вече поизоставям сайта. Ще видим какво ще стане…
  Поздрави.

  Thumb up 0 Thumb down 1

Коментарите са изключени.