Skype грешка: Получен е неочакван отговор от сървъра

Google реклама:

Skype Extras ManagerОт известно време е на лице една много дразнеща грешка, която се показва при всяко стартиране на Skype. Тя се състои в това, че при вписване в Скайп, се изписват моментално две съобщения от Skype Extras Manager.

Първото гласи: Получен е неочакван отговор от сървъра или на английски Unexpected response from server received, а второто Проверяване за налични лицензи или на английски Checking for available licenses.

Получен е неочакван отговор от сървъра (Unexpected response from server received)Потърсих в интернет и видях че и доста други хора имат същия проблем и на много малко места хората са открили решение. Днес проведох малко тестове и установих че проблема не се влияе от операционната система (поне е на лице и в Windows XP и в Windows 7), но се влияе от версията на Skype – при Skype 3 и Skype 4 има проблем, но при Skype 5 (по-точно тествах със Скайп 5.0), няма проблем. Също проблема изчезва и ако си изключите Skype Extras Manager. Днес писах и имейл на поддръжката на Skype и ако случайно ми отговорят и разбера повече информация ще я добавя тук. Ще се радвам ако и вие имате повече информация по въпроса да я споделите в коментарите. За сега мога да предложа две решения на проблема.

Решения на проблема

1. Преминаване към Skype 5.0

Първото решение на проблема, което открих, е да деинсталирате сегашния си Skype и да инсталирате поне Skype 5.0. Тогава при мен проблема изчезна, дори и при включен Skype Extras Manager.

2. Изключване на Skype Extras Manager (диспечера на екстри)

Ако не желаете да използвате Skype 5 и не ви трябва Skype Extras Manager (повечето хора не го ползват), то можете да го изключите. За да го направите влезте в Скайп с вашите потребител и парола и отидете в менюто Инструменти -> Настройки -> Разширени и след това махнете отметката Пускай автоматично Екстри. Сега излезте и влезте в Скайп и трябва всичко да е наред. Ако случайно не стане, можете да инсталирате Скайп на ново и този път да махнете отметката на Skype Extras (Диспечера на екстри) в прозореца за настройки на инсталацията.

Изключване на Skype Extras Manager (диспечер на екстрите)

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype проблеми

2 comments

  1. Както казах по-горе, писах на скайп по въпроса. Те ми отговориха доста бързо и казаха че това може да се дължи на активирана защитна стена (firewall) и също да ъпгрейдна към най-новата версия на skype.

    Установих че не е от защитна стена, а по-новата версия на skype вече знаех че решава проблема. После решихме да пробваме с по-нова версия на Extras Manager, но така и не открих начин да инсталирам отделно нов Extras Manager на стар скайп.

    Така че си остават горните решения на проблема.

  2. След като микромеките купиха скайп ти какво очакваш, че няма да тръгнат да проверяват лиценза на бозата ли? И тъй като повечето са кракнати или незнайно променени бози със спрени вредните услуги по подразбиране дава грешка.

Коментарите са изключени.