Как да променим гласа си в Skype?

Промяна на гласа ни в СкайпВ тази статия ще разгледаме един от триковете, които можем да приложим с помощта на безплатната програма Clownfish за Skype.

С нея лесно можем да променим начина, по който звучи нашия глас по време на разговор по Скайп. Можем да го направим дебел, тънък, с ехо, роботизиран и т.н.

ВАЖНО!! Във версиите Skype 6.10, 6.11, 6.12 и 6.13 има проблем, който кара промяната на гласа да не работи.

Прослушайте няколко мостри

Проведох няколко тест разговора като си записах гласа, за да мога да ви покажа какво може да очаквате.

Бебешки глас

– Настройка: Voices -> Pitch (Baby).

Басов глас

– Настройка: Voices -> Pitch (Manual) -> -7.00.

Зъл глас

– Настройка: VST Effects -> GGrain.dll. (По-долу ще обясня как се добавя).

Накратко

Използвайте безплатната програма на име Clownfish. За злият глас ще ви трябва допълнителен VST ефект на име GGrain.

Подробно

 1. Изтеглете и инсталирайте програмата Clownfish. (Изтегли от Chat4o.com / Посети сайта на програмата).
 2. Отворете програмата, отворете и Skype и се впишете в него.
 3. Позволете достъпа на Clownfish до Skype като цъкнете Позволи достъп в жълтия правоъгълник.

  Позволете дотъп на Clownfish

 4. За да смените езика на менюто на български, цъкнете с десен бутон на оранжевата рибка, която се е появила в системния трей (до часовника), и след това Preferences -> Interface Language -> Bulgarian.
 5. За да спрете автоматичното превеждане на чат съобщенията по време на писане (понеже това е реално основната функция на програмата), отворете отново менюто и цъкнете Изключи превода. (Иконката на рибката ще се зачеркне с червено).
 6. Меню на ClownfishЗа да накарате програмата да не се стартира автоматично с пускане на компютъра (по желание), отворете менюто и в Настройки на програмата махнете отметката Стартирай автоматично.
 7. За да промените гласа си можете преди или по време на Skype разговор да смените настройката в менюто: Промяна на гласа -> Voices. Тук в момента е на Изключено, но може да го промените например на Pitch (Baby) за да звучите като бебе.
 8. За да добавите ефект към гласа си, например ехо, използвайте менюто: Промяна на гласа -> Sound Effects.
 9. Не забравяйте да изключите всяка една настройка ако искате вече да не се прилага, защото може едновременно да имате както бебешки глас, така и ехо (ако не спрете едното).

Допълнителни VST ефекти и злият глас

Освен стандартните звукови ефекти и гласове, могат да се добавят допълнителни VST ефекти. За целта е нужно да си изтеглите от интернет техните .dll файлове и да ги добавите в инсталационната папка на програмата в подпапка /vst (например в C:\Program Files\Clownfish\vst\). След това трябва да затворите Clownfish и да я отворите на ново за да се появи ефекта в менюто Промяна на гласа -> VST Effects.

Аз пробвах да добавя няколко и разбрах, че някой дават грешка, а други пък не променят гласа. Но един от тези, които пробвах, работи много добре (този, който прави злият глас горе в мострите). Изтеглих го от тази страница (може да го изтеглите и от Chat4o.com).

Освен това всеки VST ефект има и прозорче с настройки, което се отваря от Промяна на гласа -> VST Effects -> Config Effect, като първо трябва да е избран някой от ефектите.

Как да тествате промяната?

За да чуете как звучи гласът ви може да направите тестов Скайп разговор. Там ще чуете как другите биха ви чули с дадената настройка.

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype трикове

30 comments

 1. Стефан, здравей. Сега пробвах и при мен не стана. Аз съм с версия 6.11 и предполагам е от това. Пробвах с версия 5 и стана. Ти с коя си? Аз междувременно ще пиша на човека, дето е правил програма да питам има ли проблеми с новата версия. Пак ще пиша тук след това.
  Поздрави.

 2. Оказва се, че с 6.10 и 6.11 не работи това. С по-старите ще стане, дано със следващите версии да работи също.

 3. Здравейте може ли да ми помогнете защото на мен не ми се получава

 4. Как да проверим с коя програма на скайп сме ?

 5. @Mihaela
  Здравей. В менюто Помощ -> За Skype.

 6. Здравейте! Има ли начин да променим версията си на скайп? Примерно от 6.11 на 5?

 7. @вили
  Здравей. Да, може. Първо трябва да деинсталираш сегашния. Може да се направи от контролния панел на Windows. След това изтегли и инсталирай тази версия, която желаеш. След това трябва да спреш ъпдейтите по този начин: https://chat4o.com/%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d1%8a%d0%bf%d0%b4%d0%b5%d0%b9%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-skype/

 8. @Стефан
  Радвам се :).

 9. Здравейте и ЧНГ на всички.
  Имам въпроси: 1/Има ли начин при превода да не се показват скобите? и 2/Има ли начин при превода да не се показват думите които превеждам а да си излизат само английските/примерно/?
  3/Знаете ли кога ще оправят гласовата промяна за последните версии?
  Мерси и лек ден.

 10. @симето
  Здравей.
  Има в менюто на програмата една опция, Скрий оригиналното съобщение. Горе на снимката също се вижда на втория ред под Включи превода.
  За проблема с гласовата промяна в новите версии в сайта на програмата пише да чакаме нова версия на Скайпа и междувременно да ползваме става версия. Друго не казват.
  Поздрави.

 11. Голям идиот съм!
  От половин час си търся телефона а той в ръката ми :)
  Поздрави.

 12. При мен „злият“ глас се прецака за съжаление. Стана защото обнових Cfish-a след като го инсталирах (то ме попита и аз го обнових) и при опит да стартирам „злият“ глас ми дава еррор. Така че ако някой чете коментарите преди да инсталира, нека има това в предвид :).
  А инъче е доста интересно приложението, ще падне веселба!

 13. @Петър
  Здравей.
  Да не е изчезнал файла, който трябва да се добави там? Или пробвай да деинсталираш и да сложиш по-стара версия и пак да сложиш ефекта.

 14. Здравей, благодаря за бързия отговор!
  Ами не е изчезнал файла, дори отидох в оригиналния сайт (дали сте линк) и видях че има по-нова версия от този, който сте сложили тук. Пробвах с него…пак не-стана, понеже съм с Windows 7 x64 опитах да стартирам CFisha като администратор, но пък тогава програмата не може да се свърже със Skype. Пробвах да използвам х32 битовия фаил, защото програмата ми се инсталира в: Програмни файлове(х86) и не ми дава грешка, но и не работи.
  Всъщност не настоявам толкова за този глас, но щеше да е интересно. Почти съм сигурен че с преинстал ще се оправи, но не ми се занимава :D:D!

  Съжалявам че не казах каква грешка ми даваше: „GGrain.dll could not working, because you are not using 2.50(мисля че беше) program version“ , нещо такова, цитирам го по памет!

 15. Здравейте, програмата автоматично се свали в програмните файлове на диск Ц. Това проблем ли е? Знам, че там не трябва да има каквото и да било друго, освен самите те. Деинсталирах я по тази причина, но не и преди да я разгледам, весела е. Искам я, но малко се притеснявам, че няма опция да се свали на диск Д. Или има?

 16. @kapuchino
  Здравей.
  Свали се там или се инсталира там? То и в двата случая няма проблеми всъщност :). Важното е да не местиш или триеш нещата от програмните файлове. Щото ще спрат да работят програмите. Правилното е да се деинсталират. А някои хора трият с дел клавиша :).

 17. Свали си се където му посочих, после инсталирането стана на диск Ц. Щом няма проблеми обаче, ще си я инсталирам пак :-) Ааа, този урок с деинсталирането го научих.

 18. Еми то почти всички програми тръгват да се инсталират там и това си е нормално. Стига да имаш място, няма проблеми. Не е проблем и другаде да ги инсталираш ако искаш. Важното е да не се опитваш да ги местиш като ги инсталираш вече :).

 19. Искам да попитам как да си направя гласа мъжки, ама истински мъжки, защото моят звучи като леко на *********.. извинявам се за думата :) ако може да ми обясните как да го направя по мъжествено да звучи ще съм ви много благодарна

 20. @Виктория
  Здравей, ами би трябвало да стане с горната програма с настройка Voices -> Pitch (Manual), като там пробвай с различни стойности.

 21. А нали работи с новите версии на скайп :)

 22. Съдейки по това, което пише в сайта на програмата, да.

 23. Имам и още един въпрос, защо когато говоря по скайп с програмата с отметка „чувай глас“ се чува забавено, тоест аз като говоря се чувам след 4-5 секунди , може ли да се оправи някак? Не е ли редно когато говоря да се чува в момента, а не забавено ?

 24. Отметката чувай глас всъщност за какво е, не е ли за да чуваш ти собствения си глас? Ако прави проблем, я махни.

Коментарите са изключени.