147 comments

 1. @Митко
  Супер. Радвам се че се е оправило :). Коментарите ще останат и може да помогнат и на други хора в бъдеще. А и аз ще знам че това е подействало и по-уверено ще го препоръчвам в бъдеще. Може дори да го включа в статията, щом вече знам че реално има случай, в който е помогнало това ъпдейтване. Всъщност направо си го записвам да го добавя в статията (най-вероятно ще стане другата седмица).
  Поздрави и всичко добро и на теб.

 2. Всичко точно, само като говоря аз чувам, те не ме чуват. Давам на тест разговора нали, там казвам нещо гласа ми не се чува а се чува само едно пращене без гласа ми. Каквото кажа – не се чува. Някаква идея защо е така : /

 3. @Димитър
  Здравей. Щом на тестовия разговор не си чуваш твоя глас, а пращене, това ме навежда на мисълта, че проблема е в твоя микрофон. Виж дали е пъхнат до край розовия (обикновено) жак. Може и самия микрофон да е повреден. Нещата в статията опита ли?
  Поздрави.

 4. Дам, беше от мене. Отидох купих си нов микрофон и се оправи всичко. А за нещата, да пробвах ги. Благодаря.

 5. @Димитър
  Мхм. Ясно :).

 6. Здравей, при говорене в скайп се чува странен пищящ шум, който много дразни… Ще се радвам ако можеш да помогнеш :)

 7. @Daredevil
  Здравей. Да не е микрофония? Не трябва звука от колонките да влиза в микрофона. Това се отнася и за събеседника ти. Пробвайте със слушалки.

 8. Ами да ти кажа, възможно е… Микрофона и колонките са на сантиметри разстояние, но дори и като отдалече микрофона пак се чува. Със слушалки ако намеря с микрофон ще пробвам :)

 9. @Daredevil
  О, много са близо. Раздалечи ги и намали малко колонките. Или вместо колонки ползвай слушалки, може и без микрофон. Микрофона си ползвай сегашния. Човека с който говориш да направи същото :).

 10. Направих опит като изключих колонките от тока дори, раздалечих микрофона от колоните направих тест… звука пак го имаше, след малко реших да запиша какво точно се чува и звука спря… Възможно е да е и от микрофона?

 11. Направи тестов разговор -> https://chat4o.com/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%B2-skype/ и кажи как се чува после записания ти глас.
  Този шум ти ли го чуваш като говориш с някой или те го чуват като говорят с теб?
  Пъхнати ли си са до край конекторите от зад на компютъра? Имаш ли възможност да пробваш микрофона на друг компютър?

 12. Ами направих го тестовия разговор, чува се същото „пищене“, което ти пратих и на файла… Шума идва от мен, дефакто аз не го чувам, но събеседника ми го чува. Да пъхнал съм ги докрай всичко проверих… Освен на лаптопа да го тествам няма къде другаде :)

 13. Свързах микрофона към лаптопа, направих 4-5 тест разговора… нямаше никакви проблеми. Не мога да разбера какво става вече…

 14. @Daredevil
  Тоест установихме, че не е проблема в самия микрофон :). А онзи запис дето ми го прати по-рано през dox-а, той как беше направен, през Скайп ли или през друга програма? Питам за да можем да изключим и варианта Скайп да е виновен (ако е правен записа с друга програма без да участва Скайп).
  В такъв случай остава да обвиним дъното на компютъра или драйвера/уиндоуса. Добре ще е ако можеш да тестваш с друг микрофон на твоя компютър за да видим дали дъното работи коректно.

 15. Записа беше през „Звукозапис“ на Windows… Онзи ден обнових звуковите драйвери, а дъното не е пипано от към драйвери и тем подобни. Ами в момента нямам от къде да взема друг микрофон :(

 16. Има още една опция, която тук не е описана. След като направих всички стъпки, микрофонът продължаваше да не работи. Тогава проверих в Advanced и отбелязах Microphone Boost и се оправи. Може да го добавите в някоя от стъпките. :)

 17. @Daredevil
  Аха. Ами значи не е от Скайп. Остава само Windows и дъното. Предполагам, че дъното му е повреден конектора, което е лошо ако е така. Не знам дали някой се занимава да ги сменя или ще трябва ново дъно в такъв случай. Но преди да се сменя трябва да сме сигурни, тоест трябва да тестваме с друг микрофон и евентуално ако пак не работи и с преинсталиран Windows и чак тогава ако пак не работи ще знаем, че е от дъното. За съжаление не се сещам за друг вариант. Иначе може и да дадеш компа на фирма те да помислят.

 18. @Bongel
  Здравей. Благодаря за информацията! Това в кой Windows е всъщност, в XP ли?

 19. Ами когато мога ще пробвам и с друг микрофон… за дъното не ми се мисли ако е… да не говорим за преинсталация на Windows, освен да пробвам да обновя драйвери на дъното не знам друго.

 20. Здравейте, имам някакъв проблем със скайпа. Настроила съм го когато си пусна компютъра скайпа да се включва автоматично, но лошото е че се включва без звук. Трябва да изляза и вляза отново в скайп за да се включи звука. Моля помогнете. Къде да търся проблема? Явно е някаква настройка ама каква и къде вече не се сещам….

 21. @Daredevil
  По-добре преинсталация отколкото дъно. Тя и без това все някога трябва да стане. Но според мен е от дъното, за съжаление.

  @Вики
  Здравей. Какъв звук по-точно липсва? Не те чуват като говориш с някой ли или обратното? Или пък става дума за звука, който самия скайп издава когато някой ти пише например и т.н? Пробва ли да инсталираш Скайп на ново?

 22. Според мен, звука май идва от колоните, защото те издават такъв специфичен шум, когато вкъщи са включени доста уреди… особено когато е включен климатик полудяват. Не ми се мисли ако е дъното, защото е сравнително ново на 1 година е пък да е за смяна вече. Възможно ли е да се получава някакво смущение? Телефони, колони, монитор, ел.мрежа… ?

 23. @Daredevil
  Принципно всякакви невъзможни неща са възможни :), но колонките реално не участват в записа. Ако е от тях трябва това да се чува и като слушаш музика или филм. За смущения не знам. Трябва да се тества. Спри климатика ако искаш и виж. На баща ми монитора трепери като луд като включи климатика :).

 24. Обнових статията, като пооправих обяснението за Win XP. Също добавих това за Microphone Boost, което спомена Bongel (благодаря за добавката). Също добавих подзаглавия и навигационно меню за по-лесно ориентиране.

 25. Много ти благодаря че си оправих driver-ите на микрофона. Да си жив и здрав!!!

 26. @Dani
  Супер :). Поздрави.

 27. Здравей, Николай!
  Много полезна статия! Оправяла съм си микрофона така преди, но сега нещо не става. Проблемът ми е следния: Когато вляза в настройките на Скайп и бърборя нещо, ми показва, че се чува, и като говоря на звукозаписа от Старт менюто пак се чува, ама слабо. Но когато изляза от настройките, нищо не се чува никъде.. и това ме побърква. На последната ти картинка с Recording Control-a, където пише CD Volume, Mic Volume и Line Volume въобще даже нямам право да ги пипам.. По-бледи са и не мога да цъкна на тях, за да местя плъзгача. Преди около седмица и нещо ми беше преинсталиран компютъра, но сега като ми потрябва микрофона видях, че не става. С ХР съм. Ако се сещаш нещо, което може да се направи, ще ти бъда много благодарна. :)

 28. @Диляна
  Здравей.
  Интересно. Като направиш тестов разговор по скайп, какво се случва? И имаш ли проблеми със звука на този компютър? Четох за този проблем малко в интернет и някои хора казват че им са сиви тези плъзгачи, но всичко друго си работи добре.

 29. Благодаря за бързия отговор!
  Значи, когато са отворени настройките в Скайп всичко си работи, чувам си гласа що годе добре. Но като ги затворя не се чува като говоря. Нямам проблеми със звука, с нищо друго, само с микрофона.. Плъзгачите ми не са максимално на горе. Малко под максимума са, ама така или иначе не мога да ги пипам. Имам чувството, че компютърът ми е от друга планета. Такива проблеми като моя не можах да намеря..

 30. @Диляна
  Много странно. Защо пък ще работи само докато е в настройките…
  Значи казваш с тестов разговор, без да са отворени настройките, не си чуваш гласа?
  Пробва ли да преинсталираш Skype? Също ще е добре да се преинсталират драйверите за звука (но това не знам дали знаеш как става, а и е малко по-сложно и не се наемам да го обяснявам по интернет, че да не стане по-зле). С коя версия на Скайп си между другото?

 31. Благодаря ти много! Преинсталирах драйверите и се оправи. Едва ли има смисъл да отговарям, след като се оправи проблема, но все пак.. С най-новата версия на Скайп съм, то автоматично ми се инсталира като излезе някоя по-нова. Отново ти благодаря, не се бях сетила да преинсталирам драйверите :) Поздрави!

 32. @Диляна
  Супер. Радвам се. Поздрави.

 33. Защо не ме чуват на скайп? Аз ги чувам идеално, а те мен не. Прегледах всичко каквото сте описали по-горе но не се получава. Дали да си върна по старата версия на скайп?

 34. @Ирина
  Здравей.
  Може микрофона ти да е повреден. Или ако само някои хора не те чуват, да е защото сте с различни версии на Скайп (което принципно не би трябвало да пречи, но понякога се случва).

 35. Здравейте Николай!
  Ами при мен проблема е същият, както при повечето хора – аз се чувам в слушалките, но в Скайпа не ме чуват, а аз ги чувам идеално.
  И какво трябва да направя като имам само две възможности за избор:
  -ESS AudioDrive
  -Avance Sound
  Просто не знам кое къде да използвам.
  Кое за слушалките и кое за микрофона?
  А и каква звукова схема да използвам:
  -Windows Default
  -No Sounds
  Искрено се надявам да ми помогнеш!

 36. @Любсън
  Здравей. Ами пробвай различни комбинации и тествай с тестов разговор коя работи.

 37. Здравей, защо понякога ме чуват по скайпа, а понякога да?

 38. @дени
  Здравей. Имаш предвид, а понякога НЕ, предполагам. Един и същи човек ли ту те чува, ту не? Ако са различни хора, може да е от версията им на скайп. Опитайте и двамата да сте с еднакви версии. Ако е един и същи човек, то да не би или той или ти да се вписвате понякога от различни компютри с различни версии? Също може да е от интернета ако понякога е много слаб на единия от вас двамата.
  Поздрави.

 39. Абсолютно нищо не мога да направя за да говоря в скайпа. Опитах всичко и доста изчетох по темата но не се справям. Не знам къде е проблема. Следвам стъпките но не мога.

 40. @оля
  Здравей. Може микрофона да не работи.

 41. Здравей, Николай, моля за помощ! Имам проблем с това, че изобщо не чувам гласа на един от абонатите си в Скайп – той ме чува отлично, останалите му абонати го чуват – само аз не! За всеки случай той си купи нови слушалки с нов микрофон, но и това не реши проблема. Не само че не го чувам, ами чувам силно някакви адски шумове в слушалките си. Тест разговора ми е изряден, с други абонати нямам проблем. Лаптопът ми е чисто нов, слушалките ми са перфектни… нямам проблем с никакво аудио, музика филми…. С Win7 SP1 съм, версията ми на Скайп е последната, тази която се доразработва в момента /с видеосъобщенията/ от официалната страница, но пише че може да се ползва, затова свалих нея. Ако имаш идея откъде би могъл да идва проблемът ми и как да го отстраня, ще съм ти много благодарна!

 42. @rosi
  Здравей. Първото нещо, което ми идва на ум, е човекът да мине и той на най-новата версия. Той с каква версия е?

 43. Благодаря за светкавичния отговор! Не зная с каква версия е, но със сигурност не е последната, по-стара е… Скоро сподели, че като пише съобщение написаното не отивало веднага в полето отгоре и че скайпът му увисвал и блокирал. Дали е по-добре да го деинсталира и да го качи отново, и то последната версия? Забравих да кажа, че с предишния си лаптоп при разговор със същия човек пак имах безумен шум и нищо друго, което ме кара да мисля че проблемът не е при мен. Но където и да е, той съществува и пречи.
  Мерси отново!

 44. @rosi
  Ами да, да деинсталира и после да инсталира новата версия и така пробвайте. Докладвай после да видим какво е станало :). Ако не помага, пак ще мислим.
  Поздрави.

 45. Докладвам :) – преинсталацията е факт! Проблемът си стои, но дълбоките ми подозрения се свеждат до неправилни настройки при избора на микрофон в ОС. Това зная как се оправя, ще дам нужните инструкции. И пак ще докладвам.
  Поздрави!

 46. @rosi
  Аха. Добре :). Иначе нова версия е сложена, нали?

 47. И микрофона ми работи по принцип и уж всичко е ок ама не става и това е. Гледам навсякъде, чета дори в момента но не става. Нещо ми липсва – май е някакъв драйвер или нещо такова.

 48. При мен няма опции под мик волум, не пише разширени настройки?

 49. @gloriq
  Здравей. От менюто Опции може да се изкара.

 50. Здравейте проблема със скайп е следния:
  Не ме чуват като пусна някоя песен могат да я чуят но мен не ме чуват ;) Някакви идеи?

 51. @Анонимният
  Здравей.
  С кой Windows си? Четох че това било от нещо наречено Stereo Mix и трябва да се спре. Виж снимките горе в статията, ако си с Win 7, там дето пише за него в снимката единия прозорец, където е избрано Записване и има един микрофон, там трябва да има и Stereo Mix. А за XP в неговата снимка в прозореца на име Recording control, дето е в средата, някъде от там трябва да може да се спре Stereo Mix.

 52. Здравейте Николай! Ами при мен проблема е същият, както при повечето хора, в Скайпа не ме чуват, а аз ги чувам идеално. Пробвах всичко, но не става.

 53. @Adelina
  Здравей. Ако нищо не помага, може микрофона ти да е повреден или проблема да е отсрещната страна.

 54. Здрасти, здрасти Чатчо, последната надежда си ми ти :) Значи доколкото прочетох тук в коментарите разбирам може би че проблема е в драйвърите, което още повече усложнява нещата и осъзнавам, че може би ще ми е малко по-трудно да се оправя. Та проблема е следния след преинсталиране на win7 на скайп аз чувам, мен не ме чуват, пробвах всичко, което си описал в статията и не става и не става. Спаси ме, Благодаря ти :)

 55. @Гиги
  Здравей.
  При тест разговор, чуваш ли гласа си?
  Който е преинсталирал Windows, сложил ли е всички нужни драйвери? Също като пуснеш обновяване на Windows, намира ли драйвери, които иска да сложи?

 56. При тест разговора нищо не чувам… на този, който преинсталира WIndows-a въобще не може да се разчита, затова смятам, че проблема е там. А обновяване не мога да пусна, защото при самото преинсталиране изглежда е забранено… Аз така си го обяснявам… Преди преинсталирането нямах такъв проблем.

 57. @Гиги
  Хмм.. При обновяването какъв е проблема? Като дадеш десен бутон на Компютър иконката и там Свойства и долу в ляво Windows Update, от там не може ли да се провери за актуализации?
  А то изобщо може да не е и от драйвери. Ако имаш звук, би трябвало и микрофона да работи според мен. Драйвера е заедно за двете неща.
  Пъхнат ли е добре кабела на микрофона? От настройките активирано ли е устройството, както е показано в статията горе в точка 4.1?

 58. Здравей, тези актуализации бяха забранени, разреших ги, показаха 137, пуснах ги всичките веднъж, не стана, пускам ги втори път… ще пиша по-късно какво става, иначе в скайп нищо не се е променило. Има звук смисъл музика, филм и подобни. Всичко показано в статията го направих преди да пиша, проверих отново, всичко си седи така както е посочено и в статията… Кабел, кабел нямам, с лаптоп съм и до сега не съм ползвала кабели, мишки, флашки СРС-та :D, май е важно да уточня, че windows не е легален …

 59. Значи не знам дали има значение, но при проверка на отстраняване на неизправности със звука при записване при Microphone 2 High Definition audio device – конвертор се намирал на задната страна на компютъра ми изписва, че има проблем и не е включено – „открити са проблеми – микрофон или слушалки е изключено, а на същото само, че конвертора се намирал на подвижната карта ми изписва, че няма проблем оф какво да правя…

 60. @Гиги
  Направи ъпдейтите ръчно да избираш кои да слагаш и после почни да ги слагаш по десетина наведнъж, като ги избираш с отметки. Че при всички наведнъж нещо се прецакват нещата понякога. Ще стане по-бавно и ще трябва да рестартираш доста пъти, но постепенно ще ги сложиш всички.
  След като ги сложиш всички пиши да видим какво е станало.

 61. Здравей, здравей, направих някакви ъпдейти нямам представа какви бяха, но се оправи и скайп и както си описал на т.1 и при тест разговора няма проблем и всичко е супер, дано за по-дълго време ;) Благодаря ти, най-готиния си :P. А между другото да попитам тези актуализации по някакъв начин могат ли да ми навредят на самата система?

 62. @Гиги
  Супер, радвам се че е станало.
  Има различни актуализации, повечето са с цел да поправят проблем в сигурността, който е открит и който може да бъде използван от разни вируси и хакери. Има и други, които носят по-нови версии на някои неща, например на Internet Exlorer, а дори и Скайпа го пращат като актуализация, понеже нали собствениците му (Microsoft) са същите като на Windows от няколко години насам.
  Тоест не би трябвало да ти навредят. Аз съм ги инсталирал всички и съм си ок :). А и то може да се махат също. Освен това преди инсталирането на актуализациите Windows 7 прави автоматично точка за възстановяване и така ако стане грешка при инсталирането им, може да се възстанови системата до предишното състояние.
  Поздрави.

 63. Благодаря ти за всичко, черпя те това, което пиеш и те водя там, където ходиш. Най-готиния, остава само да ме научиш да преинсталирам windows :D.
  Всичко най във всичко.
  Respect! :)

 64. @Гиги
  Мерси за пожеланията.
  Преинсталирането на Windows-а не е трудно (особено Win 7), но трябва да ти покаже някой.
  Поздрави.

 65. Досега камерата със вграден микрофон работеше, но снощи забелязахме, че микрофонът не работи. Какъв е проблемът?

 66. @Георги
  Здравей. Пробва ли нещата в статията? При тест разговор чуващ ли записания си глас? Нещо да се е променяло скоро, да си обновявал до по-нова версия например или нещо друго да е променяно по компютъра? Лаптоп ли е то?

 67. Може ли малко помощ как така докато си пиша с един мой приятел той променя съобщенията ми и пише от моето име?

Коментарите са изключени.