115 comments

 1. Това ИМО е супер удобно .. Благодаря на тези хора които са го
  направили . А скайп можеха да се сетят и те да направят тази страница в сайта си , но уви не са .. :):)СТРАХОТНО Е !!

 2. Много благодаря! Това imo.im е гениално (както този сайт). Браво :)

 3. @Вики
  И аз ти благодаря за коментара и комплимента :). Поздрави.

 4. Добре ,че ви има,иначе е малко по-трудно,да се учим сами.Особенно,когато всичко е написано на английски.
  Много благодаря.

 5. Как мога да видя кои хора са на линия сега съм в скайп през тоз сайт и как мога да видя кой хора са на линия пред името на потребителя има знак S зелено

 6. @Minko
  Здравей. Зелено S е на линия, червено е отпочиващ, сиво е извън линия :).

 7. А например за facebook може ли да кажeш малко по-подробно?

 8. А отнсоно сайта е страхотен и даже нямам думи

 9. Какво за Facebook? Свързан ти е акаунта с facebook и виждаш и приятелите от там ли?

 10. КАк мога да го направя скайпа да бъде на български през този сайт имали възможност

 11. Сега провеих и се оказа, че имат разни езици, но не са напълно завършени. Българския е на 46%. Разчитат на потребителите да им го превеждат. А смяната е повредена според мен. Би трябвало да е сивата лента отдолу с линковете, но го няма. Показва се чак когато отидеш най-горе в дясно на иконката дето има 1/1 и от там дадеш pop out imo, изчакаш и след това в прозорчето дадеш горе в дясно синьото бутонче за да се върне както преди. Пак изчакваш и вече като се оправи долу в сивата лента има избор на език.

 12. Относно търсенето освен да е с бутона долу в ляво Find Friends / Намери приятели друг начин не виждам. Или може и да не е възможно. Изисква някаква регистрация и за това не съм пробвал. Ако искаш пробвай. Иначе може да се добавят нови абонати в списъка от малкото бутонче (плюс със кръгче) от ляво на лентата за търсене в дясно над контактите, но от там трябва да им знаеш скайп името.

 13. В всеки ли windows мога да влизам в imo.im как е мобилната версия на imo.im

 14. Като влезеш в сайта преди да се логнеш, горе в дясно има Download imo for mobile.

 15. Искам да го ползвам на Sony Ericsson P1 през Wi-Fi,но не става.Дава ми грешка някаква.Има ли начин?

 16. @Златко
  Здравей. Общо взето не змам :). Като гледам марките телефони, които са изброили там при мобилната версия горе в дясно не виждам да има Sony Ericsson. Може би трябва да ползваш Skype Mobile. Тук можеш да видиш дали се поддъжра твоя телефон, като влезеш с него обаче -> http://m.skype.com

 17. Здравей Златко,да можеш да си инсталираш скайп на телефона.
  Влизаш си в менюто на телфона и трябва да откриеш иконка с името магазин.
  Влизаш вътре и от там ти се отваря магазина на твоя модел телефон,след което ще ти поиска регистрация,ще си я направиш и после през твоя компютър ще си влезнеш в имейла си,за да я потвърдиш.
  И после пак влизаш в магазина през твоя телефон и на търсачката на магазина написваш:скайп,и от там директно си инсталираш скайпа,без да търсиш модела на телефона си.
  Дано съм била полезна.

 18. Ники,разбрах че има и още една програмка,която ти изговаря гласно чата на човека с когото чатиш,не съм сигурна да ли е вярно,но ако наистина има такава програмка,ще бъде интересно.

 19. Теодора, благодаря ти за коментара и отделеното време. Той допринася за това тази страница да бъде по-полезна.
  А относно програмката, ще трябва да проуча въпроса. Може да направя статия и по този въпрос ако открия нещо. Благодаря за идеята. Записвам си във файла с идеи за бъдещи статии.
  Поздрави.

 20. Някои знае ли програма за проверка на правописа (spellcheck) за Skype?

 21. @Ivannnn125
  Здравей.
  Изглежда този е най-популярния инструмент за тази цел: http://ursa-spelling.com/
  Благодаря за идеята. Записвам си я при останалите. Може да направя статия по този въпрос след време.
  Поздрави.

 22. Здравейте. Радвам се, че се открива още една възможност за споделяне и решения. Благодаря на автора за интересната тема. Чакаме нови и интересни теми. Успех!

 23. Здравей Николай,

  Имали други сайтове освен имо? Нашите админи искат да блокират достъпа до имо-то.

  Поздрави,
  Тони

 24. @Антон
  Здравей. Има например plus.im (не съм го тествал). Може да има и други не знам. Поздрави.

 25. Здравей Николай, влезнах в имо сега и пиша, но не получавам отговор. Означава ли това че не получават съобщението ми или е друг проблема?
  Поздрави, Мария

 26. @Maria
  Здравей.
  Може просто нищо да не ти пишат отсреща :). Пробвай с някой, който знаеш че със сигурност ти пише и той. Ако искаш да пробваш дали работят коректно нещата, може да се обадиш на потребителя echo123 – така ще проведеш тестов разговор. Но за чат съобщенията пробвай с приятел.
  Поздрави.

 27. Здравей Николай и благодаря за своевременния отговор, така и направих – свързах се с абонат от skype и всичко беше наред. Моя чат е все едно съм в skype, много добър начин за комуникация (от както започнаха да ни следят в работата…)
  Поздравления за страхотния ти сайт, добре че те има!
  Успехи,
  поздрави
  Мария

 28. @Maria
  Радвам се, че всичко е наред. Благодаря за добрите думи :).
  Все пак гледай и работата да върви ;).
  Поздрави.

 29. Здравей отново, Николай. Прочетох и видях, че паролата, с която се логвам в сайта imo.im за скайп, е защитена чрез криптирана връзка, но все пак искам да чуя и твоето мнение – така ли е?
  Благодаря предварително! Хубава вечер!

 30. @Maria
  Здравей. Принципно няма нищо, което е на 100% сигурно. Дори от ФБР могат да бъдат хакнати, а какво остава за някакъв си относително нормален сайт. Така че не знам какво точно да ти отговоря. Това, че използват криптирана връзка е добре, защото това предоставя допълнителна зашита.
  Това е, което мога да кажа. Аз лично не се страхувам да се логна там защото са световно известен и реномиран сайт.
  Ако беше някакъв си непопулярен, нов или съмнителен, със сигурност нямаше да се логна там.
  Поздрави.

 31. Здравейте, свързах скайп и мсн месинджър и при промяна на състоянието на скайп автоматично се променя и в месинджър и обратно. Има ли начин да отменя това свързване, защото искам двете програми да са независими една от друга.

 32. @megi
  Здравей.
  Потърсих в нета и до колкото разбирам, единствения начин е да се свържеш с поддръжката на Скайп.
  Имай предвид обаче някои неща ако им пишеш. За да не ги казвам отново може да видиш към края на коментар #56 в следната страница: https://chat4o.com/skype-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b0/
  Почни да четеш в коментара от там дето пише: “И имайте предвид три неща.”
  Поздрави.

 33. Здравей.
  Макар че е малко извън темата, все пак реших да попитам, понеже подобна тема не открих тук.
  Понеже нещо се случи с хронологията ми в скайп, т.е., в компютъра имаше вируси, които очевидно са я изтрили, а имах важно гласово съобщение, което си седеше от по-отдавна там. Сега не остана нищо. Странното, обаче е, че като вляза в %appdata% и от там в скайп, а след това в папката на потребителското си име.. съобщението се вижда със съответната дата, в която е било изпратено. То, обаче е във формат.dat и не може да се отваря с никаква програма. От тук произтичат два мои въпроса-първият-как е възможно да се прослуша съобщението в този си формат, а другият-евентуално, има ли някакъв сайт, в който хронологията се съхранява и би ли могла да бъде извлечена. Благодаря за вниманието и приятна вечер.
  :)

 34. @Иван
  Здравей.
  До колкото разбирам става дума за voicemail (гласова поща). С нея не съм запознат, но прочетох, че след като веднъж е прослушана след това се съхранява на твоя компютър в папка, която се казва voicemail и се намира там, където казваш (в папката в твоето скайп име). Ако в тази папка има информация, то би трябвало да може да се прослуша през Skype от менюто Изглед -> Гласови съобщения.
  Ако не ти се показва там, а го има като файл, може да опиташ да инсталираш Скайп на ново (и то същата версия, която е била когато е било създадено съобщението). Преди това може да си направиш копие на онази папка за да не избяга някъде, за всеки случай :).
  Имам една друга идея, но не знам дали ще стане. Чудя се дали тези съобщения се пазят и на компютъра на човека, който ги е оставил. Ако е така, може да опиташ от там.
  За съжаление не знам програма за четене на тези съобщения. Знам само една за чат историята (https://chat4o.com/skypelogview/).
  Поздрави.

 35. Няма логика..
  Пробвах с програмата, дадена от теб – скайп лог вюър, но изобщо нищо не ми изкарва като хронология.. а няма логика да е така, понеже всеки ден ползвам скайп за разговори и чатове..

 36. И само още нещо, преди да изпреваря евентуалния ти въпрос, който може би би бил дали отписвам скайпа при стартирането на програмата, отговорът е “да”. Водя се по инструкциите..

 37. Тя е малко “бъгава” и явно не тръгва при всеки. Но нищо, и без това тя е само за чат съобщения, до колкото разбирам. Поне в сайта и не пише нищо за гласова поща.
  Така че общо взето идеите ми по въпроса са в предния ми коментар. Друго не се сещам.

 38. Здравейте,
  Как мога да видя хронологията примерно от предния ден с мой приятел в imo.im?

 39. @nana
  Здравей.
  Ако искаш може да споделиш как става, ако случайно някой друг се чуди и чете в бъдеще :). Ти за кое говориш всъщност, как да я видиш докато си в Imo.im ли? Защото аз сега погледнах там и по подразбиране е настроено да не пази история там, а и то няма как да зареди пък нашата от компютъра дето е.

 40. Искам да попитам как да се логна във фейса през имо или не става?

 41. @Цветелина
  Здравей.
  Ами като гледам има такава възможност, просто в началото цъкваш на неговата иконка. Обаче ако ти е блокираш фейсбука на този компютър и за това го искаш, не мисля, че ще стане (защото то отваря едно прозорче и реално пак посещава с него техния сайт).

 42. Благодаря за бързия отговор точно за това питах заради забраната от фирмата са сложили и не зная как да я махна.

 43. Да, ама от няколко дни скайпа през IMO не работи, а сега вече са му махнали и иконката :(

 44. @Таня
  Здравей. Благодаря за информацията. Проверих и се оказва, че имат някакъв проблем със връзката и временно са премахнали бутона. Като го оправят, ще го пуснат пак. Пише го тук: https://bg-bg.facebook.com/imo.im/posts/10151335205860904

 45. О, аз ти благодаря! :) Страшно удобен начин за ползване на скайп и направо се бях притеснила, че вече го няма! Страхотно бърза реакция от твоя страна! Мерси още веднъж!

 46. Здравейте, ползвах Skype през imo.im повече от 3-4 години и днес не успявам, не намирам иконката на Skype, дали можете да ми помогнете, явно нещо не се оправям. Направих си нова регистрация в imo.im по указанията с надеждата, че ще се логна и в Skype, но не става.
  Диана

 47. Здравей Ники, винаги си много точен, би ли помогнал и този път – има ли друг браузър за влизане в скайп, освен imo.im -днес опитах да се логна в скайп през imo.im и проблем – imo.im в момента няма възможност за връзка със скайп, нямат връзка с техните сървъри и не се знае кога ще бъде отстранен проблема.
  Реших да се допитам до теб, благодаря предварително и успешен ден!

 48. @Таня
  Сега като гледам какво са написали, май няма надежда скоро да го оправят. Разбрах обаче за една алтернатива. Явно този сайт е нещо подобно на сайта на Imo: https://plus.im/

  @Диана
  Здравей. Имат проблем с връзката някакъв. Може да ползваш сайта plus.im.

 49. @Mилена
  Здравей. Сайта plus.im работи в момента. Поздрави :).

 50. Plus.im непрекъснато ме изхвърля. Греша ли някъде?

 51. @мима
  При мен се вписва, но не съм стоял дълго време за да видя дали ще ме изхвърли.

 52. Здравей Николай,

  моля те да ми дадеш напътствия как се използва сайта plus.im. Зареждам скайпа през него, но не намирам начин как да избирам абонатите си. Може ли малко помощ..

  Благодаря предварително….

 53. @Niko
  Здравей.
  Изглежда в този сайт няма начин да се правят обаждания. Може само чат.
  Поздрави.

 54. Здравей Ники,

  благодаря за помощта. Имам проблем със скайпа за това ми трябва алтернатива. Започна преди 3-4 месеца, аз живея в момента в Африка и до сега не съм имал проблем. Не мога да се логна, какво ли не опитах даже съм преинсталирал машината, пак дърво. Моля те дай някакви предположения и помощ защото програмата използвам основно за работа и сега като няма имо и полудявам. Използвам интернет през броусбанд и не знам вече какво да направя, уиндолса ми е Виста.

  Благодаря предварително….

 55. @Niko
  Какъв е проблема? Някаква конкретна грешка? Ако да, напиши ми я. Ако не опиши ми точно какво се случва.
  Поздрави.

 56. Ники първо искам да се извиня, че спамнах темата, въпроса ми не беше за тук. Ами в общи линии ми дава, че скайп не е в състояние да се свърже със сървъра. Пробвах всичко което си написал в сайта с промяна на портовете (цифрите), пробвах да трия папката с шаред файловете, пак нищо не става. Накрая реших да преинсталирам лаптопа и познай, същият проблем. Пробвах да сменя версиите от по-малка и по-голяма, не става и не става. Преди около месец една Неделя успях да се конектна и това беше за последно, после пак същия проблем. Проверявах за защитни стени, всичко е направено, опитвах да спирам анти вирусната с нод 32 ка съм, не става и не става. Вече ще си ударя главата в стената. Моля дай малко помощ…

  Благодаря Предварително….

 57. @Niko
  Интересно. Изтрил си значи цялата Skype папка дето е в %appdata% и не е помогнало? И си преинсталирал Windows дори…
  А иначе интернет връзката си е добре за други неща освен Скайп? Може да рестартираш модема/рутера и т.н. каквото ползваш там, за всеки случай.
  А след като преинсталира Windows, когато пробва дали работи, бяха ли вече инсталирани антивирусни и защитни стени и там всякакви други програми? Може някоя от тях да пречи. Ако искаш опитай да ги деинсталираш, не само да ги спреш.
  Иначе други абонати могат ли да се впишат или никой не може от този компютър?

 58. Не мога да вляза в plus.im, възможно ли е да имам някакви ограничения за достъп?

 59. @mima
  Хмм. Не знам. Сега опитах и се вписах. Не знам защо при теб не става. Ако искаш опитай с друг браузър.

 60. Много благодаря за новия за мен сайт plus.im. От няколко дена нямах връзка през imo.im към skype. Благодаря!

 61. @vania
  Здравей. Радвам се, че ти е полезен :).

 62. Здравейте

  Имам няколко въпроса:

  Бихте ли публикували всички (или поне и други) алтернативи за логване в Скайп (честно казано – imo.im повече ми допадаше спрямо plus.im)?

  Има ли начин историята от imo.im да е достъпна през plus.im?

  С груповия чат:
  – Само при мен ли липсва в контактите (не мога да пиша първи) ?
  – липсва опциията за преглед на по-ранни съобщения

  Здраве и късмет!

 63. @puf-paf
  Здравей.
  Други алтернативи не откривам.
  Историята не мисля, че може да се прехвърли. Чак такова сътрудничество между двата сайта едва ли :).
  За групов чат виждам че има в plus.im като цъкнеш с ляв бутон на един контакт, после виж долу има 4 иконки дето е усмивката. Там едната иконка като плюс е за добавяне в групов чат.
  А за преглед на историята, като цъкнеш на един абонат, има горе в центъра на екрана Enable History едно линкче. Така ще почне да помни от сега нататък предполагам.
  Поздрави.

 64. през интернет експлорер връзката ми с plus.im е само 5 минути
  през други браузъри нямам проблем
  имаш ли представа защо е така

Коментарите са изключени.