112 comments

 1. Здравейте.
  Има ли начин да се изтрие хроното само на определен абонат, а не всичко изобщо?
  Благодаря.

 2. Редактирано: Вече написах статия по въпроса: ЦЪК
  Поздрави.

 3. Здравейте!
  Трия хронологията си от папка “ chatsync “ но след като включа скайп тя отново се връща в тази папка. Как да изтрия всички пазени хронологии в компютъра?

 4. @T
  Здравей. Виж метода в статията горе, той не работи ли?

 5. Да,но не го ли изтрива само от скайпа? Не си ли остава така хронологията пак на компютара?

 6. @T
  Хмм.. Интересно. Това не съм го знаел. Сега тествах и излиза, че наистина остава в разни .dbb файлове. Трябва да изтриеш обаче не папката chatsync, а едно ниво на горе цялата папка с името на твоя скайп акаунт. Това също ще изтрие и настройките ти в Скайп между другото. Ще обновя статията горе. Мерси за информацията.

 7. Как да върна изтрита вече хронология?

 8. @Сисето
  Здравей.
  Самите файлове ли са изтрити? Виж коментар #37 от https://chat4o.com/skype-5-0/ и евентуално предходните 1-2.

 9. Как да прочета хронологията? Излизат папки, но не показва това, което съм си писала.

 10. @кеми
  Здравей. Принципно хронологията се гледа вътре в самия Скайп. В прозореца, в който се чати. Там скролваш най-горе и там има едни линкчета, които като се цъкнат показват за последните 30 дни, за 7 дни и т.н. Иначе файловете могат да се четат чрез програма като: https://chat4o.com/skypelogview/
  Имай предвид, че хронологията трябва да се гледа на същия компютър, на който си си писала. Ако си писала нещо на друг компютър, на този няма да може да го видиш.
  Поздрави.

 11. Ами май се попрецаках аз малко, изтрих не само историята ми и всичките контакти ми изчезнаха :( и какви да ги правя сега не-знам.

 12. @Аз съм
  Здравей.
  Понякога Скайп прави това нещо, например след преинсталация и т.н. Не успява да зареди абонатите. Да попитам, затвори ли Скайп преди за изтриеш файловете? Също пробва ли да преинсталираш Скайп? Ако не си, пробвай, също пробвай с най-новата версия. Запази си обаче този config.xml файл някъде, защото там се пазят абонатите ти и ще можеш в краен случай да ги видиш с инструмента в статията за възстановяване на абонати.
  Също може да опиташ да се логнеш от друг компютър и ако ги зареди да ги експортнеш и след това да ги възстановиш от твоя компютър.
  И друга идея е да опиташ стъпка 3 от статията за възстановяване, която линкнах по-горе.
  Внимателно прочети нещата, които описах и ги опитай. Дано едно от тях да проработи. Ако има нещо неясно пиши.
  Поздрави.

 13. Ники, Благодаря ти, получи се с преинсталация.
  Оня ден си възстанових изтритите файлове просто от кошчето (добре че не ги бях изтрила завинаги). Сега вече си направих и файл за възстановяване на контакти за всеки случай и си копирах config.xml, след което изтрих всичката история и пак така се получи, изчезнаха абонатите, но преинсталирах скайпа и всичко е ОК!
  Още веднъж БЛАГОДАРЯ!

 14. @Аз съм
  Радвам се, че се е оправило. Аз си записвам да добавя съобщение преди изтриване на папката да се прави копие на абонатите за всеки случай. Следващата седмица ще редактирам статиите, в които се споменава изтриването на тази папка.
  Поздрави.

 15. Здравей! Стигнах до момента изтрийте всичко без config.xml, обаче такъв файл нямам имам “config“(хмл документ) и “config.lck“ само тях ли да оставя за да ми изчезне хронологията? Важно ми е моля ви отговорете! Благодаря ви :)

 16. @Mariq
  Здравей. Остави само този първия дето казваш. То дори и нищо да не оставиш, пак ще ти изчезне историята. Идеята да се остави този е за да ти се запомнят настройките. Иначе пак трябва да ги настройваш.
  Поздрави.

 17. Благодаря ти! Направих всичкото това и хронологията отново я има обаче на другия комп …как да я направя така че да я залич тотално навсякаде..независимо от кои комп ще сядам да я няма ??? Благодаря ти :П

 18. @Mariq
  Не може така глобално да се трие :). Трябва на всеки компютър, който ползваш, отделно да я изтриеш. Това е така защото тя се пази на компютъра, на който си пишеш, а не на сървъра на скайп.
  Освен това човека, с който си пишеш, също има част от историята ти. Там е неговата история и тя включва неговите чат разговори с теб. Но това е малко по-друг въпрос де.

 19. Когато се изтрие от хронологията от моя skype, на другия абонат остава ли?

 20. @lidiq
  Здравей. Всеки човек, с който си пишеш, има на своя компютър историята на чат съобщенията между него и теб. А ти имаш на своя между теб и всички. Поздрави.

 21. здравей, на мен всичко ми е ясно как трябва да се случи, но има едни файлчета от папката, които не искат да се трият, защото били отворени в скайп… какво да ги правя

 22. @Васс
  Здравей.
  Трябва първо напълно да затвориш Skype, не само да се минимизира. Тогава трябва да стане. Ако и тогава не стане, рестартирай компютъра.
  Поздрави.

 23. Здравейте. Аз изтрих историята в компа но аз имам скайп и на телефона. Въпреки изтриването, като пусна скайп от телефона – историята излиза. Мога ли да изтрия историята на скайпа не само на компа а изобщо?????????????

 24. @лили
  Здравей. Историята се пази на устройството, от което си писала. Това, което си писала през телефона, се пази на телефона, а това, което си писала на компютъра си се пази там :). Няма глобално място с цялата история за един акаунт, не се пази на сървърите на Скайп. Освен това, имай предвид, че това, което си писала на някой, се пази и на компютъра на получателя, в неговата история, а това, което си писала на друг абонат – пък в неговия си компютър и така нататък.
  Поздрави.

 25. Здр! За да се изтрие историята завинаги, достатъчно ли е да се изтрият папките от компа или трябва да се направи и нещо друго? И ако се впишеш от друг компютър, там зарежда ли се съществуващата до момента история на това име или помни само написаното на 2-я компютър? Благодаря ти предварително!

 26. @Radost
  Здравей :).
  Историята се пази на компютъра, на който се е случило чатенето. Всъщност на двата компютъра на двамата участници в чата. Ако отидеш на компютър, на който никога не си се вписвала в Скайп и не си чатила от там с никой, няма да имаш никаква история на него като се впишеш. Това е общо взето.

 27. Здравей отново! Благодаря ти за бързият отговор и отделеното време!

 28. Здравейте!
  Опитах се да прочета коментарите, но е възможно и да съм пропуснал, за което се извинявам, ако е така. Искам да прочета хронология на скайп, която не се води. От една от статиите разбрах, че е възможно, но не прочетох какъв е реда. Нужно ми е да намеря хронологията, която не се води, но се пази на компютъра. Пробвах със скайплогвю, но без никакъв успех.
  Безкрайно благодаря предварително!!!

 29. @Асен
  Здравей.
  Какво имаш предвид че не се води, а се пази на компютъра? Принципно програмата, която казваш, трябва да може да отвори всички файлове с история, които са на компютъра. Там какъв е проблема?

 30. Здравей! Относно хронологията имам предвид, че в самия скайп не се води хронология, а тук прочетох, че тя остава на компютъра, но просто не се вижда в самия скайп. Какъв е начина да видя тази история?

 31. @Асен
  Ако е изтрита през настройки ли става дума? Защото тогава остава във файловете, предполагам това имаш предвид. Тогава с програмата, която спомена, би трябвало да стане. Друг начин не знам.

 32. Да имам предвид, ако не се води хронология в самия скайп. Настройките там са за да не се води такава. Тогава програмата логвю не показва нищо или трябва по някакъв друг начин да вместя файловете, за да ги чете, защото по стандартния начин като избера папката и искам да покаже всичко – не отваря нищо.

 33. @Асен
  А, казваш ако се изключи воденето на хронология, ясно. Аз мислех ако се е водела преди и се изтрие от настройките, което е друго. Ако изобщо не се е водела, мисля че тя изобщо не е създадена и не съществува във файловете. За това не може да се види.

 34. @Radost
  Всъщност сега имам малко по-нова информация по въпроса. Не съм сигурен как точно работи всичко, но като гледам от Скайп запазват някаква много скорошна история и ти я показват ако веднага се впишеш на друго място. А старата си я няма. Поне това го наблюдавам при мен като тествах днес едно друго нещо.

 35. Здр! Хм, това вече е странно :) По пътя на логиката, може да се пази цялата история на самото скайп име, ако може да се запази и малка част от нея.. Ти на 100% ли си убеден,че старата я няма?

 36. @radost
  Ами това, което направих, е отидох във втория ми Windows, което реално си е все едно друг компютър за Skype, и там ми я нямаше старата история от първия ми Windows. Писах на някой и после излязох и отидох в първия ми Windows. Като влязох, това което преди малко написах, беше там.
  Пак ще тествам и ще пиша след около ден-два.

 37. @radost
  Днес пак тествах. Отидох на друг компютър този път и там се вписах. Беше версия 3.8 там, не знам дали има значение де. Там ми се показа историята ми с един абонат, по-точно този, с който си бях писал последно. Бях писал преди час някъде с него от моя компютър. Показа ми се чата до около 2 дни назад. Повече нямаше, въпреки че аз реално имам много повече на моя компютър – с години сигурно назад.
  Пробвах да видя при един друг абонат, с който съм писал вчера сутрин и при него пък нямаше никаква история.
  Видях и за няколко други абонати, с които съм писал от преди малко повече време и там няма нищо също.
  Много странно общо взето. Ако трябва да спекулирам, излиза, че показва само данни за човека, с който последно съм си писал и то само за около 2 дни назад. Вероятно, за удобство на потребителя, кешират тези данни на сървъра или пък ги издърпват от другия абонат, което е по-добра идея.
  Възможно е и да е нужно другия абонат да е вписан за да стане и за това не е станало с другия, който пробвах, с който си бях писал от вчера. Нужни са доста повече експерименти.

 38. Здравей, искам да попитам ако си изтрия хронологията след като си пиша с някой тя си остава в компютъра така ли, има ли начин по който някой може да види и ако има как да си остане анонимно?

  Не става ли само с изтрий хронологиятя в скайп?
  Пишете ми на имейла ако е удобно. МЕРСИ.

 39. @Александра

  Здравей.
  Пиша ти тук, защото и без това ще получиш известие по имейла (тъй като си се абонирала за известия).
  Ако се изтрие от настройките на програмата, историята остава във файловете, просто ти не я виждаш, но реално е на компютъра (поне така беше като тествах преди време).
  Друго, което има в настройките, е да не се води хронология. Тогава няма да се води, но това се отнася само за теб и твоя компютър. Тоест човека, с който си пишеш, може да си води хронология, а там ще са и твоите съобщения към него.
  Тоест не знам начин как чата ти да не се записва никъде.
  А ако питаш за анонимно от гледна точка на това никой да знае кой стои зад компютъра това е вече доста по-сложен въпрос и там не съм много запознат. Скайп има настройка за така нареченото Proxy, което ти скрива IP адреса, но с това изобщо не съм запознат как става. Също знам че има и програми които се наричат VPN и се инсталират и пак ти скриват IP адреса.
  Поздрави.

 40. Здравей! Супер полезна информация даваш. Влязох в chatsync. Искам да си прочета хронологията там, но тези dat файлове не мога да ги отворя, как бих могла да си я отворя и прочета? Там се пази и вече изтрита от скайпа хронология нали? Моля да ми отговориш и на мейла. Поздрави!

 41. Нещо не разбирам, изтрих chatsync, но след като рестартирам пак си е там?! Помооощ

 42. @Лиа
  Здравей. Радвам се, че информацията на сайта ти е полезна. Обаче относно това, което казваш, ще те помоля отново да прочетеш статията, защото там не се споменава тази папка. Реално повече неща трябва да се изтрият, не само нея ;).
  А ако искаш да ги четеш, а не да ги триеш, тогава може да ползваш тази програма -> https://chat4o.com/skypelogview/
  Поздрави.

 43. ЗДР! Благодаря ти за изчерпателният отговор и за опитите, които си направил! Общо взето ме интересуваше дали, след като веднъж се изтрият папките в /Skype може да се възстанови историята по някакъв начин от компютъра или най-добрият вариант за да се заличи е преинстал?

 44. Благодаря ти! Ще пробвам програмата за четене, дано стане! Оносно изтриването на хронологиято изтрих всичко, запазих само и единствено config.xml и след рестарт на компютъра пак се появява. Трябва ли да деинсталирам скайпа и да инсталирам нов?

 45. @radost
  Принципно файловете след като се изтрият, дори и от кошчето, пак могат да се възстановят с програма за възстановяване на изтрити файлове. Стига твърдия диск да не е записал нова информация върху тях, те реално си стоят. А той рано или късно почва да записва върху тях и те се губят малко по-малко. Като това дали е върху тях не зависи от това в коя папка е новата информация, а е много по-сложно и произволно.
  Ако искаш да изтриеш нещо наистина завинаги има такива програми, които го правят това. Друг вариант е след като го изтриеш, да напълниш целия дял до горе с някакви други файлове. Така твърдия диск няма да има избор и ще трябва да запише информацията върху старите изтрити (понеже няма място) и те вече ще изчезнат.
  Май казах и по-рано, но отново напомням, че твоята история обаче ще остане и на компютъра, на човека, с който си писала.
  Поздрави.

  @Лиа
  Колко от историята се появява. Не е ли само най-скорошната? Защото и аз го тествах това по-горе в коментар #37 и само до 2 дни назад се зареждаше от някъде си, не от моя компютър.

 46. Появи се в папката всичко което бях изтрила? За това питам дали да не деинсталирам и скайпа? Искам да разкарам тази информация да минало време от този компютър, много ще съм благодарна ако ми помогнеш.

 47. @Лиа
  Това, че са се появили нови данни там, си е нормално. Те вече са нови данни. Появяват се като се впишеш. Аз мислех, че се е появила историята и си я видяла реално в чата.

 48. Сега се опитвам да си намеря хронологията на лаптопа от скайпа, със уиндолс 7 съм, влизам в C-то, users, в никнейма и търся папка скайп, но тук няма? Къде да търся?

 49. По стария въпрос за хронологията, която видях да се върнала като папки пак в компютъра, казваш че останала само от последните ден два, но не и по-назад в времето? Благодаря за отделеното време :)

 50. @Лиа
  Как да намериш папката е обяснено в статията. А за това, че се е върнала, по какво съдиш? Виждаш я в чат прозореца или просто виждаш, че има някакви файлове в папката? Защото, както казах по-рано, файлове винаги ще се появяват, те вече са нови :).

 51. Благодаря! Много полезни неща споделяш :) Имаш ли някаква статия в която е обяснено или показано, как се работи точно с програмата за четене на файловете с хронологията, аз си я свалих (от линка който ми посочи) но не отваря нищо. Или да ме посъветваш за друга програма?

 52. Здравей!
  Това не е истина :))) Спирам да правя нестандартни опити като не разбирам :)
  Не знам какво направих, но сега не мога да отворя facebook през браузър mozila, илиза ми катинарче и като цъкна на него ми изписва че сайта е шифрован?? Изпращам ти на мейла, от който ми пишеш в пощата, и prtsc за да видиш. Моля те ако можеш, помагай :)

 53. Оправих проблема със фейскбук, извинявай за безпокойствието. Остана проблема само с каква програма да чета хронологията…

 54. @Лиа
  Здравей. На същия адрес, където се сваля програмата, съм писал и как се работи с нея. Там прочете ли? Ако няма история, може и за това да не ти показва нищо.

 55. Здравей, виждам че си на ти със скайпа и искам да попитам следното. Наскоро си инсталирах скайп в работата (до сега не бях ползвал) и от любопитство влязох от 3,4 компютъра в профила си в скайп. От никъде не се показва съобщение и информация, че и от друго място някой ползва скайпа ти. Това нормално ли е. т.е. някой може да следи хронологията ти без ти да знаеш. Благодаря ти предварително за отговора.

 56. @Емил
  Здравей.
  Разгледах малко в интернет и излиза, че наистина може да се впишем в същия акаунт от няколко компютъра. Ако някой ни пише или ни се обади, то при всички ще звънне. Обаче не може да се комуникира от единия на другия само с 1 акаунт. Това е общо взето.
  Поздрави.

 57. Здравей нещо знаеш ли за тази програма skype_password_hacker? Дай малко инфо. Благодаря.

 58. @petar
  Здравей. Не съм запознат, а и избягвам такива програми. Поздрави.

 59. Имам следния въпрос и спешна нужда от положителен отговор. Искам да изтрия историята от Скайпа на човека, с който съм си писала. Надявам се да има някакъв вариант. Благодаря предварително.

 60. @belladonna
  Здравей. Трябва да седнеш на компютъра, от който той е писал, когато си му писала. Там се пази тя.

 61. Здравейте, искам да попитам как мога да си видя цялата хронология на скайпа си от началото до края, моля за съвет. Благодаря предварително.

 62. @koceto
  Здравей. Ами принципно като влезеш в чат прозореца с даден човек, ако има запазена история там има едни връзки, на които да цъкнеш за кой период да видиш историята. Също може и с програма: https://chat4o.com/skypelogview/

 63. Здравейте, искам да питам как да намеря папката със скайп хроногията си в телефона. Става дума за операционна система андроид. Не искам да я трия а да я прехвърля върху компютъра.

 64. @Иван
  Здравей. Това не го знам. Потърсих в интернет и за съжаление и там не открих отговор. Само същия въпрос. На едно място казват че се пази на сървърите на Скайп, а на друго, че това не е вярно. Общо взето не знам.

 65. Здравей :)
  Искам да попитам как се трие скайп хронология на андроид? Пробвах описаните методи, но мисля че няма нито един за андроид, а и версията на скайп, която се предлага е супер опростена, няма никакви възможности :(
  Поздрави!!

 66. @Даниела
  Здравей. Принципно всичко тук в сайта е за настолен компютър и за Windows.
  Изглежда това, което питаш не е много лесно и може дори и да не може. Видях някои хора по форумите да са успели по следния начин:
  settings
  applications manager
  skype
  clear data
  Също и тук има една статия: http://www.androidever.com/delete-skype-history-on-android/

 67. Благодаря много за инфото. Изтрих всичко от моя компютър, но имам проблем. Аз чатя от моя компютър, но майка ми ми проверява скайпа от нейния. Тя не е отваряла компютъра си от доста време, но със сигурност от лаптопа и е влизано в моя скайп. Та въпроса ми, когато тя седне на своя компютъра си ще види ли дискусиите, които съм изтрила?

 68. Сега ми изчезнаха и абонатите! Хелп!

 69. Може и да коментирано вече, но имам досаден проблем. Ползвам скайп еднакви последни версии едновременно вкъщи и на работа. Разбира се, когато съм на едно от тези места скайпа на другото е спрян. Обаче като съм си писал нещо с някого, примерно снощи, като го пусна на работа полека-лека ми пристигат всички разговори отново :o Целия диалог и с това, което аз съм писал… Най-зле е в понеделник – за целия уйкенд кореспонденцията се изсипва! Само при мен ли е така и дали има начин да го оправя? Благодаря предварително!
  И аз забелязвам това нещо, голяма отврат е. А най-интересното е, че пристигат дори отсрещният скайп да не е пуснат. Изглежда логовете се пазят на някой сървър, нещо което изобщо не ми харесва.

 70. @Ивана
  Здравей.
  Принципно историята се пази на компютъра на който е писано самото съобщение. Обаче като тествах и се вписах на друг компютър, там също се появи част от историята. Тоест само най-скорошната от 1-2 дни. Така че е малко сложно да се предположи точно какво има там в момента.
  Абонатите понякога спират да се показват след изтриването по този начин, за това съм писал в стъпка 1 да се направи резервно копие. Ако си направила, то може да ги възстановиш, както е описано в стъпка 2 от тази статия: https://chat4o.com/%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B8-skype-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8/
  Ако ли не, пак прегледай статията.
  Поздрави.

Коментарите са изключени.