Skype грешка: В/И грешка. Щракнете с десен бутон по иконата …

Грешка(Направо към решението на проблема!)
Съществува една грешка в Skype, която е доста популярна. Става дума за следното съобщение:

В/И грешка. Щракнете с десен бутон по иконата на Skype в лентата на задачите на Windows и посочете “Изход” . Пуснете повторно Skype. Свържете се с отдела за поддръжка, ако продължавате да виждате грешката.

Английската версия на това съобщение е следното:

Disk I/O error. Right-click the Skype icon in the Windows taskbar at the bottom right of your screen and choose Quit. Then restart Skype. If you keep seeing this error, please contact Skype customer support.

В/И грешка. Щракнете с десен бутон по иконата на Skype в лентата...

За В/И грешката

Проучих малко грешката и разбрах, че тя означава, че се опитвате да стартирате или два Skype-а едновременно или даже да отворите два пъти един и същи акаунт на същия компютър. Може да се наблюдава и в двата случая.

Както знаем, отварянето на два Скайпа едновременно си е доста полезно и може да стане или със SkypeLauncher или пък по друг начин, описан в първия линк от това изречение.

Грешката най-често се появява, когато опитвате да отворите два Скайпа. В/И грешка може да се появи и примерно ако предишния път, когато сте ползвали Skype, поради грешка в програмата той не се е затворил коректно. Така при следващото отваряне стават общо два отворени и това понякога създава проблем.

Решения на проблема

 1. Ако грешката се появява при използване на Skype Launcher, то уверете се че ползвате най-новата му версия или пък преминете към друг метод за отваряне на 2 скайпа. (В тази статия, малко по-надолу е описан такъв).
 2. Ако не е от това, то затворете напълно Skype и рестартирайте компютъра за да бъдат прекратени всякакви остатъчни негови процеси (може да е станала грешка и да са останали такива).
 3. Пак ли не стана? Следва да преместите потребителската си папката. Казвам преместите, а не изтриете, тъй като понякога (много рядко) изчезват вашите абонати при премахване на тази папка, а като я преместим, можем просто да я върнем ако е нужно.
  Затворете Skype и отворете Windows Explorer или произволна папка, горе в адрес лентата напишете %appdata%\skype и натиснете ентер. От тук вземете папката с вашето Skype име (десен бутон на нея и Изрязване/Cut) и я поставете на друго място, примерно на работния плот (десен бутон на него и Постави/Paste). Влезте в Скайп и вече всичко трябва да е наред. Вашата история и настройки ще бъдат изтрити и ще се е създала нова потребителска папка. Ако абонатите ви са на лице, то вече може да изтриете старата.
 4. Предната стъпка почти винаги помага, но ако все още проблема не е решен, то деинсталирайте Skype и го инсталирайте на ново или в краен случай обновете до най-новата му версия (ако не сте вече с нея).

Това е :). Дано ви е решен проблема. Ако все още той е на лице, моля пишете долу един коментар и когато мога ще опитам да ви помогна. В коментара кажете с кой Windows сте, с кой Skype, с кой Skype Launcher и всякаква друга информация, която може да ми помогне, като например какво сте пробвали до сега и т.н.

Категория:Skype проблеми

87 comments

 1. Здравейте, на мен също ми излиза тази грешка от доста време, но винаги съм намирала решение :) Или по-скоро рестартирвала съм компютъра или съм му давала Изход в повечето случаи, но в момента това не помага :). Направих и 4-те стъпки и нито една от тях не се оказа полезна.. Дава ми да се впиша, но ме изхвърля веднага и ми се появява В\И грешката. Благодаря предварително ;)

 2. @Tedi
  Здравей.
  Тогава излез от Скайп напълно и преименувай цялата Skype папка в %appdata% (тоест едно ниво на горе от това дето е в стъпка 3). Преименувай я например на Skype1. После като го отвориш и се впишеш то ще се създаде нова папка и да се надяваме че проблема ще го няма.
  Ако и това не помогне, вече не знам. Бих преинсталирал Windows :).

 3. При мен не се получи. Аз го направих по друг начин. Натиснах Ctrl+Alt+Delete и влязох в процеси и спрях всичките скайп системи и стартирах скaйпа на ново и се получи.

 4. @anonimen
  Здравей. Би трябвало стъпка 2 от статията (рестартирането на компа) да прекрати всички процеси и ако е от това да се оправи. При теб рестартиране на компютъра не помогна ли?

 5. Благодаря ви за подробните и лесно разбираеми обяснения, 3 дни се мъчих с български и английски обяснения, а след като намерих сайта ви стана за 2 минути.

 6. Здравей Асен. Радвам се :).

 7. Здравейте. И аз се присъединих за известно време към неможещите да се справят с „грешката“. Благодаря много на модератора за решението… За информация, при мен стана с третия вариант. Докато има хора като Вас, ще продължаваме да се учим, а знанието е богатство. Да сте живи и здрави. Наздраве :)

 8. @Кънчо Кънев
  Благодаря за пожеланията, радвам се че е подействало при теб. Поздрави.

 9. @николай
  В/И грешка. Щракнете с десен бутон по иконата на Skype в лентата на задачите на Windows и посочете “Изход” . Пуснете повторно Skype. Свържете се с отдела за поддръжка, ако продължавате да виждате грешката.

  Братле моля те добави ме: [изтрито от админа]

 10. Благодаря много, продължавай така ;)

 11. Колко се измъчих с тоя скайп, докато попадна на тези статии – благодаря безкрайно много :)

 12. @irina
  Моля, радвам се че ти помага сайта :)

 13. Благодаря за споделената информация! След два дни главоблъсканица, вече си оправих скайпа :)))

 14. @jane
  Супер :). Мерси за коментара.

Коментарите са изключени.