87 comments

 1. имам проблем относно скупе добавянето на абонати като натисна да вляза да добавя аботати ми излиза следното
  Изглежда сварзването с интернет неможе да се осаществи в момента това ми излиза всеки пат щом реша да добавя абонати може ли да ми обясните

 2. @alisiq
  Здравей. Това ми прилича нещо на несъвместимост с някоя програма. Пробвай да затвориш всички останали програми освен скайп и да видиш дали ще го изписва. Ако стане, отваряй една по една за да видиш от коя точно е и после ми кажи коя е. Ако не е от това, то направи си езика на английски и опитай да добавиш и като излезе грешката, ми я напиши точно както излиза за да мога да я проуча. Че на български малко неща има в нета. Езика се сменя от Инструменти и после Избор/Смяна на език.

 3. Здравейте , и при мен се появи тази
  В/И грешка. Щракнете с десен бутон по иконата на Skype в лентата на задачите на Windows и посочете “Изход” . Пуснете повторно Skype. Свържете се с отдела за поддръжка, ако продължавате да виждате грешката.
  имах инсталирани два скайпа едновременно ,втория инсталиран чрез инсталиране през програмна папка.изтрих едната икона и инсталирах нов скайп 5.8.0.154 сега не се появява тази грешка но нямам иконата за оповестяване в лентата със задачите това е много досадно защото всеки път когато трябва да пиша трябва да търся иконата на скайпа върху работния плод и да влизам от там с XP съм ако имате решение ще бъда безкрайно благодарна. Понякога ми се появява но рядко не зная какъв е проблема .

 4. @Ани
  Здравей. А долу до часовника няма ли го? Там трябва да го има винаги ако е отворен. Ако не се вижда там, може да има една стрелкичка там, която като се цъкне се показват всички иконки. Тази стрелкичка може да се настрое да я няма ако искаш ще ти кажа как. А ако искаш да се вижда на лентата със задачите, то виж тази статия, тя е за обратното нещо, но пак ще видиш къде е настройката -> Да премахнем скайп от таскбара.
  Поздрави.

 5. Това е проблема там точно го няма прегледах тази тема преди да пиша появи се след рестарт но при следващо влизане липсва отново но това с рестарти те е досадно и ако някой знае защо се получава така и как да го отстраня ще съм много благодарна , може да е проблем с компа и да съвпада случайно с грешката в скайпа

 6. Ами ако и стъпките в тази статия тук не помогнаха, ще е най-добре да се преинсталира Windows може би. Ако той е повреден, може да се наблюдават всякакви ефекти. А той рано или късно винаги се поврежда.

 7. Ами да ще се наложи проблема е от ъпдейта на Уиндоус , уж помага но всички секюрита са блокирали системата казвам го тук и дано да помогне тази информация на някой .

 8. Благодаря Ви! От 3 дни имах проблем с тази грешка 2738 и благодарение на Вашия сайт вече нещата са ОК. Още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ и продължавайте все така да помагате на хората.

 9. @Филип
  Здравей. Радвам се, че сайта ти е помогнал :) и благодаря за коментара. Но да попитам, тази статия ли ти помогна или другата? Понеже имаме отделна статия специално за 2738 грешката.

 10. Здравейте, благодаря за статията. При мен в/и грешката се появи след ползване на скайпа в сайта имо.им, след това не можех да влизам в SkypeLauncher. Използвах 4-тата стъпка от статията /и линка към нея/ за решение на проблема и сега е ок:)

 11. @mira
  Здравей. Благодаря ти за коментара. Радвам се, че е помогнала статията. Поздрави!

 12. здравей, проблемът е следният. Когато добавям абонати ми излиза, празен прозорец с точки и разни малки прозорчета, с една дума нищо не се разбира. Мерси предварително!

 13. Здравей Krasimir.
  Отвори Internet Explorer (независимо дали го ползваш принципно) и в менюто File махни отметката Work Offline.
  Ако това не проработи, кажи ми с коя версия на скайп си и с коя версия на Internet Explorer и коя версия на Windows.
  Поздрави.

 14. Браво пич, стана от първия път. А за това с какъв Windows съм, извинявай трябваше да напиша още първия път. Със закъснение ето с това съм, Windows XP sp3, Skype: 5.9.0.114, Internet Explorer 8.
  Тази информация може да послужи и на други със същия проблем.
  МЕРСИ МНОГО!!!

 15. @Krasimir
  Радвам се че е станало :). Поздрави.

 16. @Razer :]
  Здравей. Благодаря за информацията. Радвам се че е подействало :). Поздрави.

 17. използвах всикчи стъпки но не се оправи :((

 18. @bahar
  Здравей.
  Последна идея е да обновиш до последната версия на скайп. Добавих я и в статията. Стъпката с истриването на потребителската ти папка е това, което и в официалния сайт на Skype се препоръчва. Също се казва да се ъпдейтне до най-новата версия.
  Поздрави.

 19. И при мен се появи този проблем, но не искам да изтривам историята си в скайп. С най-новата версия съм. Ако го изтрия и изтегля наново, ще ми се изтрие ли хронологията?
  Аз съм с windows XP, но по принцип компютърът ми е доста стар и, една вечер просто ме изхвърли от скайп и ми излезе тази грешка. Тогава нямах много място в диск С, но вече освободих и имам достатъчно.
  Затворих скайп, рестартирах си компютъра, но това не помогна.

 20. @Алекс
  Здравей. Всъщност има начин да се изтрие тази папка и да се запази историята. На скоро го разбрах и до няколко дни ще го добавя в статията. Направи следното (чети внимателно и прави точно всичко в такава последователност): Затвори скайп, отвори Windows Explorer и в адрес лентата напиши следното %appdata%\skype и натисни Enter. Намери папката с твоето скайп име и влез в нея. Сега от там намери файла на име main.db. Трябва да ти е включено показването на файловите разширения, защото трябва да е точно този файл, а не друг main. нещо си. Вземи този файл и го копирай на сигурно място! Сега изтрий цялата папка на твоя потребител. Сега отвори скайп и влез с твоите потребител и парола. Сега се създаде автоматично нова папка на същото място с твоети скайп име. Сега излез от скайп. Вземи файла main.db, който запазихме по-рано и го сложи в тази папка. Сега пак отвори скайп и трябва историята да ти е там и евентуално да ти е решен проблема. Настройки и т.н. ще са забравени.
  Поздрави!

 21. Благодаря много, ще го изпробвам. Но аз всъщност имах в предвид ако изтрия самия скайп и го изтегля наново, а не самата папка. Същото ли трябва да направя?

 22. Също така при изтриването на папката или деинсталацията на скайп, не се изтриват и абонатите, нали?
  Извинявам се за множеството въпроси… просто имам ценни абонати и хронологии, които не ми се иска да загубя.
  Благодаря предварително!

 23. Алекс, направо за да си 100% сигурен първо експортирай абонатите си и след това си запази цялата папка. От тук нататък можеш да си спокоен.
  Иначе искам да кажа няколко неща по твоя въпрос. Първо не трий скайп, а го деинсталирай през контрол панела на Windows. Второ, абонатите винаги се запазват, понеже се съхраняват на сървъра на скайп, а не на твоя компютър. Въпреки това има много редки случаи на загуба, за това си ги експортирай. И трето, при деинсталация принципно те пита дали да ти запази история и т.н. и ако дадеш Yes се запазва оная папка. Все пак ти си я запази пак отделно за всеки случай. Общо взето това е. След като деинсталираш може да инсталираш друга версия. Ако не се оправи проблема направи изтриването на папката и връщането на историята по описания начин в предния ми коментар.
  Поздрави :).

 24. Благодаря отново! Успях да възобновя скайпа си и съм много доволен, въпреки че изгубих хронологията си, защото когато замених файла, които бях копирал main.db с новия такъв в новата папка със скайп името ми, отново се появи В/И грешка и затова пак я изтрих.

 25. @Алекс
  Хмм. Интересно. Излиза, че този файл е правил проблема реално. Благодаря за тази информация. Смятах да редактирам статията и да посъветвам хората да си запазят този файл, но май ще я оставя така, защото явно и той може да прави проблеми :).
  Радвам се, че поне грешката се е оправила.
  Поздрави.

 26. @Inna
  Ти си Alex от другата статия нали? Писах ти там.

 27. Пак се появи грешката… не знам какво да правя вече. Ако трябва на всяка седмица (няма и толкова) да си трия историята… ужас. :(

 28. @Алекс
  Здравей. Ти със кой скайп беше? Освен да пробваш с най-новия с надеждата там да не прави проблем. Или пък ако случайно се предизвиква от повреден Windows може да поправиш регистрите му с програма като CCleaner.

 29. Излиза ми грешка O/I и вече изобщо не мога да вляза в скайп. Опитах всичко, което съм чувала, че помага, но проблема не се премахва.

 30. @Iveto
  Здравей.
  Грешката същата ли е като тази описана горе в статията? Пробва ли нещата описани кате решения горе в статията и най-вече изтриване на онази папка, описана в линка в стъпка 3?

 31. Вчера излезнох от на леля ми скайпа и остана само моя, нищо му нямаше и си изключих компютъра. Обаче днес като станах и седнах на компютъра първо въобще не ми отваряше скайпа като се има и предвид, че и Opera и Mozilla Firefox не ми се отваряха и ги изтрих дирекно. След това си изтеглих Google Chrone и си свалих Mozilla. Обаче скайпа, по-точно моят скайп не искаше да се отвори а и много бъгваше. Изтрих скайпът си и изтеглих най-новата версия, пак не стана. За това изтеглих старата – 5.9 версията и стана нещо и затова си направих нов скайп и ми се възобнови пак новата версия. Обаче стария ми скайп така и продължава да пише – В/И Грешка. Опитвах какво ли не, в на други скайпове влиза – само в моя не иска! Ако може някой да помогне или да каже какво става, защото вече ще откача! > . <

 32. @Нина
  Здравей :). Като казваш, че изтриваш програми, това значи ли че не ги деинсталираш, а ги триеш директно? Защото трябва да се деинсталират, иначе се повреждат нещата.
  Относно в-и грешката, приложи ли нещата описани горе в статията?

 33. Здравейте, искам да попитам за проблем свързан със скайпа. Значи…включвам скайп, стои няколко секунди на екран, вписвам се и автоматично се крие и изчезва някъде в небитието. Като стартирам пак същата история…вписване, стои секунди и отлита някъде…
  Някакви съвети, моля. Благодаря предварително.

 34. @Иван
  Здравей.
  Ами за начало пробвай да деинсталираш Скайп и да го инсталираш на ново. Преди да почнеш да правиш каквото и да е ще е добра идея да направиш резервно копие на абонатите и историята. След това може да пробваш да изтриеш двата shared файла в папката, която се отваря като напишеш в адрес ленатата на Windows Explorer %appdata%\skype и натиснеш Ентер.
  Пробвай тези неща и пиши. Понеделник ще видя какво си писал.
  Поздрави.

 35. Пич, благодаря ти много! Този съвет е много полезен

 36. @Denislav
  Здравей. Радвам се, че ти е полезен. Благодаря за коментара.

 37. @Маруся
  Здравей.
  Решението е доста дълго и на английски, ще се справиш ли? Ето го -> http://community.skype.com/t5/Windows/Index-of-file-C-ProgramData-Skype-Apps-login-Solution/m-p/424349/highlight/true#M38658
  След снимките почва обяснението. След решаване на самия проблем има и други решения за допълнителни проблеми, които можело да възникнат и т.н. Ако има проблеми пиши и ще помогна/преведа което трябва.
  Поздрави.

 38. Здравейте, всичко се получи точно, но аз така и не разбрах коя точно папка да запазя и си изтрих чат- историята! Абонатите останаха и сега нямам никакъв проблем! Благодаря!

 39. @Светла
  Радвам се, че е станало. Историята я жертваме принципно в тази статия, понеже е в същата папка, която трябва да изтрием. Споменал съм там в трета стъпка, че историята ще изчезне.
  Поздрави!

 40. Здравейте, имам проблем с скайп и той е следният: секунди след като се впиша ми излиза едно поле в което пише, че поради грешка в фаил скайп ще бъде затворен. Пробвах с изтриване на програмата от премахване и добавяне на програми, но уви не се получава.
  Ще се опитам да ви напиша файла:
  C:\DOCUME~1\USER\LOCALS~1\Temp\5d9a_appcompat.txt

  Предварително благодаря, надявам се да можете да ми помогнете!

 41. @Дани
  Здравей.

  Нека пробваме следното за начало. Затвори скайп ако е отворен. Отвори произволна папка и напиши в адрес лентата горе следното: %temp% и натисни ентер. Потърси този файл 5d9a_appcompat.txt и ако го има го изтрий. Пробвай отново.

  Ако това не помогне пробвай следното: Отвори My Computer и с десен бутон на C: избери Свойства или Properties. Там избери Инструменти или Tools. Там първия бутон е за проверка за грешки. Цъкни го и после като те пита сложи 2-те отметки за да се опита да поправи грешките. След това то ще ти каже че не може и дали искаш да за запланува за следващото рестартиране. Съгласяваш се и после рестартираш компютъра и го оставящ да сканира. Това ще стане преди зареждането на Windows. След като зареди Windows пробвай отново.

  Ако и това не е помогнало, дефрагментирай дял C: като това е описано как става в тази статия.

  Пиши после да видим какво е станало :).

  Поздрави.

 42. Много благодаря, с първият вариянт не се получи, но с вторият определено стана. В момента съм с последната версия на скайп и няма проблем. Благодаря, че има такива хора като теб за да ни помагат!

 43. @Дани
  Мхм, значи сканирането за грешки все пак помага понякога :). Радвам се, че е станало. Поздрави!

 44. И на мен ми излиза тази грешка, пробвах с деинсталиране на скайп и пак не става, страх ме е да си изтрия папката за да не си изгубя абонатите и нз вече какво да правя….

 45. @Йоана
  Здравей.
  Първо направи копие на абонатите, в статията има линк към статия, която описва как става. След това изтрий папката. Ако искаш дори може само да я преместиш някъде. Така ако трябва може просто да я върнеш :).
  Но и самото резервно копие на абонатите е достатъчно.
  Поздрави.

 46. Преместих я на десктопа и стана, Благодаря :) Влязох и то автоматично си направи нова, сега старата на десктопа да я изтрия ли или да я преместя на старото място, какво да правя :)

 47. @Йоана
  Извинявам се, моя грешка. Тотално съм се объркал с тази препоръка да се направи първо резервно копие, та то нали не може да се влезе в скайп. Промених статията и вече пише да се премести папката.
  След това като влезеш в скайп автоматично се създава нова, чат историята и настройките ти липсват, а абонатите трябва да са си там. Ако са там, може да изтриеш старата папката. Също може да си направиш резервно копие на абонатите ако искаш за да си имаш за в бъдеще.
  Поздрави.

 48. Изтеглих най-новият Скайп Лаунчер а и там ми пише В/И грешка. Искам да разбера защо и да го оправя

 49. Пиши ми на фейсбук [изтрито от админа] снимката ми е на обувки [изтрито от админа]

 50. @Спасчо
  Здравей :).
  Приложи решенията на проблема посочени горе в статията и пиши дали е станало. (По фейсбук нямам намерение да ти пиша.)
  Поздрави.

 51. Защо не мога да си вляза в скайпа. Изписва ми отпиши се.

 52. @desi
  Здравей. Каква е точно грешката? Може да пробваш междувременно решенията на проблема в статията горе.

 53. @ади
  Здравей.
  Какво имаш предвид по-точно? Няма ти я програмата или не можеш да влезеш с потребител и паролата? Дай повече информация също ако има.
  Поздрави.

 54. Здравей, имам проблем с разговорите по скайп. При разговори другата страна чува страхотен шум, като дъскорезница и не мога да разбера от кои настройки е проблема. Пробвах с тест разговор за да чуя какво точно се чува. Ще бъда благодарна ако можеш да ми помогнеш.

 55. @Дани
  Здравей.
  При тестовия разговор, като записа гласа си и после го чу, чуваше ли и този шум?
  Ако да, пробвай да изключиш или отдалечиш колонките от микрофона. Също пъхни добре микрофона в компютъра, да влезе до край.
  Поздрави.

 56. Здрасти ако можеш да помогнеш. Значи като искам да добавя абонат в скайпа ме прехвърля в сайта на скайп.

 57. @svetoslav
  Здравей.
  Нулирай интернет експлорер (независимо дали го ползваш като основен браузър) -> http://support.microsoft.com/kb/923737
  Пиши дали е помогнало.
  Поздрави.

 58. Извинявам се обаче с тоя английски не съм в час. Ако можеш да ми го обясниш стъпка по стъпка това което е в линка, че моя уиндолс е на английски а там е на български и не можах да разбера къде да вляза и какво да направя.

 59. Здравей, значи имам следния проблем: Абонатите от фейсбук не излизат в скайп. Пробвах какво ли не, но не излизат в скайп!
  Моля за помощ!!!

 60. @zlatimir
  Здравей.
  Не знам с коя версия си, но в менюто Абонати -> Списъци с абонати, там избрано ли е Всички? Така ще се показват всички видове.
  Друго, което може да пробваш, е да разкачиш връзката в facebook и после отново да се свържеш на ново.
  Дано това помогне.
  Поздрави.

 61. Всичко възможно пробвах но остава същият проблем не се показват, мисля че има някакъв проблем със фейсбук но не знам как да го оправя а и към кого да се обърна!

 62. @zlatimir
  Преинсталирай Скайп и също сложи най-новата версия. Опитай и от друг компютър.

 63. БЛАГОДАРЯ МНОГО .. СТЪПКА 3 ПОМОГНА

Коментарите са изключени.