130 comments

 1. Не ми действа. На линия, отпочиващ, отсъстващ – все ми пише offline, а когато изляза ми изписва online. На кратко обръща ми статуса.

 2. @радостин русев
  Здравей.
  Изчакваш ли известно време след промяната на статуса? Има забавяне обикновено.
  Не знам дали има значение, но от какво устройство се вписваш (компютър, телефон, друго) и с коя версия на скайп си?

 3. Чакам, чакам около 5 часа стана вече. Все когато съм onliine съм offline.
  Вписвам се с компютър и рядко таблет и съм с най-новия skype.

 4. @радостин русев
  И е сложена отметката да се показва присъствието ти в интернет?
  Също имай предвид, че за да се промени информацията на адреса, трябва да се натисне бутона за презареждане на страницата. Тоест ако първо си го посетил, когато си бил офлайн и после си станал онлайн, информацията не се обновява сама. Трябва да се презареди страницата. Извинявай ако го знаеш това вече, все пак трябва да го кажа.
  И другото, за което се сещам, е браузъра да показва по някакъв начин стара информация от кеша. Тоест изчисти кеша и презареди страницата и трябва да покаже правилно.

 5. направил съм всичко освен изтриването на кеша защото не знам как се прави

 6. За кеша натисни клавишите ctrl + shift + del едновременно и после от там зависи с кой браузър си, но може да се наложи да избереш от падащо меню да е целия, и после с отметка маркирай само кеша и там после бутон някакъв трябва да има.

 7. много благодаря изтрих хронологията и се оправи

 8. Супер. Радвам се. Взех да се съмнявам в коректната работа на сайта дето показва статуса :).
  Ще добавя в статията да се изчиства кеша за всеки случай.
  Поздрави.

 9. Браво, това е много хитро и полезно, евала :)

 10. @Николай Черешаров
  Здравей. Благодаря за коментара :). Поздрави.

 11. Здравейте! Имам проблем. От известно време някой ми влиза в скайпа. Трика който намерих тук за проверка работи безупречно. Изпращат съобщения от мое име на приятели от листата ми. Обезпокоена съм. Днес ми се появиха 2 прозореца за вписване в скайп, т.е. за 2 профила, аз нямам инсталирана програма за отваряне на 2 профила едновременно, опитах да вляза в моя личен профил и с друг профил на приятел който не използва профила от години. Двата профила се отвориха успешно. Аз направих повикване от единия до другия профил и се отговори с вдигане на слушалката. Аз мълчах и слушах, като от отсрещната страна се чуваше присъствие, дишане, шум от вода и шушукащи гласове. Прекъснах връзката и деинсталирах изцяло програмата на скайп. Инсталирах я отново, но имената с които съм влизала преди деинсталацията не се бяха махнали. Направих си нов профил в скайп. Кажете ми моля какво ми се случва…

 12. @Дани
  Здравей.
  Направи нещата, които са в края на статия (често задаван въпрос номер 2). Може да изтеглиш FREE версията на тази антивирусна и да сканираш целия компютър: http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free/

 13. Здравей! Аз имам инсталирана антивирусна програма COMODO Antivirus, тя е настроена да сканира компа на всеки 3 дни, снощи я стартирах за сканиране, откри 4 външни файла които се опитваха да променят файлове в моя компютър, поне такъв беше доклада на антивирусната. Тези файлове са под карантина. Днес отново сканирах компа, не беше открита заплаха. Ако изтегля антивирусната която ти ми предлагаш няма ли да я отхвърли моята антивирусна?

 14. @Дани
  Възможно е да не се разбират. За това временно деинсталирай твоята и тогава инсталирай тази. Тази ще открие повече, доста е добра.

 15. Здравей! Вчера направих опит да проверя присъствието ми в интернет и въведох адреса даден от теб (проверката не я правя за първи път и винаги е действала), но този път адреса ми беше пуснат на търсене в google и не се получи. Искам да попитам и нещо друго. При включване на скайп от известно време ми излиза съобщение – Cannot open file C Program Files WIDCOMM Bluetooth software BTStackServer.exe. ПРОЦЕСЪТ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ФАЙЛА ЗАЩОТО ТОЙ СЕ ИЗПОЛЗВА ОТ ДРУГ ПРОЦЕС. Моля, кажи ми какво става ако имаш идея.

 16. @Дани
  Може би при изписването на адреса е станала грешка. Отваря се търсене когато се въведе нещо различно от URL адрес. Увери се че го изписваш правилно и без интервали.
  А относно грешката, кои устройства ти ползват Bluetooth? Слушалки ли? Отиди в настройките на Скайп, тоест менюто Инструменти – Настройки, после Разширени и там долу Диспечер на достъпа …
  Там има ли нещо за Bluetooth или за BTStackServer.exe и какво пише за него ако да?

 17. И ТАКА… ОТВОРИХ ИНСТРУМЕНТИ-НАСТРОЙКИ-РАЗШИРЕНИ, отдолу има две разнопосочни черти и пише- ДИСПЕЧЕР НА ДОСТЪПА ДО СКАЙП ОТ ДРУГИ ПРОГРАМИ, отворих го и пише – ДИСПЕЧЕР НА ДОСТЪПА ДО СКАЙП ЧРЕЗ SKYPE API ПРОГРАМА- BTStackServer.exe, АВТОР/ИЗДАТЕЛ-BROADCOM CORPORATION,отдолу пише – БЕЗ ПОЗВОЛЕНИЕ ВЪОБЩЕ ДА ПОЛЗВА СКАЙП, най долу има опции за СМЕНИ или ПРЕМАХНИ. Кажи ми какво е това? Може би е чужда намеса?

 18. Знаеш ли, IP адреса ми постоянно се сменя, това го установявам от пощата си. Преди малко ти написах съобщение което не намирам тук…

 19. @Дани
  До колкото разбирам това нещо ти трябва за да ти работи устройство, което ползва bluetooth. Така че ако имаш такова устройство на компютъра, например слушалки, ще трябва да позволиш достъпа там в разширените настройки.
  Това че айпи адреса ти се променя не е проблем, много хора имат динамични айпи адреси.

 20. Ники, много ти благодаря за компетентната помощ. Сайта ти е прекрасен и много полезен. Благодаря!!!

 21. @Дани
  Моля. Радвам се че сайта ти допада :).
  Поздрави.

 22. Здравей Ники! Отново имам нужда от помощ. Текстовите съобщения, които пиша до моите приятели, не се получават от тях. Постоянно се върти онова кръгче, приятелите ми са онлайн, аз получавам техните съобщения, те моите не ги получават. Имаш ли идея какво става?

 23. @Дани
  Здравей.
  Това от колко време е така и винаги си става или понякога?
  Може да е от слаба интернет връзка. Също ще е добре да минеш към най-новата версия на скайп, там ще са оправени повечето проблеми със самата програма.
  Ако са те блокирали също няма да получават, но тогава няма и да ги виждаш онлайн, а казваш че са онлайн, така че не е от това.
  Също предполагам може да е от някаква защитна стена, която имаш инсталирана. Може тя да блокира скайп.

 24. Ако си спомняш имах хакерска атака в скайп и може би не само в скайп…Тогава засилих защитата с антивирусната, иначе скайпа ми е най-нова версия и проблема със изпращане на съобщения е от скоро. Интернет връзката ми е добра. Явно трябва да намаля защитата в антивирусната. Аз тогава направих параноичен режим и явно съм активирала защитната стена, но проблема с изпращането е само с някои абонати, не съм блокирана в това съм сигурна. Ако преинсталирам скайпа може би ще се оправи този проблем, какво мислиш за това?

 25. @Дани
  Щом е само с някои хора, едва ли е от твоята антивирусна. Все пак пробвай, временно я намалиш, но ако не се оправи си я върни обратно.
  Може да е от версията на другите хора, ако тя е стара. Пробвай и преинсталиране, няма да навреди. Но общо взето може и да не открием проблема. Тоест просто това да е проблем с програмата.

 26. Здравей, виждам че има и друг/а Дани :)
  След последната версия, когато си отварям скайпа и още не съм на линия, в портала се появяват едни питанки вместо аватарите на абонатите. Това така ли трябва да бъде?
  Вече може ли да се трие чата само с един абонат?
  Как става чат с видео?
  И последен въпрос, не по темата, но може ли да ми подскажеш добър сайт, в който да видя какво да правя с последната версия на скайп за андроид, защото там елементарни неща не мога да направя – например да си сменя статуса… и т.н. Ужас! :(

 27. @Дани 1
  Здравей.
  Принципно питанките означават, че човека не те е добавил. Но те би трябвало да са в статуса, а не в аватара. Но точно най-новата още не съм я сложил и може там да е в и аватара. Това на всички хора ли ти го показва? И всъщност как така още не си на линия а виждаш портала? То нали той се вижда като се впишеш?
  Триене с един абонат не може :).
  За чат с видео може би имаш предвид видео обаждане. Това за телефон ли става дума или за компютър? Аз от версиите за компютър разбирам, от другите почти изобщо :). Еми трябва да имаш уеб камера и да цъкнеш бутона Избери с видео.
  За андроид има помощни статии тук, но са на английски: https://support.skype.com/en/category/SKYPE_FOR_ANDROID/
  Поздрави.

 28. Не, не, питанките са цели редове в полето за портала преди да съм на линия. Преди това поле беше празно, както казваш. Не че ми е проблем, защото като сменя статуса всичко си тръгва нормално. Просто са странни тия много питанки…
  За чат имах предвид на компютър, просто мислех че може да има картинка, но да пишеш /понеже чат за мен са кратките съобщения/. За видеото ми е ясно, просто не знаех, че му викат и на него чат. Пардон :)
  Да имам сериозен проблем със скайп на андроид, от вчера е по- нова версия и съм постоянно в статус „извън линия“. По никакъв начин не мога да го променя:( Благодаря за отговора, ще търся решение за скайпа на андроид. Ако случайно научиш нещо ще съм благодарна да ми кажеш. Поздрав

 29. @Дани 1
  Какъв ти е статуса когато ги виждаш тези питанки?
  За андроида видях в интернет че има хора, които се оплакват че иконката показва че винаги са извън линия. Сигурно е същия проблем като твоя. Само един човек видях че е писал че е решил проблема като е обновил нещото наречено firmware на телефона и след това е преинсталирал Скайп. Може и ти да опиташ. Ако не знаеш как става обновяването на firmware (то и аз не знам) свържи се с някой gms магазин или нещо такова.

 30. Здравей. Питанките са при статус „извън линия“ още като отворя скайп и преди да сложа някой от активните статуси. Но току що отново обновиха версията, така че не знам от тук на татък как ще бъде. За скайп на андроида. Съвсем прав си, решението се оказа преинсталиране на скайпа от „приложения“. Открих го в мъката си и дори успях да го направя сама! Съвсем лесно е и сега работи. Шалтерът е голяма работа…
  И аз не знам какво е firmware. :) но няма значение.
  Благодаря, че се опита да разбереш нещо по темата, за да помогнеш! Оценявам го.
  Поздрави.:)

 31. @Дани 1
  Станало е само с преинсталация при андроида ли, още по-добре тогава :).
  А за питанките значи са били в екрана за вписване, преди да се впишеш до колкото разбирам. В началото съвсем друго разбрах, защото каза нещо за портала и за аватарите, а те се показват чак като се впишеш за това. А сега още има ли ги питанките или вече наред? Ако ги има може да обновиш версията на Internet Explorer, независимо дали го ползваш или не. Понякога това помага за подобни проблеми със екрана за вписване, понеже май екрана се зарежда някак през Internet Explorer, така е направен.

 32. Здравей, здравей! Питанките си стоят при отваряне на скайп и след последното обновяване, но не ме притесняват. обаче имам друг проблем /пак не е за тази тема, но няма тема „разни проблеми“/. След последното обновяване на скайп ме попита дали искам търсачка Бинг. Трябваше да сложа чавки ако искам. НЕ сложих, но въпреки това съм вече с тази Бинг. Не знам как да я махна, понеже ми усложнява живота – нямам профил на фейсбук и т.н. ползвам само скайп и не ми трябва. Моля, ако знаеш как да го махна това бинг ще ми помогнеш много.
  За андроида – само преинсталирах от „приложения“. Може междувременно да съм кликнала нещо, което не познавам, но стана. Там пък сега се намърдват разни непознати, вчера един направо си е в списъка без да е имало запитване! Това само споделям, знам, че не се занимаваш с андроид.

 33. @Дани 1
  То отметките са си сложени по подразбиране. Не е нужно да ги слагаш :). За това ти е дошло бинга.
  То реално идват две неща, едното е начална страница и другото е търсачка по подразбиране. И двете се сменят от настройките на браузъра. Някъде в основните настройки. Може и да потърсиш в гугъл конкретно за твоя браузър, примерно: смяна на начална страница firefox
  или: смяна на основна търсачка firefox
  Или кажи с кой браузър си и ще ти кажа как точно става, ако не можеш да се справиш.
  Поздрави.

 34. Здравейте, от известно време приятелят ми седи в моя скайп когато разговаряме и следи какво пиша. Питам го, при положение че знам че е там, а той отрича, а не мога да затворя за да отпиша и да проверя. Някои знае ли как да разбера със сигурност дали съм права дали е там. Благодаря предварително.

 35. @милена
  Здравей. Не разбрах защо не можеш да се отпишеш. Също може да си смениш паролата, ако някой ти я знае и влиза и така вече няма да я знае.

 36. Ако си ползвал друг комп. и влезеш в скайпа си по някакъв начин, запазва ли се паролата в самия комп? Могат ли да ми я разберат? Благодаря.

 37. @petar
  Здравей.
  Ако си оставил отметката да те помни на него компютър за да можеш да се вписваш без да пишеш (за по-лесно) то се запазва информация за потребителя и паролата, обаче не е в нормално състояние. По някакъв начин се криптира за да не може да се прочете от всеки. Едва ли е напълно невъзможно де, може и да има някакви тайни начини, но аз не съм запознат с тях. Но принципно е защитена.
  Ако не си слагал отметката да те помни там, то не се пази. В този случай може по друг начин да са ти я взели, например ако предварително са инсталирали вирус, който да следи какви клавиши натискаш.
  Поздрави.

 38. Мой познат, с когото контактувам по скайп ми казва, че вижда кога съм се включвала (а може би и кога съм осъществявала контакт) в скайп. По принцип не знае паролата ми. Това някакъв хакерски трик ли е или въпрос на версия на скайп? Аз съм на 4.1 на iPhone, а той е на лаптоп може би с някоя последна версия на скайп. Моля за отговор, защото се дразня от неговото вмешателство, и искам деликатно да го стопирам. Надявам се на бърз отговор и предварително благодаря.

 39. @светла
  Здравей.
  Не ми стана много ясно какво точно вижда. Кога си вписана в Скайп ли? Тоест какъв е онлайн статуса ти? И кога си осъществила контакт с кого?
  Статуса ти може да го види по подразбиране всеки, който е в списъка ти с контакти, като може и да го настроиш да го виждат и останалите ако искаш (може сега да е така). Това става от менюто Инструменти – Настройки – Поверителност – Разширени настройки. Там има едни отметки. За iPhone не знам как е де, но за компютрите е така и едва ли е много по-различно и при теб.
  Поздрави.

 40. Здравей, има ли начин да се разкодира съдържанието на main (db file) в Скайп, за да прочета цялата си хронология. Въпросният файл отварям s wordpad ili notepad, но и в двата случая всичко е кодирано. Благодаря предварително!

 41. Здравейте, не намерих къде да си задам въпроса и реших тука да го задам…
  Как мога да намеря IP адреса на някой от моите скайп приятели?
  Намерих много упътвания в нета, но не стават защото от известно време в библиотеката на университета и там просто няма такава опция като че ли. Скайпа ми е модел 3.8….
  И преди да ме осъдите, ще добавя, че е честна кауза – накратко – не искам един приятел да обере кашата на друг :(

 42. @Kim
  Здравей. Чувал съм че може, но не знам как. Това са си хакерски работи и не съм ги проучвал.
  А и сега като се замисля, дори и някои да напише коментар с тази информация, едва ли ще го одобря.

 43. От едно известно време когато ми пишат и кликвам на абоната, не виждам самото съобщение, но отдолу ми показва че има такова. Трябва да изпиша някакъв символ за да зацепи и да видя написаното. На какво се дължи това, трябва ли да сменя скайпа?

 44. Как наистина да разберем IP-то на този, който в момента е на линия? От два три дена забелязах, че дъщеря ми е на линия при положение че всичко вкъщи е изключено, рутера също. Когато и пратя съобщение веднага го получава. Сега смених паролата но докато не се отпише натрапника винаги ще е на линия. Сега използват скайпа на жена ми, а аз си влизам от моя (в момента съм в Германия). Два три пъти си рестартирах лаптопа и в къщи също. Когато жена ми влезе през нейния скайп и там показа че дъщеря ми е на линия. И така как да разбера кой го използва в момента?

 45. @Христо Георгиев
  Здравей.
  За IP-то не знам как става, а и не го насърчавам. Освен това много хора имат динамични IP адреси (включително и аз) и те се сменят сами от време на време.
  Препоръчвам нещата, които съм писал в края на статията под втория често задаван въпрос. Антивирусната, която е доста добра е безплатната версия на MalwareBytes. С безплатната версия се изчистват добре вируси при ръчно сканиране, но за нормално ползване в реално време трябва да си имате друга (например AVG Free).
  След като изчистите компютъра, отново сменете паролите на скайпа и имейла. При смяна на паролата на Скайпа автоматично ще се отпише акаунта от всички устройства. И вече като нямат и вируса при вас, няма да знаят и новата парола.
  Поздрави.

 46. Здравей Николай! Можеш ли да ми кажеш как мога да разбера хронологията на дадено лице в скайпа с кого си е писал?
  Благодаря ти предварително.

 47. @Мария
  Здравей.
  Можеш да разглеждаш хронологията на хората, които ползват твоя компютър (или всеки компютър, до който имаш физически достъп). Тя изобщо не е защитена или скрита по някакъв начин. Програмите като тази https://chat4o.com/skypelogview/, които я показват не я „хакват“ или нещо такова, само прочитат файла.
  Поздрави.

 48. Как да вляза в скайпа след като съм забравила паролата на скайпа и на емейла, с който съм се регистрирала. И трите варианта за емейла да променя не стават понеже съм забравила датата, месеца и годината с която съм се регистрирала.

 49. @иванина
  Здравей.
  Ако не си купувала някаква платена услуга на Скайп, няма друг начин. Все пак може да им пишеш (на английски) на мейла contactus@skype.net, да видиш каква информация ще ти искат, но едва ли ще стане.

 50. Здравей,Николай!

  Преди, с влизане в скайп, езикът автоматично се превключваше на български. От известно време дори и ръчно не мога. Скайп ми е на български. Можеш ли да ми помогнеш?

 51. Здравей, Ина.
  Това е на компютър с Windows нали? Принципно като се впишеш в менюто Инструменти има „избор/смяна на език“. От там ако не работи, то нещо се е повредила програмата. В такъв случай направи пълно деинсталиране, както е описано тук https://chat4o.com/%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b4%d0%b5%d0%b8%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-skype/ и после инсталирай я отново.

 52. Здравей Николай!

  Благодаря за бързия и компетентен отговор. Компютърът е с Windows 7. Направих всичко, препоръчано от теб, и сега е О.К. Радвам се, че има хора като теб, готови да помагат с достъпни обяснения. Много благодаря!

 53. Хора, за съжаление втория метод вече не работи и за това го премахнах. Съобщението винаги се показва че е доставено и просто се доставя когато човека е на линия без да е нужно и двамата да сте на линия. Доста голяма промяна в работата на програмата. Поне с новата версия не става, за старите не съм сигурен, но то там все някакви проблеми и без това има с тия съобщения, общо взето няма да е надежден изобщо и там.

 54. А ако показва офлайн тази процедура, а въпреки всичко виждаме че сме на линия от друг профил, въпреки че не сме – какво правим?

 55. @Василева
  Здравей.
  Сложена ли е отметката да се показва присъствието в интернет?
  Ако не е сложена, от това е.
  Ако е сложена, то на едното от двете места показва грешно. Пробвай да изчистиш кеша на браузъра и презареди отново.
  А приятеля да се отпише и да се впише отново за да се презаредят данните.

 56. 1. ДА, сложена е отметката.
  2. ДА, презаредих, изчистих кеш, бисквитки… презареждах.
  3. Вписвахме се и отписвахме десетки пъти. Не показва само на неговия скайп че съм на линия, а на всички приятели. Когато го пусна отчита че съм на линия – в сайта за проверка. Когато сменя състоянието почти мигновено го отчита – недостъпен, отсъстващ, на линия, извън линия отчита си. И на приятелите ми им отчита смяната на състоянието с изключение на ИЗВЪН ЛИНИЯ. Мина ли извън линия – отново съм си на линия.
  Проблема дойде от там когато си инсталирах Скайп на андроид. Но и там влизах и излизах и пак същото. Преинсталирах скайпа на компа и пак същата работа. Изтрих Скайпа от телефона, като преди това се отписах и пак същото…. Вече се отчаях.

 57. Накарай някой твой контакт да ти звънне по скайп в този момент. Ако си извън линия трябва да се провали разговора БЕЗ изобщо да дава сигнал свободно или заето. Ако си на линия ще даде сигнал свободно поне веднъж.

 58. Връзката се разпада, не дава нито свободно или заето. Това предполага че никой не е влязъл с моя скайп, но пък все свети в зелено.

 59. Хмм.. Явно нещо не им работи както трябва с показването на статусите.
  Бих вярвал повече на обаждането отколкото на статусите, много повече :).

  Все пак ако ти се тества още, виж какво ми дойде на ум. Впиши се и смени своя статус на away / няма ме. Нека приятел потвърди че го вижда правилно. След това излез извън линия. Сега какво вижда твоя приятел – на линия или няма ме? Направи го още веднъж, но този път мини в не ме безпокой статус изчакай да го види правилно приятеля и след това извън линия. Отново какво вижда приятеля? Ако винаги остава този статус, който си била преди да излезеш извън линия, то значи програмата нещо не успява да обнови. Ако обаче се показва съвсем друг статус, например на линия, то може би някой друг се вписва с него статус.

 60. Да, всички статуси се показват и остава последен този, който съм оставила преди да се отпиша.
  Ако мина в отсъстващ примерно се показва веднага. После се отписвам и чакаме 5 минути – стои си отсъстващ т.е. статуса който е оставен последен.
  Ако мина на статус – Извън линия – не го отчита, пак си показва последния, който е бил преди това. Иначе Инкогнито си отчита.

 61. @Василева
  Значи поне няма никой в скайпа ти :). Просто има някакво забавяне или кеширане на статуса. Между другото, приятелят, който тества, на коя версия е? Ако е на стара, може да е от това.

  Явно това със статусите не е много надеждно. Ще трябва да напиша друг метод в статията. По-добре да се тества с обаждане.

 62. Ох, не е от версията. Влизам в скайп правя си режим отсъстващ, отписвам се, влизам с друг профил и се виждам че съм там,отписвам се и отново влизам. Профила с който съм вляза преди това си показва извън линия, както трябва да е. Но моя…. не знам – нещо се е бъгнал. И с един и същ скайп и с различни версии и различни компютри все тая. Изчистих кешове, бисквитки, преинсталирах скайп… все тая. Освен да си направя нов профил – не виждам друг вариант.

 63. Може да се е бъгнало когато си го сложила на андроида. Сложи го пак там, може пък да му хареса и да се оправи ;-).

 64. Моят проблем със статуса е абсолютно същия като на Василева – и аз откакто сложих скайп на андроида /въпреки че го деинсталирах/ нещо се бъгна и винаги за приятелите ми съм онлайн. Дано да измислите нещо по въпроса.

 65. Хмм, интересно. Нещо са прецакали. Сигурно ще го оправят, то масово хората ще им се оплачат, ако проблема е разпространен. Ще потърся следващата седмица в техния форум какво се говори.

 66. Сложих го отново на андроида, но проблема си остана. Деинсталирах го като премахнах всички скайп файлове – същата работа. Явно наистина е бъг, така като гледам не само при мен.

Коментарите са изключени.