Домашно видеонаблюдение със Skype

УебкамераТова е един доста оригинален и полезен трик. Той ще ви бъде полезен ако искате да погледнете нещо вкъщи, докато не сте си у вас. Примерно вашата златна рибка или пък да не би да са ви ограбили. Тоест действа като домашно видеонаблюдение.

Нужно ви е да имате уеб камера на домашния компютър и евентуално мобилен телефон, с който да можете да се логнете в скайп и да провеждате видео разговори. Може и да стане без такъв, но тогава ще трябва да имате достъп до друг компютър.

Следвайте стъпките:

 1. Първо трябва да си създадете втора скайп регистрация (как да създам скайп акаунт);
 2. След това да настроите този акаунт да може да получава само обаждания от потребители в списъка  – това става по следния начин: От менюто изберете Инструменти -> Настройки -> Поверителност. Тук навсякъде изберете само от включени в списъка (както е на снимката отдолу) и запишете промените. (Тази стъпка не е задължителна, но така на 100% никой друг няма да може да наблюдава, вашата къща дори и да знае новия ви скайп акаунт).
 3. Настройки за поверителност в Skype

 4. Включете вашия нормален/първоначален скайп акаунт в списъка на този новия. Това мисля че всеки може да го направи.
 5. И може би най-важната стъпка е да направите така, че като звънне някой на този нов скайп акаунт, който направихте, автоматично да започва видео разговор. За да направите това отново отидете в настройките: Инструменти -> Настройки -> Разговори -> Разширени настройки. Сега сложете отметката Отговаряй автоматично на входящи разговори и отметката и включи автоматично моето видео. Запазете настройките.
 6. Видеонаблюдение със Skype

Сега ако оставите компютъра включен, със свързана уеб камера (насочена към обекта, който ще наблюдавате), интернет достъп и логнат skype, можете докато сте на вън да се обадите по skype у вас и автоматично ще започне видео разговор. Това е една оригинална идея (която не съм измислил аз) за безплатно домашно видеонаблюдение с помощта на Skype :).

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype трикове

23 comments

 1. Супер, радвам се :). Аз не го бях тествал, понеже нямам уеб камера.

 2. Здравейте, направих проба вкъщи – новонаправения акаунт пуснах на лаптопа, а през телефона се логнах в обичайния ми акаунт. Позвъних през скайп на телефона на новия си акаунт и да, включиха се автоматично камери и т.н., но на екрана на телефона си виждам самата себе си (както ме вижда телефонът ми), а не гледката пред камерата на лаптопа.. На какво се дължи според вас? Благодаря предварително за помощта, имам гледачка и искам да виждам дали детето е спокойно с нея вкъщи.

 3. @Svetlana
  Здравей. Ще опитам да помогна, въпреки че не съм много запознат с мобилните устройства. Имам 4 въпроса :). Ако направиш видео обаждане от телефона към друг човек с уеб камера, работи ли коректно или е същото? Втория ми въпрос е какъв е телефона ти? Третия е коя версия на скайп и windows използваш на лаптопа? И четвъртия е, уеб камерата работи ли принципно както трябва?
  Поздрави.

 4. Искам да попитам, има ли възможност да се запише видеоразговор?

 5. Благодаря. Ще потърся тази програмка.
  И имам още един въпрос:
  Моя Скайп е много инатест – постоянно се самообновява. Версията 5.1 не ми понася, и аз я трия, инсталирам си 3.8 но след 2-3 дни, отново се е самообновил. В предишна статия ти каза как да се спре това, и тогава го направих, намерих това ехе. на Скайп в %temp% и я изтрих, но след няколко дни се появи отново версията 5.1. Отново изтрих и замених със старата, само че не намерих в %temp% повече това ехе. на Скайп. И така си играем на котка и мишка, но взе да ми писва. Моля те да кажеш как да спра тая идиотия.

 6. @kurzweill
  Не е нужно да търсиш програмата, тя си я има в статията, само цъкваш на линка в стъпка 1 и тя се сваля :).
  Относно спирането на самообновяването, не е достатъчно само да се изтрие този файл, прави се и още нещо. Описал съм го в тази статия – https://chat4o.com/спиране-ъпдейтите-на-skype/
  Поздрави.

 7. АЗ ИМАМ УЕБ КАМЕРА ДОМАШНИЯ МИ ТЕЛЕФОН МИ Е ИЗКЛЮЧЕН. КАКВО ДА ПРАВЯ?

 8. @kilner1983
  Здравей. Нужен е мобилен телефон, от който да може да се правят видео разговори по скайп. Нещо като смартфон. Аз съм писал телефон, но ще го поправя на мобилен телефон. Но зависи от къде ще се наблюдава, може и от друг компютър да се направи.

 9. Може ли да стане така – да си включа камерата и да се покаже друг човек? Смисъл – не аз.

 10. @zlatomira
  Здравей.
  Не разбрах много въпроса. Става дума за това дали друг ще може да наблюдава това, което ти ще можеш да наблюдаваш ли? Ако това е въпроса, то отговора ми е – не, поне ако се направи както трябва. Скайп се настройва така, че да се приемат разговори само от хора в списъка с контакти и там добавяме само нашия друг скайп акаунт за да може само той да ни звъни.
  Сега като гледам съм посочил да се настрои само за разговорите, но ще го променя за всеки случай. Ще го направя да се настрои всичко да е само от хора в списъка. Тоест в настройките в поверителност всичко да е само от хора в списъка.
  Поздрави.

 11. Здравей. Аз имам само вградена камера на лаптопа, има ли вариант лаптопа да е отворен, но дисплея да е изкл. т.е. на екрана на лаптопа да не се вижда, какво всъщност става?

 12. @kaloian
  Здравей.
  Тоест искаш просто да изключиш дисплея на лаптопа без да спираш лаптопа реално. Повечето лаптопи имат такъв бутон на клавиатурата, който в комбинация с fn клавиша изключват дисплея само. Трябва картинката да е като на телевизор или монитор.
  Каква марка и модел е лаптопа?

 13. Искам да питам а възможно ли е като звъня на скайпа си да не се отваря прозореца на скайпа за видео разговор а да си седи минимизиран. Нещо като шпионски скайп да не се знае че наблюдавам.

 14. @Илиян
  Здравей. Най-добре опитай, понеже не знам точно как стоят нещата. Например можеш да започнеш разговора и да го минимизираш и да видиш дали докато всичко е минимизирано дали ще се вижда, би трябвало да стане това според мен. Но да започнеш разговора без изобщо да се появи в началото никакъв прозорец не ми се вярва. Така че според мен трябва поне при започване на разговора да си там за да скриеш нещата. Но тествай.
  Поздрави.

 15. Здравейте. Вече седмица опитвам да оправя проблема, а именно при разговор по скайп отсрещната страна чува силен шум, при мен е идеално. Къде е причината? Компютър Дел. Благодаря!

 16. @vilan
  Здравей. Виж тази статия за начало: https://chat4o.com/%d0%bd%d0%b5-%d0%bc%d0%b5-%d1%87%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%bf%d0%be-skype/
  Тя принципно е ако не те чуват изобщо, а не за шум, но все пак…
  Направи тест разговор и виж дали като запишеш гласа си ще го чуеш добре: https://chat4o.com/%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b2-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80-%d0%b2-skype/
  Ако го чуеш добре значи микрофона ти работи правилно и проблема е сигурно в отсрещната страна.
  Поздрави.

 17. Здравейте! Имам усещането, че някой е разбил паролата ми и е влезнал в моя скайп от друг комп. Смених я, но ако моят скайп седи включен на друг комп и не го изключват е ясно, че няма да мога да огранича достъпа им, а не искам да сменям акаунта си. Има ли начин да разбера на колко устройства е включен едновременно скайпа ми и някак си да им огранича достъпа.
  Благодаря!

 18. Имам уиндоус 8: Проблем ли е да впиша нов ,,приятел“ в Скайп-а си ?

 19. @Влад
  Здравей.
  Искаш някой да се впише от твоя компютър (или там каквото устройство ползваш)? Не е проблем, защо да е проблем. Всеки може да се вписва отвсякъде, това му е удобното.

Коментарите са изключени.