Skype грешка: Получен е неочакван отговор от сървъра

Google реклама:

Skype Extras ManagerОт известно време е на лице една много дразнеща грешка, която се показва при всяко стартиране на Skype. Тя се състои в това, че при вписване в Скайп, се изписват моментално две съобщения от Skype Extras Manager.

Първото гласи: Получен е неочакван отговор от сървъра или на английски Unexpected response from server received, а второто Проверяване за налични лицензи или на английски Checking for available licenses.

Получен е неочакван отговор от сървъра (Unexpected response from server received)Потърсих в интернет и видях че и доста други хора имат същия проблем и на много малко места хората са открили решение. Днес проведох малко тестове и установих че проблема не се влияе от операционната система (поне е на лице и в Windows XP и в Windows 7), но се влияе от версията на Skype – при Skype 3 и Skype 4 има проблем, но при Skype 5 (по-точно тествах със Скайп 5.0), няма проблем. Също проблема изчезва и ако си изключите Skype Extras Manager. Днес писах и имейл на поддръжката на Skype и ако случайно ми отговорят и разбера повече информация ще я добавя тук. Ще се радвам ако и вие имате повече информация по въпроса да я споделите в коментарите. За сега мога да предложа две решения на проблема.

Решения на проблема

1. Преминаване към Skype 5.0

Първото решение на проблема, което открих, е да деинсталирате сегашния си Skype и да инсталирате поне Skype 5.0. Тогава при мен проблема изчезна, дори и при включен Skype Extras Manager.

2. Изключване на Skype Extras Manager (диспечера на екстри)

Ако не желаете да използвате Skype 5 и не ви трябва Skype Extras Manager (повечето хора не го ползват), то можете да го изключите. За да го направите влезте в Скайп с вашите потребител и парола и отидете в менюто Инструменти -> Настройки -> Разширени и след това махнете отметката Пускай автоматично Екстри. Сега излезте и влезте в Скайп и трябва всичко да е наред. Ако случайно не стане, можете да инсталирате Скайп на ново и този път да махнете отметката на Skype Extras (Диспечера на екстри) в прозореца за настройки на инсталацията.

Изключване на Skype Extras Manager (диспечер на екстрите)

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype проблеми

2 comments

  1. Както казах по-горе, писах на скайп по въпроса. Те ми отговориха доста бързо и казаха че това може да се дължи на активирана защитна стена (firewall) и също да ъпгрейдна към най-новата версия на skype.

    Установих че не е от защитна стена, а по-новата версия на skype вече знаех че решава проблема. После решихме да пробваме с по-нова версия на Extras Manager, но така и не открих начин да инсталирам отделно нов Extras Manager на стар скайп.

    Така че си остават горните решения на проблема.

    Thumb up 2 Thumb down 6
  2. След като микромеките купиха скайп ти какво очакваш, че няма да тръгнат да проверяват лиценза на бозата ли? И тъй като повечето са кракнати или незнайно променени бози със спрени вредните услуги по подразбиране дава грешка.

    Thumb up 0 Thumb down 3

Коментарите са изключени.