Автоматично превеждане на Skype чат съобщения

Google реклама:

Планетата ЗемяВАЖНО!! Тази статия вече не е актуална! За превеждане може да използвате програмата описана в тази статия. Тя освен да променя гласа, също предлага и превеждане.

НОВО!! Вече и от Скайп ще предлагат явно превеждане дори и на глас, но няма български за момента де. Източници: Тук и Тук

Skype Translate (Скайп преводач) e малка, безплатна програмка, с помощта на която вашите чат съобщения могат автоматично да се превеждат от и на много различни езици. Тя осъществява връзка между услугата Google Translate и Skype и превежда това, което пишете в момента, в който го изпратите. Skype Translate е разработен от Chen Levkovich, а уеб сайтът на програмата е www.skypetranslate.com.

За да инсталирате и използвате програмата следвайте следните инструкции:

 1. Изтеглете Skype Translate и затворете Skype. (Разбрах, че някои антивирусни програми смятат Skype Translate за зловреден софтуер и за това я премахнах от моя сървър. Според мен това е защото в нея има реклама, която изкача понякога по време на работа. Аз съм ползвал програмата, също съм я сканирал и с Norton Internet Security 2013, която не открива проблем. Все пак вие си преценете дали да я ползвате или не. Може да я свалите от този адрес: http://skypetranslate.com/download/setup_wrapper.exe)
 2. Стартирайте файла, който изтеглихте, за да започне инсталацията. Ако сте с Windows 7 или Vista – стартирайте го като администратор (десен бутон -> Изпълни като администратор или Run as administrator). Ако желаете да запазите сегашните си търсачка и начална страница, както и да не получите някакъв тулбар като бонус е нужно да премахнете 3-те отметки в първия прозорец, който се показва по време на инсталацията. В следващия отново е добре да премахнете отметката, за да не ви се инсталира друга допълнителна програма. Продължете с инсталацията до края.
 3. Skype Translate се стартира сам. Вижда се долу в дясно до часовника като малка клавиатура. Затворете го с десен бутон и Exit.
 4. Сега отворете Skype и влезте с вашите потребител и парола.
 5. Отворете и Skype Translate с иконката на работния плот.
 6. В Скайп ще видите жълто съобщение, изискващо достъп. Цъкнете Позволи достъп.
 7. Позволете достъп на Skype Translate

 8. Сега докато си пишете с някого трябва да цъкнете с десен бутон на Skype Translate (долу до часовника) и да изберете Settings. Тук ще изберете вашия език и езика на човека, с когото си чатите. Също трябва отметката Enable да е сложена.

Настройки на Skype Translate

Ако всичко е минало както трябва, като пишете на този абонат на езика, който сте избрали, той ще получава две версии на съобщението – на неговия език и на вашия. Вие също ще виждате двете версии.

Имайте предвид, че автоматичното превеждане от един език на друг е изключително трудно нещо. Не очаквайте перфектен превод. В много ситуации ще се получава доста безсмислен текст. Особено при изрази в преносно значение или думи с много значения.

Ето видео презентация как изглежда чат с включен Skype Translate:

Благодаря на Теодора за идеята за тази статия (коментар #20 от тук). И вие може да споделите вашата идея за статия в коментарите или на имейл :).

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype трикове

26 comments

 1. Ники,много ти благодаря за точната инструкция ,за инсталацията на програмата.
  Наистина е много добра.Ти успя да ни улесниш комуникацията с приятели по света.
  И, тъй като аз също работя много с гугъл преводача ,искам да кажа на останалите,че когато се пише на книжовен български език,и когато съобщенията в чата са кратки-превода е добър.
  Например:Пишем в чата на скайпа:Здравей!- и трябва да го изпратим.След това пишем:Как си?-и пак се изпраща,и т.н.

  Thumb up 6 Thumb down 1
 2. @Теодора
  Благодаря за коментара.
  Поздрави.

  Thumb up 3 Thumb down 1
 3. Здравейте, имам проблем с този транслатор. Не иска да се изтегли. Какво да правя?

  Thumb up 1 Thumb down 0
 4. @Миросвет
  Здравей. При мен работи. Как по-точно не иска да се изтегли? Пробвай с друг браузър :).

  Thumb up 1 Thumb down 0
 5. Здравей. Изтегля се ексето малкия файл след това следвам стъпките, които са описани тук, махам отметки, излиза прозорец че всичко е готово…..и след него веднага излиза надпис че има проблем с този файл… Kликвам на ОК и се отваря друг прозорец на който пише downloading и се започва едно чакане което няма край…. 2 часа вчера и не тръгва… Aз сам с мозила не мисля че е от това но….

  Thumb up 1 Thumb down 0
 6. @Миросвет
  Хмм. Сега тествах целия процес и при мен мина успешно всичко. Само забелязах, че са се променили малко отметките, които трябва да махнем и за това промених малко статията горе. Но другото ще да е проблем в твоя компютър.
  Да не би да нямаш място на системния дял? Но едва ли, то пък е съвсем малка програмката. Може ако имаш защитна стена, там да видиш дали не е блокирала тегленето. Нещо не позволява на изтеглянето да започне. Ако си с Win 7 или Vista също пробвай да стартираш в режим на администратор. Аз това не го правя и пак става, но все пак опитай.
  Поздрави.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 7. До Николай
  Стартирах като админ и стана мерси :):):)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 8. @Миросвет
  Супер :). Ще го добавя в статията тогава да се знае.
  Поздрави.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 9. Здравейте!
  При мен като че ли става инсталацията, но не ми излиза никаква клавиатурка на екрана,за да активирам по някакъв начин превод. Опитах инсталиране като админ, но ми иска някаква парола, а очевидно съпругът ми по-горе е сложил отметката защита срещу външни програми или нещо подобно беше. За съжаление той отсъства и явно ще се наложи да го чакам. Благодаря за разясненията, надявам се да не съм направила каша с многократното стартиране на този exe файл…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 10. @Вера
  Здравей.
  Опитай като администратор и ако не стане тогава пак пиши. Би трябвало да не е проблем многократното отваряне. То дори и да е инсталирано няколко пъти мисля, че ще се препокрие старото с новото или нещо такова.
  Поздрави.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 11. @kar4o
  Здравей. Да.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 12. Здрасти. Казваш че програмата работи с XP обаче аз я инсталирах както си описал по-горе и когато започвам да пиша, човека на отсрещната страна получава на същия език, на който аз сам писала.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 13. @Bubeto
  Здравей.
  Направи ли всичко както трябва. Там стъпка 6 и 7 от статията например? С коя версия на Скайп си?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 14. Здрасти, ми така както си написал така направих и аз, а мисля че съм с най-новата версия на скайп, не знам.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 15. @Bubeto
  Би ли проверила на бързо. В Скайп отвори менюто Помощ и там цъкни За Skype. Там я пише. Като ми я кажеш, ще отида да пробвам с нея на XP да видя при мен върви ли.
  Аз реално с новата не съм тествал, понеже тя не беше излязла като писах статията.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 16. 6.1.0.129 извинявай че се забавих това ми е версията

  Thumb up 0 Thumb down 0
 17. @Bubeto
  Няма проблеми, то и аз нямах предвид да бързаш, а исках да кажа че ще стане лесно :). Ами добре, тогава ще проверя с тази версия дали работи при мен и пак ще пиша. Но това ще стане вече неделя или понеделник.
  Поздрави.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 18. @Bubeto
  Тествах днес на XP със 2 версии, едната е 6.0, другата 6.1.59.129 и с двете работи. Трябва и с твоята да работи. Според мен нещо не правиш както трябва или пък е станала някаква грешка с програмата, не знам.
  Поздрави.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 19. Благодаря ти. Освен да пробвам да си сменя скайпа. Или да ме добавиш в скайпа ти и да ми казваш какво да правя. Много ми трябва тази програма.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 20. @Bubeto
  Може да деинсталираш Skype Translate и да го инсталираш на ново, като този път следваш много добре инструкциите в статията. Те са доста подробни.
  За другото, което предлагаш, няма да мога да отделя толкова време за съжаление. А и аз ще ти кажа абсолютно същото, което съм написал в статията.
  Поздрави.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 21. Здрасти програмата е супер писах си сам на себе си и работи
  Ще кажа на приятели ако им потрябва
  :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 22. @Георги
  Здравей. Радвам се, че ти харесва. Имай предвид, че все пак превода понякога е доста смешен :).

  Thumb up 0 Thumb down 1
 23. Не става и не става тъпа ли съм не знам?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 24. @toska
  Здравей. Ами не знам, какво точно не става? Може примерно да е нещо от версията на скайп или да е нужна по-нова версия на програмата.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Коментарите са изключени.