83 comments

 1. Как да споделям екрана на скайп във версия 6.3.0.105?

 2. @Getsa65
  Здравей. По време на разговор, отиди в менюто Разговор и избери Сподели екрана…

 3. А може ли тая олигофрения – Скайп за Уиндоус 8, да я заменя с някоя стара версия?

 4. @маргарита
  Здравей. Ако трябва да бъда честен, още не съм пробвал този уиндоус и не знам. Ако искаш опитай да го инсталираш, може и да стане.

 5. Здравей. Напоследък се опресняваме непрестанно и да си кажа откровено ми омръзна. В новата версия, която сама се инсталира /във вид на подобрения/, не виждам къде да затварям прозореца когато приключа чата с някой абонат. Преди горе в дясно имаше кръстче, сега трябва да кликна върху иконата с къщата. Друг начин няма? И друга разлика – за да си видиш профила трябва да го търсиш в изглед. Преди беше по-добре или просто бях му свикнала :)

 6. @Дани 1
  Здравей. Това не го бях забелязал с премахването на бутона за затваряне на чат прозореца, мерси че го спомена. Разгледах снимките на последните няколко версии и излиза, че е премахнат още във версия 6.1, съдейки по тази снимка: http://chat4o.com/wp-content/uploads/chat-window-6.1.png. А във 6.0 го има – http://chat4o.com/wp-content/uploads/chat-in-skype-6.0.png. Добавих и тази промяна в страницата за 6.1 – http://chat4o.com/skype-6-1/.
  А относно профила, може да се отвори като цъкнеш горе в ляво на името си.
  Поздрави.

 7. На един колега не му работи камерата на скайп 6.3. По-точно не му я разпознава. И лаптопа му е стар и камерата и тя е стара. Става въпрос за Уиндолс ХП. Или да му слагам по-старата версия и да му спра обновяването на скайп, както е описано по-горе от разделите. Но ми е любопитно да разбера каква е причината…

 8. Коя версия на скайп ще ми е най-добре да ползвам без да ми товари компа, като се има предвид, че процесора ми е 1.1 а рам паметта 384. Компа ми е много възрастен, миналото лято направи 10 год.

 9. Благодаря. Нямах време да разгледам по-подробно, може да има и предимства. Във всеки случай много често ни променят версиите напоследък. Поздрави.

 10. @ddd
  Здравей. Ами може да е от доста неща. Може и самата камера да не работи. Но ако работи, а самия Скайп не я открива, погледни коментар #27 от тук: http://chat4o.com/skype-6-2/. Там давам някои идеи какво да се предприеме. Ако искаш пробвай и със стария скайп също.
  Ще се радвам ако споделиш след това ако нещо е помогнало и какво точно, че да знам за в бъдеще.
  Поздрави.

 11. @getsa65
  Здравей. Нямам опит много с толкова стари машини, но щом паметта е толкова малко, ще трябва да е доста стара версия – те ползват все по-малко памет. Ти с каква операционна система си на него? Windows XP принципно вървял на него. Може да сложиш Скайп 3.6 или 3.8. Ще трябва и да спреш обновленията по този начин, за да си остане тази версия.

 12. @Дани 1
  Мхм. Трябва да си изкарат заплатата все пак хората дето го правят ;).

 13. Здравей. От скоро имам андроид и на скайпа, на екрана под портала се появиха онези съобщения, че съм на андроид от 1 час, 2 дни и т.н. Преди можех да ги скрия с едно кръстче горе в ляво на картинката, но сега такова няма. Не знам как да ги махна тези неща, ако откриеш нещо, сподели.

 14. @Дани 1
  Хмм.. Не знам.

 15. Здравейте, нетбука ми е с Windows7starter – така си е купен, обаче имам проблем с последната версия на скайп 6.3, която излезе преди 10-тина дни.
  Пускам си Skype, след което ако започна да говоря с някого ми излиза предупреждение: „Скайп спря внезапно“, след което ми замръзва картината и мога само да говоря без да виждам човека отсреща.
  За да спра разговора трябва да изляза въобще от скайпа, иначе си седи с картината и нищо не мога да правя, нито да пиша съобщения, нито да говоря.
  Деинсталирах го и си върнах стара версия, която работи без проблем, обаче сега всеки ден ми иска обновяване, дала съм отметка да не се обновява сам, но при всяко пускане ме пита. Подскажете ми мога ли нещо да направя?
  Когато се скапе ми излиза и друго съобщение:accsess violation at address 076b5b7 in module ‘igdumd32.dll’. Read of address 01221178, последните цифри са различни всеки път. Имам и снимка на проблема, но не мога да я кача тук.
  Надявам се да ми подскажете какво да направя.

 16. @Милена
  Здравей.
  Тук може да видиш как да спреш обновяването: ЦЪК.
  А ако искаш да опитаме да поправим проблема с новата версия, мога да предложа няколко действия, някое от тях може да помогне.
  1. Изчистване на регистрите с програма като CCleaner.
  2. Сканиране за грешки на системния дял на хард диска
  3. Пълно изтриване на всички файлове на Скайп и деинсталиране. Това ще премахне и историята и натройките на Скайп. Първо го деинсталираш, след това отваряш някоя папка и в адрес лентата пишеш %appdata%, натискаш Ентер и там триеш папката Skype (може да си я копираш някъде за всеки случай защото понякога много рядко се появяват някои проблеми и може да се наложи да я върнем). После пишеш в адрес лентата %programdata%, натискаш ентер и там триеш Skype папката. После същото със %programfiles%. След това инсталираш на ново.
  За момента това е достатъчно. Пиши ако решиш да ги правиш тези неща дали е подействало нещо.
  Поздрави.

 17. Аз имам проблем, имам таблет със skype но не иска да се впише, само зарежда а паролата и skype името е вярно. Бях със стара версия вградена в таблета, която не тръгва. После я актуализирах и пак ни иска моля помогнете!!!

 18. @Меди
  Здравей.
  Понякога това стана след инсталиране при първия опит да се впишеш. Остави го да се вписва дълго време и то ще стане на края и после вече ще е ОК.
  Поздрави.

 19. Здравей. Искам да попитам има ли някакъв начин на май-новата версия да си сложа цялата снимка като профилна, а да не я изрязвам като квадрат и тя в повечето случаи не се хваща цялата?

 20. @Галя
  Здравей.
  Пробвах на версия 5 и там не я изрязва до квадрат, обаче добавя линии отстрани. Вижда се цялата иначе. Най-новата от версия 5 е 5.10, предполагам и там е така: http://chat4o.com/skype-5-10/
  Поздрави.

 21. Или аз не съм ти разбрала отговора, или ти не си ми разбрал въпроса. Имам предвид, че на новата версия 6.3 като тръгна да си сменям снимката на профила ми я отваря в квадрат и да си я наместя и евентуално увеличавам или намалявам както искам, обаче винаги във формата на квадрат,не мога да сложа цялата снимка във размера, в който си е, а не квадрат. Та въпроса ми беше има ли начин на новата версия 6.3 да не не е като квадрат, а нормална снимка дори и с линиите отстрани? И ако не – коя е най-новата версия, която позволява да си сложа цялата снимка, а не да ми дава да я режа като квадрат? Надявам се да си ме разбрал. Поздрави.

 22. @Галя
  Е да де, и аз казвам версията е 5.10, която трябва да си сложиш :). На по-нова версия не виждам как ще стане.
  Поздрави.

 23. Пробвах, чаках го един час но се вписва до безкрай и най-накрая пише че Skype е спрял и пише на ново да се впиша или да изляза. Вписва се и накрая пак спира новата версия на Skype. А с вградената на Таблета нямам никакъв проблем. На старата и е лошо само че много лошо се провеждат разговорите.

 24. Здравей Ники.
  И при мен се появи проблем с камерата /скайп не я намира/. Опитах всичко /както е описано по горе в #12/ но не се получи! За сега изтеглих по-старата версия 6.1 и камерата проработи. Ако има някакво решение за по-новите версии, ще се радвам да го разбера.

 25. @Меди
  В такъв случай предлагам да преместиш една папка, в която Скайп пази работните си файлове. В тях се появяват грешки и за това като я преместим, ще се създаде нова и ще се оправи. Имай предвид, че това ще изтрие историята и настройките ти в Скайп.
  Затвори Скайп напълно и отвори произволна папка и напиши в адрес лентата %appdata% и натисни Ентер. От там премести папката на име Skype някъде другаде на сигурно място. След това влез и се впиши да видим дали ще се оправи.
  Поздрави.

 26. @Калчо
  Здравей. Аз се учудвам, че се е оправило от тази смяна на версиите. Чудя се какво може да са направили толкова от 6.1 до 6.3, че да не работи :). Но е възможно де. Радвам се, че поне при теб е тръгнало с относително нова версия.
  Но си мисля пък и да не би да се е оправило просто защото се е инсталирал Скайп на ново, а не от версията. Ако искаш може да опиташ пак с новата ако ти се занимава.
  Поздрави.

 27. Разбрахме се. :) Благодаря! Но ми се искаше да има някакъв начин и на най-новите версии да не е задължително квадрат, дано измислят нещо.

 28. А между другото на 5.10 не може, ще пробвам нещо от сорта на 5.0 или по-стара, но благодаря все пак. :)

 29. @Галя Георгиева
  Преценили са явно, че така е по-добре. Иначе ти можеш с програма като фотошоп да си направиш снимката квадратна и бели линии примерно отгоре и отдолу или отстрани и така да я сложиш. Реално ще стане същото като на старите версии.
  Поздрави.

 30. И при мен камерата не работи. И не само аз не мога да излъчвам видео, а и не мога да получавам. Пробвах да инсталирам по стара версия на скайп, но когато започне вписване ми иска обновяване и пак ме праща към версия 6.3. Какво да направя?

 31. @Ваня
  Здравей. Ако искаш да спреш обновяването, писал съм за това тук: http://chat4o.com/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%8A%D0%BF%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-skype/
  А това с камерата от скоро ли е или никога не е работела тази камера? И само с един човек ли става или с всички? И като отидеш в менюто Инструменти – Настройки – Видео, какво изписва там? Пише ли че не открива камерата? Скоро преинсталиран ли е Windows или нещо такова, което да предизвика тази повреда?
  Поздрави.

 32. Според мен това е много нова версия на skype, даже има и лайфай и в нея няма проблеми. Само един проблем има, не може да си напишеш дата на раждане. Но този skype е много хубав и много бърз, препоръчвам ви да бъдете на този skype.

 33. Много хубав skype, той е много подобрен. Препоръчва ви да бъдете на този skype защото е нова версия и е излязла през 2013 година и е много хубав skype и е много мощен.

 34. @zlatin.zagorchev
  Здравей :)
  Благодаря за мнението. Между другото може да се напише дата на раждане в профил страницата (в меню Skype -> Лични данни -> Редактирай личния профил). Само дето има бъг и не известява за рождения ден. Но те ще го оправят предполагам…

 35. Привет,
  нямам бутон „Изпрати“ в чат прозореца, мога да изпращам съобщенията с ентер, но все пак понякога ми е по-удобно да цъкна с мишката. Смених няколко версии, но бутона не се показва, а виждам, че на шотовете, които сте правили го има.

 36. @abc
  Здравей. Разтегли прозореца да стане по-голям. Тогава се появява :).

 37. Може ли някой да ми каже защо не мога да си влезна в скайпа и постоянно ми изписва „Отварянето на скайп е невъзможно. Вече сте вписан. Моля, отпишете се и опитайте отново!“ Влизам от лаптопа си и не съм вписана по принцип… а от друг компютър мога да влезна… Благодаря предварително. :)

 38. @Ради
  Здравей.
  Да, на скоро публикувах статия точно по този въпрос. Ето я.
  Ако има въпроси коментирай там и ще видя.
  Поздрави.

 39. Помощ, излиза ми едно малко прозорче и в него пише Skype has stopped working, скайпа ми побелява и нищо не мога да правя. Моля помогнете ми.

 40. @Godlike
  Здравей.
  Прочетох малко за този проблем в интернет и ми изглежда доста сложен и упорит. Ето някои действия, които може да помогнат:

  – Деинсталирай Скайп и го инсталирай на ново
  – Поправи регистрите на Windows с програма като CCleaner
  – Направи стъпка 1, 6, 7 и 8 от тази статия: http://chat4o.com/%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD/
  – Сканирай системния дял за грешки с програмата на Windows за това

  Между другото с коя версия на Skype и на Windows си? Също кога се появи това, нещо ново да е инсталирано, което да го е предизвикало? Подозираш ли че имаш вируси? Имаш ли антивирусна?

 41. Коя версия на скайп ще ми е най-добре за моя комп, който е с процесор 1,1гхц и рам 384 мб, Windows XP SP3 версия 2002г. Интересува ме дали по новите версии повече товарят процесора и от това да се забавя самия комп. В момента съм със версия 6.5.0.158.

 42. @getsa
  Здравей.
  Погледни тази статия: http://chat4o.com/skype-производителност/
  Общо взето според моите експерименти, новите версии точно товарят по-малко процесора. Обаче заемат доста повече памет де.

 43. Здрасти.
  Скайп си ми вървеше перфектно, но наскоро го обнових с новата версия, още след обновяването видеочатовете се прецакаха. Моята камера си е наред. Ето как ми излиза образът http://prikachi.com/images/394/6245394v.png .Някаква идея как да го оправя?
  Благодаря Ви за отделеното внимание.

 44. @Тити
  Здравей. Щом е след обновяването, значи сигурно човека отсреща е със стара версия. Накарай го и той да обнови или и ти сложи като неговата версия да видим дали ще се оправи.
  Поздрави.

 45. Здравейте. Така, купих си камера, не е маркова… и само до версия 6.0 ми тръгва на скайпа. След 6.0 до последната 6.6 версия скайпа не я намира. Защо така? От самите версии на скайпа ли е? С windows xp sp3 съм.

 46. @ivan
  Здравей. Разгледах на бързо в нета, и като гледам ако не работи с най-новата версия, се препоръчва да се ползва някаква стара, с която работи. Друго решение не видях. Ще трябва и да спреш обновяванията, тук пише как: http://chat4o.com/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%8A%D0%BF%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-skype/
  Поздрави.

 47. Здравей Ники, много се надявам да ми помогнеш. Имам следния проблем. Когато говоря с някого в Skype и този някого си е пуснал уеб камерата, то тя ми се вижда нарязана на хоризонтални парчета и всяко от което има различен zoom.
  Не знам как и от къде да го оправя, четох мн. из форумите, но никъде не срещнах този проблем, само на едно място но там не беше отговорено как да се оправи.

  Изпробвал съм всичко…. ъпдейт на видео, на скайп, с др версии и така нищооо.

  Проблема е при мен сигурен съм, камерата си работи аз се виждам идеално и е така със вс. хора.

 48. Проблема ми май е като на тити коментар 49. Пробвах това с версиите, където си мислиш но не е от това. И двамата с еднакви версии и пак е така?

 49. @Frank
  Здравей.
  Това става с повече от един човек казваш? Тоест със сигурност проблема е в теб, нали?
  А иначе другото видео съдържание на компютъра ти, като филми или клипчета от vbox7 или youtube работи ли си нормално?
  Пробва ли да деинсталираш сегашния Скайп и да го инсталираш на ново? Най-добре най-новия инсталирай, това е версия 6.6 в момента.
  Обнови флаш плейъра http://get.adobe.com/flashplayer/ (внимавай с отметките, защото се опитва да ти пробута и една антивирусна безплатно)
  Може да преинсталираш и/или обновиш и видео драйверите, ако знаеш как.
  Също инсталирай и по-нов internet explorer, ако си с някакъв стар. Скайпа го ползва, независимо дали ти го ползваш.

 50. Да, със всеки ми е така и да от мен е.
  Да, нямам проблеми с вбокса или ютуб /затова си мисля, че не е от флаш плеяра проблема, но пак ще пробвам да го ъпдейтна и него/.
  Сложил съм най-новия скайп 6.7 даже.
  Видеото съм го ъпдейтнал – няма резултат.
  Ще пробвам и с Експлорара да сложа по нов.

  Не знам аз си мисля че е от някоя програма или приложение ама като не мога да разбера от кое, защото преди месец ми беше станало пак така и поради ред др. причини трябваше да форматирам, след това нямах проблем близо 2 седмици, но като започнах да си качвам програми неща, кодеци игри и прочие пак стана така.

  Не знам вече, ще пробвам и това което и ти си споменал и ще пиша пак. Благодаря за вниманието.

 51. Тити няма ли да сподели как си е оправил проблема, моя изглежда същия.

 52. @Frank
  Ами сигурно е от това, дето казва. Windows нещо се е прецакал от разни програми и кодеци и т.н. Може и да е от някоя конкретна програма или кодек де. Ако искаш пробвай да деинсталираш всички кодеци и видео плейъри. След това инсталирай само KMPlayer. Той си има вградени и кодеци и аз ползвам само него.

 53. От години използвам k-litle mega codek pack, никога съм нямал проблеми може би повече от 10г, там си има вграден плеър. Не от тях сигурен съм.

 54. @Frank
  Ами не знам тогава, пробвай да махнеш някои програми ако искаш, но в крайна сметка може да се наложи да преинсталираш Windows отново и след инсталирането на всяка подозрителна програма да тестваш за да откриеш коя точно прави проблема.

 55. Така и направих, формат Ц: и сега гледам след всяка качена програма или приложение какво ще стане.
  Странен проблем срещан при доста хора, затова искам да му намерим решението.

 56. @Frank
  Може и да е добра идея да създаваш System Restore точка от време на време, на всеки няколко програми, че да може да се върнеш по всяко време :).

 57. Frank, аз не успях да го оправя, дигнах ръце и се примирих с положението надявайки се да се оправи само или с някоя нова версия на скайп да изчезне проблема.

 58. Хора помагайте! Това не ми се беше случвало! Излизам си от skypa и приятели ми казват че съм на линия. Първо не повярвах, но после видях с очите си, че съм излязла, но при тях показва, че съм на линия! Възможно ли е да са ми хакнали skypa? Смених паролата, но ефекта е същият. Влизам в skypa през телефона и дом. комп! Но ги гася като свърша задължително. Моля, ако имате идеи помагайте!

 59. @nadinch
  Здравей. Тествай по този начин: http://chat4o.com/%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B7%D1%8A%D0%BB-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B2-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%B9%D0%BF%D0%B0-%D0%B2%D0%B8/
  Тоест нека да ти пишат в този момент, когато си се отписала от всички устройства които ползваш (телефон, комп), и да кажат дали съобщението пристига. Може просто да показва грешно при тях. И това се случва.

 60. Здравей, може и да си писал нещо по въпроса, но искам да питам. Отскоро съм с таблет с Андроид, когато си пиша в скайпа, изчезва видеото, трябва да се връщам за да видя човека, има ли настройка в която, когато си чатя едновременно да виждам човека, с който си чатя, както на скайпа на уйндоуса.

 61. @Митко Г.
  Здравей. С този вид устройства нямам опит, но предполагам има някакъв бутон, който се вижда по време на разговора, и като се цъкне ти показва и чата. Обикновено прилича бутона на балонче.
  Виж примерно третия син бутон тук: http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2013/10/skype-android-tablet03.jpg
  Или третия бял/сив бутон в средата тук: http://voiceontheweb.biz/wp-content/uploads/2012/11/S4A3_0.FullScreenBDV_thumb.jpg

 62. Здравейте,
  имам следния проблем със скайп – не мога да виждам хронологията на чата и при ново известие не ми известява нито чрез звук, нито чрез цветен сигнал /оранжева светлина/. Настройките са ми да води хронология и известяване чрез сигнал.

 63. @Лили
  Здравей.
  Мисля, че има такъв вирус. Сканирай целия компютър с безплатната версия на тази програма: http://www.malwarebytes.org/ и изтрий вирусите.
  А след това ще трябва до колкото помня и да премахнеш напълно скайпа по този начин http://chat4o.com/%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b4%d0%b5%d0%b8%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-skype/ и след това да го инсталираш на ново за да се оправи.

 64. Здравейте, помните ли проблема с видео картината, при преинсталиране се оправя. Оказа се, че е станало нещо с някакъв драйвер (не съм много сигурна , а и не съм толкова кадърна, та не разбрах какво ми каза човека…)

Коментарите са изключени.