Как да променим иконата на Skype?

Google реклама:

Skype иконаСтава дума за иконата на вашия десктоп, която използвате за да стартирате самата програма. Тук не се говори за емотикони. Нека да видим как можем да я сменим с различна и по-забавна (или поне различна, която не ни е умръзнала) икона.

Но от къде ще вземем други икони? Спокойно, аз съм ви подготвил архив с много икони за skype, като съм ги разделил на две папки – една за Windows XP и една за Windows 7. При стандартни настройки на Windows, в XP за да не се вижда иконата леко наръбена и грозна тя трябва да е 32 на 32 пиксела, а в Windows 7 да е 48 на 48 пиксела. За това има две отделни папки с икони. (Иконите ги изтеглих от findicons.com)

Следвайте стъпките:

 1. Изтеглете архива Skype-Icons.zip и го разархивирайте.
 2. Преместете папката на име Skype Icons 32x32px (Windows XP) или пък папката Skype Icons 48x48px (Windows 7) (зависи на кой Windows сте) на сигурно място, където няма да бъде премествана или изтривана.
 3. Отворете My Computer или Windows Explorer и навигирайте до следния адрес: C:\Program Files\Skype\Phone. Ако Skype е инсталиран на друго място, отидете в съответната папка.
 4. Цъкнете с десен бутон на Skype.exe и изберете Send to … (Изпрати до …) и след това Desktop (Работен плот). (Тук ще вметна, че ако ползвате Skype Launcher, ще трябва на него да създадете по същия начин пряк път, а не на Skype.exe)
 5. На десктопа се появява нова икона, която е пряк път до скайп. Сега изтрийте вашата съществуваща стара икона, тъй като тя не позволява промяната на своето изображение. Можете да преименувате новата си иконка с десен бутон и Rename (Преименувай).
 6. С десен бутон на мишката върху новата икона цъкнете Properties (Свойства), след това бутона Change Icon… (Смяна на икона …), след това Browse … (Преглед …).
 7. Намерете папката с иконите, която преместихме в стъпка 2 и я отворете. Изберете иконата, която ви харесва и цъкнете Open (Отвори).
 8. Цъкнете OK и после пак OK.

Реклама:

Реклама:

Категория:Skype трикове

44 comments

 1. На ми нещо не ми става не мога да го разбера.:(

  Thumb up 4 Thumb down 7
 2. Георги, опиши проблема за да мога да се опитам да ти помогна. Поздрави.

  Thumb up 8 Thumb down 4
 3. Всичко направих както трябва и оспях да сменя иконата но немога да махна старата която ми стои от таск бара . Можеш ли да ми помогнеш ?

  Thumb up 1 Thumb down 2
 4. За тази отляво ли става дума, дето е до старт бутона? Искаш да я махнеш ли? С кой Windows си? Като дадеш десен бутон върху нея излиза меню, от там трябва да може да се махне.

  Thumb up 3 Thumb down 2
 5. Да за тази става въпрос със 7-ца пробвах не иска . Натискам десния бутон излиза менюто и избирам Unpin this program from taskbar и не иска да се махне .

  Thumb up 3 Thumb down 1
 6. Здравей отново. Потърсих и помислих за твоя проблем и ето какво предлагам: Първо да те питам дали я ънпинваш иконата докато е изключен скайп? Ако не, пробвай докато е изключен. Ако не става отиди в тази папка: C:\Users\ПОТРЕБИТЕЛ\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar
  Вместо C: твоя системен дял, а вместо ПОТРЕБИТЕЛ – името на твоя потребител в windows. Там трябва да видиш всички пиннати иконки на таскбара и да можеш да ги изтриеш.
  Успех :).

  Thumb up 1 Thumb down 1
 7. Ами от това което си ми уписъл C:\Users\ПОТРЕБИТЕЛ\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar не оспях да го намеря. Само до тук стигнах C:\Users\ другите папки не отговарят на уписанието което си ми дал . Попринцип не разбирам много затова може да несъм направил нещо както трябва . Пробвах с отписване ,ънисталиране на ново инсталиране , от старт менюто и нямаше резултат . Но оспях да я махна по някаква случаиност :). От дясния ъгъл на таск бара имам едно триъгълниче и вътре имам пак иконка и отам и дадах изход и стана :) .Незнам дали съм напражил някой от съжетите които си ми дал .Благодаря жсе пак за жниманието което ми убърна :)

  Thumb up 1 Thumb down 1
 8. @Andon
  Колега :), май съм бил прав с първото си предположение. Хехе. Отдясно щом имаш иконка, значи не ти е бил затворен скайпа. За това няма как да спре да се показва и от ляво. А за папките, казах че на мястото на ПОТРЕБИТЕЛ трябва да видиш името на твоя потребител в Windows. Но както и да е, радвам се, че все пак е станало.
  Поздрави и внимавай с буквичките у/о (уписание, убърна) :).

  Thumb up 4 Thumb down 0
 9. Евала на създателя на сайта или на подателите на информация! Невероятен е! Браво! ЕВАЛА! Най-сетне свестен сайт, от който може да черпиш полезна информация! Хайде чао от мене и пак БЛАГОДАРЯ за триковете!

  Thumb up 3 Thumb down 0
 10. @deska10
  Благодаря за топлите думи и позитивната енергия! :)

  Thumb up 3 Thumb down 0
 11. аз пробвах но не ми става вие го казвате оба4е на мене не ми става

  Thumb up 0 Thumb down 0
 12. @Gabriela
  Здравей. Сподели на коя стъпка имаш проблем и какъв по-точно, а и с кой Windows и Skype си :). Ако мога ще помогна.
  Поздрави.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 13. Благодаря, стана!Имам един въпрос.Може ли да се направи тази промяна на иконата на скайп с др.икони,т.е.освен тези които ти си предоставил?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 14. @Симона
  Здравей. Да, може. Трябва файла да е .ico и за да ве вижда добре да е точния размер. 32x32px за Win XP и 48x48px за Windows 7. Поне аз като тествах с тези размери се виждаше най-добре.
  Поздрави.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 15. Здравейте :)

  Поздравявам ви за сайта. Полезен ми е и има интересни работи които помагат на потребителите.

  Искаше ми се да си сменя иконката на скайп, но не стигнах по-далече от точка 4. Защо? Проблема е в родителите ми… Барникали са ми настройките и вече не съм администратор, следователно НЯМАМ право да местя тази папка…

  Но все пак благодаря за идеята :))

  Thumb up 1 Thumb down 0
 16. @Dessy
  Здравей. Радвам се, че сайта ти харесва :).
  Относно твоя проблем, не е нужно да местиш папката, само е нужно да влезеш в нея. Ако имаш предвид, че нямаш право и да влезеш в нея, то тогава пробвай следното. На работния плот цъкни с десен бутон на празно място и след това Създай -> Нов пряк път. Там следвай инструкциите и намери от там файла на Skype. Не знам дали ще има разлика или пак няма да стане. Може да опиташ.
  Друго, за което се сещам, е да вземеш прекия път (иконката) на друга програма, да я копираш и след това да отидеш в нейните Свойства с десен бутон на нея и Свойства и там да промениш пътищата и т.н. да сочат към Скайп. Един вид да го прецакаш. След това да смениш вече иконата :).
  Поздрави.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 17. @Ивайло
  Пак заповядай ;)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 18. @……..
  Здравей. По-точно? :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 19. О супер! Не знаех, че това е възможно!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 20. @Ангел
  Здравей. Мдам, възможно е :).

  Thumb up 0 Thumb down 0
 21. Хора имам windows 8 но ми казва че приложението не е съвместимо с компютъра ми.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 22. Багодарско за инфото, много ми помогна :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 23. Резултатът ми хареса – отхапано като зомби скайп, но искам да отговоря какво става ако ползваш скайп хоткеис – натиснах ЩИФТ И С и просто не се изписва дадената буква, понеже исках главно „С“ и не ми я изписа. Това е, просто буквата не се изписва и се налага да натиснеш капс лок за главна буква. Благодаря.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 24. @Mario0o896
  Здравей. Може да се смени комбинацията на бързите клавиши ако е нужно.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 25. Здравейте!!!

  Благодаря Ви за това, че поддържате толкова полезен сайт!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 26. @Alexandra
  Благодаря за подкрепата :).

  Thumb up 0 Thumb down 0
 27. Това нещо е много яко, моя приятелка го е направила :D

  Thumb up 0 Thumb down 0
 28. Имате ли някакъв инструмент за кръгло рязане на това лого на скайпа блестящото да сложа на моя скайп, че другите изображения не ги харесах много.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 29. @galin
  Не, но ето аз го направих с една програма:
  http://static.chat4o.com/metal-skype-32px.ico
  http://static.chat4o.com/metal-skype-48px.ico
  (сваля се с десен бутон на мишката върху връзката и след това Запис на връзката или Save link).
  32px е за Win XP, 48px е за Win 7.
  Не са кой знае колко хубави иконите, но все пак за разнообразие от стандартната стават.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 30. ЗДРАСТИ! много бгдр! ще изпратя скрийншот на мейла!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 31. на мен не ми става като натисна десет бутон варху новата икона и не ми показва смяна на иконата а други бутони :( като ги натисна и тях пак не става ;(

  Thumb up 0 Thumb down 0
 32. @Eleonora
  Здравей.
  Първо трябва да цъкнеш в менюто Properties (Свойства), след това чак Change Icon… (Смяна на икона …). Това няма да стане също ако не направиш нова икона. Оригиналната няма такава опция.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Коментарите са изключени.