Google реклама:

Изтриване на историяКогато си пишете с някой по Скайп, програмата запазва всичко, което сте си писали, в специални файлове.

Тези данни се пазят на вашия компютър (от известно време при някои хора, една част се пази и на сървърите на Skype – повече в коментар #89 по-долу).

Ако желаете да си изтриете хронологията в Skype от вашия комютър продължете да четете надолу (също се нарича история). А в отделна статия съм показал как да изтриете хронологията само с един потребител.

Следвайте стъпките:

За Windows

 1. Първо за всеки случай направете резервно копие на абонатите си (понякога се случва да изчезнат). След това затворете Skype;
 2. Отворете произволна папка и в адрес лентата напишете %appdata%\Skype. Натиснете Enter.
 3. Отваря се папка, в която една от папките е с име идентично на вашето Skype име. Изтрийте я. Това ще изтрие цялата ви чат история, както и вашите настройки.

Къде още се пазят тези данни?

Синхронизиране с облакаИмайте предвид, че всяко едно чат съобщение, което сте пратили, се пази както на вашия компютър, така и на този на получателя. Вие можете реално да изтриете само данните от вашия компютър.

А от известно време една част (последните 30 дни) се пази и на сървърите на Skype. За това след като я изтриете и се впишете може да ви се възстанови част от историята. Вижте коментар #89 по-долу за още малко информация.

Изтриването от настройките

НастройкиСъщо искам да отбележа, че в настройките на Скайп също има опция за изтриване на хронологията, но моите опити показват, че чрез нея не се изтриват винаги данните коректно от всички файлове.

Иначе изцяло спира да ви се показва в самата програма. Ако това ви е целта, то изтрийте я от настройките (меню Инструменти – Настройки – Поверителност – Изчисти записите).

Google
реклама:


Вижте също:


Има 112 коментара по статията

 1.  
  radost каза:
  #43

  ЗДР! Благодаря ти за изчерпателният отговор и за опитите, които си направил! Общо взето ме интересуваше дали, след като веднъж се изтрият папките в /Skype може да се възстанови историята по някакъв начин от компютъра или най-добрият вариант за да се заличи е преинстал?

  Thumb up 1 Thumb down 3
 2.  
  Лиа каза:
  #44

  Благодаря ти! Ще пробвам програмата за четене, дано стане! Оносно изтриването на хронологиято изтрих всичко, запазих само и единствено config.xml и след рестарт на компютъра пак се появява. Трябва ли да деинсталирам скайпа и да инсталирам нов?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 3.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #45

  @radost
  Принципно файловете след като се изтрият, дори и от кошчето, пак могат да се възстановят с програма за възстановяване на изтрити файлове. Стига твърдия диск да не е записал нова информация върху тях, те реално си стоят. А той рано или късно почва да записва върху тях и те се губят малко по-малко. Като това дали е върху тях не зависи от това в коя папка е новата информация, а е много по-сложно и произволно.
  Ако искаш да изтриеш нещо наистина завинаги има такива програми, които го правят това. Друг вариант е след като го изтриеш, да напълниш целия дял до горе с някакви други файлове. Така твърдия диск няма да има избор и ще трябва да запише информацията върху старите изтрити (понеже няма място) и те вече ще изчезнат.
  Май казах и по-рано, но отново напомням, че твоята история обаче ще остане и на компютъра, на човека, с който си писала.
  Поздрави.

  @Лиа
  Колко от историята се появява. Не е ли само най-скорошната? Защото и аз го тествах това по-горе в коментар #37 и само до 2 дни назад се зареждаше от някъде си, не от моя компютър.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 4.  
  Лиа каза:
  #46

  Появи се в папката всичко което бях изтрила? За това питам дали да не деинсталирам и скайпа? Искам да разкарам тази информация да минало време от този компютър, много ще съм благодарна ако ми помогнеш.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 5.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #47

  @Лиа
  Това, че са се появили нови данни там, си е нормално. Те вече са нови данни. Появяват се като се впишеш. Аз мислех, че се е появила историята и си я видяла реално в чата.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 6.  
  Лиа каза:
  #48

  Сега се опитвам да си намеря хронологията на лаптопа от скайпа, със уиндолс 7 съм, влизам в C-то, users, в никнейма и търся папка скайп, но тук няма? Къде да търся?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 7.  
  Лиа каза:
  #49

  По стария въпрос за хронологията, която видях да се върнала като папки пак в компютъра, казваш че останала само от последните ден два, но не и по-назад в времето? Благодаря за отделеното време :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 8.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #50

  @Лиа
  Как да намериш папката е обяснено в статията. А за това, че се е върнала, по какво съдиш? Виждаш я в чат прозореца или просто виждаш, че има някакви файлове в папката? Защото, както казах по-рано, файлове винаги ще се появяват, те вече са нови :).

  Thumb up 0 Thumb down 1
 9.  
  Лиа каза:
  #51

  Благодаря! Много полезни неща споделяш :) Имаш ли някаква статия в която е обяснено или показано, как се работи точно с програмата за четене на файловете с хронологията, аз си я свалих (от линка който ми посочи) но не отваря нищо. Или да ме посъветваш за друга програма?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 10.  
  Лиа каза:
  #52

  Здравей!
  Това не е истина :))) Спирам да правя нестандартни опити като не разбирам :)
  Не знам какво направих, но сега не мога да отворя facebook през браузър mozila, илиза ми катинарче и като цъкна на него ми изписва че сайта е шифрован?? Изпращам ти на мейла, от който ми пишеш в пощата, и prtsc за да видиш. Моля те ако можеш, помагай :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 11.  
  Лиа каза:
  #53

  Оправих проблема със фейскбук, извинявай за безпокойствието. Остана проблема само с каква програма да чета хронологията…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 12.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #54

  @Лиа
  Здравей. На същия адрес, където се сваля програмата, съм писал и как се работи с нея. Там прочете ли? Ако няма история, може и за това да не ти показва нищо.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 13.  
  Емил каза:
  #55

  Здравей, виждам че си на ти със скайпа и искам да попитам следното. Наскоро си инсталирах скайп в работата (до сега не бях ползвал) и от любопитство влязох от 3,4 компютъра в профила си в скайп. От никъде не се показва съобщение и информация, че и от друго място някой ползва скайпа ти. Това нормално ли е. т.е. някой може да следи хронологията ти без ти да знаеш. Благодаря ти предварително за отговора.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 14.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #56

  @Емил
  Здравей.
  Разгледах малко в интернет и излиза, че наистина може да се впишем в същия акаунт от няколко компютъра. Ако някой ни пише или ни се обади, то при всички ще звънне. Обаче не може да се комуникира от единия на другия само с 1 акаунт. Това е общо взето.
  Поздрави.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 15.  
  petar каза:
  #57

  Здравей нещо знаеш ли за тази програма skype_password_hacker? Дай малко инфо. Благодаря.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 16.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #58

  @petar
  Здравей. Не съм запознат, а и избягвам такива програми. Поздрави.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 17.  
  belladonna каза:
  #59

  Имам следния въпрос и спешна нужда от положителен отговор. Искам да изтрия историята от Скайпа на човека, с който съм си писала. Надявам се да има някакъв вариант. Благодаря предварително.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 18.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #60

  @belladonna
  Здравей. Трябва да седнеш на компютъра, от който той е писал, когато си му писала. Там се пази тя.

  Thumb up 2 Thumb down 0
 19.  
  koceto каза:
  #61

  Здравейте, искам да попитам как мога да си видя цялата хронология на скайпа си от началото до края, моля за съвет. Благодаря предварително.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 20.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #62

  @koceto
  Здравей. Ами принципно като влезеш в чат прозореца с даден човек, ако има запазена история там има едни връзки, на които да цъкнеш за кой период да видиш историята. Също може и с програма: http://chat4o.com/skypelogview/

  Thumb up 0 Thumb down 0
 21.  
  иван каза:
  #63

  Здравейте, искам да питам как да намеря папката със скайп хроногията си в телефона. Става дума за операционна система андроид. Не искам да я трия а да я прехвърля върху компютъра.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 22.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #64

  @Иван
  Здравей. Това не го знам. Потърсих в интернет и за съжаление и там не открих отговор. Само същия въпрос. На едно място казват че се пази на сървърите на Скайп, а на друго, че това не е вярно. Общо взето не знам.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 23.  
  Даниела каза:
  #65

  Здравей :)
  Искам да попитам как се трие скайп хронология на андроид? Пробвах описаните методи, но мисля че няма нито един за андроид, а и версията на скайп, която се предлага е супер опростена, няма никакви възможности :(
  Поздрави!!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 24.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #66

  @Даниела
  Здравей. Принципно всичко тук в сайта е за настолен компютър и за Windows.
  Изглежда това, което питаш не е много лесно и може дори и да не може. Видях някои хора по форумите да са успели по следния начин:
  settings
  applications manager
  skype
  clear data
  Също и тук има една статия: http://www.androidever.com/delete-skype-history-on-android/

  Thumb up 1 Thumb down 0
 25.  
  Ивана каза:
  #67

  Благодаря много за инфото. Изтрих всичко от моя компютър, но имам проблем. Аз чатя от моя компютър, но майка ми ми проверява скайпа от нейния. Тя не е отваряла компютъра си от доста време, но със сигурност от лаптопа и е влизано в моя скайп. Та въпроса ми, когато тя седне на своя компютъра си ще види ли дискусиите, които съм изтрила?

  Thumb up 0 Thumb down 1
 26.  
  Ивана каза:
  #68

  Сега ми изчезнаха и абонатите! Хелп!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 27.  
  krokodila каза:
  #69

  Може и да коментирано вече, но имам досаден проблем. Ползвам скайп еднакви последни версии едновременно вкъщи и на работа. Разбира се, когато съм на едно от тези места скайпа на другото е спрян. Обаче като съм си писал нещо с някого, примерно снощи, като го пусна на работа полека-лека ми пристигат всички разговори отново :o Целия диалог и с това, което аз съм писал… Най-зле е в понеделник – за целия уйкенд кореспонденцията се изсипва! Само при мен ли е така и дали има начин да го оправя? Благодаря предварително!
  И аз забелязвам това нещо, голяма отврат е. А най-интересното е, че пристигат дори отсрещният скайп да не е пуснат. Изглежда логовете се пазят на някой сървър, нещо което изобщо не ми харесва.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 28.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #70

  @Ивана
  Здравей.
  Принципно историята се пази на компютъра на който е писано самото съобщение. Обаче като тествах и се вписах на друг компютър, там също се появи част от историята. Тоест само най-скорошната от 1-2 дни. Така че е малко сложно да се предположи точно какво има там в момента.
  Абонатите понякога спират да се показват след изтриването по този начин, за това съм писал в стъпка 1 да се направи резервно копие. Ако си направила, то може да ги възстановиш, както е описано в стъпка 2 от тази статия: http://chat4o.com/%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B8-skype-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8/
  Ако ли не, пак прегледай статията.
  Поздрави.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 29.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #71

  @krokodila
  Здравей. Не се сещам как може да се избегне това. Може би ако се спре воденето на хронология…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 30.  
  Бат Пешо каза:
  #72

  А бе хора, ако водите толкова двойнствен живот и ви е страх да не бъдете разкрити от съпрузи/съпруги/гаджета/мами/работодатели/власти/куки, то помислете за:

  - прекратяване воденето на хронология от менюто на самия Скайп, и то преди да „излеете душата си“ в текст. Не се безпокойте за стиховете, посветени на русата ви коса – те няма да се загубят безследно, ако ги копи-пейстнете на текстов файл във флашката. Дори и флашката да е забравена да стърчи на радиото в колата, то уеб-базираната поща с един неадресиран мейл е винаги под ръка.

  - мислете какво пишете. мислете бързо – Скайп ви дава 1 час време, в рамките на който, в случай че съжалите, можете да изтриете написаното от вас с десен бутон върху текста. Като изтритото при вас ще бъде изтрито едновременно и в базата на отсрещния партньор, ако той все още е на линия;

  - след като и вие, и майка ви, както и 3 годишната ви дъщеря използвате Скайп, досещате се, че този комуникационен модел ще да е твърде разпространен и няма как да остане на 100% неприкосновен, неподслушваем, некомерсиален, конфиденциален. С две думи – ако сте решили да сваляте властта (през чат ;)) или да описвате новия си революционен бизнес-модел на партньора, то Скайп не е най-добрият ви избор. Спокойно може да си чукнете виртуално рандеву на алтернативни програми като Nimbuzz, Brosix…, както и през профилите на безбройните VoIP-доставчици, които не отстъпват по качество на връзката, но пък не са чак в центъра на внимание. Почти всички от тях разполагат и с мобилни версии.

  - ако пък целите още повече дискретност, на любителско ниво, то с мрежата на Tor сте на правилната писта. Tor пази своите потребители от анализ на трансфера на данни, както и на крайните точки на връзката. А пък и в комшийското кафе от трафопоста също ще се намери едно свободно IP за вашите потайни чувства.. ;)

  Ники, мисля, че темата за VPN вече излиза от рамките на любителския обхват. Нали не смятаме да изстрелваме совалки през Скайп? ;)

  А кое остава по-сигурно и силно – написаното или изреченото? Решете сами. Или пък оставете сърцата да говорят сами. Все пак баба ви не е имала толкова проблеми с триенето на хронологията, но пък се е справила достатъчно добре, нали? ;)

  Успехи!

  Thumb up 4 Thumb down 0
 31.  
  Алекс каза:
  #73

  Здравей! Значи.. има една хронология, която наистина искам да възвърна, но е изтрита. Компютъра ми беше преинсталиран и сега няма как да си я възвърна.. Имаш ли някаква идея за това дали има все пак някакъв начин ? :/

  Thumb up 0 Thumb down 0
 32.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #74

  @Алекс
  Здравей.
  Форматиран ли е дялът, на който преди беше Windows? И кой Windows е инсталиран? Примерно като се инсталира Windows 7 той прави една папка Windows.old където слага нещата от старата инсталация.
  Освен това хронологията сигурно я има и на другия човек, с който е писано. Така че може да се види и от там ако той не я е изтрил.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 33.  
  Светла каза:
  #75

  Здравей! Изчистих хронологията/историята в скайп според написаното по-горе, но не мога да пусна скайпа си сега. Кръгчето се върти с часове. Каква може да е причината и как евентуално да я отстраня???

  Thumb up 0 Thumb down 0
 34.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #76

  @Светла
  Здравей.
  Съжалявам, че метода ми е довел до грешка при теб. Принципно не би трябвало да прави проблем.
  Затвори Скайп напълно, отвори произволна папка, напиши горе в адрес лентата %appdata% и натисни ентер. Преименувай папката Skype на Skype1 и отвори Скайп на ново. Нова такава папка ще се създаде автоматично и би трябвало вече да няма проблем.
  Поздрави.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 35.  
  Тонев каза:
  #77

  Здр. А как се изчиства хронологията на Скайп при андроид?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 36.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #78

  @Тонев
  Здравей. Виж коментар #66 по-горе.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 37.  
  К каза:
  #79

  Здравей ;) Аз искам да попитам за епъл, макентош?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 38.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #80


  Здравей. За там не знам. Иначе тук има някакви обяснения: https://support.skype.com/en/faq/FA10893/how-do-i-delete-my-chat-history-in-skype-for-mac-os-x#1
  Но най-добре виж в коя папка пази данните и направо трий файловете. Иначе кой знае дали я трие или просто спира да я показва.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 39.  
  mimi каза:
  #81

  Здравейте,
  Искам да попитам как да премахна Skype хронология от телефон. От лаптоп е изтрита, но същата я има в телефона. Има ли как да премахвам периодично от телефона и ако да.. как ? Благодаря :)))

  Thumb up 0 Thumb down 0
 40.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #82

  @mimi
  Здравей. Ако е андроид, виж коментар #66 по-горе.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 41.  
  Галя Георгиева каза:
  #83

  Здравей! Правя всичко от статията, дори пробвах да изтрия цялата папка дето е на моя никнейм, но като се впиша хронологията пак си я има и интересното е, че хронологията, която се показва, е от много отдавна, а не от преди няколко дни примерно. Имаш ли представа какво става и как да я изтрия наистина? :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 42.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #84

  @Галя Георгиева
  Здравей. Не е възможно. Хронологията се пази в един файл, който е в нея папка. Затваряш ли скайпа напълно преди да започнеш?
  Единственото друго обяснение би било историята да се изтегля от сървърите на скайп, но в такъв случай би трябвало при първото отваряне след изтриването да ти светва оранжево на всички стари съобщения все едно са нови и така да ги зареди. А и то няма да е стара история, а най-скорошната (поне така беше като тествах).

  Thumb up 0 Thumb down 0
 43.  
  Деси каза:
  #85

  Здравейте.
  Имам следния проблем: последвах съветите за изтриване на хронология в скайп, които са дадени в началото на страницата…. Пробвах същата формула час след това и компютърът ми изписва, че не може да отвори този файл и да проверя дали изписвам правилно името и т.н.
  Защо става това – всичко правя стъпка по стъпка и правилно?
  Благодаря предварително….
  п.с. И още нещо: когато някой от абонатите ми не е бил на линия, в момента на процеса на изтриване на хронологията по съответния начин, когато се впише, та си излиза отново???

  Thumb up 0 Thumb down 0
 44.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #86

  @Деси
  Здравей.
  Това при писане в адрес лентата ли става дума? Нещо си го написала различно втория път или една част е на кирилица или има точка на края и т.н. Може да напишеш само %appdata% и да натиснеш Ентер и после да влезеш в папката Skype, същото ще е.
  Върнало ти е част от историята ли? Те имат една такава екстра, зареждат я ако се впишеш на нов компютър, и сега може да си е помислило че за това става дума и да ти е заредило част от историята. Странно, преди не го правеше, ще трябва да тествам повече по този проблем и да проуча дали може да спре това нещо. За момента нямам информация по въпроса. Освен отново да я изтриеш може би…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 45.  
  Галя Георгиева каза:
  #87

  Именно! След изтриването светва оранжево все едно е ново съобщение и ми отваря някаква хронология от преди. Как да го изтрия?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 46.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #88

  Опитай да изключиш воденето на хронологията от Инструменти – Настройки – Поверителност – Води хронология – Изключено. Не съм тествал, но може да помогне. След седмица примерно може пак да си включиш воденето на хронология. Отново казвам, все още не съм тествал тези неща. Просто идея.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 47.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #89

  Хора, изглежда Скайп се променя из основи и вече от известно време пази част от историята на техните сървъри и за това след като я изтрием от нашите компютри една част се връща отново. Целта е ако се впишете на ново място да си видите част от хронологията, за улеснение. Сега проучвам за начин това да бъде спряно, дано да има такъв (но малко се съмнявам).

  Другия вариант за изтриване през настройките на скайп не е надежден. С най-новата версия наистина изтри коректно данните от main.db файла когато тествах, но не и от другите файлове, където знам че има копия на данните. А с 3.8 пък като пробвах, не се изтри реално всичко от main.db файла. Иначе спира да се показва в самата програма винаги като изтрием от настройките, което е много лъжливо.

  Общо взето в момента не виждам реален начин за изтриване на цялата история. Голяма каша са направили. Продължавам да проучвам този въпрос… (Още в коментар #90)

  Thumb up 1 Thumb down 0
 48.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #90

  Относно нещата, за които говорех в предния коментар, за момента няма удобен начин да се изтрият данните от „облака“ (сървърите на Скайп). Ако е изключително важно за вас да го направите, трябва да се свържете с поддръжката по имейл и там да ги молите и ще ви пратят формуляр за верифициране на акаунта, където трябва да попълните много неща, които да удостоверят че акаунта е ваш и евентуално е възможно от там да ви я изтрият ръчно. Това ми казаха като ги питах първия път.

  След това им препоръчах да направят опция ние да можем да си я трием от облака или да изключваме облака и до колкото разбирам възможно е да го направят, но не съм сигурен дали ще го има това нещо и кога ако да.

  Друго, което ми казаха е че за 30 дни се пази при тях, така че поне не е завинаги :D.

  Напомням, че това не е при всички хора и устройства и версии, но постепенно го въвеждат все повече.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 49.  
  mesecinka каза:
  #91

  Да споделя и моя опит.
  Ползвам skype от два компютъра.
  Приложих съветите от началото на страницата първо на единия.
  Какво беше учудването ми когато, отваряйки skypе на другия отново ми се показаха разговорите, дори обогатени с по-стари. Че и получаване на файлове от минало време (в рамките на януари все пак).
  Да отбележа, че по принцип водене на хронология ми е изключено от настройките!
  Явно няма отърване.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 50.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #92

  Mesecinka, здравей. Благодаря за коментара.
  Би трябвало да не води ако е изключено, но само на този компютър, на който е изключено и то сигурно само от деня, в който е изключено нататък. Но не съм тествал много с това изключване.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 51.  
  mesecinka каза:
  #93

  И на двата компютъра, на които ползвам skype, водене на хронология е изключено :-)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 52.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #94

  Между другото като изтриеш по начина описан в статията горе, настройките ти ще изчезнат и ще трябва пак да си ги промениш.

  Май излиза, че е по-добре да изтриеш от самите настройки, както е в края на статията. Там ще спре да се показва на този компютър, само гадното е че не е коректно изтрита от абсолютно всички файлове на компютъра. Обаче ако ги махнем път се изтегля на ново цялата за 30 дни. Тъпа работа :D

  Thumb up 0 Thumb down 0
 53.  
  Мария каза:
  #95

  Здравейте, аз си изтеглих версия 5.0.0.156 и трие историята, нищо не остава, единствено стои – от 7 дена, от 1 месец, но като кликнете не излиза никаква история. Дори ако искам да обновя с нова версия на скайп не става. Така, че си стоя на старата:)) Не знам, как и зашо, но тук историята не се пази. Дано да съм била полезна. Поздрави и хубав ден на всички.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 54.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #96

  @Мария
  Здравей. Благодаря за коментара. Сигурно е така, то и аз четох, че онези новости са активирани на най-новата версия (тогава беше 6.11) за момента. То може и така да си остане. Те само с новата версия се занимават принципно. Но добре ще е и там да направят начин за пълно триете от сървърите им.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 55.  
  бебка каза:
  #97

  Здравейте.
  Аз имам същия досаден проблем като mesecinka :(((( Ползвам скайп на два компа, и на двата пазене на хронология е изключено много отдавна, всички стари записи – изтрити и непрекъснато ми се появяват разговори и се прехвърлят файлове отпреди време – ту на единия, ту на другия :((( Тъпо и упорито продължавам да настройвам всеки път да не пази хронология и на двата – НО уви :(((( Какво да правим?

  Thumb up 1 Thumb down 0
 56.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #98

  @Бебка

  Здравей.

  Би трябвало като зададеш да не пази и след 30 дни вече да не ти възстановява, ако поне работят правилно тези настройки. Понеже то пази на сървърите само за 30 дни. Но като го настроиш не изтривай работните файлове, както е описано горе в статията, защото това ще го накара да забрави настройката да не пази.

  Имам и една друга идея, която я описах във Вариант 2 в статията за изтриване хронологията с един абонат: http://chat4o.com/%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-skype-%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%81-1-%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%82/
  Тъй като се изтриват само думите без самите записи, то ще мисли че историята е все още там и няма да я възстанови. По същия начин мисля да направя метод и за цялата история, а не само за един абонат, то само командите ще са малко по-различни. Но не съм го тествал за сега за цялата история.

  Иначе чакаме от Скайп да си оправят нещата, ама се бавят… Дано да добавят някаква възможност за контрол над тия неща.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 57.  
  ne e vajno каза:
  #99

  СЕГА КЪМ НЕВЪЗМОЖНИЯ ВЪПРОС може ли да се изтрие скайп акаунт, завинаги и без досадни коментари да се сложи парола и да се забрави, БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

  Thumb up 0 Thumb down 0
 58.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #100

  @ne e vajno
  Здравей. Не може.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 59.  
  ne e vajno каза:
  #101

  А да се смени името на скайпа?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 60.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #102

  Само името може да се смени, но не и skype името (потребителя).

  Thumb up 0 Thumb down 1
 61.  
  Mother Bulgaria каза:
  #103

  Здравейте, може ли да ми отговорите на въпроса, след като не се влизаш 6 месеца във един e-maill адрес той се изтрива, а ако сте регистрирани с този е-адрес и във скайп то това значи ли че и скайп акаунта ви се изтрива?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 62.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #104

  @Mother Bulgaria
  Здравей.
  Не. Това са различни неща. Имейлът е услуга, която се предоставя от различни сайтове, които нямат нищо общо със самия Скайп. Всеки сайт за имейли си избира дали и кога да изтрие или деактивира имейла. Примерно в АБВ май го деактивират след няколко месеца и се изтриват всички имейли вътре, но после като влезеш пак е твой. Gmail май никога не го трият, ако не се лъжа. Всеки сам си решава.
  Но за да можеш да си смениш паролата в скайп, е нужно да имаш достъп до имейла си.
  Добре е ако изгубиш достъп до имейла, да си смениш основния имейл в профила на скайп, което е описано тук: http://chat4o.com/%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD-email-%D0%B2-skype/
  Защото после ако си забравиш паролата ще си изгубиш акаунта, ако нямаш достъп до основния имейл в скайп профила.
  Поздрави.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 63.  
  Mother Bulgaria каза:
  #105

  Мерси, помогнахте ми, но за абв, то се изтрива след 6 месеца и след това ако до няколко седмици не си го активираш пак, той ще бъде изтрит напълно.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 64.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #106

  А, може и така да е. Просто помня че ми бяха деактивирали и за това :).

  Thumb up 0 Thumb down 0
 65.  
  Mother Bulgaria каза:
  #107

  Здравейте пак, сега прочетох за изтриването на хронологията на скайп, но искам да попитам както сте писали по горе- “Отворете произволна папка и в адрес лентата напишете %appdata%\Skype. Натиснете Enter.
  Отваря се папка, в която една от папките е с име идентично на вашето Skype име. Изтрийте я. Това ще изтрие цялата ви чат история, както и вашите настройки.“ Но това няма ли да изтрие избраният скайп акаунт от полето за вход ?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 66.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #108

  От полето за вход, да, ще го изтрие. Но това не е проблем. Просто го въвеждаш пак, вписваш се и отново се създава папка. Все едно за пръв път се вписваш на този компютър.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 67.  
  Mother Bulgaria каза:
  #109

  Странно защо, като изтрия папката със даденото скайп име, и като влезна след няколко дни пак в скайпа, и ми излиза някакво прозорче, във което трябва да сложа нова снимка ( а аз имам снимка ) или да ползвам старата. Не знам това дали е някакъв бъг или е нормално. И също така ако искам да махна снимката си и да го оставя без снимка не става, никъде не видях някъде да пише „Премахни“ или нещо такова. Версията мисля че беше 6.9 но не съм сигурен защото е смених.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 68.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #110

  Това става защото като се махне папката и вече скайпа си мисли, че за първи път се вписваш на този компютър. А явно са го направили при първо вписване да ти излизат тия прозорци за някакво улеснение.
  А относно това дето казваш че няма опция да си без снимка, да, помня че това ме бяха питали и май се оказа че трябва да отидеш в някаква стара версия като 3.8 или 4 и от там има такава опция. След като направиш там промяната, после може да си ползваш пак нова версия.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 69.  
  Никол каза:
  #111

  Здравейте! Искам да ви помоля да ми кажете как се трие хронология от скайпа на айпад,ейпъл ..

  Thumb up 0 Thumb down 0
 70.  
  Николай (Админ на Chat4o) каза:
  #112

  @Никол
  Здравей.
  Тук пише в зеления правоъгълник, но е на английски: http://community.skype.com/t5/iOS-iPhone-and-iPad/How-do-i-delete-on-conversation-history-on-my-ipad/td-p/270424
  Пише първо в Recent, после Edit, после червена иконка до всеки ред от разговора имало.
  Но това е само за това устройство историята, а иначе глобално се пази от скайп и ще я показва на друго устройство като се впишеш (като май пази до 3 месеца по този начин или нещо таквоа).

  Thumb up 0 Thumb down 1

Коментирането е спряно!

Моля, прегледайте на бързо тази страница, за да видите дали вашият проблем е там: http://chat4o.com/faq/

За съжаление се наложи да спра коментирането, тъй като искам да отделям все по-малко време за Skype и всичко покрай него и повече време за нови неща, с които се занимавам.