129 comments

 1. Здравейте! Инсталирах версията: Skype Launcher

  Създадох си и нов профил. Как да използвам и стария профил едновременно с новия?

  Thumb up 29 Thumb down 7
 2. @Mladenova
  Здравейте. Използвайки иконката на Skype Launcher, първо отворете един скайп и си влезте в първия профил, след това отворете още един skype и си влезте в другия профил.
  Между другото с кой Windows сте? Ако сте с Windows 7 има малко разлика, която още не съм добавил в тази статия :).

  Thumb up 16 Thumb down 15
 3. Така и предполагах за иконите, но не се получава. С Windows XP 7, но инсталирах IE 8 и Мozilla. Ще продължа с опитите – явно някъде греша :)

  Thumb up 13 Thumb down 4
 4. Ако сте с Windows XP трябва да работи. Това че има инсталиран IE 8 и Firefox няма нищо общо и не пречи :).
  Всъщност с коя версия на скайп сте? Може и да трябва по-нова версия на самия скайп лаунчер ако сте с нова версия на скайп. Пробвайте с версия 1.4 на лаунчера.

  Thumb up 12 Thumb down 2
 5. Благодаря ви! Вече ползвам 2 скайпа (Skype тм 5.0) едновременно, благодарение на линка и на вашата помощ! :)

  Мисля, че ще е полезно да включите линка (версията) ви и в статията.

  Thumb up 12 Thumb down 2
 6. Радвам се че е станало. Ще трябва да тествам в кой windows коя версия на skype launcher работи с коя версия на skype и да видя кое да включа. Може да се окаже че най-новата версия на skype launcher си работи със всичко :). Тогава ще оставя само линк към него. За сега поне го има линка в коментарите ;).
  Поздрави.

  Thumb up 9 Thumb down 4
 7. Смятам, че е добре да обърнете внимание тук (svejo.net/966854-dva-skype-a-na-edin-kompyutar), във ваша полза е, тъй като сте коректен и старателен :)

  Поздрави!

  Thumb up 10 Thumb down 5
 8. Благодаря ви (ако ви вие сте добавили страницата в свежо) :)
  Поздрави.

  Thumb up 8 Thumb down 4
 9. Вече замених линка към Skype Launcher-а да е към новата версия, тя работи дори и със стария скайп. Също добавих и един друг метод, който работи при новите версии на скайп и не изисква скайп лаунчър :).

  Thumb up 6 Thumb down 4
 10. защо след като изтеглих тази програма на следващият ден не можах да стартирам нито един от двата Skype

  Thumb up 11 Thumb down 2
 11. извинете за безспокойствието. Всичко е наред

  Thumb up 7 Thumb down 2
 12. Здравейте , използвам операционна система Windows 7 и се пробвам да си вляза в скайпа посредством програмта skype launcher , но уви когато се опитам да влезна в втория профил ми изкарва грешка “ В/И грешка . Щатракнете с 10 бутон върху иконата на Skype и посочете изход . Пуснете повторно Skype . Свържете се с поддръжка ако проблема възникне пак . “ Моля за помощ

  Thumb up 7 Thumb down 1
 13. @Лъчезар
  Здравей. Коя версия скайп и коя версия skypelauncher ползваш? Като за начало пробвай първо да рестартираш компютъра. Ако това не поправи проблема, пробвай с новата версия на скайп лаунчера – замених линка горе в статията – вече е към версия 1.5.

  Thumb up 5 Thumb down 1
 14. и при мен така се получава и аз също съм със windows 7

  Thumb up 2 Thumb down 0
 15. @Ice Girl
  Здравей. Коя версия скайп и коя версия skypelauncher ползваш?

  Thumb up 2 Thumb down 2
 16. Здравейте опитвам се да пусна два скайпа със скайп лаунчера 1.5 но не се стартира втори, а ми изважда на екрана първия стартиран какво да направя? С уиндоус 7 съм Благодаря

  Thumb up 0 Thumb down 1
 17. Здравей Марио. С кой скайп си? Ако си със Skype 3.8, до колкото помня, с него не става. С тези над 4 става.

  Thumb up 0 Thumb down 1
 18. мдааа с 3.8 съм. Тези по-новите не ми харесват. Явно няма да се ползват два. Ок Хубав ден и благодаря за инфото

  Thumb up 0 Thumb down 0
 19. И аз съм с 3.8, Win XP. Има начин да пуснеш 2, 3 или повече скайпа. Създаваш нов юзър акаунт на компютъра, цъкваш с десен бутон върху иконата на скайп, даваш на Run as…The following user, и се логваш с новия акаунт. Това е

  Thumb up 0 Thumb down 0
 20. Kali, ние говорехме с Mario за Win 7 :). Но ще тествам и твоя начин. Поздрави.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 21. Здравейте, имам питане. Възможно е да прозвучи глупаво, но съм малко невежа в тази област и се извинявам за това,но…. Автоматично ми се обнови новата версия на скайпа и понеже не ми хареса реших да си върна старата. Както казах, не разбирам много, та реших направо да изтегля по-стара версия, но всеки път ми казаше „Вие имате по-нова версия – грешка“. Реших, че ще изтрия всичко свързано със скайпа и го направих. Де що имаше файл с включена думичка скайп отиде в коша и нали съм си бърза – изчистих и кошчето :(. Изтефлих по-стара версия, инсталирах си я, включих се, но изненадата ми беше голяма, когато разбрах, че нямам нито една хронология на разговорите си с абонатите.
  Та питането ми е, има ли начин как да си върна хроното, при положение, че използвам един и същи профил? Важно ми е, имах важни неща там, който си мислех, че няма как да изгубя, но ето че стана.
  Моля Ви за отговор, но като за невежа ;)
  Предварително благодаря!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 22. Ех, невежке :). Програмите са направени да се деинсталират, а не да се изтриват. Като деинсталираш скайп през контролния панел те пита дали искаш да ти се пазят тия неща.
  Но все още има шанс. Надеждата умира последна ;).
  Значи направи следното: Прочети тази статия: (линка не съществува вече) и като сложиш програмата търси в този дял, в който е бил инсталиран скайп. Горе дясно в програмата търси за „.dbb“ (без кавичките). Така ще намериш тези файлове, в които се пази историята. Възстанови ги някъде и после ги премести в папката с твоето skype име, която се отваря като направиш стъпка от 1 до 3 от тази статия: изтриване на скайп име от логин екрана. Достатъчно сложно ли стана :D. Ако си много невежа, направо извикай някой и му дай да прочете това, дето ти написах.
  Но да знаеш, че това, което казах го измислих току що. Може да възникнат проблеми по пътя. Хех. Например сега се сещам че то освен твоите такива файлове, ще има и такива на други потребители, които са ползвали компа. Кои точно са твоите, хмм…
  Успех! :P

  Thumb up 1 Thumb down 0
 23. Много благодаря за информацията.
  Така се получи. Възстановените файлове са невероятно много и е почти невъзможно да знам кой точно е търсения, демек – само моя, и точно той. Здраве да е. Примирих се вече. Друг път ще знам. Нали от грешките си се учим. Това ме амбицира да взема да понауча някои неща, та да не правя повече такива глупави грешки. :)
  Благодаря Ви, чудесни сте.
  Поздрави от една невежа ;)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 24. :$ Е, срам ме е, ама пак ще питам….
  Имам два скайпа на комютъра си. Ползвам предимно единия, но какво ми хрумна…. реших да погледна и в другия, който спи от много отдавна /Launche/ Изумлението ми беше огромно когато сам започна да се обновява…. Ужас!!! Точно тази най-нова версия не я искам и заради нея си създадох доста прблеми преди време. Опитах се да го спра, ама нали съм си невежа…. – не се получи. Бедата е там, че и този скайп, който ползвам по-често и той се самообнови. И сега??? Как да си върна старата версия /ако може и на двата скайпа/ без да затия, изтрия или повредя нещо? :(
  Вярвам, че пак ще ми дадете добър и компетентен съвет, като за невежа.
  Благодаря! :$

  Thumb up 0 Thumb down 0
 25. Простете за допълнението.
  Възможно ли е да не съм си направила настройките както трябва и за това да се обновява автоматично?
  Има ли начин как това да спре веднъж завинаги?
  :(

  Thumb up 0 Thumb down 0
 26. Здравей отново.
  Не мисля че имаш два скайпа. Повече от един скайп не може да имаш на компютъра. Можеш да отвориш един и същи два пъти обаче.
  Та за да си сложиш по-стара версия, първо деинсталирай скайп. Ако не знаеш как виж коментар #38 по-горе.
  След това изтегли и инсталирай която версия искаш. Като влезеш в нея и се логнеш веднага отиди в менюто инструменти и после настройки и после раширени и там някъде има две отметки дето като ги махнеш няма да се те уведомява и няма да тегли нови версии.
  Друг вариант е да изтеглиш и да ползваш Skype Portable 3.8 (http://chat4o.com/skype-portable-3-8/), който не изисква инсталиране и можеш направо да ползваш. Пак ще трябва сигурно да оправиш настройките де.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 27. :* Много благодаря!

  Ако мога с нещо и аз да съм Ви полезна…., освен че казах вече на всичките си познати за вашия сайт…..
  Единствено Вие ми дадохте някакъв вариант за първия ми проблем. Всички казваха, че неможе и няма да стане….
  Надявам се повече да не Ви тормозя, но ще продължа да ви чета :)
  Страхотни сте! Обичам Ви!
  поздрави от невежа

  Thumb up 0 Thumb down 0
 28. @невежата
  Благодаря за топлите думи :). Поздрави.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 29. някой може ли да ми каже как се отваря втори скайп на най-новата версия 5.5

  Thumb up 1 Thumb down 1
 30. Здравей Веско. Благодаря за коментара. Явно е излязла нова версия на скайп лаунчера, която сигурно работи на новия скайп. Сега ще я кача в страницата на skypelauncher. Но все пак ще ти препоръчам да ползваш втория метод в тази статия описан по-горе. Така няма да се занимаваш с отделна програма и няма да ти излизат разни съобщения от skype lancher-а.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 31. здр как да си инсталирам 2 skype-a на моя компютър аз използвам версия 3.8 не мога да си я инсталирам моля да ми кажете как ако може като натисна върху него и ми отваря 1 skype a не знам как да го направя за да отваря 2 skype-а

  Thumb up 0 Thumb down 0
 32. Здравей Кристиян. Тук идеята на тази статия е да се отвори два пъти един и същи скайп, а не да се инсталират два скайпа. Второто не може да стане. Ако все пак искаш да имаш два скайпа може да си инсталираш един, а за втория да ползваш преносима версия, която е без инсталация. От тук може да я изтеглиш: http://chat4o.com/c/%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b8-skype-portable/

  Thumb up 0 Thumb down 0
 33. Здравей, използвам уин7 и най-новия скаип – 5,5***
  Използвам и втория метод с /секонд за да си пусна 2 скаипа, но нещо не ми се получава, дава ми грешка : Disk I/O eror… пише да изкл скаип и да го пусна наново и ако се повтори грешката да се свържа с тях. Някакви идеи ?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 34. Здравей Никой :). И аз съм с Win 7 и със Skype 5.5 и си работи метода. Пробвай да си направиш твоя нова иконка (пряк път), вместо да ползваш стандартния, който се създава от Skype. И не забравяй че трябва интервал и после /secondary :). Иначе един скайп само си работи, така ли?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 35. Здравей, Админе!
  Аз също съм с Windows 7 и със Skype 5.5, но след като отворя свойствата на скайпа, не ми дава да променям нищо в полето с целта. Да не става въпрос за полето „Стартирай в“ ?

  Thumb up 1 Thumb down 0
 36. да работи без проблем , даже аз влизам в 1ния скаип и след това пускам 2ри но ми дава тази грешка
  сега пробвах да направя нов пряк път от директорията на скаип до десктопа и там написах /секондари, но отново дава грешка

  Thumb up 0 Thumb down 0
 37. Оправи се по някакъв начин и аз незнам как :D Сега работи като направих нов сшорткът към десктопа от папката на скаип и на него написах секондари мерси за отговорите :))

  Thumb up 0 Thumb down 0
 38. @Цецо
  Здравей. Не :). 100% е в целта. Обаче явно трябва да се направи нова иконка (пряк път). Стандартната са я направили нещо да не става. Ще добавя горе в статията, че се прави нова иконка първо :).

  @Никой
  Значи с нов пряк път е станало. ОК ще знам :). А първия път пишеш, че си направил пряк път към директорията на скайп? Така ли е? Защото то трябва към файла Skype.exe във папката Phone в папката на Skype :).

  Thumb up 0 Thumb down 0
 39. Аз съм с Windows 7 и Skype 3,8
  Има ли начин да съм с два скайпа.Ще спомена че не съм ного веща в компютрите.Обяснете ми по подробно ако ема такъв начин.Благодаря ви за разбирането.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 40. @dani
  Няма начин. Дори сега пробвах един начин да се излъже с два различни потребителя, като дори сложих една програмка дето прави това в win 7, но пак не иска да отвори два skype 3.8 :(

  Thumb up 1 Thumb down 0
 41. Здравейте, Админе!
  Сърдечно благодаря,че все пак се опитахте да ми помогните.
  Желая ви весели празници!

  Thumb up 1 Thumb down 0
 42. здравейте аз искам да попитам каква е целта на тоя втория скайп много не разбирам и затова питам примерно ако някой неиска да си пище с теб ти му имаш скаипа и виждаш че доста време не влиза може да си влиза от другия скаип в смисал може ли да се крие по този начин човек от теб много обаркано стана дано сте ме разбрали какво искам да попитам

  Thumb up 0 Thumb down 0
 43. Мило, мисля че основната идея на втория скайп е да могат двама човека, живеещи в една къща с един компютър да им са логнати скайповете едновременно. Иначе и два скайпа на един човек също може. :)

  Thumb up 1 Thumb down 2
 44. Евала на автора! Най-много се изкефих на трика с два скайпа без лънчер…
  Много полезна статия!

  Thumb up 1 Thumb down 2
 45. Здр и от мен първо да кажа страхотна статия и за по глуповати и невежи като мен Та към моя въпрос пробвах с разясненията по горе но не става на таргет ми отваря папката с файла на скайп използвам 5,5 уин 7

  Thumb up 0 Thumb down 0
 46. @nerazbirashta
  Здравей. Как така на таргет ти отваря папката? Нещо не разбирам :). Аз съм го ползвал на Win 7 със Skype 5.5 и работи. Трябва да направиш нова иконка и като отидеш в характеристиките и в полето Цел (Target), това е горното поле от двете, да добавиш най-отзад на написаните неща един интервал, после наклонена черта надясно и после думата secondary и това е. Даваш ОК и готово ;). Това ли правиш? Дано сега да стане.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 47. Ами да и след това като искам да пго пусна цакам на иконката и вместо да ми зареди нов скайп ми отваря фолдар-а

  Thumb up 0 Thumb down 0
 48. Нещо си объркала :). Прекия път трябва да води до файла Skype.exe, а твоя сигурно води до папката. В цел трябва да имаш целия път включително Skype.exe.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 49. хх опитах пак и пак все същото … а всичко си е както трябва

  Thumb up 0 Thumb down 0
 50. Странно. При мен със сигурност работи точно това, което искаш. Деинсталирай скайп и го сложи на ново и направи всичко на ново. Трябва да стане.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 51. „Аз съм с Windows 7 и Skype 3,8
  Има ли начин да съм с два скайпа.Ще спомена че не съм ного веща в компютрите.Обяснете ми по подробно ако ема такъв начин.Благодаря ви за разбирането.“
  Има – SkypeLauncher1.4. При мен тръгнаха

  Thumb up 0 Thumb down 0
 52. @donkа
  Здравей.
  Точно тази комбинация от скайп 3.8 и уиндоус 7 не става да са два. Поне аз не знам начин. Дори със скайплаунчера не става (поне при мен). Ако сложите поне Скайп 4.0 и ще стане.
  Сега като се замисля, може да стане с преносимата версия. Отваряте веднъж нормалния и веднъж една преносима. Пробвайте. Може да свалите преносима версия от тук: Skype Portable
  Поздрави.

  Thumb up 2 Thumb down 1
 53. Благодаря.Опитах,но не става.Все пак благодаря за съдействието.Възможно ли е две различни версии,примерно единият 3.8,а другият да е 4.Хубав ден :)))

  Thumb up 3 Thumb down 0
 54. @dani
  За да има две версии различни на един копмютър, това може да стане с една инсталирана и една Skype Portable. Сега пробвах на Win 7. Имам инсталиран скайп 4.2 и един НЕинсталиран Skype Portable 3.8. Първо отворих 3.8 portable и се логнах с един скайп. След това отворих инсталирания 4.2 и се логнах с друг и стана. Обаче ако първо се отвори 4.2 не става! Може заради това и предния опит при теб да не е станал също.
  Поздрави.

  Thumb up 1 Thumb down 1
 55. Благодаря,Админе.Ще пробвам и този вариант.Хубав ден :)))

  Thumb up 1 Thumb down 1
 56. Пробвайх и с този вариянт,но пак не стана.

  Thumb up 0 Thumb down 1
 57. @dani
  Ами при мен със сигурност става. Така че нещо при теб не е на ред. Каква грешка изписва и правиш ли всичко правилно?

  Thumb up 1 Thumb down 1
 58. Привет Админе,Незная дали правилно съм направила.Оставих скайпа 3.8 да е активен.Тогава от Skype Portable изтеглих 4.2.Но когато исках да включа и двата беше ми активен само новият скайп 4.2
  Благодаря зя съветите.Приятна вечер :)))

  Thumb up 0 Thumb down 1
 59. Здравейте.Случи се нещо странно и искам да попитам трик ли има някакъв или трябва някаква програма.Та случая е такъв-включени са 2 скайпа,и на двата се повтарят някои абонати,обаче пишейки на един абонат който ми е на линия забелязвам че същият не е на линия на другия скайп.Възможно ли е да бъде на линия само за някои абонати ,а за други не.Никъде в настройките не видях такава опция.Надявам се ,че съм обяснила разбираемо.

  Thumb up 0 Thumb down 1
 60. @dani
  Здравей. Не го правиш правилно :). Поне не по начина, който при мен проработи. Прочети горния ми коментар и ще видиш, че правиш обратното на това, което писах :). Поздрави.

  @Любопитна
  Много често skype показва грешно статуса за част от абонатите. Примерно показва че не са на линия, а те реално са. Когато почнеш да им пишеш обаче се оправя. За това е станало така. Ако почнеш да пишеш и през другия скайп щеше и там да се оправи и да показва правилно. Не знам защо става това несъответствие. Някаква грешка в скайп според мен.
  Поздрави.

  Thumb up 2 Thumb down 2
 61. Благодаря за отговора.Интерсеното е и друго,че на този скайп,който не беше на линия бях пратила съобщение което все още си стоеше неприето,а дефакто абоната е на линия в другия скайп.Ако беше нещо блокирал нямаше да мога да пиша на другите си абонати.Въпроса ми беше дали няма някаква опция с която да съм на линия за някой,а за друг-не както има такава във Фейсбук

  Thumb up 0 Thumb down 2
 62. Благодаря Админе,но се отказвам да пробвам повече.Доста ми коства да си възстановя старата версия на скайп 3,8.188.Просто държа на този скайп,малко по новата версия на 3.8 не ми допада.Хубав ден :)))

  Thumb up 0 Thumb down 1
 63. @dani
  OK, както решиш :). Хубав ден и на теб :).

  @Любопитна
  Ясно. Ами такава опция няма, въпреки че много хора биха я ползвали. Но до колкото разбирам това може да стане ако абоната, който се вижда различно, е блокирал този, който го вижда офлайн. Другия вариант е да го е премахнал от списъка си, но тогава иконката няма да е като на офлайн, ами с въпросче, но пак сива. Ако не е блокиран и е в списъка, то остава само това, което казах по-рано. Грешка някаква или забавяне по връзката.
  Поздрави :).

  Thumb up 0 Thumb down 1
 64. Благодаря ви Админ.Разбрах как става.Блокира се абоната временно.Намерих отговора на дилемата :-)

  Thumb up 0 Thumb down 1
 65. Браво на автора. На мен ми трябваха два скайпа на един комп без да ползвам Skype Launcher. Метода със „/secondary“ работи. Благодаря и успех на всички!

  Thumb up 0 Thumb down 1

Коментарите са изключени.